Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.228
Cevap
68
Favori
46.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kitlere 50-100 lira arasında döşemişler hemen . dolar çıkınca anında köklüyorlar bakalım düşünce fiyatlara yansıyacak mı ?

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Ben böyle yapıyorum genelde. Zaten 1-2 firma dışında skt'ler 1-2 senelik oluyor. Firmanın birinede sormuştum dolapta sorun olmaz demişti. 4-5 ay önce stok atmıştım. Şimdi hafiften zam gelip kurlarda uçunca şimdi gene

fin light

rocket maxi

gob açık sarı

gob mango aldım.

Dolaptada high hops,odin,gob limon,amber, gold pilsener mevcut.

• GOB mango da "tadından yenmez" denilen cinsten hee. Ekşiliği, acılığı, klasik bira tadı, herşeyiyle şu an favorim oldu

• Son kitte şişenin içi şu şekilde oldu . irish stout kurdum. şişeyi boşaltınca bir koku yok fakat bir gün bekleyince maya kokmaya başlıyor . herhaldemaya artıkları çökelirken bir şekilde yüzeye tutunmuş ama önceki kitte böyle olmamıştı . başına böyle birşey gelen var mı ?

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler
  • İlk biramı geçtiğimiz hafta şişeledikten sonra hemen ardından ikinci kitimi kurdum. Ancak fermantasyon sorunu yaşıyorum. Kurulum sonrası 24 saat içinde gaz çıkışı başladı. İki gün sonra hava kilidindeki su az gibi geldi ve eklemek istedim. Hava kilidini yerinden oynatınca gaz çıkışı durdu. Bir daha başlamadı. Başta da çok yoğun değildi. Sorun nedir anlamadım. Bu, aşamada yapabileceğim bir şey var mı?

Kit Butik Yorkshire + Pure Amber Sıvı malt özü. Ekstra şeker eklemedim. Maya olarak Bira Burada’dan aldığım 10 gr maya kullandım. Mayalama sırasında mayşe sıcaklığı 20 derece idi. Bugün beşinci gün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iaktug İ kullanıcısına yanıt

Contadan hava kaçırıyor.

• cturkmen1453 kullanıcısına yanıt
    Bunun tadı nasıl tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crazyslamdunker kullanıcısına yanıt
    Çok kötü 😂

İyi ki sormuşum 😂

Yani sonuçta damak tadı herkese göre değişebilir ama biz 3 arkadaş sipariş verip kurduk beğenen hiç çıkmadı

Tabiki damak tadı da macera aramaya gerek yok. Yazlık meşrubat niyetine önerilere açığım.

hard seltzer uygun gibi şişeler boşalınca deneyeceğim.

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş LezzetlerBira Buradayoutube
    Evde yapabileceğiniz en kolay içki belki de Hard Seltzer olabilir. Sadece şeker ve meyveden yapılan bir içki. Kolay içki yapımı tariflerimizde bundan daha basit alkollü bir içecek yapmak mümkün olmayabilir. . Malzeme temini için https://www.biraburada.com/ Maya Linki https://www.biraburada.com/urun/hard-seltzer-sarap-mayasi Şişeleme şekeri hesabı için https://www.biraburada.com/blog/icerik/bira-gazlama-sekeri-hesaplama Alkol hesabı için https://www.biraburada.com/blog/icerik/bira-alkol-hesap-makinesi
    https://www.youtube.com/watch?v=IVrETsONVXY&list=WL&index=1
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Son zamanlarda bende de çok oldu. Bazı cam şişelere özellikle fena yapışıyor ne kadar çalkalarsam çalakalayım. Bundan sonra kit kurulumunda şişeler ne kadar steril olursa olsun mutlaka fırçalama yapacağım. Ben de akmina şişe kullanmaya başlayacağım bu arada.

• sleipnir006 kullanıcısına yanıt

en güzeli. patladı çatladı derdi yok kullanımı kolay.

• kediköy den alışveriş yapan var mı ? sorun yaşar mıyız ? Kahveli Stout alacağım daha önce bunu deneyen oldu mu

• kadobjk kullanıcısına yanıt

kediköy ün başka kitlerinde öyle köpürme taşma oldu mu ?

• kadobjk kullanıcısına yanıt

Herhangi bir sıkıntı yapar mı ? Fikriniz var mı acaba ?

• @crow in cornfield @kadobjk

Bugün hidrometre ile ölçüm yaptım. 1016 değerini ölçtüm. İlk anda değer 1038 di. Rengi bulanık ve düşündüğümden açıktı. Tadı ekşimsi ve yavandı. Fermantasyonun devam edip etmediğini bilmiyorum. 4 gün sonra tekrar kontrol edeceğim.

Contadan kaçırması olasılığını ben de düşündüm ve hava kilidi etrafına bant yapıştırdım. Malzemelerim yeni olduğu için aslında contadan kaçak olmaması gerekir diyorum.

Sonuç olarak her durumda 3 hafta bekleyip açıp bakacağım. Eğer bozulduğuna dair bir belirti yoksa şişeleyeceğim. Umarım dökmek zorunda kalmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iaktug -- 13 Haziran 2023; 2:12:32 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.