Şimdi Ara

Ev yapımı su sogutmam bitti! İlk sonuclar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ellerimle yaptıgım su sogutmam bitti. Biraz once montajı bitirdim. Sistemim Msi kt3v 333 , Athlon xp 1700+ DLT3C JIUHB 0310 XMPW

Hava sogutma ile ( sıradan bir fan vardi) o/c sız degerlerim 45-47 dereceydi. 2315 mhz de (12,5*185) 60 dereceleri geciyordu. Ne yazık ki boardum daha fazlasına izin vermiyor en fazla 1,6 volt verebiliyorum :( İşlemci dehşet cok yakında nforce2 alicam sanirim.

Su sogutma ile; Radyator almadim cunku haftaya peltier modullerim geliyor ve sistemi radyatorsuz caliştıracagım için radyator almadim. Onun yerine su haznesine 3-4 tane buz attim. Su haznesindeki suyun ısısı 18,5 derece.Suyun ısısını izlemek için digital thermometrenin sensörü devamlı suyun içinde. Default hızda 25 derece idle, 30 derece full load, ve 2315 mhz de 36 idle , 40-41 full. Yakında sogutma sisteminin resimlerini koyucam. Peltier ile amacim sistemi devamlı 20 derecelerde tutmak..

Ama sadece işlemci yetmiyor kuzey koprusunende su sogutma yapmak gerekiyor.bir ara onuda yapmayı planlıyorum

• eline sağlıkta elinle nasıl yaptın su soğutmayı :))

radyatör boytunu boru uzunluğunu kullandığın fanların üfleme oranı ve sayısı ile radyatörün maddesini yazarmısın

birazda foto alallım
  • Drahte yukarıda yazmiştim radyatör yok. Test yapabilmek için,su haznesinin içine buz koydum 3-4 tane. Onumuzdeki hafta peltier modullerim (thermoelectric modul) gelecek, suyu peltierlerle sogutucam bu sekilde radyatore gerek kalmayacak. Resimleri bir ara koyucam....
  • abi kusura bakma hala uyanamadım

bide peliteri nasıl kullanıcan
  • suyu peltier'le değil peltier'i suyla soğutun.
    bilindiği gibi peltier'in bir tarafı çok soğurken bir tarafı da çok ısınır.hava soğutma yeterli olmuyor fazla elektrik verildiğinde.
  • abi adam suyu peliterle soğutup soğuk suyu blocka yollayacak herhalde

abi nsıl yapıcan peliteri biraz açıklarmısın
  • Peltieri direk su ile sogutup işlemcinin uzerine koymak istemiyorum çunku 120 watt lik bir peltier kullanicam ve cok soğuyabilir, birde yogunlaşma problemi ile uğraşmak istemiyorum. Peltieri su haznesine monte etmeyi planlıyorum. Su haznesini alimunyumdan yaptım. Peltierin sıcak yüzünü hava sogutma ile sogutucam, yani buyuk bir heatsink ve normal bir fan ile. Denemelerimde gordum ki işlemci su ısısının(haznedeki) yaklaşık 10-12 derece uzerinde calişiyor. Yani su ısısını peltier vasıtası ile 15-20 derecelerde tutabilirsem, işlemci 20-30 derece arasi bir degerde olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by coolemi</i>
    <br />Peltieri direk su ile sogutup işlemcinin uzerine koymak istemiyorum çunku 120 watt lik bir peltier kullanicam ve cok soğuyabilir, birde yogunlaşma problemi ile uğraşmak istemiyorum. Peltieri su haznesine monte etmeyi planlıyorum. Su haznesini alimunyumdan yaptım. Peltierin sıcak yüzünü hava sogutma ile sogutucam, yani buyuk bir heatsink ve normal bir fan ile. Denemelerimde gordum ki işlemci su ısısının(haznedeki) yaklaşık 10-12 derece uzerinde calişiyor. Yani su ısısını peltier vasıtası ile 15-20 derecelerde tutabilirsem, işlemci 20-30 derece arasi bir degerde olacaktır.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    ama peltieri de soğuk tutmadığınız sürece ısınan yüzey soğuyan yüzeyi engelleyecektir.
    hava soğutma ile 120Watt'ın üreteceği sıcaklığı soğutacağı şüpheli olur.
    türkiye'de peltier deneyimi olan kişilerle görüşüp fikir alışverişi yaparsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edersiniz.
    kolay gelsin, tebrikler.

• Tora cok teşekkurler bilgiler için. Sanirim peltier konusunu ancak moduller elime ulaşınca çözebilicem, deneme yanılma yontemiyle optimum çalışma performansını bulurum tahmin ediyorum. 34 wattlık 60 wattlık ve 120 wattlık 3 modul gelicek deneyerek hangisinin uygun olacagını bulmaya calişicam :)
  • Hayırlı olsun coolemi. Biz de Bocekzzz ile freze yaptırdık blokları. Conta ve zımpara işini halledince wb bitecek.

Peltier'i işlemci üzerinde kullanmak istememeni anlıyorum, sürekli kullanımda yoğunlaşmayı engellemek çok güç.
  • POL benim contayı nasıl yaptığımı görsen gülmekten ölürsün hocam.İki pleksi nin arasına beyaz slikon sıktım.Aralarında 1.5-2 mm kalınlık yapacak şekilde sıkştırdım ve 3 saat sonraki sonuç:Harika bi ev yapımı conta.Yalnız hava kabarcıklarını önlemek lazım lakin sızdırma yapabilir.
  • abi resim isteriz resim isteriz diyo bizimkiler :)))
  • drahte, peltierler yarin geliyor onlarıda monte edip, Tamamı bitmiş bir şekilde resimleri koymak istiyorum. Perşembe gunu resimleri son haliyle koyucam....
  • abi peltier bi r ara bende vardı bir t arafı buz gibi diğer tarafı ateş gibi yapıyordu elektriğini kestiğimde peltierin sıcak taraf bir anda soguk tarafa biniyordu
    yani güzel bir şekilde dizayn etmezsen sistemi gümletirsin
  • bana ne bana ne resim resim :)) tamam oldu sen nasıl istersen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.