Şimdi Ara

Ev sinema sistemimi pc ye bağladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mrb uzun süredir.Ses ve Hİ-Fİ konularına merak sardım.Eşim delirdiğimi söylüyor.Evde her cihaza bir ses sistemi bağlı.Bu nasıl bir hastalık yarabbim.En son Sony STR -DE 495P MODEL 5.1 Ses sistemimi pc ye bağladım.Oyunlarda ses süper fakat müzikte okadar iyi değil.Bağlantıyı optik kablo ile yaptım.Yorumlarınız bekliyorum.Selamlar..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    AMD ATHLON 64X2 DUAL 4200(2.2Hz),ASUSTEK M2NSLI DLX NF570 ANAKART,1GB DDR2 533MHZ EXT PERFORMANCE(Hİ-END),SAPPHİRE ATİ 1900GT EKRAN KARTI,200GB SEAGATE 7200SATA2 8MB,FEEL2 HURRİCANE KASA,SAMSUNG 19 LCD 940BW.

• müzik kalitesinin düşük olmasını mp3'lerinizin düşük bitrate ile kodlanmış olmasına bağlayabiliriz..
    tabi mp3 dinliyorsanız bu durum geçerli..
  • Anolog olarak bağlayın.Oyun ve müzikte daha iyi olacaktır.Dvd filmlerde tabiki dijital bağlantı.
    quote:

Orjinalden alıntı: elektrohobi

Arkadaşlar mrb uzun süredir.Ses ve Hİ-Fİ konularına merak sardım.Eşim delirdiğimi söylüyor.Evde her cihaza bir ses sistemi bağlı.Bu nasıl bir hastalık yarabbim.En son Sony STR -DE 495P MODEL 5.1 Ses sistemimi pc ye bağladım.Oyunlarda ses süper fakat müzikte okadar iyi değil.Bağlantıyı optik kablo ile yaptım.Yorumlarınız bekliyorum.Selamlar..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    AMD ATHLON 64X2 DUAL 4200(2.2Hz),ASUSTEK M2NSLI DLX NF570 ANAKART,1GB DDR2 533MHZ EXT PERFORMANCE(Hİ-END),SAPPHİRE ATİ 1900GT EKRAN KARTI,200GB SEAGATE 7200SATA2 8MB,FEEL2 HURRİCANE KASA,SAMSUNG 19 LCD 940BW.

• elektro, hoşgeldin aramıza. ilk olarak müzik için analog bağlantı tercih etmelisin. benim yorumum ses kalitesindeki asıl düşüklüğün ses sisteminden kaynaklı olması, zira paket home cinemalar dvd'de işe yarıyor fakat müzikte o kadar başarılı değil. aslında bu dvd'lerin ses konusunda topu yazılımlara atmasından kaynaklanıyor. dolby digital ve dts gibi, böylece en mütevazı set bile film seyrederken etkileyiciymiş gibi görünebiliyor. ama gerçek öyle değil aslında. ben sana hem film hem de müzikte dehşet performans için creative'in üst sınıf setlerini tavsiye ederim, aslında logitech'ler de çok iyi ama sen hi-fi olayı dediğin için bence creative'e bakmalısın, zira logi'ler tiz ve mid olayında bir miktar geriden geliyor, onu da bass ile kapatıyor, bass meraklısına süper. ama eğer creative bir set ile beraber üst sınıf bir kart alırsan(audigy2zs veya x-fi gibi) inan bu kartları üst sınıf bir creative set ile(megaworks veya gigaworks) kullanırsan bilgisayarda 5.1 hi-fi ne demek anlıyorsun. ben Megaworks aldığımda fıttırıyordum, duyduğum ses aklımı almıştı, üstelik audigy value kart ile. Daha sonra yanına x-fi'ı çekince balatayı sıyırdım iyice. Allah kimseyi kaliteli set sesiyle terbiye etmesin diyebiliyorum bir tek. bu ses anlatılmaz yaşanır.

• Arkadaş lar teşkkür ederim analog bağlamayı düşümnmemiştim.Birde MP3 dinliyorum kalite düşük haklısınız.Zaten sistem müzik konusunda pek beklenenni vermiyor.kolay gelsin
  • Junior çok teşekkür ederim saol bende memnun oldum.Haklısın şu an kullandığım siistem 4 yıllık bir sistem.Sivas ta yaşıyorum elimde iki adet Sony sinema sistemi var.İkisinde satıp yeni bir siitem kurayım dedim ama buradabu işlerin pek meraklısı yok.O yüzden biraz ara veriyim dedim.Çok ta ucuza verdim ama kimse dönüp bakmadı.Bu işler biraz zevk meselesi.Creative hiç dinlemedim.Daha çok BOSE 2+1 ler i merak ediyorum fakat çok pahalı meret.İnşallah ileride yeni bir ev sahibi olursam.6000 YTL para ayıracam bu iş için.Saygılar görüşürüz.
  • saygılar bizden de. bose olayları zaten ayrı. o işe girince çıkışı yok, hi-fi malum. ama eğer pc için düşünüyorsan benim önerim pc için alınabilecek en iyi kombinasyon, o bakımdan söyledim, yoksa eğer bose filan düşünüyorsan zaten senin gözün başka yerde demektir, biz sana şimdiden geçmiş olsun deriz, ama şaka bir yana bunu forumda birkaç arkadaştan da duymuştum, insan limitlerini bilmeli diye. gerçekten öyle, duymak istediğin düzeyi kafanda belirleyip onu bulunca noktayı koymalı yoksa ocak kurutur bu iş. bu bağlamda ben en mutlu olabileceğim ve duyduğumdan en fazla hazzı alabileceğim sisteme sahibim diyebilirim, üstelik makul sayılabilecek bir fiyata. tekrar saygılar, ozanlar diyarı eşsiz Sivas'ımıza selamlar olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sivas tanda sana selamlar
    sistemini öğrenebilirmiyim.Sence sakıncası yoksa.
  • Araya girmiş gibi olacağım ama bende bilgisayarı ev sinema sistemi ile kullanıyorum.
    audgy > sony str de 245 > 4 kabin ve bir center sadece oyunlarda çevresel ses için 4 kabin ve sony var. Bazı yeni oyunlarda konuşmalar centerden olduğundan center benzeri bir hoporlörüm var, kendim uydurdum. Kabinler müzikte randıman versin diye hacimli. Bilgisayar ses sistemi almadım nedenide o küçücük plastik gibi kutucuklardan çıkan sese inanmıyorum. tabi kabinler hacimli oluca çevresel etkiyi lf de bozduğundan subwoferi şutladım.

Hacimli ağaç kabinli ev sinama sistemi ile bilgisayar benim için güzel ikili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

Araya girmiş gibi olacağım ama bende bilgisayarı ev sinema sistemi ile kullanıyorum.
    audgy > sony str de 245 > 4 kabin ve bir center sadece oyunlarda çevresel ses için 4 kabin ve sony var. Bazı yeni oyunlarda konuşmalar centerden olduğundan center benzeri bir hoporlörüm var, kendim uydurdum. Kabinler müzikte randıman versin diye hacimli. Bilgisayar ses sistemi almadım nedenide o küçücük plastik gibi kutucuklardan çıkan sese inanmıyorum. tabi kabinler hacimli oluca çevresel etkiyi lf de bozduğundan subwoferi şutladım.

Hacimli ağaç kabinli ev sinama sistemi ile bilgisayar benim için güzel ikili.

ses kartı ile avr yi dijitalmi anologmu bağlamıştınız? Eğer anolog ise subwoofer varken yeterli bass geliyormuydu?
  • Ses kartının kendi coax çıkışına bağladım şimdi.Ses süper geliyor.Kablo olarak ise Vivanco model coaxial kablo kullandım.Ses te 5.1 igördüm.Baslar yeterli düzeyde ayağıma vuran havadan hissediliyor.Anakart HD destekliyor fakat ses sistemim sadece DTS.Saygılar..
  • Keleminabi sana katılıyorum.ORTA seviyede kaliteli bir ses için sistem yeterli fakat sistemi bir YAMAHA,DENON gibi amfi ile kurabilsen ortam havaya uçar.Selamlar
  • Aykut kardeşim Avr yi analog bağlamadım.BAS reflexler orta-düşük seviyede ama neye göre kıyaslayacğımı bilemiyorum.Kimine göre yeterli kimine göre ise az kalabilir.Mesela oyun oynarken mesela NFS carbonda vites değiştiriken bile voofer çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektrohobi

Aykut kardeşim Avr yi analog bağlamadım.BAS reflexler orta-düşük seviyede ama neye göre kıyaslayacğımı bilemiyorum.Kimine göre yeterli kimine göre ise az kalabilir.Mesela oyun oynarken mesela NFS carbonda vites değiştiriken bile voofer çalışıyor.

peki 5 speakerdan da ses geliyormu oyun oynarken dijital bağlantıda?
  • bağlantı tabiki analog, yoksa oyunlarda 5.1 olmaz.
    frontlarım 60 rear larım 100 er lt olunca bas yeterli oluyor.
    şimdi sökme nedenim de şu; diyelim oyunda 35 hz front leftten bir ses üretildi. Bu orijinal yerde kalır ve ayrıca sub a aktarılır. eğer sub rigth tarafınızda ise lf yi minicik left uydu seslendiremez ve leftteki ses rigthte bulunan sub dan çıkar. orinjilalliği bozulur. Tabi tüm lf seslerin tek yönden geldiği hususunun içine giriyor bu durum. Zaten sub in ortaya çıkışıda buradan ev dekorasyonunda koca kabinler istenmiyor. güzel görünüm için uydular küçülüyor minicik uydular yetersiz kalınca ortaya sub çıkıyor ve çevreselliği bozuyor. Şimdi lf ler doğrusal yayılmadığı için bir miktar bozulma az olur ama bozulma bozulmadır.
    Tabi bu görüşüme katılmayanlar olabilir. Herkez kendi tercihini kendi belirler ve bu benim tercihim.

edit: rearların forntlardan çok olma nedeni 100 lt lik kabinler ön tarafa sığmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 23 Nisan 2007; 21:50:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

bağlantı tabiki analog, yoksa oyunlarda 5.1 olmaz.
    frontlarım 60 rear larım 100 er lt olunca bas yeterli oluyor.
    şimdi sökme nedenim de şu; diyelim oyunda 35 hz front leftten bir ses üretildi. Bu orijinal yerde kalır ve ayrıca sub a aktarılır. eğer sub rigth tarafınızda ise lf yi minicik left uydu seslendiremez ve leftteki ses rigthte bulunan sub dan çıkar. orinjilalliği bozulur. Tabi tüm lf seslerin tek yönden geldiği hususunun içine giriyor bu durum. Zaten sub in ortaya çıkışıda buradan ev dekorasyonunda koca kabinler istenmiyor. güzel görünüm için uydular küçülüyor minicik uydular yetersiz kalınca ortaya sub çıkıyor ve çevreselliği bozuyor. Şimdi lf ler doğrusal yayılmadığı için bir miktar bozulma az olur ama bozulma bozulmadır.
    Tabi bu görüşüme katılmayanlar olabilir. Herkez kendi tercihini kendi belirler ve bu benim tercihim.

edit: rearların forntlardan çok olma nedeni 100 lt lik kabinler ön tarafa sığmadı

Bu konu açılmışken bir durumdan bahsetmek istiyorum.Bende zamanında audigy2 zs ses kartımı pioneer avr ye anolog olarak bağlamıştım.

ses kartındaki stereo çıkışlar bildiğiniz gibi şöyle;
    yeşil:ön speakerlar
    siyah:arka speakerlar
    turuncu:center ve subwoofer

bağlantıları bir ucu stereo diğer iki ucu rca kablo ile yapmıştım.Uydularda sorun yoktu fakat sobwooferdan çok zayıf ses geliyordu.Sizde de sobwoofer varken subwooferdan bass zayıfmı geliyordu.?

• 5 indende ses geliyor.Sesler her kolonda farklı farklı.
  • quote:

5 indende ses geliyor.Sesler her kolonda farklı farklı.

Dolby pro logic özelliği ; sesler farklı ama orijinal değil.
    Bu özellik pcm formatında digital streo sesi tüm kanallara kendi algoritması ile dağıtır.
    yani rear left ten bir silah sesi geldiğinde bu bağlantıda onu siz hiç duymazsınız.
    @elektrohobi arkadaş,
    eğer gerçek 5.1 istiyorsanız multich analog bağlamanız lazım.

daha geniş bilgi için
    http://forum.donanimhaber.com/m_10634368/mpage_1/key_pcm//tm.htm#10634368
  • Subvoofer lar direkt coaxial bağlantılı.heralde benim sesi iyi almam anakartın 7.1 desteklemesinden diye düşünüyorum.Çünkü anakartta optik çıkışların olması bunu destekliyor.Hem coax ,hemde optik çıkış var.Bu sabah avr nin optik çıkışını bozdum bende coax bağladım.bunu denemek için amfinin 7.1 desteklemesi ve voofeer in ise nebiliyim defintive gib bir marka olması gerekiyor.Benim voofer Sony sistemin bir parçası.
  • Silah sesi sadece centerden geliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.