Şimdi Ara

Evde beyaz ışık kullanan insanların kültürsüzlüğü, varoşluğu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
19.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev için en uygun aydinlayma 2700 kelvin değerine sahip led ampullerdir. 4000 kelvin üzeri insan gozunu rahatsiz eder. Beyaz ev aydinlatmasi icin uygun değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz ışıkta evdeki eşyalardaki tüm kusurlar çizik leke toz daha net gözükür bu da benim gibi takıntılı birinin gözlerine yoruyor. 4300 kelvin sarı ev için ideal, bembeyaz ışık saçmalıktan başka bişey değil.
  • Araban var mı? Varsa markası ve modeli nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atalarım ay ışığında oturuyordu sonra ateşe geçtiler bi ara sarı ampul kullandı yakın atalarım şimdi biz beyaz kullanabiliyoruz.

Not: Yurttaki ampülümü beyazla değiştirdim, evimizde sarı dekoratif ampüllerden var. Masa lambamda sarı tercih ettim. Burdan ılık olduğum sonucuna ulaşabilir başlık Sahibi arkadaş.

• Akşam rahat uykum gelsin diyorsanız sarı. Sarıya alışan beyaza dönmez. Uyku sorununuz falan varsa kesinlikle sarı tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FK5896 kullanıcısına yanıt
    Arabam yok, bisikletim vardi calindi yenisini alacagim.

• Some guy S kullanıcısına yanıt
    Tamam. Benim arabam var çok şükür. şimdi ben sana fakir biraz çalışıp bi araba alamadın, nasıl zevksiz bir varlıksın ya da akıllı olsan bisikletini çaldırmazdın desem hoşuna gider miydi? İnsanların nasıl yaşadıklarına değil, kendine odaklan bence.. böyle saçma takıntıların arasında kaybolma. İsteyen istediği tarzdan lamba takar. Bu da hiçbirimizi ilgilendirmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt

• Dün bu başlıktan sonra salondaki lambadere beyaz ışık taktım. Ciddi söylüyorum 15 dakikada evden soğudum. Morg, okul, askeriye, hastane gibi yerlerde neden kendimi iyi hissetmediğimi anladım sanırım.
  • macsimust kullanıcısına yanıt
    Psikolojiye etkisi var cunku gercekten.

• Bir sardırılmayan evdeki ışıklar kalmıştı...
  • Evine sarı ışık led taktıranlar genelde ilk defa şerit led kullananlar oluyor. Ben de beyaz kullanıyorum evin her yerinde. Avizeleri süs olarak aldım kullanmıyorum

Evin üst katını vintage tasarım yaptığım için sarı ışık ama salon mutfak banyo odalar modern tarzda döşenmiş sarı ışık uyumsuz oluyor. Zaten hastanedeymişsin hissini veren avizenin güçlü beyaz ışığı, led öyle hissettirmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swonz -- 28 Nisan 2019; 0:14:38 >
  • 5-6 aydır aklımda olan sarı ışığı bugün aldım, oh be.. Ben Philips'in 14 watt 'lık led ampüllerinden almak istiyordum, internetten kargo ücreti çıkınca bir ampül pahalıya geliyordu, mağazada bulamadım. Bugün led olmayan, tasarruflu ampül diye geçenlerden aldım. 24 watt Tekfen, 2700k 1500+ lümen yaklaşık 17 m2 oda.

İlk başta biraz az gibi geldi aydınlatma şiddeti ama kitap okuma gibi durumlar haricinde gayet yeterli, yenilemem gerekirse bir miktar daha güçlü lümen değerine sahip bir seçim yaparım. Led'ler şu an kullandığım gibi homojen bir aydınlatma sağlar mı ki?

Onca ay boşa bekledimişim, led diye diretmeye gerek yokmuş. Bu sefer bu ampüllerin fiyatlarına bakmadan aldım, araştırdıkça 2-3 lira için öteledikçe bugüne kadar beklemiş oldum.

Ek: Telefonumu uzun süredir okuma modunda kullanıyorum.(ve sıcak tonlarda) Dizüstü bilgisayarımda da Windows10'un imkan verdiği gece ışığı ayarı sürekli aktif. Başka telefonla yanyana getirince ekranlar bariz farklı, normal ekranı ben garipsiyorum, diğer telefon sahibi de benim ekranı garipsiyor. (belki fotoğraf ve videoda gerçekten farklı bir renk görüyor oluyorum ama beni rahatsız etmiyor, aksine daha izlenebilir oluyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 29 Nisan 2019; 1:8:19 >

• fuckulteli kullanıcısına yanıt
    ben bi türlü kafamdaki sarı ışığı bulamıyorum ya
    3 defa aldım ama hiçbiri istediğim tonda değil, hepsi turuncumsu. benimki daha açık sarı gibi kafamdaki.
    klasik ampül var ya hani, akp simgesi gibi. eskiden onlar vardı ve güzel bi sarıydı. galiba onu bulmam gerek

• Çalışırken beyaz ışıkta daha verimli çalışırsın, sarı ışıkta eğlenirsin sadece

• 0rmantik kullanıcısına yanıt
    Benim bu aldığım 2700k, çocukluğumda kullandığımız akkor lambaları hatırlattı, hani farklı gelmedi. Klasik sarı aydınlatma gibi. Daha sıcak mı soğuk mu kıyaslayamadım. Bana göre standart sıcaklıkta (sarılıkta)

Evden dışarı bakınca birçok sarı ışık görüyorum, dairelerden birinde çok sıcak bir lamba kullanılıyor, sanki içeride şömine var gibi, ateş sarılığından bir miktar daha az, neredeyse içeride ateş yanıyor gibi. Dışarıdan bakınca güzel gözüküyor bende deneyimlemek istiyorum. Ama o kadar sıcak bir renk kullanınca diğer odalarda soğuk beyaz tercih edilince bu geçişler çokça rahatsız edebilir. Belki bir lambaderde kullanmak gerebilir. (lambader de alma niyetindeyim zaten)

Gözlerimi kısmadan odaya hakim olmak sıcak ışıkta oldukça güzel, genelde odanın ışığını kapatıp, şarjlı masa ledini bilgisayarın arkasına koyarak hafif bir aydınlanma sağlıyordum. Şimdi ışık eskisine göre daha az rahatsız ediyor.

Ek: Ampülü bugün alırken çalışıyor mu diye bir denedim. Bu deneme sırasında ne odayı ne kadar aydınlatacağını anlamak mümkün ne de ışığın sıcaklığının odada nasıl hissettireceğini anlamak!

Sıcaklık fena değil, açıkçası deneme sırasında güzel bile gelmedi. 1500+ lümen az gelebilir düşüncem vardı, dedim ki küçük odaya takarım. Alın bir ışık şiddeti az gelirse küçük odaya takın, sıcaklık hoşa gitmezse başka odaya takın. İlk alınan kılavuz olsun. Ben ilk aldığımda memnun kaldım. Bir sonraki daha yüksek lümenli olur diyebilirim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 29 Nisan 2019; 1:21:40 >

• fuckulteli kullanıcısına yanıt
    teşekkürler not alıyorum bunu 👍🏼 son kez deneyeceğim sarı ışık almayı

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.