Şimdi Ara

Evde beyaz ışık kullanan insanların kültürsüzlüğü, varoşluğu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
19.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hacı sarı ışıkta ders çalışılmıyor iyi aydınlatmıyor. Uyku getiriyor. Beyaz ışık iyi aydınlatıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsan sağlığı açısından sarı ışık kullanmanızı öneriyorum. Özellikle çocuğunuzun ders çalıştığı, kitap okuduğu yerde, sizin bilgisayarla uğraştığınız odada sarı ışık olmalı. Ben odamda sarı ışık kullanıyorum. Ama salonda beyaz ışık var. Misafir falan gelince sarı ışığı garipsiyolar çünkü.

• Delinin biri kuyuya bir taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış.

• Beyaz ışığı hangi dallama icat etti ya harbi hastane ışığı gibi soğuk gözü yoran lanet bişey eve kesinlikle takılmaz.
  • Evde beyaz ışık beni geriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Some guy

Tungsten ve halojenler direk bakmadikca zarari yoktur, yanlis bilgi uydurmayin sagdan soldan duyduklarinizla. Sadece cuzdana zarardir orasi ayri. Halojen tungsten birbiriyle nerdeyse aynidir renk sicakligi olarak. Eger halojen ve tungsten zararli olsaydi, Mit tesisinde nicin yeni nesil enerji tasarruflu tungsten uretmeye calissinlar? Su an ona ugrasiyorlar. Ustelik faydalidir da, cunku kirmizi isik vardir icinde ve bu faydali bir isindir. Uyumaya yardimci olur.
    Hangi marka model led lamba önerirsiniz?

Benim odada şundan var.
    urun.n11.com
    Philips Essential Led Ampul 14w-100w Beyaz Renk E27 - n11.com
    https://urun.n11.com/led-ampul/philips-essential-led-ampul-14w-100w-beyaz-renk-e27-P265643441

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

Hangi marka model led lamba önerirsiniz?

Benim odada şundan var.
    urun.n11.com
    Philips Essential Led Ampul 14w-100w Beyaz Renk E27 - n11.com
    https://urun.n11.com/led-ampul/philips-essential-led-ampul-14w-100w-beyaz-renk-e27-P265643441

Alıntıları Göster
    philips de fena değil, ama çok daha iyileri var. cri değeri 95 olanlar mesela çok iyi. ne kadar 100 e yakınsa o kadar iyi demek oluyor. ama zaten bu kadar iyileri, yani ev tipi olanlar türkiye de yok galiba. ben soruşturmuştum yok öyle dünya çapında marka. misal soraa diye bir marka var, adamlar çok kaliteli üretiyor ama ev tipi yok. olsa bile türkiye de bayisi yok. buraya getirtmek en aşağı 200-300 liraya mal olur.

şu marka da çok iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yatak odam sarı ışık evin geri kalanı beyaz ışık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine katılıyorum...kültürsüzlüğün simgesi beyaz florasan ışıktır...bakın konu sahibide uyarıyor sizleri kültürlü iyi aileler sarı ışık kullanır elit elitist olun

• 1) evlerimizde aydınlatma konusunda başarılı olmadığımızı düşünüyorum, kimler hangi şehirler ülkeler iyidir bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla filmlerden vs bizim durum pek parlak değil.

2) belediyeler bazen cozutuyor, parklara ağaçlara yeşil projektör gibi facia bir ışık kullanabiliyorlar. camilerde lambaların bir kısmı beyaz bir kısmı sarı olabiliyor, umursamıyoruz, takmıyoruz, ışık ışıktır diyip geçiyoruz. en kötüsü iki farklı renk ışığın bir arada kullanılması. genel olarak göz zevkimiz iyi örnek görmediği için gelişmiş değil. ama iyi örnek göre göre gelişmesi oldukça mümkün.

3) ışığı umursamıyoruz ama aslında iyi bir ışık altında her şey başka ve çok daha estetik gözükebilir.

sarı vs beyaz konusu:
    *doğada 3 tür doğal ışık vardır: güneş(gün ışığı-hafif sarı), ay(beyaz) ve ateş(kırmızı-turuncu-yoğun sarı)
    bu bağlamda bunların dışında sokakta evde camide okulda orada burada başka bir renk ışık kullanmak görgüsüzlüktür, estetikten anlamamaktır, insan doğasına aykırı davranmaktır, cahilliktir.

*apartmanların dışından bakarsanız geceleri, sarı ışıklı pencereler çok daha sıcak ve samimi bir his verir, beyazlar bu hissi vermez.

*sarı ışık doğru kullanıldığında daha estetiktir. insanın sanatsal üretimini artırır ama ders çalışmak veya başka pratik şeyler üretmek konusunda faydalı olmayabilir. bu konualarda beyaz ışık daha iyi bir odaklanma sağlayabilir.

*sarı ışık karanlıkla/geceyle daha uyumludur.

*özetle samimi, sıcak, rahat, estetik bir ortam istiyorsanız tercihiniz sarı ışıklardan yana olmalı. eğer ders çalışmak, üretmek, odaklanmak istiyorsanız beyaz ışık daha faydalı olabilir.

aydınlatma yolu:
    -evlerde genellikle hep tavandan aydınlatma kullanılıyor. bu çok ama çok ilkel bir yol. filmlerde görürsünüz genelde lambader denen omuz hizasından ışık veren ayaklı lambalar vardır, onlar kullanılır. bu lambayı odanın bi köşesine koyarsanız göz yormayan, oda boyunca parlaklığın giderek azaldığı çok estetik ve sıcak bir ortam oluşturabilirsiniz. bu ışıkta kitap okumak, film izlemek oldukça keyifli olur. odanın her noktasının aydınlanmasına gerek yok. biraz şömine hissi verir, hatta hafif bir günbatımı efekti verdiği için de güzel oluyor olabilir. bu ışıkları daha çok filmlerde görmemizin sebebi ise daha estetik olması. deneyin, güzelliği farkedeceksiniz.

her şey her zevk kişiden kişiye dğişmek zorunda değil, ben böyle seviyorum diyip işin işinden çıkmak doğru değil. iyi örnekler göre göre estetik zevkimizi geliştirmeliyiz, geliştirebiliriz.

Evde beyaz ışık kullanan insanların kültürsüzlüğü, varoşluğu

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Ankaralısın

• Gece karanlık, loş ışıkta otura veya TV'nin ışığıyla oturanlar genelde zeki insanlardır ve CHP'lidirler.
    Uyuyana kadar o bembeyaz kiraaathane ışıklarında oturanlar dar görüşlü, kültürsüz ve zır cahildirler. AKP'ye oy verdikleri bilinmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandeamore -- 26 Nisan 2019; 9:17:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnLimiteD.

evimde sarı lambaderimi yakmazsam rahat edemiyorum.
    Bizimkiler lamba demiyor hocam biz ne yapacağız?
  • Kiracıyım hocam. Üstelik kredi borçlarım vs. var. Ampul ve tasarım değişimi yapacak durumda değilim. Daha motosiklet alacam bak. Bu konuyu sevdim ama, ilk fırsatta değerlendireceğim.
  • Yani şimdi söyleyin bimdeki beyaz led ampülü alalım mı almayalım mı
  • sarı ışık bu dunyadaki en büyük şişirilmiş balondur
    sari isik yerine karanlikta oturun daha iyi

• Cahiller beyaz ışık kullanmaya devam edin siz, benim gibi gözleriniz rahatsızlanınca anlarsınız kıymetini. Floresan ışıklarına maruziyetten beyaz ışığa bakamıyorum, gözlerim yanıyor sulanıyor, evi sarı ışıkla donattım, mavi ışık filtreli monitör aldım rahatladım. Kültürsüz ve varoş olmaya razıyım 😁

• yallah ekşiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Bi bu kalmıştı kutuplaşmadığımız
    Hocam seni ötekileştiriyorum sen artık ötekisin

• ahmetay74 A kullanıcısına yanıt
    Benim için önemli.
    Sağlık rahatlık için hangi tür lambayı kullanalım. Model marka ne var acaba ?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.