Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (2. sayfa)
-
-
-
böğürtlenli ale kitini dün sipariş verdim, daha önce 2 kez pilsner deneyimim olmuştu ilkinden memnun değildim fakat ikincisini daha da bir özenerek yaptım muhteşem geri dönütler aldım. Kediköy tatmin etti beni açıkçası o yüzden böğürtlenli maltının da lezzetli olacağını düşünüyorum
-
Gelişme oldumu sizde
Ben şimdiden 9 Kasa üretip nadasa bıraktım :)
Boş kasalar 30 TL
Boş Şişeler 500 kuruş olmuş. Bu ara tek sıkıntı benim için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 15 Şubat 2022; 11:56:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim Vişne / Böğürtlen az önce geldi. İnanıyorum ki süper lezzetler çıkacak
Tavsiyem en az 18 gün Kovada / 1.5 ise şişede kalsın.
Olgu ErhanyoutubeKediKöy Evde Bira Vişne Böğürtlenhttps://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D3GGsSlXUSik%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGIigrpAGIhDzKgO9u9nOWmj0fiEANkWgMgFy
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
böğürtlen beğenilirse devam ederim kriek ile tek parti yapıyorum hep evde şişeleri saklayacak yer falan olmadığı için normal toz şeker mi kullanıyorsunuz yoksa dekstroz-esmer şeker vs. kullandınız mı hiç ? pilsneri ev sıcaklığında yapmıştım ama ale sanırım bi tık daha soğuk olmasını gerektiriyor 18-23 arası gibi okumuştum bunun için banyoya koymayı düşünüyorum kalorifer yanmıyor orda sizce mantıklı mı ?
-
Ya şimdi aslında işin püf noktası şöyle;
- Kovada en az 18 gün durmalı,
- 2,46 Grama denk gelen Tek kesme şeker ile gazlanma şekeri atılmalı, ( 1000 / 405 kutulardan )
- Şişelendiğinde en Az 2 ay şişede kalmalı,
- Temizlik / Hijyen dikkat edilmeli,
- Fermantasyon Oda sıcaklığı 17-23 derece arasında olmalı.
Bu konulara dikkat edip sabırlı olduğunuzda her durumda çok lezzetli biralarınız oluyor, mesela eğer Krek aşırı aromatik gelirse 20 litre yerine 23 litre kurulum yapılabilir; ben 22 litre kurmayı düşünüyorum.
Şişeleme şekerini düşük tutmamdaki amaç çok fazla gazlı olduğunda hem aşırı köpürüyor hemde içerken damakta iğnelenme hissini abartıyor.
Şişeleme şekeri daha az olduğu için kurulumda 1 kg yerine 1.1 veya 1.2 kg şeker atıyorum.
Eskiden Dekteoz Vs tabi kulllandım ama çoğu arkadaşım hep yoğunluk / doygunluk şikayetinde bulundu ( 5 kişiden en az 2 si ) böyle olunca artık içimi daha rahat ve Ev birasına alışık olmayan arkadaşlarımıda düşünerek içimi rahat / düz direkt şekerle kuruyorum. Ama mesela IPA gibi acılığı yüksek - fazla karakterli biralarıda çok severim. Smuglerss vardı bir ara hayatımda kurduğum en güzel biraydı, butik bira getirtmiyor artık :(
Tabi ev sıcaklığı derken evin içi 25 derece yapmıyorsunuz sanırım, 20-23 derecede ise zaten güzelce olgunlaşır.
Yer sorunu olayına inanmıyorum ben, 2 kovayı koyup / altınada 9 kasa birayı dizdiğinizde inanılmaz az yer kaplıyor zaten
Ama stok yapabilmek adına ( Yaz için ) 2 Kova şart.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
evde bira yapımı ve bira kiti başlangıç seti, malt özü2,35 kg Amber Ale Malt Özühttps://www.biramarket.com/amber-ale
Yeni kurulumu yaptım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 11 Mart 2022; 18:3:37 > -
Bu kiti çok merak ediyorum.
-
Açıkçası lezzeti oturması için en az 2 ay sonra sağlıklı bilgi verebilirim
sizin Thh sonucu ne oldu ? Ocakta vermişsiniz sanırım firmayı, detayları okudum. Türkiye de teknik servisi olmayan Xiaomi paralel ithalat ile getirildiği için hep sıkıntı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aga votka nasil yapilir birde ona deginsen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Xiaomi'nin servis hariç herşey 4*4. Parasını verip tamir ettirdim. Sorun öylece halloldu. Gemimi parayla yürüttüm anlayacağınız.
THH'den umudum yok.
Butikbira'dan şu ana kadar 3 kit aldım. Biri export, diğeri pilsener. Açıkçası export pilseneri yener.
3.sü de geliyor. O da buğday kiti. En sevdiğim bira olan weihenstephaner gibi bira yapmayı hedefliyorum. Eğer istediğim tada ulaşırsam ondan vazgeçmem.
Ben yapmasam da "Bock" deneyimim var. Kara, kadife ve yumuşak. Kesinlikle denenmeli.
Amber lezzeti de vazgeçilmezim. Sizden dönüş alayım da repertuara ekleyeyim. Repetuarda mutlaka amber olmalı.
-
Güzel konu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet Bock stoklarımdan dün akşam daha arkadaşlarla 8 şişe tükettik. Efsanedir
Zamanında butik buğday + wb6 maya ile weinstaphaner lezzetini yakaladım ben süperdi.
Weihenstephaner Lezzetini Yakaladık Evde Bira
Olgu ErhanyoutubeCoopers Buğday Kiti, -700 gr Beyaz Toz Şeker -2x ( 1kg ) Buğday Kuru Malt Özü -Wb 06 Maya -5 Litre Soğuk Su -1 Danacana Su 14 gün kovada kaldı şişelendi şişede 15 gün geçirdi. Lezzet inanılmaz !!! Alkol oranı çok iyi, ortalama %6 gibi tahmin ediyorum.https://www.youtube.com/watch?v=liu1WkplQxg&feature=youtu.beBuğday biraz agresif çok dikkat;
Bugday Birası ilk kurulum ince detaylar Evde Bira
Olgu ErhanyoutubeKurulum içeriği : https://www.butikbira.com/collections/baslangic-setleri/products/bira-yapim-seti https://www.butikbira.com/products/coopers-bugday-birasi-kiti https://www.butikbira.com/products/bugday-kuru-malt-ozu https://www.butikbira.com/products/wb-06-bugday-bira-mayasi https://www.butikbira.com/products/kristal-hava-kilidi-contali Ortalama 46 şişe bira çıkmakta. Evde bira yapımı tamamen yasal ve sağlıklı. Bu kurulum ile meşhur Weihenstephaner Buğday birasının lezzetini yakalamayı hedefliyoruz.https://www.youtube.com/watch?v=SV8HqcBgVuA&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Üstteki reçetede hem şeker hem de kuru malt özü var.
Normalden fazla mı bana mı öyle geldi?
Fazlaysa ben de şekeri arttırayım. Kuru malt özü yok çünkü piyasada
-
Alkolü az yüksek olsun diye atmıştım. Sizin kuracağınız sistemle 1 kg Şeker yeterli olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir kova bock, bir kova buğday. Dün itibariyle kurdum. 1100 gr şeker kullandım. Sıvı-kuru malt özü almadım. Hava kilitlerinin contalarına bal sürdüm. Olası kaçakları önlemek için en uygun yöntem diyebilirim. Şimdi 2 nisana kadar bekleyeceğiz bakalım.
-
-
Birde sanki hava kilitlerini çok içeri sokmuşsunuz, biraz daha yukarı alırsanız daha iyiquote:
Orijinalden alıntı: kadobjkBir kova bock, bir kova buğday. Dün itibariyle kurdum. 1100 gr şeker kullandım. Sıvı-kuru malt özü almadım. Hava kilitlerinin contalarına bal sürdüm. Olası kaçakları önlemek için en uygun yöntem diyebilirim. Şimdi 2 nisana kadar bekleyeceğiz bakalım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X