Şişeleme işlemini 40 cam 5-6 akmina pet şeklinde yapıyorum. Pet olanları hediye etmek amaçlı kullanıyorum. Hiç kendim tüketmedim. İçindeki sodayı içtikten sonra şişeyi normal sıcaklıkta suyla yıkıyorum. 1 kere de starsun. Ardından şişeleme. Hiç sıcağa maruz bırakmadım. |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (39. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Şekeri 1 mi koydunuz 1.5 mu ? Reçetede 1.5 yazıyor gob limona ben 1 kg koydum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1,5 kg kullandım.
-
kit ile alakalı ilk görüşüm ortalama altı . biraburda Irish Stout ile kıyaslıyorum . 5 şişe kahvesiz şişeledim ,renk tatmin etmedi, gövde düşük. 1.3 kg şeker ile 22 litre kurdum . kahve aroması için yanında 50 gram kahve gönderilmişti , aroması tamamen kaybolmuş. migros filtre kahve alıp onu koydum .
-
Aynen, havalar az biraz daha serinlesin, tam bira kurma mevsimi başlıyor :)
18 gün ara ile 5 er kova 10 kit ve önümüzdeki yaz için ( 2024 ) 230 litre Bira hazır olacak bende
Hocam dur, daha 2 hafta kovanın ardından yeni şişeledin. Şöyle 1 ay beklesin de olmazsa o zaman umutsuzluğa kapılalım. Daha çok değişecektir.
-
Planlamada hangi 10 kit var? Belli mi?
-
hadi inşallah. bira burada kölsch diye bir bira çıkarmış. hiç içmemiştim onu da kurmayı planlıyorum. birde kediköyçü abilerin dublin stout. bakalım o nasıl ?
-
Kediköy münih export çok beğendim,
Bohemia Rhapsody extra biramarket
birde mexica cerveza
3 er kit ateşlerim.
-
tadı nasıl dedikleri gibi muz,karanfil baskın mı ? ben çok merak edip kediköyden aldım. yanlış maya ile gönderdikleri için saçma sapan bişey oldu. limonata karıştırıp içtim yarısını da şişelemeden döktüm.
-
Hocam bu hazır bir ürün mü yoksa arduino vb kendiniz mi yaptınız?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu iki ürün hakkında yorum alabilir miyim? Mesela ısıtma matına temas eden yüzeyle açıkta kalan taraf arasında sıcaklık farkı oluşuyor mu?
-
Hafif içimli bir bira. Meyvemsi aromalar hakim. Ancak net bir şekilde muz aroması alamadım. Belki de ben ayırt edemedim. Ben de fermantasyon sırasında sorun yaşamıştım. Buradan da yazmıştım. Gaz çıkışı hiç olmadı. Sanırım contadan kaçırdı. Hava almış olabilir. Ben dökeceğim diye düşünürken ölçüm sonucunda fermantasyonun gerçekleştiğini anlayıp şişeledim. Bu nedenle benim yaptığım da tam olması gerektiği gibi olmamış olabilir.
Bu aralar kurulum, tadım yapan yok herhalde. Ses soluk kesildi gene milletin :)
Gob limon 25inde şişeledim bir kaç gün içinde tadına bakmayı planlıyorum.
Dünde fin light şişeledim. Şuana kadar en çok hoşuma giden kit buydu, bu kurulumda da hoşuma giderse malt özü ilede bir set alıp kurmayı planlıyorum.
High hops dry hop armadillo ile yaptım. Yarın onunda şişelemesi var :)
2 kovam boşa çıkıyor vino mango ve rocket satürn kurmayı düşünüyorum bir aksilik son dakika fikir değişikliği olmazsa :)
Kenarda da bu iki kit hariç,
Amber
Gob açık sarı
Gold pilsner kitleri mevcut.
Buradayız hocam. Ya stokumuz çok ya bira kuracak zamanımız yok ya da keyfimiz yok. Bira kurma ve bira içme ana fikrimiz değişmese de bazen durgunlaşıyoruz işte.
-
Evet biraz zaman ve zevk işi kurulum yapmak.
Biraz önce biramarket satürn maxi kurdum.
2 kg şeker ile kurulumu yaptım. 1062 gravite var. Bakalım şişileme zamanı 1000 görürse sitenin verdiği oran neredeyse birebir tutmuş olacak. Fermantasyonun geçmesini ve şişelemeyi 4 gözle bekleyeceğim.
-
kurduğum iki kit ile ilgili fikirlerim,
kediköy buğday - yanlış maya gönderdiler sağolsunlar birayı limonata ile karıştırmak zorunda kaldım .
kediköy seattle - vakit ve para kaybı bir kit . gazlanmada sorun yok ama sıfır köpük. kahve dryhop öncesi 6 şişe normal şişelemiştim. o da aynısı . gövdesiz, tadsız tuzsuz bir şey . bir daha da davosa gelmem. biraburadaya devam.
-
Taze mayşe kurulumu yapan var mı aranızda ? Kitlere göre farkı veya kalitesi var mı ? Yorumlayabilecek varsa sevinirim.
Taze mayşe ile kurulum sonucunu ben de merak ediyorum. Biraz inceledim ama kurup bakmak lazım. Daha önce deneyen olduysa burada yorumlayabilirse bilgilenmiş oluruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X