Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
68
Favori
46.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malt özü ile kurarsanız daha dolgun ve yoğun olur. Şeker ile kurarsanız kitin tadını daha fazla alırsınız. Büyük farklar yok tabi ama kabaca böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 19 Haziran 2023; 21:45:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkcbck kullanıcısına yanıt

Bakkaldan alsanız neden daha ucuz olur, anlamadım. 🤔

• iaktug İ kullanıcısına yanıt

ben malt özü kullandım. şekerli hali ile arada çok büyük fark var mı bilmiyorum. buğday biramı şekerle kurup bakacağım. bazen üreticiler aradaki tad farkını çok abartıyor.

• kadobjk kullanıcısına yanıt

ekipmana ilk etapta çok para gittiği için sanırım . yoksa efes in litresi 70 tl . evde yaptığının 15 tl .

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

AA tamam. Uzun vadede her türlü kârdayız. 😎

• arkadaşlar bu sıcak günlerde bira yapımında fermantasyon derecesini nasıl ayarlayabiliyorsunuz ? bulunduğum yerde dışarının sıcaklığı 30-40 arası geziyor evin iç sıcaklığını anca klima ile sağlıyoruz arada da evden çıkınca malum klimayı kapatıyoruz evin sıcaklığı fırlıyor ne gibi bir öneri verebilirsiniz ?

• büyük bir koli al. fermenteri içine koy.kolinin içinde de dondurucuda buz yaptığın kola şişesi,su sşişesi ne varsa diz. şişeler fermentere temas etmesin.

• bu arada kitlere de döşemişler yine. bir ayda iki zam ,güzel iş valla . işçiye bir ayda 2 zam yapan işveren hiç görmedik.

• Maliyetler artmaya başladı. Ciddi artmış kit fiyatları.

• redthecrow55 kullanıcısına yanıt

En sorunsuz yöntem , fermenter çantası almanız. günlük olarak 2 adet 1 lt lik dondurulmuş pet şişeleri koyarsanız 20 derece civarında sabitleniyor.

• İlk biram…

Butik Pilsner. Butik Pure Light sıvı malt özü ile kuruldu. 18 gün fermenterde kaldı. Şişelemenin ardından 18 gün geçti. İlk defa tadına bakıyorum. Bence gayet güzel.

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler

• iaktug İ kullanıcısına yanıt

yarasın . artık bayramda bol bol tüketirsiniz .

• ardasu A kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi fermanter soğutma çantası ayarladım gelince onu kit ile kullanacam

Bu arada deneme amaçlı 5 lt lik hard seltzer kurdum 5 gün geçti umarım sıcaktan etkilenip bozulmaz yakında sonucu göreceğim.

beğenirseniz tarifi burada paylaşır mısınz

• Tabi hocam bilgilendirme yaparım

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Hepimize ağız tadıyla içmek nasip olsun.

Ben 2cmlik ısı yalıtım (pembe veya mavi köpük) levhası alıp silikonla kovadan biraz daha büyük küp yaptım. Her sabah 1,5 ltlik 2 adet buz şişesini kovaya değdirmeden küpün içine bırakıp 20 gün boyunca değiştiriyordum. Kova sıcaklığı 21 dereceyi asla geçmiyordu. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleipnir006 -- 27 Haziran 2023; 10:47:28 >
  • 1litrelik şişede yapan arkadaşlar 2 bardağı koyarken maya gelmesi sorununu nasıl hallediyor ? 1 litrelik birabardağı mı almak lazım ?

• crazyslamdunker kullanıcısına yanıt

Şişeleme yaptıktan 7 gün sonra bir tane deneme için açtım gayet berrak bira görüntüsü var gaz orta-iyi derece, köpük kalıcı ve tatmin edici,tad biraz şarap bira karışımı, koku hafif ekşi ve meyvemsi. Tadı umarım zamanla oturur.

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler

• mkcbck kullanıcısına yanıt
    Yarasın hocam. Şişelemede hidrometre kaçı gösteriyordu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.