arkadaslar ben iki pc yi birbirine baglamaya calısıyorum fakat bi turlu basaradım. pc nin birinde "1394 baglantı" ve "bilm ne mac " falan diye bi icon cıktı. fakat digerinde cıkmadı. ve yerel ag baglantısında kablo takılı deil diyor.
kafayı yiyecem. bu konuda sınfırdan bi anlatabilir misiniz ? cok onemli.
simdiden herkese tesekkurler
iki pc arasında 40-50 metreden fazla mesafe warsa switch kullanmalısın.Eğer yoksa utp kabloyu cross çakıp gerekli protokolleri yüklersen şıp diye sorunun çözülür diye tahminediyorum.
ama orda buyuk agları anlatıyo. benim dedigim sadece 2 metre uzaklıgımdaki pc ile ag kurmak.
sizden istedigim. sadece bu sistemi nasıl kuracagım basından sona kadar anlatmanızı. cunku hicbir bilgim yok.
bir tane cross kablo edineceksin.bilgisayarcılarda yaptırabilirsin.2 tane de ethernet kartı alacaksın.bilgisayarlardaki ethernet kartlarına kabloyu takıp bağlantı özelliklerinden (tcp/ip özellikleri) ethernet kartlarına da statik ip atarsan sorun kalmaz.
*** bir tane cross kablo edineceksin.bilgisayarcılarda yaptırabilirsin.2 tane de ethernet kartı alacaksın.bilgisayarlardaki ethernet kartlarına kabloyu takıp bağlantı özelliklerinden (tcp/ip özellikleri) ethernet kartlarına da statik ip atarsan sorun kalmaz. *** demissin odut.
vallaha mı ? bende diyorum nie baglanmıyo. kardesim o kadarını biliyorum. kabloyu pc ye takmam gerektigini falan. ip ayarlarınada gerek yok. cunku xp kullanıyorum.
ben size ayarları soruyorum. nasıl kuracagımı falan soruyorum
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Engineer2003</i> <br />ama orda buyuk agları anlatıyo. benim dedigim sadece 2 metre uzaklıgımdaki pc ile ag kurmak.
sizden istedigim. sadece bu sistemi nasıl kuracagım basından sona kadar anlatmanızı. cunku hicbir bilgim yok. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
ukalalık yapmayı bırak da ne yazdığını bir daha oku! hiç bir bilgin olmadığını düşünerek ona göre en baştan anlattım. asıl problemin ne olduğunu düzgün yaz biz de ona göre cevap yazalım.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Engineer2003</i> <br />arkadaslar ben iki pc yi birbirine baglamaya calısıyorum fakat bi turlu basaradım. pc nin birinde "1394 baglantı" ve "bilm ne mac " falan diye bi icon cıktı. fakat digerinde cıkmadı. ve yerel ag baglantısında kablo takılı deil diyor.
kafayı yiyecem. <b><font size='4'>bu konuda sınfırdan bi anlatabilir misiniz ?</font id='size4'></b> cok onemli.
arkadas anlatmıs işte sıfırdan daha ne istiyorsun.cross mu senin kablon?kime caktırdın kabloyu?ha kablo bozuk yerel ag takılı deil diyor, ha kabloyu takmamıssın...ikisi de aynı kapıya cıkıyor...[deal]
kablolarını ve ethernet kartını kontrol et yeniden dene...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Engineer2003</i> <br />arkadaslar ben iki pc yi birbirine baglamaya calısıyorum fakat bi turlu basaradım. pc nin birinde "1394 baglantı" ve "bilm ne mac " falan diye bi icon cıktı. fakat digerinde cıkmadı. ve yerel ag baglantısında kablo takılı deil diyor.
kafayı yiyecem. bu konuda sınfırdan bi anlatabilir misiniz ? cok onemli.
senin dediğim IEEE 1394 firewire bağlantısı bu iki bilgisayarı birbire bağlamak için değil digital görüntü veya data aktarmak için kullanılır.
işte bu yüzden sıfırdan anlattım adem
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Arthur</i> <br />iki pc arasında 40-50 metreden fazla mesafe warsa switch kullanmalısın.Eğer yoksa utp kabloyu cross çakıp gerekli protokolleri yüklersen şıp diye sorunun çözülür diye tahminediyorum. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bu konuya değinmeden geçemeyeceğim. İki bilgisayar arasında Switch kullanmadan uzatabileceğiniz kablo mesafesi CAT5 ve CAT5e kablolar için 90-95 metredir. CAT6 için ise 130-135 metredir. Bundan daha uzak mesafelere de uzatabilirsiniz. Yine ağınız çalışır çalışmaz değil fakat hız kaybınız oldukça düşer. Verdiğim mesafeler ideal hız için maximum değerlerdir. Ayrıca daha uzun mesafeler için araya switch değil "repeater" koyarsanız veriminiz çok daha güçlü olur.
Saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme