|
Kalı Şalgam: Doğallığın Adı, Geleneğin Tadıyız! (33. sayfa)
-
-
Ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı ve siparişiniz için teşekkür ederiz. Bol şanslar diliyoruz. -
Çekilişe katılmak istiyorum, websitenizden alışveriş yaptım, sipariş numarası 9032
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Deneme amaçlı aldım Sipariş Numarası:208295771932
-
Ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı herkese teşekkür ederiz.
Bol şanslar diliyoruz. -
Bir damla bilgiyle dünyayı değiştiren, geleceğe ilham veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!
Kalı Şalgam ailesi olarak, hayatın her anına lezzet kattığımız gibi sizlerin emeklerine de saygıyla eğiliyoruz. İyi ki varsınız!
Saygılarımızla, -
Çekilişe katılmak istiyorum, kalisalgam.com, sipariş numarası: 9035
-
Ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı herkese teşekkür ederiz.
Bol şanslar diliyoruz. -
Şalgam: Binlerce Yıllık Tarihin Fermente İhtişamı ve Sağlık Mucizesi
• Şalgamın Tarihçesi ve Faydaları
Şalgam, köklü bir geçmişe sahip olan ve özellikle Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde, Osmaniye, Adana ve Gaziantep gibi illerde geleneksel olarak üretilen bir içecektir. Tarih boyunca çeşitli kültürler tarafından farklı şekillerde tüketilen şalgam, kök sebzelerden elde edilen doğal bir fermente içecektir. Antik Mısır’dan Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan bu serüven, şalgamın sadece bir içecek olmanın ötesinde, sağlık ve beslenme açısından da önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir.
• Şalgamın Tarihi
Şalgamın kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, fermente sebze içecekleri çok eski zamanlara, Mezopotamya uygarlıklarına kadar uzanır. Mısır'da binlerce yıl önce tüketilen şalgam benzeri içecekler, sağlık faydaları nedeniyle toplumlar arasında yaygınlaşmıştır. Osmanlı döneminde, özellikle kış aylarında, şalgam suyu hem besleyici bir içecek olarak hem de yemeklerin yanında bir meze olarak tüketilmiştir. Zamanla, şalgam suyu, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde farklı yöntemlerle üretilerek yerel kültürlerin bir parçası haline gelmiştir.
• Faydaları
Şalgam suyu, zengin içerikleri sayesinde sağlık açısından birçok fayda sunar:
- Sindirim Sistemi Sağlığı: Şalgam, lif açısından zengin bir sebze olup, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Fermente bir içecek olarak, bağırsak sağlığını destekleyen probiyotikler içerir.
- Bağışıklık Sistemi Güçlendirici: C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan şalgam, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
- Detoks Etkisi: Şalgam suyu, karaciğerin toksinleri temizlemesine yardımcı olan doğal enzimler içerir. Bu sayede vücudun detoksifikasyon sürecini destekler.
- Mineral Zenginliği: Potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller bakımından zengin olan şalgam, kemik sağlığını destekler ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.
- Ağız ve Diş Sağlığı: Şalgamın fermente süreci, ağızda bulunan zararlı bakterilerin sayısını azaltarak diş sağlığını korumaya yardımcı olabilir.
- Enerji Verici Özellik: İçeriğindeki şekerler ve elektrolitler sayesinde, şalgam suyu enerji seviyelerini artırır ve yorgunluk hissini azaltır.
• Sonuç
Şalgam, tarihi boyunca birçok kültürde yer edinmiş, besleyici ve sağlık yararlarıyla dikkat çeken bir içecektir. Doğal ve fermente bir ürün olarak, hem lezzetli bir seçenek sunar hem de vücudu besleyici öğelerle destekler. Geleneksel üretim yöntemleri ile hazırlanan şalgam, sadece bir içecek değil, aynı zamanda sağlık dostu bir kaynaktır. Sağlıklı yaşamı destekleyen bu geleneksel içeceği diyetinize dahil etmek, vücudunuz için birçok fayda sağlayabilir.
Saygılarımızla,
Kalı Şalgam
-
ürünü birkaç litre tükettikten sonra yorum yapıyorum son derece başarılı buldum. piyasada büyük marketlerde bulabileceğiniz ürünlerin tamamından iyi bana göre ve oldukça lezzetli. Ellerinize sağlık piyasadaki birçok markayı tüketmiş biri olarak bence tuz oranı da az diğerleri ile kıyaslayınca, lütfen bozmayın devam edin ben hep sizden temin ederim bu şekilde yaptığınız sürece. (turnib, ali göde, serfressh, usta ve doktorum normalde bu markalardan tüketen biriyim)
ilk kez alışveriş yapmıştım n11 üzerinden mağazaya sor bölümünden belirtmem gerekiyormuş tanesiz olmasını alacak arkadaşlara not olsun, ürünler n11 de bir şey demezseniz taneli geliyor. adana'da mersin'de içerken taneli şekilde tüketmiştim gayet de keyifli oluyor. ambalajlı olarak ilk kez taneli almış olduk bizim ufaklık da bayıldı ona veriyorum mor havuçları lakin @KALI ŞALGAM 1 litrelik şişelerden şişeyi kesmeden çıkarmamızın bir yolu var mı taneleri:D
-
Merhabalar ,
Çekilişe katılmak istiyorum, www.kalisalgam.com , sipariş numarası : 9055 Not: Şalgamlar Tanesiz olsun.
-
WhatsApp üzerinden ikinci siparişimi de verdim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar ,
Çekilişe katılmak istiyorum, www.kalisalgam.com , sipariş numarası : 9059
Acısız, tanesiz sipariş verdim. Yanına acı sos eklemeyi unutmayın lütfen, teşekkürler.
-
Detaylı geri bildiriminiz ve bizleri tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Taneler suyun içerisinde durduğu için, haliyle genleşme ve buna bağlı takılmalar oluşabilmektedir. Çöpşiş benzeri bir şeyle çıkartmayı deneyebilirsiniz.
Başka siparişlerde görüşebilmek dileğiyle, iyi akşamlar dileriz. -
Siparişleriniz, çekilişe katılımlarınız ve bizleri tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Siparişleriniz özenle hazırlanarak, en kısa zamanda tarafınıza gönderim sağlanacaktır.
İyi akşamlar dileriz. -
sipariş vereli 10 gün oldu.ne zaman gelir ?
-
Merhaba, yaşanılan gecikme için çok özür dileriz.
Kasım ayı sebebiyle kargo kotalarında sıkıntı olduğu için, şubelere teslimatı sağlamamıza rağmen hala daha ürünlerin gönderimi gerçekleşmemiş durumdadır.
Eğer bugün de gönderim sağlanmazsa, ürünleri şubeden iade alıp, farklı bir kargo şirketiyle gönderim sağlayacağız.
Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. -
Ptt ile çalışıyorsunuz çok normal. Eğer diğer firmalardan herhangi biri ile aynı fiyata çalışma imkanınız varsa mutlaka değiştirin çünkü Ptt kargo firmaları arasında en kötüsü.
-
Çekilişe katılmak istiyorum. Sitenizden alış veriş yaptım. Sipariş no 9063
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X