Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.214
Cevap
109
Favori
226.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keenetic de her ürün router ap ektender hatta istemci, adaptör gibi tüm modlarda çalışır. Router modda kullanıcılara wifi bant geniliği tanımlaybiliyorsunuz.
    Tüm ürünler fiber uyumlu. Güzel tarafı, tüm ethernet portları hem LAN hem WAN olacak şekilde ayarlanabiliyor.

Ürünlerin çoklu modları büyük de avantaj, bugun DSL için aldığınız bir aleti yarın MESH ile veya extender olarak yada client olarak yeni fiber cihaza ekleyip yine kullanabilirsiniz gibi.hiç bir şey atıl kalmıyor.
  • Merhaba, evimde kablonet mevcut. Ancak kablonet tarafından verilen modemden (wifi) memnun değilim. Ağımı keenetic routerlardan biri ile güçlendirmek istiyorum. Evim 100m2 ve kablo modem en uç odada. Dolayısıyla tüm odalarda sıkıntısız ve kopmasız bir wifi istemekteyim. Kablonet ile birlikte sıkıntı olmadan kullanabilir miyim ? Öneride bulunabilir misiniz? teşekkürler.
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    İşyerimizde extra DSLve Ultrayı mesh kullanıyoruz, harika bir wifi keyfi var.. bu soruları sormuştum bir kaç ay önce , Keenetic yine ayrıca cevaplayabilir güncel bişeyler varsa

Keenetic, ürünlerine ev ve işletmeleriniz için diyor. Kurumsal olarak ayırmak istemediğini belirtiyor. tüm ürünlerinin kurumsal nitelikte profesyonel olduğunu belirtiyor. zaten evlerinde çok geliştiğini özellikle Kobi düzeyinde iyi bir alt yapı gerektirdiğini ifade ediyor. Ama temelde profesyonel ev ve Kobi gbi denebileceğini belirtiyorlar, ileride yeni ürünler çıktıkça daha üst işlerde de ağ uzmanlarının kullanacağını belirtiyorlar.

1. Yazılımda teorik olana bağlantıda sınır yokmuş. ultra zaten dual core çok güçlü bir işlemciye hafızaya sahip. 25 de olur görünüyor.
    2. Evet, ancak log server vs ayarlamanız gerekiyor, cihaz veriyor tüm bilgileri.
    3. hotspot da var. 3. partilerle sms entegrasyonu yapabiliyprsunuz. bize bir iki yerel firma ismi söylediler, kendielrininde test ettiği güzel çalıştığı. biz kullanmadık. kafeler vs için çok güzelmiş.

Switch ürünleri bulunuyor henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 12 Nisan 2020; 13:36:41 >

• usmcsas kullanıcısına yanıt
    Bağlarısın , önceki mesajımda örnek yazmıştım. yalnız odanın bir ucunda diyorsun, odaların duvarları vs farkede. her nekadar keentic kablosuz da çok başarılı olsada deneme yapman gerekecek, olmadı bir üründe araya koyarsın mesh yaparsın, tek ürün gibi çalışıyorlar farketmezsin. arada geçişleri çok güzel yapar mesh, önce bir tane ürün alıp kontrol et. Benim 130 metre ama ortada bir yerlerde tek ürün her yerde çekiyor.

Özetle,

Bir adet Extra al (DSL olmayan) çekime bak, yetmiyorsa, bir de Air al. hatta 135 tllik Start bile alabilirsin en ekonomik 2,4ghz de kalan yerleri uzatır. arasında zaten kablosuz bağlanıyorlar kablo vs çekmiyorsun. mesafeyi her yere uzatır.

Diğer bir seçenek Keenetic ile, Keenetic extra yı evin orta bölgesine koyarsın, Wireless ISP gibi kablonetin intenrtenine bağlarsın ve oradan da her yere dağıtırsın. router modda olduğu için tüm yazılım özelliklerini mobil uygulamasını vs de kullanırsın. Çok güzel olmaz ama en ekonomik yöntemlerden biri.

• Bir eğitim kurumu için araştırıyorum daha önce Aruba ve Ruckus denedik. Şu anda da ikisini de kullanıyoruz. Aruba’dan memnun kalmadık, koridorun başından görünüyor cihaz ama çekmiyor. Aynı zamanda yönetim paneli cihaz sayısına göre lisans gibi ekstra maliyetleri var.

Ruckus çok güzel bir cihaz, özellikleri çok güzel ve çekim kuvveti çok kuvvetli, mesela iki ana cihaz belirliyor kafasına göre hangisini sökerseniz sökün ana cihazı değiştirebiliyor, yada yer bildirimi veya sosyal medya hesaplarını beğenme şartıyla internet erişimini açabiliyor, hotspot arayüzünün tasarımını size bırakıyor vs. Ama o da 7 taneye kadar yönetim haneli istemiyor bizde sayı fazla olunca pahalıya çıkıyordu.

Keenetic ne derece bu ihtiyacı karşılar bilmiyorum. Mesela öğrencileri oluşturacağımız bir liste olacak, öğrenciler günlük 1 GB sonrası hızı düşecek ne derece özelleştirmelere destek olurlar onu öğrenmek lazım yoksa bir kere başladım mı yarı yoldan dönülmüyor maalesef.

PoE desteği var mı? Çünkü ekstra elektrik kablosu çekmek maliyeti artırıyor.

Çoğu markada sürekli ek maaliyetler çıkartıyorlar yok yönetim paneli ayrı satılır, yönetim panelini alırsın yönetim panelinin içindeki her bir yazılımı ekstra parayla satar vs vs.
    Tp-Link’te böyle değil mesela cihazları alıyorsun yazılımlar ve destek ücretsiz. Keenetic’in yaklaşımı da Tp-Link gibiyse iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 13 Nisan 2020; 15:57:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Xiaomi ac1200 mü yoksa keenetic modellerinden biri mi tercih edilmelidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Herkese saygı var ama keenetic in elien su dökemez o kutu. Keenetic farklı bir kulvarda, onca model deneyen biri olarak gördüğüm.
    Senin sistem oldukça büyük sanırım, üzerinde ciddi hesap kitap yapma gerekir görünüyor.Ama Keenetic de ekstra hiç bir ücret yok. bulut vs hepsi ücretsiz servis. tpllinkten çok üstte yazılım ve donanımıyla

Kurumsal iş yaptığınız bir bir firma varsa beraber alıp ihtiyacınıza göre gözden geçirmeniz iyi olur. firmanız ile keenetic distrbıtor arasında bir anlaşma vs varsa, firmanız temasa geçerse yüksek adetli projelerde deneme ürünü oluşturulabilir belki. ürün üzerinde oldukça fazla özellik, ara yüz dışında komut satırı vs var. o entegrator kurumlar bazen numune ürün de satın alıyorlar. sorun olmuyor onlar için. ürün zaten SFP li çok işte kullanılabilecek bir ürün. Kullanıcı kısıtlıyla ilgili yapı büyük olduğu için firewall da yap diyeceğim ama geçmişte almıştık bıraktık her yıl tonla para ödemekten yorulduk. ultranın güvenlik ve kullanıcı temel kontrolleri çok güzel bize yetiyor. Normalde bir cihazı kontroller yaptığında tüm diğer cihazlarla bütünleşik çalışıyor ve tüm kullancıları birine tanımlıyorsun. ayrıca Ultra aptal bir AP değil, aruba veya rükusunu tam bilmiyorum. genede bunlar kontrolerlla çalışırlar ve aptal ap dir. paketi merkeze iletirler sadece.

Poe desteği yok, son bilgim, sayfada da görünmüyor. kablolama yapan elektrikçiler bu durumlar için ekonomik bişeyler öneriyorlar, tam ne yapıyorlar bilmiyorum, biz de elektrik tesisatı vardı taktık ofiste.

• Merhaba baaydin,

1. Cihazlarınızı Mesh-Fi sisteme dahail ettiğinizde cihazlar yönetici olan cihaz tarafından yönetilir ve kablolu yada kablosuz olarak bağlanan cihazlara Band genişliği atayabilirsiniz.

2. DSL modemlerimizin Lan portlarını WAN portu olarak ayarlayabilir ve Fiber hattınızı sonlandırabilirsiniz.
  • KEENETIC kullanıcısına yanıt
    Yani dsl extra olan modeminizi alsam fiber baglantimi kullanabilimiyim?

• ExtraDSL modemimiz hem ADSL2+ / VDSL2 hemde Lan portlarını WAN portu yaparak Fiber internet sonlandırabilen bir Fiber router özelliğine sahiptir.
  • YunusPhp kullanıcısına yanıt
    Merhaba YunusPhp,

Mobil uygulamanız üzerinde birden fazla cihaz yönetiyorsanız Seçili Ağları Hatırla seçeneği etkinse enson bağlı olduğunuz cihazı varsayılan olarak atama yapar.
    Merhaba maximus8282,

1. Mesh Wi-Fi sistem ile yönetici olan cihaz ile diğer cihazları yönetebilirsiniz.
    2. Günlük, ağ yöneticileri için yararlı olabilecek sistem olaylarını kaydeder. Günlüğü bir bilgisayara kaydedebilir veya otomatik olarak bir syslog sunucusuna gönderebilirsiniz.
    3. Hotspot Wi-Fi ile ilgili Captive Porta sunuculara kayıt olarak sms / TC Kimli vb. güvenlik protokolünü kullanabilirsiniz. (Captive portal sunucuları ücretli ve 3 parti firma yazılımlarıdır.

Şuan için switch ürün grubunda bir ürünümüz bulunmamaktadır.
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Merhaba helsloot,

Kesinlikle Keenetic ürünlerini tavsiye ederiz. Keenetic VİVA yada AıR Router cihazlarımızı inceleyebilirsiniz.
    keenetic.com.tr
    Keenetic Viva
    https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-viva

keenetic.com.tr
    Keenetic Air
    https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-air

• Türkçe karakter hatası var.
    Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novaz -- 13 Nisan 2020; 22:23:39 >
  • Merhabalar,

Gigabit ve usb 3.0 portları olan bir modem üretmeyi düşünüyormusunuz acaba ?

Keenetic ultra veya Keenetic giga olan modellerinizde dsl özelliği olsa hiç durmam 2 tane alabilirim.

Teşekkürler
    İyi Çalışmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34Karantina34

Merhaba, kullanmış olduğum turksat kablonetin netmaster modelini çöpe atmak istiyorum fakat docsis yüzünden bir şey yapamıyorum.

Konunun başlarında okuduğuma göre docsis özellikli modeminiz bulunmamaktaymış.

Extradsl modelinizi almayı istiyorum ama bunu sadece router olarak kullanabileceğim sanırım.
    Router olarak kullandığımda extradsl modelinin beni kendine çeken yönetim kolaylığı ve telefon uygulaması üzerinden kontrol özelliklerini kullanabilecek miyim ?.
    Sanırım kullanamayacağım, yine netmasterın saçma panelinde ayarını ıvırını zıvırını yapmaya mahkum kalacağım diye düşünüyorum.
    Yani extradsl modelinin güzel ve kolaylık sunan özelliklerini kullanamayıp sadece sinyal arttırıcı olarak mı kullanacağım :(

Bir sorum da docsis özelliği olan model çıkartacak mısınız ?
    Sizden de bir cevap alabilir miyim @KEENETIC

• Merhaba tarox,

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Konu ilgili birimlerimiz ile paylaşılmıştır.
  • yasinekinci Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba yasinekinci,

Giga portlu USB 3.0 özellikli DSL modem Türkiye' de satışı planlanmaktadır. Corona virüs sebebiyle tam bir takvim verememekteyiz.
  • 34Karantina34 3 kullanıcısına yanıt
    Merhaba 34Karantina34,

Kablonet modeminizde bridge (köprü) modu özelliği varsa interneti Extra DSL modeminiz üzerinde sonlandırarak modeminizin bütün özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.