Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemlerinde HDMI Üzerinden İnternet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Farklı konu başlıklarında dile getirdiğim bu konuyu ayrıca incelesk çok iyi olacak
    Bulduğum kaynak ve bilgileri ekliyorum.

Haydi en azından ev sinemasında wifi yavaştı hızlıydı kablo mu çeksek cst5 miydi cat6 destekler mi
    gibi yorucu ve ilkel sistemlerden kurtulalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 15 Şubat 2013; 13:57:26 >

• HDMI üzerinden ethernet dağılımı diye bir teknoloji var.
    Özellikle Home cinema amfilerinde ve dolayısı ile ev sineması sistemlerinde artık vazgeçilmez ihtiyaç olan internet bağlantısına
    ciddi kolaylık getiriyor.

Nedir konu, şu;

HDMI üzerinden ethernet bağlantısı yapabilen cihaz sanki bir hub yada switch gibi davranıp kendisine HDMI ile bağlı olan tüm cihazları da
    internete bağlıyor.

Daha önce satın almış olduğum yüksek seviyeli 3D HDMI kabloların üzerinde " ethernet support on HDMI " olarak bu desteği görmüştüm.

Şimdi sorum bu teknolojiye sahip alıcı pioneer de var mı yada bunu kullanan hiç var mı

Bir düşünsenize cihazları ayrı ayrı nete bağlıycaz diye neler çekiyoruz, ses ve görüntü kablolarına birde cat5 ler ekleniyor.
    Hadi onu wifi bağladık bunu nasıl bağlayalım cat5 mi çekelim, yok olmadı buraya bir hub koyalım öff yani

ne dersiniz bilen paylaşacak informasyonu olan var mı??

Teşekkürler şimdiden.

• Biraz araştırdım ulaştığım bilgiler;

What will I be able to do with an HDMI Ethernet Channel -enabled device?

The HDMI Ethernet Channel enables a number of new possibilities via the HDMI link, including:
    •Sharing an internet connection– The HDMI Ethernet Channel feature allows your internet-ready entertainment devices, from gaming consoles to Blu-ray Disc players and more, to share an internet connection without any need for a separate Ethernet cable.
    •Content distribution– Devices connected by the HDMI Ethernet Channel will be able to exchange digital content in its native format, enabling recording, storage, and playback options across a connected system, with no need for a separate Ethernet cable.

•Home entertainment networking– The HDMI Ethernet Channel accommodates current and future IP-based networking solutions for consumer electronics, such as UPnP, LiquidHD, and DLNA. HDMI with Ethernet is the ideal one-cable solution for connecting devices in these advanced home-networking environments.

What network protocols are supported over the HDMI Ethernet Channel?

The HDMI Ethernet Channel feature supports any networking protocol that can run over an existing Ethernet connection, including TCP/IP, UPnP, DLNA, LiquidHD, and so forth.

What is the maximum available bandwidth of the HDMI Ethernet Channel?

Up to 100 Mb/sec of bi-directional (full-duplex) bandwidth is available over the HDMI Ethernet Channel.

Will devices connected via the HDMI Ethernet Channel be able to share an Internet connection?

Yes. Provided there is a routing device somewhere in the network – either a stand-alone router or a device with integral router functionality – the HDMI Ethernet Channel will enable linked devices to share an Internet connection.

Will content distribution and recording be possible in a system connected via the HDMI Ethernet Channel?

Yes. The HDMI Ethernet Channel allows connected devices to share digital content in its native format. For instance, if it is protected by HDCP encryption, it will stay in its encrypted format, and can only be accessed if all the devices in the system are HDCP-compliant. Unprotected content, such as digital HD broadcast programming or user-generated HD video, will of course be free of any content protection.

Will I need a new cable to support HDMI Ethernet Channel functionality?

Yes. The HDMI Ethernet Channel feature will require a new type of cable, either a Standard HDMI Cable with Ethernet or a High-Speed HDMI Cable with Ethernet, depending on the maximum resolution to be supported.

• Her ne kadar HDMI Kablolarda versiyon numaralarının kullanıcıları yanılttığı gerekçesi ile bu sistem kaldırılmış olsada
    kalkmadan önceki son durum için wikipedia nın yazısı;

http://tr.wikipedia.org/wiki/HDMI
  • Arkadaşlar forumda çok sayıda özellikle pioneer marka üst sınıf amfi kullanan var.
    Acaba herkes interneti cihazlarına ayrı ayrı mı bağlıyor.

Bu cihazlar HDMI üzerinden ethernet i destekliyor bildiğim kadarı ile

kullanan varsa nasıl olduğunu bizimle paylaşırsa öğrenmiş oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Arkadaşlar forumda çok sayıda özellikle pioneer marka üst sınıf amfi kullanan var.
    Acaba herkes interneti cihazlarına ayrı ayrı mı bağlıyor.

Bu cihazlar HDMI üzerinden ethernet i destekliyor bildiğim kadarı ile

kullanan varsa nasıl olduğunu bizimle paylaşırsa öğrenmiş oluruz.

şahsen kabloyu tercih ediyorum ,cihazlarımın bulunduğu yerde şu anda dört cihaz var ve bunlar küçük bir switch e cat6 kablo ile bağlı ,bu switch arka tarafta yine bir switche bağlı ve bunada nas v.s.

konuyu detaylı araştırmadım ama olay sadece kablo değil cihazlarında buna destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum,belki de bu ayrı bir lisanslamaya gireceğinden firmalar buna yanaşmıyor olabilir.

ikinci olarakta hdmi dan bir ip alacak aynı zamanda ethernette bağlı ise aynı ip numarasından ip çakışması yada oluşabilecek bir loop için firmaların önlem alması yada bunu bir standarda bağlaması gerekir.

Düşünsenize ethernet bağlantısı olan bir avr de atıyorum 7 ad hdmi giriş var,herbiri ayrı bir ip mi alacak yada tek ip ile mi yönetilecek gibi sorular geliyor aklıma ...

• Tabii ki dostum cihazlar destekliyor zaten.
    Ben bu destekleyen cihazlara sahip olmalarına rağmen kullanmıyor yada bu özelliği fark etmemiş olabilecek
    arkadaşlar vardır diye merak ettim.

Sistemin en kaba hali ile çalışması şu şekilde bu desteği olan av receiver ler aynen bir ethernet hub gibi davranarak her cihazın
    ayrı ayrı ip alarak bağlanmasını sağlıyor.

Dolayısı ile IP çakışması falan olmuyor.
    Benim gibi nete bağlayacak yaklaşık 5 ayrı (PS3, WDTV LIVE, BLU-RAY PLAYER, HD DVD PLAYER, TV) cihazı olanlar
    5 tane daha cat5 ve bunlar için gerekecek ayrı switch ve bunun da asaptör bağlantısından kurtulmaya çalışacaklarını sanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.