Şimdi Ara

Ev Satmak mı Kiraya Gitmek mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendimize ait istanbul kağıthane tarafında ters dubleks dairemiz var. Dairenin kapıları d.gaz suyu vs. herşeyi ayrı .Daireler 1+1
    2 tane kiracı var içinde. Toplam kira getirileri 1300 TL. Daireyi satmak istediğimde 250K(Kira Çarpanı=16) istedik fakat pek talep olmadı.
    Benim amacım daireleri satıp işyerime yakın olan ümraniye şerifali tarafından oturmak için bir 2+1 daire almak.İstediğim daireler 320K (kira ederi 1200 -1300)dan başlıyor.(Kira Çarpanı=20)

Bu şekilde sizce ne yapmalıyım. Biraz daha zaman geçip neler olacağını görmek mi yoksa kendime dairelerimizin fiyatlarını daha aşağıda bir rakama satıp kira çarpanı daha yüksek çıkan yerden daha fazla fiyatlar yükselmeden yer almakmı.

fikirler için şimdiden teşekkürler.

• Makul olan evi satmadan aynı kirayı Şerifalide verip oturmak...En çok 2 yıl yaparsın..Orada emlak kıymetli kiralar daha çabuk ve yüksek oranlı artar..Evindekilere kiram çok arttı bana 1700 Lira verin diyemezsin..Eğer aynı fiyata orada satıp Şerifali de daire alabiliyorsanız hiç zaman kaybetmeyin.. Orada 350 - 750 Bin arası daireler mevcut...Çok tercih edilen bir muhit...ZEMİN ÇOK SAĞLAM KAYALIK.....Finans merkezine ve şehirin her bölgesine yakın... EK..Köşede biraz nakit birikiminiz varsa evi satmadan banka kredisi ile ikinci evi alıp borcunu kira geliri ile ödeyin...Birikim yoksa ..ev peşinatı için akrabalardan usd, euro , altın borcu toplarsınız...Zaman içinde ödersiniz...Başka türlü kimse borç vermiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Mart 2015; 1:47:09 >

• Bence evi satip serifali ya da cevresinden ev almaniz mantikli, cok iyi bilirim o tarafi benim evim de o civarda. İnanilmaz degerleniyor. 3-4 sene de yuzde yuz artti benim aldigim evin degeri mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şerifali gercekten degerlenecek gibi...yalnız orada benım takıp ettogım ev var fıyatı aylardır sabıt pek artmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şerifali evet ileride daha çok değerlenecektir. Emlak piyasasındaki bu balon fiyatlar yakın zamanda geriye gelme riski insanı endişeye düşürüyor.
    Ben Kiraya gitmeyi pek düşünmüyorum. Bu nedenle daireleri satıp üzerine bir miktar ilave edip oturacağım evi almak istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.