Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
68
Favori
46.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şişeleme şekerinin biranın tadının hafif veya ağır olmasına bir etkisi olmaz. Sizdeki 360 lık paketin toplam ağırlığı muhtemelen 750 gramdır. Yani şeker başına 2,08 gram düşer. Kişisel tercihime ve yılların verdiği deneyime dayanarak 1000/405 gramlık küpşeker paketinden yarım litreye 1 adet atıyorum. Yani 2,46 gram yapıyor. Bence 2,5 gramdan fazla şişeleme şekeri fazla. Sizin paketiniz 750 gramlıksa 2 adet küpşeker atmaktan başka çareniz yok gibi. Ben 1000/405 ve 1000/360 paketten 1 adet kullanılmasını tavsiye ederim.

  • Doğru, en makulu bence o. 1000/360 1 adet yarım litreye. Hatta 1000/405 1 adet bile yeterli. Ama 360 lık şişe ağzından zor geçiyor tabi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleipnir006 -- 30 Ağustos 2023; 9:16:22 >
  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    June'u da çok beğendim. Şerbetçi otunun acımsılığı tam ayarında. Tadı da nasıl desem. Anlattığı gibi çiçeksi bir aroması var. Ama kovada ve şişede kalıcı bir koku bırakıyor. Bitirdikten sonra şişenin içinde temiz su bekletiyorum koku gidiyor. Dediğiniz gibi kendine has bir tadı var ve bekledikçe daha da güzelleşiyor. Alkol oranı da yüksek ve dün 3 şişe(3 litre) içince baya bir sarstı   Ertesi günede baya bir yoğun baş ağrısı ile uyandım. Hangover ın asıl nedeni susuz kalmak ama bu biranında etkisi varmı bilmiyorum.


    Kediköy Munich export u denediniz mi? Onuda çok met ediyorlar.

  • 1 litreye 3 tane kullanıyorum. tavsiye ederim .

  • Adolyer A kullanıcısına yanıt

    June beğendiyseniz farklı IPA kitlerine bakabilirsiniz.


    Toz şeker ile yapılan kitlerde ertesi gün baş ağrısı ve ağız kuruluğu şikayetlerim oldu. Çareyi 1 bardak bira 1 bardak su denkleminde buldum. Hem daha az alkol tüketmiş oluyorum hem göbek riskini azaltıyorum hem sarhoş olmuyorum hem ertesi gün şikayetinden kurtuluyorum.


    Münih klasik bir kit. Düz bira sevenler için ideal. Ticari biralara yakın bir tadı var. Geniş stokta kendine yer bulur.

  • kediköy Seattle kuruyorum. yanında dry hop için kahve çekirdeği göndermişler. daha önce dryhop yapan oldu mu neye dikkat etmemiz lazım ? kahvelerden biraya herhangi bir bulaşı olur mu ?

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Fermantasyonun tamamlanmasından 3-4 gün önce ya dry hop bezine ya da temiz bir tülbente kahve çekirdeklerini koyup kovaya atın. Bazıları bez vs kullanmadan direk içine atmayı öneriyor ama o zaman şeffaflandırma zor oluyor ve pütür pütür ağıza geliyor. Beze sanitasyon yapmayı unutmayın. Başka da korkulacak bir durum aklıma gelmiyor.

    Hiç denemediğim bir kit. Sonucu paylaşırsınız.

  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    aramızda bu işlerle daha önce uğraşan var mı etiketleyelim bilgi verir bize . ben migros filtre kahve kullanacağım mesela ama 22 litreye kaç gram yapmak lazım? nasıl hesaplanıyor bu işler.

  • Bende sıcaklar ve stoğum olması sebebiyle kurulum yapmamıştım uzun süredir.

    Bugün gob limon'la bir başlangıç yaptık bakalım. Yarında şuana kadar en çok hoşuma giden kitlerden Golden Finlandian Pils kurmayı düşünüyorum.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Dry Hop yapılan bir bira üstelik de ev birasıysa bence biraların en üst noktasıdır. Tamamen yapan kişiye özel bir lezzettir.


    Ben 2-3 kere kurdum ama tatlarını beğenmedim. Tadını beğendiğim bir kit ve şerbetçiotu olursa stoklarımda sürekli bulundururum. Düşünsenize biri biranızın tadına bakıyor ve "bu hangi piyasa birasına benziyor?" diyor. Siz de "bunu, bırak piyasayı, yeryüzünde bulamazsın" diyorsunuz :):). Çok havalı olmaz mı?


    Biraz tecrübe kazanmak lazım. Şu yazıyı okumakta fayda var.



    kediköy
    Dry Hop Yöntemi Nedir? | Kediköy
    https://www.kedikoy.com.tr/dry-hop-yontemi-nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 14 Eylül 2023; 9:46:59 >
  • qLhF Q kullanıcısına yanıt

    Toplaşın artık, "Winter is coming" :):) Yazın stoklar azalmıştır, yenilemek lazım.

    Golden kiti konusunda kafam bir gidiyor bir geliyor.

    Bitter çikolata örneği gibi. Çok seveni var, bu da çikolata mı diyeni var.


    Güzel mi değil mi bilemiyorum ama kesinlikle çok orijinal. Öncelikle köpüğü çok başarılı. Dantel ve uzun süre kalıcı. Bardağın sonunda bile köpük kalıyor.

    Tadı lıkır lıkır gidiyor ama biraz acı. İçerkenki bu acılık -bitter çikolata örneği gibi- seveni sevmeyeni ortaya çıkarıyor.

    Sondaki tat ise başka bir birada karşımıza çıkmayan, fındığımsı ve çok keskin bir lezzet. Sadece o tadı alabilmek için minik yudumlar alarak içtiğimi fark ettim.


    Acı bira sevenlere tavsiye ederim. Bir şans vermek gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 14 Eylül 2023; 11:9:47 >
  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    Her yer boş şişe doldu. 


    Abi ben onu 20 lt değil de 23 lt kurmuştum. Ama gerçekten şuana kadar kurduklarım içinde en çok beğendiğim kit oldu. Hemen tekrar satın aldım ama kurulum yapmadım. Hatta onu beğendiğim için aynı sitenin satürn diye çıkardığı yüksek alkol oranlı kiti de aldım.


    O kitten önce beğendiğim kit biraburada ipa idi. İPA da 2 tane içtikten sonra midem de yanma yapıyordu. Bu iki kit hariç bana nedense hepsinde ekşimtrak tatlar aldım ve beğenmedim. Hatta şuan şişe de bock, kaşmir, odin, stout mevcut, stout harici çokta hoşuma gitmedi diğerleri.


    Dolapta finland hariç bu kitler mevcut:


    Amber

    high hogs

    satürn

    golden pilsner

    gob mango

    gob açık sarı


    Maksat buralar boş kalmasın tabi ki    





  • Butik biradaki kit sorunu düzeldi mi?

  • BiraBurada Belgian Blonde kitini deneyen oldu mu? Yüksek alkollü (% 6.5) bir bira. İçimi bana biraz sert geldi. Çok benim tarzım değil. Bir daha kurmam herhalde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • starsan ı kaybettim. öncesinde pbw ile şişelerimi yıkamıştım. şişelerken starsan yerine ne yapabilirim ? kovayı kaynar su ve 1:50 çamaşırsuyu ile dezenfekte etmiştim.

  • Abi bu vino mango özünü kurulum yaparken mi ekliyoruz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starsan yerine ancak kaynar su kullanabilirsiniz. @crow in cornfield

    Evet normal kurulum yaparken ekliyoruz. 15-18 gün mango özü de fermantörde kalıyor. @qLhF

  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    sizde pet kullanmaya başlamışmıydınız ? akminalar sıcak suya dayanıyor mu ? kola şişeleri sıcak suyu görünce büzülüp cücük gibi kalıyor .

  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.