Şimdi Ara

Evcil papağan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben daha önce muhabbet kuşu bakıyordum.Fakat şimdi papağan alıcam.Benim duyduğuma göre bu orta boy papağanları evcilleştirmek çok daha kolay oluyormuş bana her gittiğim petshopta muhabbet kuşlarına oranla 1-2ay beklemene gerek yok 1-2hafta bekle yeter dediler.Ayrıca ses çıkarsın fakat sesi kulağı tırmalayan şekilde olmasın.Ayrıca az konuşsa bile benim için yeterlidir.
    Sultan,cennet,rosella,amazon,kakadu,pakistan papağanları
    Bunlardan birini alıcam sizin tavsiyeleriniz hangi papağandan yana?

Gerekli özeni göstericem yeterki beni bilgilendirin lütfen.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 001alp001 -- 12 Eylül 2012; 13:45:17 >

• Ayrıca petshoplarda isteğimize göre parayla istediğimiz kuş türünden evcilleştirmelerini istesek sonra alsak olur mu?
  • Arkadaşlar türleri iyice araştırdım.Hem benim gibi bilgilenmek isteyen arkadaşlar içinde iyi olur

ROSELLA=Bakımı diğer papağanlara göre zor ve biraz dikbaşlı bi kuş.İlk kez papağan bakıcaklar için önerilmez

CENNET=Alıştımı çok keyifli en iyi arkadaş,bakımı kolay.Yalnız sesleri çok rahatsız edici hemde çok bağırırlar.Çift alınca o kadar sorun değilmiş fakat alışması sabır isteyen bi tür bu yüzdende çift alıncada iyice zor alışır

PAKİSTAN=Çok yabani bir tür.İlk kez papağan bakcaklar için önerilmez

AMAZON=Çok keyifli bir hayvan ama diğer papağanlardan daha çok bakım istemesi ve daha çok alana ihtiyaç duyması.Ayrıca alırken çift alınması vurgulanan bi papağan

KAKADU=Çok evcil,oyuncu bi tür.Size alışması fazla zahmet gerektirmeyen keyifli bir hayvan.Taklit yeteneği çok gelişmiş.Tek sorun çoğu zaman ötmek yerine aşırı derecede bağırmas.Bunun engellenmesi için gerekli eğitimin verilmesi gerek

GÜNEŞ KONUR=Çok keyifli ve oyuncu bir hayvan.Kelime haznesi .ok değil.Fakat alışması kolay bi papağan

SULTAN=İlk kez papağan bakcaklar için genelde önerilen ilk papağandır.Alışması kolaydır.Oyuncu ve keyifli bi hayvandır.Kelime haznesi geniş değildir fakat mekanik sesleri(tel. sesi,zil sesi vb.)taklit etmekte çok başarılıdırlar

Evet arkadaşlar bu araştırmalarım sonucu Kakadu,Güneş Konur,Sultan bu 3tanesinden birini almaya karar verdim
    Bu 3ünden herhangibirinden besleyen varsa bana yardımcı olursa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 001alp001 -- 12 Eylül 2012; 14:48:18 >

• 10sene önce 2tane yaşlı muhabbet kuşum ölmüştü çok üzülmüştük çok güzellerdi.onları o kadar çok sevmiştik ki anca 10 yıl sonra kuş aldık.2gün önce 2tane almıştım.Yalnız 2side 8aylıktı ve birbirleriyle bile zor anlaşıyorlardı.Bugün aradım yavrular gelmiş(25günlük)gittim değiştirdim bende şuan bi tane oğluşum var.Bana daha kolay alışsın diye 1tane aldm.Çok tatlı ilk gün ve yavru olmasına rağmen bile diğer kuşlardan daha az kaçıyor.Eminim en fazla 2hafta içinde kanka olucaz

Ben bugün bu yavruyu almaya gittiğimde sordum.Ve bana istediğin türün eğitimlisini getirttiririz dediler.Tabi en çok eğitimli hayvan buluna Jakolar fakat ben şuan onlara o kadar para veremem.Eğitimli(ele gelsin kaçmasın yeter,konuşması mühim değil)Sultan,Konur yada Rosella buldurursam alıcam.Jakoların eğitimli hali 1500den aşağı çok zor bulunur.Sultanın falan eğitimlisi ise 500lirayı geçceğini zannetmem.Tabi önce mavişimle aramız ısınsın 2ay sonrada ona bi eş alırım.Sonra papağana karar veririz

• Peki benim yukarda yazdığım gibi bi tane mavişim var.Ben eğitimli orta boy(sultan papağanı gibi)bi papağan bulursam bunları aynı kafese değil ama aynı odada farklı kafeslere koysam olur mu?Şimdi biriyle ilgilendiğimi görüp diğeri aşırı kıskançlık yapmasın sonraAyrıca bunları salona 2sinide bıraktığımda birbirlerine zarar verirler mi kafes dışında?
  • Dün aldığım mavişim dediğm gibi çok küçük 25günlük bu kuş alıştırma yöntemlerini okudum.Ellerimi kafesin kenarlarına koyuyorum ilk 2sinde falan hafif bi ürperdi ama o kadar şimdi ellerimi hızlı koyup çeksem bile tedirgin olmuyor çok evcil bi kuşa benzio.Peki sizce 2.aşamaya bu kadar erkenden geçsem mi yarın falan(elimi kafesin içine sokmak)?
  • O yazdığın türlerin konuşma yeteneği yok.Belki birkaç kelime zorla öğretebilirsin.Konuşmasını istiyorsan başka türlere bakmalısın.
    En kolay evcilleştirebileceğin kakadu,onun da yavrusunu bulmak çok zor.Bir diğeri Indian Ringneck türü.Şuradaki videolardan fikir edinebilirsin ;

http://www.youtube.com/user/jxh0703?feature=CA0QwRs%3D

Şu videoyu ne zaman izlesem gülerim ; )

Bir de jakolar var.Onlar en konuşkan ve en zeki olanları.Yavru olarak kolayca bulunabilir.Ama yine de tavsiyem muhabbet kuşu ; ) Papağanlar içinde jakolardan sonra en çok kelime hafızası olanlar muhabbet kuşları.Eğitimi biraz uzun sürüyor,evet.Ama en makul olanları bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    evcil hayvan sigortası
    4 ay önce açıldı
    Evcil Hayvan Ürünleri
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amphitritel

O yazdığın türlerin konuşma yeteneği yok.Belki birkaç kelime zorla öğretebilirsin.Konuşmasını istiyorsan başka türlere bakmalısın.
    En kolay evcilleştirebileceğin kakadu,onun da yavrusunu bulmak çok zor.Bir diğeri Indian Ringneck türü.Şuradaki videolardan fikir edinebilirsin ;

http://www.youtube.com/user/jxh0703?feature=CA0QwRs%3D

Şu videoyu ne zaman izlesem gülerim ; )

Bir de jakolar var.Onlar en konuşkan ve en zeki olanları.Yavru olarak kolayca bulunabilir.Ama yine de tavsiyem muhabbet kuşu ; ) Papağanlar içinde jakolardan sonra en çok kelime hafızası olanlar muhabbet kuşları.Eğitimi biraz uzun sürüyor,evet.Ama en makul olanları bence.

Çok teşekkür ederim cevabınız için
    Ne yazıkki koca sitede sizden başka ilgilenen yok konuyla ilgili

• Fiyat aralığınızı söylerseniz daha kolay yardımcı olabilirim
  • Kakadunun fiyatlarından haberdar değilsiniz sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.