< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ev Sahibim İle Arabulucuk ile uzlaşma (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kiraları banka üzerinden gönderdiyseniz %25 üzerinde zam yapıldığını ispatlayacak dekontları çıkarın, bununla tehdit edin.
Ayrıca oğluna bakmakla yükümlü değilse sizi çıkaramaz. Oğlum evlenecek çık yalanı çalışmaz yani.
Whatsapp'tan tebligatın hiç bir geçerliliği yok. Bahsettiği tebligat sözleşme bitih tarihinden 1 ay önce resmi kanallarla elinize ulaşmış olmalıydı. Sizinki artık uzun süreli kira sözleşmesi oldu.
-
Bu arkadaş çok güzel anlatmış. 80k falan kurtarmaz. Onca masrafı kendin yapmışsın 130-140 veriyorsa anlasabilirsin he yok 1 kuruş vermem diyorsa(açgözlü birine benziyor) o zaman mahkemeye gitsin. Ayrıca wpden çekilen ihtarnamenin hiç bir geçerliliği yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alakası yok. İhtar yok ise dava açma hakkı da yok. Sözleşmedeki maddeye göre ihtar çekmek zorunda.Lütfen yanlış bilgi vermeyin. Mesela benim ki son 4 gün kala çekti. Dedim onu al devam et :) Avukatı aradı. Dedim durum bu. Dedi he evet hayırlı günler.
-
tahliye tahhaütnamesi yoksa hiç ilgilenmeyin bile uğraşsın dursun
-
Ben size tecrübelerimi yazayım karar sizin olsun. Yanlış bilmiyor isem birince derece alt yada üst gelecek ise buna arabulucu karışmaz/karışamaz. Arabulucular benim bildiğim emsal kira durumunda aracılık yapar. Diyelim siz 5bin veriyorsunuz çevre daireler 12bin. Arabulucu burada devreye girer ve ortayı bulur/bulmaya çalışır. Kabul etmek zorunda bile değilsiniz ki bu durumda dava açılır. Arabulucu da maksat fiyatta anlaşamayanlar için mahkemeler boşa işgal edilmesin.
Sizin ev sahibi oğlum gelecek dedi ise iş artık ispatlamaya gider ve ilk önce size noterden ihtarname çekmesi ve bunu posta ile kapınıza kadar yollayaması gerek. Teslim aldığınızı da takip edecek. WhatsApp'tan attım hakim abi falan geçsin o işleri. Silmiş çocuk görmemişim hakim bey dedin mi iş biter.
Diyelim ihtarname çekti elinize ulaştı, aldınız okudunuz ihtiyaçtan dolayı çıkın yazıyor. Hiç bir şey yapmanıza dahi gerek yok. Çıkmıyorum de geç. Aramayın bile. 1 mesaj yeter. Sözleşme bitiş tarihinden itibaren 30 gün içinde ihtiyaç sebebi ile kanıtlarıyla birlikte mahkemeye gidecek ve dava açacak. İlk duruşma 7-8 ay sonrasına verilir. En az 3 kes duruşma olur ve tahliye kararı çıksa bile 2-3 yıl arası sürer. Tahliye kararı çıkarsa size azami 1 ay süre verilir bu süre içinde kararı istinafa taşırsınız bu da en az 1.5-2 yıl sürer.
Bu süre zarfında siz yasal zamları uygulayarak ödemeleri banka üzerinden yapacaksınız. Asla aksatmayacaksınız. Size hiçbir şey yapamaz. Muhtemelen 4 sene oturursunuz altı yok emin olun. Sizi arayıp muhtemelen ne istiyorsan vereyim çık diye teklif edecek. 150bin isteyin en az. 1 sene sonra ararsa 220bin isteyin.
Bunları nereden mi biliyorum? Çünkü yaşıyorum. Yok öyle oğlum gelecek diyecek, arabulucu da arayıp e hadi çık oğlu geliyor bak diyecek
Madem gelecek ispat edecek.
Gelelim avukat olayına. İnanın avukat olmasa da olur zaten mahkemeler öyle filmlerdeki gibi değil. 5-10 dakika sürüyor karşı tarafa soru soruluyor ispat etmesi isteniyor falan ohooo. Siz 2nci evi var deyin baştan yeter zaten. Demeseniz bile mahkeme zaten hem sizi hem ev sahibini ve ailesini araştırıyor. Üzerinize ev arsa ne varsa döküyor önüne.
Avukata ihtiyacınız belki dilekçe hazırlama,sunma, dava dosyasına ekleme de yardımcı olabilir. Bunlar dışında onlar bile neredeyse hiç konuşmuyor. Basit 1-2 cümle söyleniyor mahkeme 8-9 ay sonrasına erteleniyor. İşleyiş tuhaf. Ama bazı ev sahipleri bunu köküne kadar hak ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 22 Mayıs 2024; 18:0:48 >
-
Hem ev sahibi hem kiraciyim.
Iki tarafinda laneti var. Bu aralar her nekadar kiraci kisminda artsa da..
Size tek tavsiyem eger anlattiginiz gibi ise, avukat ile ilerleyin. Cunku, 1 ayda olsa 5 yilda eninde sonunda cikacaksiniz. Sizin sureci uzatmaktan baska yolunuz yok. Yalniz, iki evi var ise surec uzar. Onu tam anlamadim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeşim, hakkını ara elbette, zararını karşılasın ev sahibi ama bu işin vebali de var, kul hakkı da var, eğer adam doğru söylüyorsa. Sana şeytani taktik veren arkadaşları da vicdanın elveriyorsa dinle. Yasalardaki boşlukları kullanarak yapabileceğin pislikleri anlatanlar çok olacaktır burada da, sosyal medyada da. Sana kalmış. Bu zihniyetler yüzünden ev sahipleri ya kiraya vermiyor ya da şartları normalden ağırlaştıriyor. Dönüp dolaşıp kiracıya zarar oluyor.
Adam başkasına kiraya vermeyecem diye kağıdı imzalasa ne geçicek eline? Hiçbir işe yaramaz. Başkasına kiraya verirse haklı olsan bile kiracıyı çıkaramazsın ki evden. Ayrıca eve yaptığın tadilatları kiradan düşmen lazımdı, yine hata yapmışsın.
-
Dediğiniz gibi ev sahibi ben oturacağım, oğlum oturacak vs nedenlerle kiracısını mahkeme kararı ile çıkarıp yeni kiracı koyabilir. 3 yıl yasak ama koyabilir çünkü cezası ufak.
Diyelim ev sahibi 7bin lira veren kiracısını çıkardı. Hemen kiracı soktu 15bine. Kiracı mahkemeye gider alacağı para 7*12 = 84 bin. Masraf vs 100bin diyelim. Bunu tabi 1 yıl sonra alır herhalde en erken. O zamana kadar ev sahibi yeni kiracıdan 15*12 = 180bin lira kira almış olacak. 100bin ceza ödese 80bin cebine kalacak. Yani zarar yok. Ayrıca cezayı ödedikten sonra yeni kiracı evden çıkarılmıyor malesef. Öyle olsa o zaman işler değişirdi tabi.
-
Evin bir odasını oğluna verin sorun çözülsün?
Kiracıların çoğunun bedava oturmak istemesi hiç hoş değil.
Hala büyük şehirde komik komik 8-10 bin tl kira ile oturuyorlar.
İhtarnameyi noterden posta yoluyla göndermen yeterli. Postacı eve gelir kiracı o anda ister evde olsun olmasın hiç önemli değil
Eve geldik yoktun şeklindeki küçük kağıdı dış apt kapıya veya içeri giriyorsa iç kapıya yapıştırır ve gider
İhtarname muhtarda kalır. Bu ihtarname ister kiracının eline geçsin veya kiracı dünyadan bi haber hayatına devam etsin hukuken eline geçmiş sayılır ve hukuki süreç devam eder
Mahkemeye çıktığı zaman hakime ayak çekemez
İstediğiniz avukata sorun.
Not: en az 10 avukatla görüşüp iki yıl üst üste kiracısına noterden ihtarname çeken ve mahkemeye düşmeden kiracısını çıkartıp evini kiraya vermeyen bir dh üyesi
Ben WhatsApp için dedim. Evet evde olmayınca kapıya bilgi bırakılır ve kiracı gider alır sıkıntı o değil. Ama öyle resim atmayla olmaz o iş.
Kiracınızı siz çıkarmamışsınız. O uğraşmak istememiş :)
-
Rezillik. Tekirdağ'a geldim burada da aynı şeyin laciverti oldu.
Öncelikle bir iki sene içinde kirasını düzgün veren, hakettiği zammı veren kiracıyı mücbir sebep olmadan çıkarmaya çalışan insanın allah bin belasını versin ailesinin de.
Taşınıyorsun eşyalar hasar görüyor, paketlemesi orada açıp yerleştirmesi, elektrik su telefon bağlatma, lokasyon bildirme vs vs.
Kolay değil bu işler kimse masal anlatmasın.
-
Amin amin... Allah o evleri ellerinden alsın...
-
kanun var nizam var ev onun ne ister yapar diye bir dünya yok.
-
kira sözleşmeleri bitiş tarihinden itibaren otomatik olarak 10 yıl uzar. 1 senelik bir sözleşme aslında 11 yıllık bir sözleşmedir.
-
Konu sahibi ağzında ki baklayı çıkartmış 80 bin verim çıkayım. Yani ben bahsedilen şekilde kiracı olsam buyurun hukuk yolu açık gidin derim ama 80 bin verin çıkayım demem.
Bu kira işi insan ölümlerine neden oluyor, tam da bu yüzden dolayı, ev sahibi daha fazla gelir istiyor, eski kiracı çıkmam diye diretiyor, sonrasında şu kadar verin çıkayım diyor. Bu konuda iki tarafta art niyetli davranıyor.
Kendi şahsi görüşüm, ev sahibi mülkün sahibi konumunda olduğu için , üzerinde istediği tasarrufu yapmak en doğal hakkı, isterse 100 binden kiraya çıkar kimse karışamaz, kiracısını istemez kiralamıyorum der. Fakat hükümet insanları öyle bir cendereye aldı ki, kiracılar sosyal patlama yaşamatmasın diye kendi mülkü olmayan evler üzerinde sosyal devlet konutçuluğu oynuyor. %25 yapamazsın, yok çıkartman için şu kadar yıl kalması lazım, mahkemeye gidemezsin, önce arabulucu, arabulucu sonrası yavaş işleyen hukuk sistemi ve bürokrasi ile uğraşırsın gibi bir sürü tantana koyuyor insanların önüne.
Sonrasında da geç gelen yada gelmeyen adalet yüzünden dolayı, insanlar kendi adaletini aramaya kalkıyor. Hissedilen enflasyon %125 civarı, kiracı %60 zam yaptım iyi oran çıkmam sıkıysa çıkart diyor. Sonra silahlar konuşuyor.
-
Merhaba 18 ay hangi ilde sonuclandı, istinaf tam ne kadar sürdü. Bizimde mahkeme 6 ay sürdü hızlandırılmış hali ile şimdi istinaf durumu var 2 3 yıldan bahsediyorlar İstanbul icin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X