Şimdi Ara

EV Sinema Sistemi ve Uydu+TV bağlantısı YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yakın zamanda eve bir ev sinema sistemi aldırdım DVD film oynatırken sesi 5+1 alabiliyorum sorun yok yalnız TV ye bağlandığında sesi sadece ön hoparlör ve yanlardaki 2 hoparlörden alabiliyorum.Arka hoparlörden ses kesinlikle gelmiyor.Özellikle sinema sisteminin USB sinden izleyemediğim filmleri TV de ki usb girişi ile 5+1 ses alarak (gerçi bazen alabiliyorum en son coaxial giriş yapmıştım her filmdede olmuyordu zaten) veya TV yayınlarını TV den film izlediğim zamanlarda 5+1 (sanal da olsa, tv yayınlarının DD veya DTS 5.1 ses vermediğini biliyorum ama sanal alınabiliyormus en azından HD kanallarda 5+1 sanal da olsa veya normal yayınlarda) almak istiyorum ama başaramadık ailecek.
    bağlantılarımı ve donanımları sayarsam

Full HD TV -- HDMI Kablo-- Ev sinema sistemi
    Uydu alıcı--HDMI Kablo -- Ev sinema sistemi
    Full HD TV--Coaxial kablo-Ev sinema sistemi

acaba TV veya sinema sistemi ayarlarında mı sorun var bağlamtılarda mı kablolardamı anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

TV: Philips
    Sinema sistemi:Philips

• şimdi 5.1 almak için gelen yayın sesinin ona göre olması gerek bu bir biliyorsun

amfide efectler vardır onu seçersen örnek dolby prologic 2 bu sesleri sanal olarak arkaya atar tabi anfin nedir nasıl bir cihaz bilmeden bunları söylemekte zor yani görüntü lazım yada marka model

ayrıca bir tavsiyem olsun

eğer cihaz da anfide hmdi in varsa uydu cihazını oraya gir ordan görüntüyü tv ye gir ok
  • Evet 5.1 için önce yayın kaynağının 5.2 olması gerektiğini biliyorum,en azından sanal da olsa kocaman kocaman kuleler var arkada bari bir işe yarasınlar

Anfide efectler kısmını dd2 de yaptım olmazsa akşam bi daha deneyeyim çünkü coaxial kablo ile ses sistemini TV ye bağladığımızdan beri source olarak ayarları "Di" ye getiriyoruz DD yapınca yanlardan bile ses gelmiyor sadece ön hoparlörden geliyor çünkü.
    Sistem eski aslında yeni değil Philips HTS 3357 resimlerini de ekliyorum
    uydu zaten hdmi ile hem TV ye hemde anfi ye bağlı

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgecanturk
    Full hd TV -- HDMI Kablo-- Ev sinema sistemi
    Uydu alıcı--HDMI Kablo -- Ev sinema sistemi
    Full HD TV--Coaxial kablo-Ev sinema sistemi

Ses sisteminde bir adet HDMI çıkış varsa ve bu çıkış HDMI kablo ile TV'ye bağlı ise,

Ev sinema sistemi -- HDMI kablo -- TV bağlanısı tamam da,

Uydu alıcı--HDMI Kablo -- Ev sinema sistemi ne nasıl bağlanıyor bu kısmı anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 23 Mart 2012; 14:54:07 >
  • Pardon yanlış yazmışım
    Ev sinema sistemi--HDMI--TV
    Uydu Alıcı--HDMI-TV
    Ev sinema sistemi--Coaxial kablo--TV
    olacak
    ses sistemi ile TV arasındali bağlanıyı HDMI 1.4v tek kablo ile çözmesi gerek ama olmuyor işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.