Malt özü ile kurarsanız daha dolgun ve yoğun olur. Şeker ile kurarsanız kitin tadını daha fazla alırsınız. Büyük farklar yok tabi ama kabaca böyle. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 19 Haziran 2023; 21:45:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (33. sayfa)



-
-
Bakkaldan alsanız neden daha ucuz olur, anlamadım. 🤔
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben malt özü kullandım. şekerli hali ile arada çok büyük fark var mı bilmiyorum. buğday biramı şekerle kurup bakacağım. bazen üreticiler aradaki tad farkını çok abartıyor.
-
ekipmana ilk etapta çok para gittiği için sanırım . yoksa efes in litresi 70 tl . evde yaptığının 15 tl .
-
AA tamam. Uzun vadede her türlü kârdayız. 😎
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar bu sıcak günlerde bira yapımında fermantasyon derecesini nasıl ayarlayabiliyorsunuz ? bulunduğum yerde dışarının sıcaklığı 30-40 arası geziyor evin iç sıcaklığını anca klima ile sağlıyoruz arada da evden çıkınca malum klimayı kapatıyoruz evin sıcaklığı fırlıyor ne gibi bir öneri verebilirsiniz ?
-
büyük bir koli al. fermenteri içine koy.kolinin içinde de dondurucuda buz yaptığın kola şişesi,su sşişesi ne varsa diz. şişeler fermentere temas etmesin.
-
bu arada kitlere de döşemişler yine. bir ayda iki zam ,güzel iş valla . işçiye bir ayda 2 zam yapan işveren hiç görmedik.
-
Maliyetler artmaya başladı. Ciddi artmış kit fiyatları.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En sorunsuz yöntem , fermenter çantası almanız. günlük olarak 2 adet 1 lt lik dondurulmuş pet şişeleri koyarsanız 20 derece civarında sabitleniyor.
-
-
yarasın . artık bayramda bol bol tüketirsiniz .
-
Dediğiniz gibi fermanter soğutma çantası ayarladım gelince onu kit ile kullanacam
Bu arada deneme amaçlı 5 lt lik hard seltzer kurdum 5 gün geçti umarım sıcaktan etkilenip bozulmaz yakında sonucu göreceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
beğenirseniz tarifi burada paylaşır mısınz
-
Tabi hocam bilgilendirme yaparım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim. Hepimize ağız tadıyla içmek nasip olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 2cmlik ısı yalıtım (pembe veya mavi köpük) levhası alıp silikonla kovadan biraz daha büyük küp yaptım. Her sabah 1,5 ltlik 2 adet buz şişesini kovaya değdirmeden küpün içine bırakıp 20 gün boyunca değiştiriyordum. Kova sıcaklığı 21 dereceyi asla geçmiyordu. Tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleipnir006 -- 27 Haziran 2023; 10:47:28 > -
1litrelik şişede yapan arkadaşlar 2 bardağı koyarken maya gelmesi sorununu nasıl hallediyor ? 1 litrelik birabardağı mı almak lazım ?
-
-
Yarasın hocam. Şişelemede hidrometre kaçı gösteriyordu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X