arkdşlar evet yanlış duymadınız vereceğim işlemi yapın ve sonra ev telefonunuzu bulun
ev telefonunuzun ilk 3 hanesini yazın(alankodu olmadan) 80 ile çarpın. 1 ekleyin. 250 ile çarpın. telefon numaranızın son 4 numarasını ekleyin. son 4 rakamını bir daha ekleyin. çıkan sonuçtan 250 çıkarın. bu sayıyı 2 ye bölün.
oluyor demi oluyosa yorum yapın
vala çıkıyo heee
quote:
Orijinalden alıntı: hnyrkl
vala çıkıyo heee
Çıkmadı
quote:
Orijinalden alıntı: The_Boss
Çıkmadı
Alıntıları Göster
onemli olan telefon numaramizin son 4 rakamini bilmeden bulmaktir...ilk 3 rakam belli son 4 rakamda belliyse naegerenk var bukadar isleme
quote:
Orijinalden alıntı: kboy
onemli olan telefon numaramizin son 4 rakamini bilmeden bulmaktir...ilk 3 rakam belli son 4 rakamda belliyse naegerenk var bukadar isleme
Alıntıları Göster
yanlış cıkıyo
quote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
yanlış cıkıyo
Alıntıları Göster
hiç uğraşasım yok bildiğiniz şeyi bulması çok mu zor
hiç uğraşasım yok bildiğiniz şeyi bulması çok mu zor
Alıntıları Göster
nası olmuyo verin nonuzu
quote:
Orijinalden alıntı: ibrahimcX
nası olmuyo verin nonuzu
Alıntıları Göster
hesap makinası sevmem bi kağıt kalem alıp geliyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: CmrHun
hesap makinası sevmem bi kağıt kalem alıp geliyorum...
Alıntıları Göster
oldu walla
quote:
Orijinalden alıntı: CmrHun
oldu walla
Alıntıları Göster
olur tabi
quote:
Orijinalden alıntı: ibrahimcX
olur tabi
Alıntıları Göster
zaten ili 3 ve son 4 rakam isteniliyo burda bilinmeyeni bulan ne?
quote:
Orjinalden alıntı: ibrahimcX
arkdşlar evet yanlış duymadınız vereceğim işlemi yapın ve sonra ev telefonunuzu bulun
ev telefonunuzun ilk 3 hanesini yazın(alankodu olmadan) 80 ile çarpın. 1 ekleyin. 250 ile çarpın. telefon numaranızın son 4 numarasını ekleyin. son 4 rakamını bir daha ekleyin. çıkan sonuçtan 250 çıkarın. bu sayıyı 2 ye bölün.
4+3=7 hane ki zaten tüm telefon numaramızı yazmış oluyoruz kalan işlemler palavra
quote:
Orijinalden alıntı: Harimole
quote:
Orjinalden alıntı: ibrahimcX
4+3=7 hane ki zaten tüm telefon numaramızı yazmış oluyoruz kalan işlemler palavra
resmen dogru çıktı 234 xx xx
quote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
yanlış cıkıyo
Alıntıları Göster
doğru cıktı ama zaten orda yazmıs oldum numarayı ama bulana helal olsun ilginç bişşi
quote:
Orijinalden alıntı: Galvatron
doğru cıktı ama zaten orda yazmıs oldum numarayı ama bulana helal olsun ilginç bişşi
Alıntıları Göster
basit bir işlem karmaşası telefonumuz ilk üç numarası x olsun son 4 numarasıda y eğer ordaki işlemleri x ve y üzerinden yaparsak (80x+1)250+2y-250 bölü 2 olur buda 20000x+250-2y-250 bölü 2 olur 250 ler gider 20000x+2y bölü 2 kalır sadeleştirirsek 10000x+y kalır bu daha basit bu yolla yapın