20. gününde kurulumunu yap. Benim kitler fg 1005 olmasına rağmen 20. günde bile kabarcık çıkartıyor hep. |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (41. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar merhaba,
Egemalt bavyera bugday ve a.çalıkoğlu pilsner
Biraburada bohemian
Kediköy münich
Bu kitleri alıp stok atmayı düşünüyorum bunları daha önce kurmuş arkadaşlar son durumları hakkında bilgi verebilir mi acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhabalar. Bugün ben de ilk kitimi kurdum. Butik biradan aldığım başlangıç setini kullandım ve gelen pilsner kiti kurdum.Benim bir kaç sorum olacak
1 - Kiti eritip döktükten sonra, kovayı 2 hafta kalacağı yere yerleştirdikten sonra su sıcaklığı kova üzerindeki şerit dereceye göre 24 derecenin altına inmediği için mayayı dökmeden 1 saat kadar bekledim. Bu bir sıkıntıya sebebiyet verir mi? Kitle birlikte gelen kurulum klavuzunda beklemeden hemen dökün diyor.
2 - Kullandığınız iyi bir daldırma derece önerir misiniz?
3 - ilerisi için düşünüyorum, bulunduğumuz bölge sıcak bir bölge olduğu için arduino ile soğutma sistemi yapmak istesem bunun için de karışımın içinde sürekli bir kablolu daldırma derece bulundursam karışıma zarar verir mi?
4- normalde tuborg gold seviyorum içimini çok beğeniyorum, buna en yakın tatı aromayı veren kit hangisidir?
Tecrübelerinizden faydalanmak isterim
-
- Hiçbirşey olmaz
- Hiç gerek yok.
- Kablolu ternometrenin ucunu kovanın dışına bantlayın daldırma derece kullanmayın. Ya soğutma sistemi yapın ya da benim gibi strafor kutu yapıp kutunu içine değiştirerek günlük buz aküsü atın
- Pilsen ve lager kitler kullanın.
-
Egemaltın yeni kitlerini denemedim. Genel olarak kitleri kalitelidir.
Bohemian ve Münich denedim. İkisi de piyasa malı. Buz gibi soğutup lıkır lıkır içmelik. Düz bira yani. Bu ikisinin sınıfında ama bunlardan daha başarılı bulduğum Butikbira Export öneririm.
@kangroo Size de yukarıdaki kitleri öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 21 Kasım 2023; 13:24:42 > -
Butikbira export herhalde kast ettiğin abi
zaten elimde düz pilsner mevcut 2 kit birde amber var.
o iki kit yerine export denenebilir o zaman.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
peşine yetişilmiyor ki . 2-3 yıllık depo yaparım dersen mantıklı yoksa illa bi yerde çarpıyorlar.
-
Stok yaparken kediköy ve vinomarketin 1 yıl, biraburadanın kitlere 6 ay raf ömrü verdiğini unutmayın.
-
buzdolabında saklansa dahi mi ?
-
butikbira dan gelen kitte skt 2025 yazıyordu.
bu arada benim mayalanma coşmuş. Hava kilidinden köpük fışkırmış kovanın üzerine. kovanın üzerindeki derece 20 civarında.
-
Tazeliğini koruması için buzdolabında saklanılmasını tavsiye ediliyor. İmkan varsa buzdolabı iyi. Ama benim kilerim yaz kış 19-22 derece arası ve 9 ay bekletip kurduğum kitlerde bir sorun olmadı. Raf ömürleri firmaların canlı destek bölümünden verilmiş olan cevaplardır. Diğer firmalar nasıldır bilmiyorum, aşağı yukarı aynıdır.
Alıntı
metni:bu arada benim mayalanma coşmuş. Hava kilidinden köpük fışkırmış kovanın üzerine. kovanın üzerindeki derece 20 civarında. Daha önce hiç karşılaşmadım. Genelde buğday kitlerinde bu sorun oluyor. Enfekte bir durum yoksa, kötü koku vs. bir şey olmaz diye düşünüyorum.
-
Star sanla çok iyi şekilde temizlediğimi düşünüyorum. Öncesinde detarjanla yıkadım kovayı ilk defa kullanacağım için, sonra iyice durulayıp starsan durulamalıyla temizledim, iyice durulayıp durulamasız star san ile mikroptan arındırdım. Artık daha da enfekte olduysa bir şey diyemem. Klavuzda yüksek sıcaklıkta mayalanırsa olabilir yazmışlar ancak 20 derece civarında kova. Anlayamadım. Kilidi boşaltıp temizledim starsanla arındırıp tekrar kaynayıp soğumuş su doldurup taktım kovaya. ilk 10 saatte hiç kabarcık çıkmıyordu. 35 saatte kilitten köpük taştı.
-
Tipik butikbira öyküsü. Butikbiranın mayalarında aşırı çalışma gibi bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sorun çıkarmaz ama.
-
acaba mayalar çok mu taze veya genç. Evde kefir mayalıyorum ne kadar gençse o kadar hızlı mayalanıyor hatta suyu süt özütünden bile ayırıyor.
-
Dün akşam eve gidince baktım yine köpük gelmiş kilitten. Ben de 5 litrelik bir bidonu yarıya kadar suyla doldurup hortum daldırmak suretiyle hava kilidi yaptım mecburen. En azından köpük gelirse bidonda kalır.
-
Kediköy Münich kurmuştum. 25 gün oldu. Hala dakikada 4-5 adet gaz çıkışı devam ediyor. Sıcaklık 20-21 derece civarında hep. Daha önceki kitlerde en fazla 3 haftada gaz çıkışı bitiyordu. Bu kiti kuran arkadaşlar cevaplayabilir mi? 2 gün daha bekleyip şişelemeyi düşünüyorum. Umarım şişeleri patlatmaz.
-
hidrometre ile ölçüm yaptınız mı en kesin sonucu o veriyor
-
Hiç beklemeyin şişeleme yapın. Benim her kitim bu şekilde oluyor. Şişeleme şekerini de yarım litreye 4 gramdan az olmak üzere ayarlayın. Bi adet küp şeker yetiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X