Şimdi Ara

Dişi albino muhabbet kuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
26.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kuşun kızıştığını nasıl anlıyacağım ben :S varmı tecrübeli daha önce albino beslemiş arkadaşlar cevaplarsanız iyi olur  Dişi albino muhabbet kuşu

• Yok mu daha önce albino kuş yetiştiren kos koca forumda ya ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persistent41

bu kuşun kızıştığını nasıl anlıyacağım ben :S varmı tecrübeli daha önce albino beslemiş arkadaşlar cevaplarsanız iyi olur  Dişi albino muhabbet kuşu

Erkek mi dişi mi ayırt edemedim. Yetişkin ve kızışmış bi dişi olsaydı kahverengi cere olurdu. Erkek için de mavi bi cere.

• mubişim kullanıcısına yanıt
    yanlış anlama ama o kadarını biliyorum zaten bu albino cinsi olduğu için daha farklı internette tam bi bilgi bulamadım albinolsr için kuş dişi ama kızışınca ceresi nasıl oluyor onu bilmiyorum benim sorunum o
  • Albino bir irk degil rahatsizlik turudur sonuc olarak. Albinolar cok farklilik gosterirler cok buyuk bolumu disidir
  • eski acik E kullanıcısına yanıt
    hocam onu bende biliyorum benim sorunum bu kuşun kızıştığını nasıl anlıyacağım yok mu albino besleyen ?????
  • Anlayamazsin deniliyor iste normal muhabbett gibi dusunemezsin kizisinca soyle olur boyle olur yok farklilik gosterir albinolar lutinolar
    biliyorum farklı olucağını bende daha önce albino beslemiş arkadaş arıyorum tecrübeli olan benim derdim o anlayamassın diyorsunda albinolarında bi standartı var onu arıyorum bende
  • Standarti olmadigini belirttim bende farklilik gosterir her albinoda farklidir. Butun albinolar soledir diyemezsin kimse diyemez genetik rahatsizlik sonucta
    bütün albinolardamı farklı olur ???? ilk defa sizden duydum bunuda. biri diyor kahverengi olur siz farklı olur diyosunuz iyice karıştı
  • quote:

yanlış anlama ama o kadarını biliyorum zaten bu albino cinsi olduğu için daha farklı internette tam bi bilgi bulamadım albinolsr için kuş dişi ama kızışınca ceresi nasıl oluyor onu bilmiyorum benim sorunum o

Anlatabildim mi ? Istediğin cere rengi ve kızışmış.

• Persistent41 P kullanıcısına yanıt
    Evet aynen bu sekilde her kizisan kusun cereside koyulasmaz beyaz cerede yumurtlar kizisik olur
    fotoğrafı internetten mi buldunuz yoksa daha önce görüp kendinizin çektiği kuşmu ? yani kuş albinomuydu fotoğraftan belli olmuyor albino olup olmadığı benim kuşunda fotoğrafta gözleri siyay çıkıyor normalde kırmızı
  • quote:

fotoğrafı internetten mi buldunuz yoksa daha önce görüp kendinizin çektiği kuşmu ? yani kuş albinomuydu fotoğraftan belli olmuyor albino olup olmadığı benim kuşunda fotoğrafta gözleri siyay çıkıyor normalde kırmızı

Yok kardeşim ben sana izah etmek amaçlı netten yükledim. Albino bu kuş ve dişi. Erkeklerin pembe ve mavi olarak seyreder cere rengi dişi kuşların açık beyaz ve kahverengi. Albino deyip kafanı karıştırma. İnsanlarda da görülen bi albinizim hatadır. Albino ve lutino kuşlar sadece mutasyona uğruyorlar diyebilirim. Yani mavi ve yeşil yada sarı yeşil kuştan mutasyona uğramış bi yavru elde edebilirsin. Ben çok yetiştirdim ama benim kuşlar lutinoydu. Diğer renkli muhabbet kuşlarında olduğu gibi seyreder cere renkleri de. Sadece kafamızı karıştıracak olan şey 7~8 aylık yetişkin olmalarına rağmen irislerinin oturmaya başlamaması yada erkek kuşlarda pembe cerenin maviye dönmemesidir. Şimdi senin kuşun da biraz çelişkiye düştüm. Pembe görünüyor ama dişi olduğundan eminseniz beni foto yanıltıyor da olabilir.

öncelikle çok teşekkürler bende sizin gibi tecrübeli birini arıyordum. evet kuş dişi fotoğrafta pembe gibi duruyor ama normalde beyaza baya yakın ve 1 aydan fazla süredir benim erkek muhabbet kuşumla yan yanalar dişiye özgü hareketler sergiliyor o konuda sıkıntı yok . birde bu kuş kaç yaşındadır albino ve lutinolarda yaşı neye göre ayırt ediyoruz aldığım yer 1,5 yaşında dedi ama başka biriside baya küçük dedi banada küçük gibi geliyor sizce kaç yaşındadır yada nasıl anlarım ???
  • quote:

öncelikle çok teşekkürler bende sizin gibi tecrübeli birini arıyordum. evet kuş dişi fotoğrafta pembe gibi duruyor ama normalde beyaza baya yakın ve 1 aydan fazla süredir benim erkek muhabbet kuşumla yan yanalar dişiye özgü hareketler sergiliyor o konuda sıkıntı yok . birde bu kuş kaç yaşındadır albino ve lutinolarda yaşı neye göre ayırt ediyoruz aldığım yer 1,5 yaşında dedi ama başka biriside baya küçük dedi banada küçük gibi geliyor sizce kaç yaşındadır yada nasıl anlarım ???

Bu kuş küçük yani gözdeki iris belli eder yaşlarını fakat dediğim gibi açık renkli kuşların irisi ve cere rengi yetişkin olmalarına rağmen tam oturmamış oluyor. Senin kuşunun küçük olduğunu da cere rengine göre söylüyorum çünkü henüz pembemsi bi yapısı var. Tam beyaz görünseydi yetişkin diyebilirdim. Dişi kuşların çiftleşmesi için cere renginin illaki kahverengi olacak diye de bi kaide yok. Beyazkende çiftleşip yumurta bırakabilir yeter ki kendini hazır hissetsin. Yuva falan düşünüyorsanız henüz erken dişi streslenir erken yuva takmayin. O cere rengi tam beyaza dönsün. Dikkate aldığınız için teşekkürler. Hayırlı ramazanlar.

siz bu kuşa küçük diyen 2. kişisiniz bende öyle düşünüyorum ve aldığım petshop cu bana 1,5 yaşında olduğunu söyledi ve 1 aydan fazla süredir benim muhabbet kuşumla aynı kafeste yuvalıkta var kafesin içinde bende çiftleşsinlerde yavru seveyim diye yapmadığım şey kalmadı. bilmiyorum aldığım petshopcuda güvenilir diye biliyorum diğer bendeki 2 yıllık kuşumuda ondan almıştım neden kandırsınki onuda anlamış değilim ???? ben yavru almak istiyorum sizce bu kuşu değiştirip bendeki erkek muhabbet kuşumun yanına başka bir dişimi almalıyım ??

Sizede hayırlı ramazanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persistent41 -- 25 Haziran 2015; 2:06:18 >
  • quote:

siz bu kuşa küçük diyen 2. kişisiniz bende öyle düşünüyorum ve aldığım petshop cu bana 1,5 yaşında olduğunu söyledi ve 1 aydan fazla süredir benim muhabbet kuşumla aynı kafeste yuvalıkta var kafesin içinde bende çiftleşsinlerde yavru seveyim diye yapmadığım şey kalmadı. bilmiyorum aldığım petshopcuda güvenilir diye biliyorum diğer bendeki 2 yıllık kuşumuda ondan almıştım neden kandırsınki onuda anlamış değilim ???? ben yavru almak istiyorum sizce bu kuşu değiştirip bendeki erkek muhabbet kuşumun yanına başka bir dişimi almalıyım ??

Sizede hayırlı ramazanlar

1 aydan fazla süre sizinleyse onlar birbirine alışmışlardır. Başka bi eşe gerek yok bence. Alacağınız yeni kuşta hemen yavru alamazsınız. Birbirlerine ortama size alışana dek yine bi 4~5 ay gecer belki daha fazla. Bu sizin değil kuşun isteğine bağlı. Sessiz sakin bi ortama koyun kafesinin yerlerini hiç değistirmeyin dişi kendini hazır hissettiği zaman yuvaya girmeye başlayacaktır. Yavru gibi görünme sebebini söyledim tam beyaz görünmüyor ceresi yani yeni yeni oturmaya başlamış gibi. Sen biraz sabırlı olacaksın.

haklısınızda bu durumda aldığım yer beni kandırmış bu kuş büyüyene kadar yeni alacağım kuş yumurtlar bence .dediklerinizi yapıyorum zaten kafesin yeri sabit pek rahatsız etmiyorum da. ama kuşun küçük olduğu beni rahatsız etti aldığım kişiden böyle bişey beklemiyordum
  • quote:

haklısınızda bu durumda aldığım yer beni kandırmış bu kuş büyüyene kadar yeni alacağım kuş yumurtlar bence .dediklerinizi yapıyorum zaten kafesin yeri sabit pek rahatsız etmiyorum da. ama kuşun küçük olduğu beni rahatsız etti aldığım kişiden böyle bişey beklemiyordum

Kuşu tam net görmedim bildiğinız üzere sadece önden bi foto ve cere rengi pembemsi görünen hi foto. Belki ben yanılıyor olabilirim. Ama dediğim gibi net bi cvb veremeyiz yaşı hakkında. Çünkü gözdeki iris yaşına uygun belirme göstermiyor açık renkli kuşlarda. Farkli açıdan flashsiz net bi foto atın göz ve cere önemli bi daha bakalım yine aynı kanıda olursam petshopcunun bilgisizliğinden kaynaklı diyebilirim. Yani kimse kimseyi kandiramaz eğer para kazanayimda ne olursa olsun deyip yalan söyleydiy o onun sorunu. Siz bi foto atın da tekrar bakalım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.