Şimdi Ara

Evcil Hayvanların Tavırları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir evde dişi bir kedi besliyorum, 2 aylık ufak bir şey daha. Bu tatlı kedicik, bana ve babama karşı gayet sevgi doluyken, ailemizin kadın fertlerine karşı hemen cazgırlaşıyor. Merak ettiğim konu, kedinin bu davranışında cinsiyetlerin bir etkisi var mı? Dişileri kendine rakip olarak görmesi filan.. Ayrıca, böyle bir ayrım varsa bile evcil hayvanların,sahiplerinin cinsiyetini dış görünüşe bakarak anlayamayacağını varsayıyorum, O halde, kokuyla filan mı karar veriyorlar? Ya da bu erkek düşkünlüğü sadece benim kediye mi mahsus

• Bence bu durum sizin ve ailenizin hayvana yaklaşımı ve davranışlarından kaynaklanıyor. Biraz tedirgin veya korkak yaklaşan kimse hayvan ondan korkar ve ona sevecen davranan birine davrandiğı gibi davranmaz. Ben böyle bişey biliyorum ve yaşadımda. Jako papağanıma ben korkarak yaklaşıyordum oda benden tedirgin olup ısırmak istiyordu ama abim tam tersi hiç korkamadan yanaşıyordu ve hayvanda hiç tedirgin olmuyordu.
  • Bence sadece davranışla ilgili olmayabilir. Serdar hocam bizi aydınlatsın
  • Karmaşık bir mevzu değil aslında. Bazı belgesellerde bu konuyla ilgili ufak bilgilerle karşılaşmıştım. Her ne kadar karşındaki hayvan bile olsa her iki cinsin kendine has kokusu vardır. Ve bu kokuyu cinsiyet hormonları meydana getiriyor. İzlediğim belgesel maymunlar üzerineydi sanıyorum ve çiftleşme dönemindeki dişi maymunların erkek insan türüne karşı tavrından bahsediyordu belgeselin bir yerinde. Tabii bunları izleyeli çok oldu net olarak herşeyi hatırlayamıyorum.biraz internette araştırma yaparak ulaşılabilir bu bilgiye sanırım.
    Bununla birlikte bu söylediklerimin 2 aylık kedi için geçerli olup olmadığı konusunda birşey söyleyemeyeceğim Senin kedi biraz cazgır olabilir belki
  • yillar once oturdugum evin bahcesine baron isimli alman kurt kopegi vardi.inanmasi guc ama genc ve bakimli bayanlara karsi cok sevecen olan hayvan yasli ve kapali bayanlara karsi cok asabi idi.balkonda oturmayi sevdigim icin defalarca bu olaya sahit olmustum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.