Bildirim
Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (13. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Kesinlikle Keenetic Extra da çok farklı bir deneyim konfor var. Airties çekim gücünde fena değildi ama yine keenetic kadar iyi değil. bahsettiğin ütünler 7-8 sene eski en az. 5ghz de ayrı bir değer. keyfiler kulalanbilirsin.
AX ile ilgili daha zaman var. baya araştırmam oldu benim de öncesinde, Micro77 nin Extra DSL sayfasına yazmıştım baktım 1 Nisandaymış, fiyatla ilgili devamında yazışmalarımız var. bakabilirsin. Oradan buraya kopyalıyorum.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142662065
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 4 Nisan 2020; 14:58:31 > -
Bilgiler için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Bende araştırıyorum bakalım belki ilk kampanyada alırım kısmet ise. sağolun -
Birşey sormak istiyorum, bu DVR cihazına (Kamera kayıt cihazı) dışarıdan ulaşmak için statik ip almak zorunda kaldım. sizin yönlendirici veya modemlerinizle bunu çözebilmemin bir yolu var mı? Uzaktan bağlantı vs. Eğer çözülebiliyorsa statik ip almama gerek kalmaz. DVR ile modem ethernet kablosu ile bağlı.
Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 4 Nisan 2020; 19:42:29 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhaba şuan adsl kullanıyorum ne hat rj11 ile modeme bağlı. Viva modelini alacağım fakat rj11 girişi yok. Bu konuda yardımcı olur musunuz??
Bu model router , Modem özelliği bulunmuyor.
Viva yı neden almak istiyorsunuz? güçlü bir cihaz teknik özelliklerimi beğendiyseniz, Mevcut ADSL modem ile birlikte kullanabilirsiniz.
ADSL Modemi bridge/köprü ayarlıyorsunuz. Eski modemlerin bu özelliği genelde var. Kontrol edebilirsiniz.
Telekom Hattı ====RJ11 ADSL Hat===ADSL Modem(Köprü/bridge Modda)====ADSL Modem'in LAN portlarında biri ile Keenetic Veba vın herhangibir Ethernet portu Ethernet kablo ile bağlarsın=============Viva( Viva vın ilgili ethernet portuna tanımlama yaparsın PPPoE ADSL 8/35 Vlan ve Telekom Kullanıcı adı ve şifresi.
Bu modelde ADSL modem tamamen geçişken DSL bağlantı işlemi yapıyor ve tüm geride router özellikler Viva dan yapılıyor. Vivayı kurarken kutu arkası kare kodla okutup mobilden vs kuruyorsun bu arada ADSL internet ayarları da yapmış oluyorsun.
2. Olarak Viva ile ilgili özel bir tercihin yoksa, tek bir kutu olsun istersen. modem özellikli RJ11 portu olan Keenetic Omni DSL 300Mbps veya Extra DSL 1200Mb ve 5Ghz ürünlerden seçebilirsin. ADSL modemini kullanmana gerek kalmaz.
-
Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. Mevcut modemim asus dsln55u 7 yıllık bir cihaz. Anlamadığım bir şekilde artık teklemeye başladı. Fazla ısınmadan alttaki plastik özelliğini kaybetti kırıldı gitti.
Modeme bağlı bir nas bir htpc birde iptv var bluray film maalesef 1000mb cat6 istiyor 5ghz wifi ile istediğim verimi alamadım. Bu sebeple Viva modeli hoşuma gitmişti.
Extra dsl 100mb cat6 desdeklediği için tercihim Viva olmuştu. Bridge modu düşüneceğim. Tekrar teşekkür ederim.
Merhabalar,
Konu içinde aradım ama bulamadım. Sanıyorum ki sorulmamış.
FTTH bağlantım için Viva modelini almayı düşünüyorum.
Malum ISP'lerimiz native IPv6 hizmeti henüz veremiyorlar. Ancak ben aktif olarak 6in4 tunneling üzerinden IPv6 kullanıyorum.
Ürünlerinizde 6in4 tunneling desteği mevcut mu acaba?
Teşekkürler -
Merhaba WoLeRiNe,
Ürünlerimiz de 6in4 tunneling desteği bulunmaktadır. -
Merhaba Grimfrost,
Müşterilerimizin talepleri bizler için her zaman değerlidir. Keeentic olarak bizleri rakiplerimizden ayıran bir çok özelliğimiz bulunmaktadır bu özelliklerimizden biride cihazlarımızda bulunan kendi işletim sistemimiz KeeneticOS işletim sistemidir. Donanımsal olarak bir sorun teşkil etmeyen geliştirmeler her zaman değerlendirilerek müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız.
Sizlerinde talebi doğrultusunda OpenVPN sunucu hayata geçirilmiştir. Aşağıdaki makalemizden yararlanarak OpenVPN sunucu olarak da kullanabilirsiniz.
-
Merhaba maximus8282,
KeenDNS servisimiz sayesinden static ip almanıza gerek olmadan keenetic.pro - keenetic.link - keenetic.name uzantılı alan adlarından kensinize bir alan adı oluşturup ücretsiz sahip olabiliyorsunuz. KeenDNS ile ilgili makalemize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Önemli Not: Servis sağlayıcınız sizlere tanımladığı ip adresini CGNAT ( modemizin aldığı dış ip adresi ile internete çıkarken kullandığı dış ip adresi farklı oluyor ) tanımlamışsa keendns servislerinde yalnızca http ve https protokollerine erişim hizmeti verilmektedir.
-
Karşılaştığım sıradışı firmalardan birisiniz. Potansiyel bir müşterinizin bile isteğini (ne kadar kolay veya zor olursa olsun) bu kadar kısa bir süre içerisinde sisteminize eklediniz. Üstelik oluşturmuş olduğunuz kurulum rehberi harika. Gerçekten tebrik ediyorum ve bu çizginizin hiç bozulmamasını diliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimfrost -- 6 Nisan 2020; 13:33:50 > -
Mesh sistemin temel avantajı ve normal repeater sistemlere göre farkı nedir? -
Normal tekrarlayıcı uzatıcı ektender veya tamamen bağımsız kabloyla uzatarak router vs modelde bağladığınızda ;
A Modem olsun, B tekrarlayıcı olsun.
Kablosuz bağlanan cihaz A ya bağlı iken mobil telefon tablet olsun, evin başka bir köşesine geçti kullanıcı diyelim, A sinyalini çok az alıyor internet ölü gibi ama B sinyalini çok daha fazla alıyor. Mobil cihaz hala A ya bağlı kalıyor, ne zaman A dan tam kopuyor, yeni ağları arıyor ve sonra B ye bağlanıyor. Ne yaparsak yapalım A ve B arasında böyle noktalar var. B den A ya geçerken de aynı şekilde. bu çok sinir bozucu bir durum.
Oysaki Mesh sisteminde. A ve B den biri Kontroller yönetici oluyor, diğerini yönetiyor... A kontroller olsun B bu sisteme dahil olan router... İnternete bağlanan telefon pc vs Cihaz A dan uzaklaşıyor ve sinyal azaldığında Kontroller olan A Modemi B router ile konuşuyor ve en optimum noktada cihazı kesilmeden B ye veriyor. yine B den A ya alırken de aynı şekilde. A Modemi B den alıyor.. kablosuz siteme bağlanan cihazların kime bağlanırsa iyi iletişim kuracağını yönetiyor. ikiden fazla router da olsa mesh sitem bu kez üçünü yönetiyor.. Tabi bazı özel teknik protokoller vs var. bu durum işleyişin kısa özeti.
Bu arada MESH sistemi destekleyen tek modem/Router Keenetic de var görünüyor, Keenetic de Modem alıyorsun bir adet de herhangibir Keenetic router la mesh i çözerken, ki tüm Keenetic cihazlar Mesh destekliyor..... Mesh modemi olmayan firmada Modem mesh e dahil olmuyor. Ayraca ik3 bazen koca bir set paket router almanız gerekiyor , mesh li yapı kurmak için.
-
Sanırım özelliğin adı DHCP, keeneticte bulunuyor mu?
Merhaba Grimfrost,
Keenetic ailesi olarak kullanıcılarımızın taleplerini ve memnuniyetini ön planda tutmak her zaman ilk hedefimiz olmuştur. Taleplerimizi değerlendirirken ürünlerimizi kullanan yada kullanmayan olarak ayırmamak tayız. Çünkü biliyoruz ki müşterilerimizin talepleri ihtiyaçları doğrultusunda oluşmaktadır. Sizleri de en kısa zamanda ailemizin bir üyesi olarak görmek bizleri daha çok motive edecektir.
Saygılarımızla, -
Merhaba maximus8282,
Statik ip yerine geçerli olan servisin adı KeenDSN dir. Modemlerimiz de DHCP özelliği bulunmaktadır. -
Merhabalar, cihazlarınıza yazılımsal bir güncelleme talebinde bulunmak isterim,
Örneğin belirlediğimiz saatlerde cihazın ışıklarını kapatabilmeliyiz. Ben gece yatarken 00:00 ile 07:00 saatleri arasında kapalı kalmasını isterim fakat yazılımda bu yok yada var ise ben bulamadım.
Ultra modelini kullanıyorum ve cihaz gerçekten efsane :)
@KEENETIC -
Merhaba YunusPhp,
Keenetic cihazlarda LED gösterge kontrol seçeneği bulunmaktadır. Cihaz üzerinde bulunan tüm LED’leri kapatabilirsiniz. Türkçe makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Dilerseniz LED’leri belirlenen sürelerde (örneğin gece boyunca kapalı kalmasını istiyorsanız) kapatmayı da seçebilirsiniz. Türkçe makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.KeeneticZaman Takvimi ile Led Göster Işıklarının Yönetimihttps://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000097985
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X