Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.228
Cevap
68
Favori
46.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim de başıma ilk kitte böyle bişey gelmişti. bayağı araştırmıştım.stuck fermentasyon deniyor buna . kovayı biraz sallayarak dibe çöken mayayı havalandırmak yeniden fermentasyonu başlatabilir deniyor. çok şartmı?değil bira çok az tatlı olur . ben direkt o şekilde şişeledim ve içtim çok da güzeldi. sirke kokusu,bozuk yumurta kokusu,çürük kokusu, tereyağ kokusu,cips kokusu gibi bi koku yoksa sıkıntı yoktur.

• @crow in cornfield

Alışverişte sorun yaşamazsınız. Kediköy iyidir. Münih'teki köpürme haricinde sorun yaşamadım. Köpürmenin ilacı da içmeden önce buzdolabında bekletmek.

Münih, Prag, Belgian kurdum. Prag iyi, alınır. Düz bira ama lezzetli. Münih'e başkaları bayıldı, ben eh işte. Belgian ne umdum ne buldum gibi. 3 aydır şişede hala köpürme tatmin edici değil. Belki de özelliği bu, bilemiyorum.

Dublin var, onu henüz kurmadım.

Ekleme: Yukarıdaki mesajları yazdıktan sonra Kediköy'e girip Belgian'a baktım. 20 lt kurulmasını tavsiye etmişler ve kutuda da 20 lt yazıyor. Ben bunu şimdi fark ediyorum. Belki de 23 lt kurulum yaptığım için Belgian bana tırt geldi. Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

@qLhF Benim Mango da böyle geldi. Yazıştım, yenisini yolladılar. Eksilme çok değilse bu haliyle de sorun olacağını sanmıyorum. Yeni gelenle tat aynıydı.

@iaktug Yeni veya eski fark etmez yuvarlak, standart contalar çok kolay bir şekilde hava kaçırıyor. Kısa süreliğine kapağı açıp contayı sökün. Sonra contanın iç kısmına teflon bant takviyesi yapıp contayı yuvasına oturtun.

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler

Veya şunlardan biribi alın. Hiç sorun yaşamayın.

https://www.biraburada.com/urun/hava-kilidi-contasi-cift-tarafli

https://www.vinomarket.com.tr/urun/hava-kilidi-contasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 13 Haziran 2023; 10:38:26 >

• kadobjk kullanıcısına yanıt

Belgian su diye içersiniz 😂😂 Benimde başıma fin light kitinde gelmişti hatırlarsınız :))

mango içinde wp üzerinden yazınca yenisini yollayalım dediler. Bu haliyle mikrop kapma gibi sıkıntılar olmaz ise gerekmez ama tereddütünüz varsa tabiki gönderin dedim.

Bu arada odin kaç lt kuruluyordu 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qLhF -- 13 Haziran 2023; 10:41:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 lt yerine 23 lt kurmak ve su niyetine içmek. Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler Hadi bu hatayı kabul ediyorum. 2 kişi olduk @qLhF

Şimdi bir hata daha yazıyorum. Çok gülmeyin.

Zam gelmeden stok yapayım diyerek 3-5 kit almıştım. Garajda sohbet, muhabbet derken Vienna Lager yerine Stout kurmuşum. Gazlanma tamamlanıp siyah renk ve stout tadıyla karşılaşınca biramarkete yazdım. "Vienna diye kit uydurmuşsunuz, bu bildiğimiz stout" diyerek bir de tecrübe konuşturdum. Onlar da kibar tabi "salaklık sende" demediler. Ben de uzatmadım. Demek ki Viyanalılar Stout'u böyle yorumlamış falan diye düşündüm. No problem içeriz, ikram ederiz vs dedim.

2 gün önce yeni kurulum yapmak isterken kitlerin arasında Vienna'yı gördüm. "Naber" dedi bana. Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

Biramarket'tekilere de ayıp oldu.

Ekleme: ODIN 1,5 kg lık bir kit. 23 lt kurulabilir ama 20 lt kurmak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 13 Haziran 2023; 11:31:16 >

• kadobjk kullanıcısına yanıt

Buda çok iyi olmuş. Basaydın fırçayı abi, bizimi kandırıyorsunuz diye 😂

Odinin reçetesini bulamadım, normal reçete 23 yazıyordu 22 kurduk bakalım biz nasıl olacak.

Zam işi sıkıntı mangoyla, gob açık sarı aldığım günden sonraki gün 30 tl fiyatı arttı. Ama benim stok sağlam şuan. Dolapta hiç yoksa 7-8 kit mevcut. Dün odin kurdum, bugün gob limon düşünüyorum bakalım.

ek: vino mango konst. Tekrar gönderelim onu kullanmayın dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qLhF -- 13 Haziran 2023; 13:1:5 >
  • Odin'i 1,1 kg şeker ve 23 lt ile kurmuştum. Gayet güzel hafif içimli ve gövdeli olmuştu. Ama genel kanı 1,5 lt kitler için 20 Lt kurulum. Ben de öyle olması gerekir diye düşünüyorum. Vino'nun plastik şişeleme sistemleri çok başarılı değil sorun yaşanabiliyor. Özellikle biosan arındırıcı alırsanız KESİNLİKLE ahşap dolaba koymayın kendi kendine tepkimeye girip taşabiliyor, durumu izah etmiştim yenisini gönderdiler. Zam gelecek diye bende sipariş verdim IPA kiti için ş.o. göndermemişler sağolsunlar yurtiçiyle hemen gönderdiler.

• kediköyden Seattle Kahveli Stout ve buğday birası aldık bakalım . ilk defa kediköy kullanacağım

• @crow in cornfield

Dediğiniz gibi kovayı sallayınca önce köpürdü, sonra da gaz çıkışı başladı. 5 gün oluyor, gaz çıkışı devam ediyor. Kurulumdan itibaren 3 haftayı tamamlayıp öyle şişelemeyi düşünüyorum.

@kadobjk

İlk siparişimde o sarı contalardan alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iaktug -- 16 Haziran 2023; 20:44:27 >
  • Arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım bayağı video izledim. Şişeleme konusunda bulunduğum şehirde cam şişe şeklinde bulmak biraz zor gelecek gibi duruyor yarımlık su şişelerinde yapsak sıkıntı çıkar mı? Yoksa bana önerebileceğiniz cam şişe satın alabileceğim bir yer var mı ?

• redthecrow55 kullanıcısına yanıt

Merhaba, evde bira dünyasına hoş geldiniz. Butik Bira gibi sitelerden yeni bira şişeleri alabilirsiniz ama oldukça pahalı. Onun yerine tekel bayilerinden boş şişe satın alabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde yoksa da belki yakın bir şehirde olabilir. Buralardan şişeleri 1 TL depozito bedeli ile, bira kasasını ise 50 TL karşılığında alabilirsiniz.

su şişeleri artık çok kalitesiz patlayıp yarılıyor . akminanın 1 litrelik plastik şişelerini kullanıyorum. gayet iyi . kırıldı patladı çatladı derdi de yok.

Ben bira şişeleri hariç hiçbir şişeden randıman alamadım.

Her partide denemek için 1-2 tane yarım ve 1 litrelik meşrubat şişelerine de koydum, hem cam hem de plastik olanlarıyla denedim hiçbirinde gazlanma bira şişelerindeki kadar iyi olmadı.

Kapaktan gaz kaçırıyorlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 18 Haziran 2023; 13:4:37 >
  • Merhabalar bir sorum olacak ilk gün ısı izolasyonu açısından hata yaptım kova üzerindeki termometre 25 dereceyi gördü 1 gün sonra leğen içine buzlu su koyup kova ısısını 17-23 derece arasında tutmaya çalıştım 10. Gün hidro metre ölçümü için numune aldım 1020 ölçtü. tadı biraz ekşi gibiydi düzelir mi yoksa düzelmesi için yapabileceğim birşey var mı?

• mkcbck kullanıcısına yanıt

Merhaba

Daha en az 5 gününüz var. 5 gün sonra ölçüm alın. 1010 seviyelerini görünce şişeleyin. Tadı çok değişecek ve hiçbir sorun olmadığını göreceksiniz.

• mkcbck kullanıcısına yanıt

ben sabit 24 derecede yaptım en son yaptığımı. hiç bir şey olmuyor . şişeleyin 15 gün 1 ay içmeyin tadı oturacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkcbck

Merhabalar bir sorum olacak ilk gün ısı izolasyonu açısından hata yaptım kova üzerindeki termometre 25 dereceyi gördü 1 gün sonra leğen içine buzlu su koyup kova ısısını 17-23 derece arasında tutmaya çalıştım 10. Gün hidro metre ölçümü için numune aldım 1020 ölçtü. tadı biraz ekşi gibiydi düzelir mi yoksa düzelmesi için yapabileceğim birşey var mı?

Merhaba hocam sonucu merak ediyorum. Şişeledikten 15-30-60 gün sonraki tadımları burdan paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cevaplar için teşekkür ederim umarım güzel bir ürün yapmış olurum.bakkaldan alsam daha ucuza gelirdi ama amacım kendi damak zevkimi bulmak ve bir seyler üretmek 15-30-60 günlük gelişmeleri inşallah buraya aktaracağım.

• Cevaplar için hepinize teşekkür ediyorum bir sorum daha var daha önce deneyip bilgisi olan arkadaşlar dekstroz şekeri veya toz şeker ile yapılan arasında ne tür farklar var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redthecrow55 -- 19 Haziran 2023; 16:38:41 >

tad olarak bi fark yok .

• Ben de şöyle bir soru sorayım. Kit kurarken şeker mi yoksa ekstra malt özü mü tercih ediyorsunuz? İkisi arasında tat ve lezzet olarak ne farklar oluyor?

Ben kurduğum iki kitte de şeker yerine malt özü kullandım. Birini geçen hafta şişeledim, diğeri kovada. Dolayısıyla ikisini de tatmadım. Sonucu merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.