aramızda buğday birası deneyen var mı? kediköy bavaria kurdum . 1.5 kilo şeker kullandım . fg 1000 çıktı . gazlanmadan tadına baktım. buruk garip bi tadı var . bildiğimiz biralar gibi değil. tadının böyle mi olması lazım ? üreticiye bu kitte fg kaç olmalı diye mesaj attım cevap gelmedi. |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (35. sayfa)





-
-
Butikbira ve biraburada buğday biralarını kurdum. Muz, limon tatları ve kokuları geliyor. Buruk ve ekşi tat normal gibi. Etrafımda beğenen çıkmadı.
Ben bazen beğeniyorum, bazen beğenmiyorum.
Sizinki de gazlansın, tat değişir. O zaman yorumlarsınız.
-
hocam muz kokusu falan hiç yok şimdilik. umarım toplarlar da sanırım bize göre bişey değilmiş. muz falan diye okuyunca heveslenmiştim .
-
kaşmir kurmuştum ben. Şişelerken muz kokusu geliyordu diye hatırlıyorum. Ama tadım henüz yapmadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
allah allah iyice huylandım bak . bir şişe gazlandırayım bakayım 1 haftaya gazlanır. diğerleri de beklesin bari.
-
Normalde herhangi bir çeşit birayı malt tadını alabilmek için mümkünse 15 derece civarında içiyorum.
Az önce 1 şişe buğday birasını buzluğa koyup iyice soğuttum. Şimdi alt lezzetler iyice ön plana çıktı. Net muz ve limon kokusu/tadı geliyor. Daha iyi oldu. Sanırım soğutmak lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 4 Temmuz 2023; 20:6:7 > -
Port 66 hefeweizen kurmuştum en son. Şişelemek için kovayı açtığımda nasıl muz kokusu sardı ortalığı anlatamam. Direk ölçü kabına koyup gazsız falan gömmüştüm
Tabi şişede bekledikçe muz aroması yumuşadı kovadan ilk içtiğimdeki yoğun tadı alamadım bir daha. Ama çok hızlı gazlanmıştı. 7. günden itibaren açmaya başlamıştım şişeleri. Şimdilerde uğraşamıyorum maalesef
-
yok abi benimkinde bi sorun var herhalde . benimki böyle buruk tadlı garip bişey . tekirdağ civarında oturanımız var mı? bi getireyim de tatsın bari şunu
kovanın videosu da şöyle bi yeşerme garip bi durum da göremedim ama siz de bi bakın bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 4 Temmuz 2023; 23:39:27 > -
Valla hocam yazın yüksek derecede fermante olan bir ürün için krausen tabakası özellikle buğday kiti için bana çok az gözüktü açıkçası. Acaba kovayı güzel sanite edemedin mi ? yada musluğu ? Musluk sıkıntı çıkartabilir. Daha tecrübeli arkadaşlar videoyu izleyip yorum yaparlar.
-
Şimdi notlarıma baktım o yüzden gelen edit
Bahsettiğim kitten 2 kova aynı anda kurmuştum. Kovanın birinde desktroz diğerinde kuru malt özü kullanmışım(buğday) + kovaların ikisine de üçer çay bardağı toz şeker eklemişim. Tadım notlarında desktrozz kullandığım kovadan hafif ekşimsi koku ve tat almışım muz tadının yanında. Kuru malt özüyle yaptığım kova için ise şişelerken yoğun muz kokusu ve tadı diye not eklemişim(işte yukarıda bahsettiğim aklımda kalan kova
). Kuru malt özü kullandığım kovanın alkolü desktroz kullandığım kovaya göre daha düşük olmuş. Ben senin yerinde olsam, şansımı dener şişelerim ürünü. Ama şişelerin patlama riskine önlem olarak kasalara çöp torbası geçirmeni tavsiye ederim ne olur ne olmaz diye
Edit üstüne edit: Kuru malt özlü kova başlangıç og:1052, bitiş fg:1011 --- desktrozlu kova başlangıç og:1050, bitiş fg:1006
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 5 Temmuz 2023; 0:35:39 >
-
merhaba,
kova kenarlardaki çember kalıntılar , ilk kurulumdaki köpük vs den kaynaklı oluyor bende de sürekli olur sorun değil.
bir cay badağı ile tadına bakın hafif icinizi ısıtıyor ve cok anormal tad yok ise tamamdır, şişeleyebilirsiniz.
-
benim de og 1050 fg 1000 . üreticiye sormuştum cevap geldi 1005 ve altı fg uygunmuş. plastik şişe kullanıyorum ,dün bir tanesini şişeledim bugün bayağı sertleşmiş. 1 haftaya gazlanması tamamlanır bi bakarım umarım içilecek gibi bişey çıkar. çıkmazsa ilk çöp olan kitim olur .
-
pbw ve starsan ile yaptım eskinden 2 litre su kaynatır yavaş yavaş kovanın her yerine dökerdim üşenip bi onu yapmadım. musluğu da kaynar sıya yatırıyordum. internetten gördüğüm kontamine olmuş biralarda biranın üstünde garip bir tabaka oluyordu ,umarım öyle olmamıştır.
-
Buğday biraz hareketli olur, bu nedenle Krausen biraz az diyebilirim. Bu bir sorun değil ama.
Bunun haricinde hiçbir sorun yok. Gazlanınca mis gibi olacak. Dert etmeyin.
-
Şimdiden afiyet olsun
-
Lanet zamlardan kitler de nasibini alabilir. 3-5 alıp kenara atmak lazım.
@OlguErhan Sen de başlıktaki 6 TL maliyet kısmını 16, 26, 36 diye güncelle abi.
Sonumuz iyi değil.
-
ufaktan döşemeye başlamışlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 7 Temmuz 2023; 17:15:36 > -
birayı gazlandırdım . tadım yaptım. tadı kırmızı tuborg gibi bişey olmuş. aroması, muz-karanfil falan hak getire. neden öyle oldu bilmiyorum ama kediköy defterini kapattım. elimde seattle kitleri var inşallah o düzgün çıkar .
şimdi ben gerisini gazlandırırken buna aroma atayım diyorum ama biraya en çok hangi aroma yakışır, hangi marka tercih etmek lazım. hiç bu işlerle uğraşanımız oldu ne tavsiye edersiniz ?
-
Hocam alkol oranı 6.61 dereceye tekabül ediyor olması lazım. Belki kovaya biraz bal karıştırabilirsin. Şişeleme şekerinin matematiğini değiştirmen gerekir mi bal ekledikten sonra onu net bilmiyorum maalesesef araştırmak lazım.
-
araştırdım buğday birasında wb06 maya verilince böyle oluyormuş. kediköy sağolsun . mango suyu ve elma suyu aldımiki şişe de öyle gazlandırıp bakacağım. muz kurusu bulursam bir yerden onlarla da dryhop gibi bişey yapmayı düşünüyorum. durduk yere bi ton zahmete soktu adamlar bizi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X