Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemini DESKTOP COMPUTER İle Entegre Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben çok yönden güçlü bir desktop bilgisayar toplamak istiyorum..Ustalardan tavsiyeler rica ediyorum..
    Şu an bir bütçe koymadım ama şöyle söyleyeyim FİYAT/PERFORMANS olarak iyi oranı bulduğumuzda bütçe esnemeye uygundur. (Yani " her parçanın en pahalısı alayım içinde herşeyi olanı benim olsun" diye gereksiz bir uçmaya hevesim yok ama eğer verdiğim paraya değer özellikler varsa o zaman vermeye hazırım)

Beklentimi Anlatayım : Özetle Gerçekten Güçlü, Multimediaya Yönelik Bir Desktop

Evde 50' HD Plazma TV, Optoma HD66 (3D Ready) Projektör, Denon 1911 Hi-Fi sistem mevcut. Ben kasayı klasik bilgisayar masasına değil tam da bu sistemin göbeğine yerleştirmeyi ve görüntü ile sesi tamamen bunlardan almayı planlıyorum.

Dolayısıyla bana gereken 3D ye uygun HDMI çıkışı veren, Hi-Fi sisteme sesi hem HDMI hem de -gerekiğinde- optik veya coaksial digital çıktı verebilen bir sistem olacak

PARÇALAR:
    . Evdeki sisteme bir Blu-Ray player almadım çünkü bunu desktoptan karşılamayı planladım
    . Ekran kartı yüksek çözünürlükte olmalı (hem projektör hem tv ye aynı anda farklı çıkış verebilirse çok iyi)
    . Ses kartı (on-board veya ayrıca) blurayden veya harddiskten okuduğu filmleri 5+1 hi-fi sisteme yüksek kalitede iletebilmeli
    . Bu sistemin hızlı çalışması için sanıyorum en azından SATA harddisk olması gerekecek ama elimde bir çok IDE harddisk de olduğu için IDE'yi de destekleyen bir anakarta ihtiyacım olacak
    . Vidaya gerek olamadan içine her zaman kolayca ulaşılıp söküp takılacak ve şık görünümlü bir siyah kasaya ihtiyacım var
    . Ve tabii bu kasa v sinema sisteminin kalbinde duracağı için olabildiğince sessiz çalışan bir desktop computer olmalı
    . Ben de şu anda IDE hardiskler kızaklı, hiç kasayı açmadan istediğimi söküp takabiliyorum, bunu alacağım yeni kasada da IDE için ve SATA harddisk içinde böyle devam ettirebilmeyi umuyorum?

Genel olarak böyle..Eğer unuttuğum noktalar varsa sorularınızı beklerim..

• asrock link
    yukarıdaki bilgisayarı yurtdışından getirebilirsen olayı çözersin ,tek kalemde
  • ilk olarak şunu söyleyebilirim, tv bağlantın için HDMI çıkışı olan ve projeksiyon bağlantın için VGA çıkışı olan çift çıkışlı bir ekran kartına ihtiyacın olacak,
    HD66 projeksiyon cihazın %99,9999 HDMI bağlantı ile 3D desteklemiyordur. VGA girişinden bağlantı yapman gerekiyor. projeksiyon cihazının hdmi ve vga bağlantıları için 3D özelliğini deneyebileceğin yerler önerebilirim, özel mesaj atabilirsiniz.
    sana alacağın sistem için önerilerim,
    işlemci: i7 ...ghz
    anakart: gigabyte p55
    ekran kartı; palit gtx460 sonic ()
  • 2 sene önce ayni fikirle yola çıkmış ve sistemi kurmuştum...Çokta memnunum sistemden...

Vatan bilgisayardaki gençler çok yardımcı oldular ama öncesinde konfigrasyonu belirleyin sizde kabaca kafanızda.

Ama bence bu sistemin olmaz ise olmazı AVER TV HDMI girişli ve FULL HD kayıt yapabilecek tv kartı.
    Büyük bir HD
    HDMI çıkışlı nvidea 3d ekran kartı.
    BD yazıcı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.