Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.226
Cevap
68
Favori
46.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Supersix S kullanıcısına yanıt

    20. gününde kurulumunu yap. Benim kitler fg 1005 olmasına rağmen 20. günde bile kabarcık çıkartıyor hep.

  • Arkadaşlar merhaba,
    Egemalt bavyera bugday ve a.çalıkoğlu pilsner
    Biraburada bohemian
    Kediköy münich

    Bu kitleri alıp stok atmayı düşünüyorum bunları daha önce kurmuş arkadaşlar son durumları hakkında bilgi verebilir mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar. Bugün ben de ilk kitimi kurdum. Butik biradan aldığım başlangıç setini kullandım ve gelen pilsner kiti kurdum.Benim bir kaç sorum olacak

    1 - Kiti eritip döktükten sonra, kovayı 2 hafta kalacağı yere yerleştirdikten sonra su sıcaklığı kova üzerindeki şerit dereceye göre 24 derecenin altına inmediği için mayayı dökmeden 1 saat kadar bekledim. Bu bir sıkıntıya sebebiyet verir mi? Kitle birlikte gelen kurulum klavuzunda beklemeden hemen dökün diyor.

    2 - Kullandığınız iyi bir daldırma derece önerir misiniz?

    3 - ilerisi için düşünüyorum, bulunduğumuz bölge sıcak bir bölge olduğu için arduino ile soğutma sistemi yapmak istesem bunun için de karışımın içinde sürekli bir kablolu daldırma derece bulundursam karışıma zarar verir mi?

    4- normalde tuborg gold seviyorum içimini çok beğeniyorum, buna en yakın tatı aromayı veren kit hangisidir?

    Tecrübelerinizden faydalanmak isterim  





  • kangroo kullanıcısına yanıt
    1. Hiçbirşey olmaz
    2. Hiç gerek yok.
    3. Kablolu ternometrenin ucunu kovanın dışına bantlayın daldırma derece kullanmayın. Ya soğutma sistemi yapın ya da benim gibi strafor kutu yapıp kutunu içine değiştirerek günlük buz aküsü atın
    4. Pilsen ve lager kitler kullanın.
  • Egemaltın yeni kitlerini denemedim. Genel olarak kitleri kalitelidir.

    Bohemian ve Münich denedim. İkisi de piyasa malı. Buz gibi soğutup lıkır lıkır içmelik. Düz bira yani. Bu ikisinin sınıfında ama bunlardan daha başarılı bulduğum Butikbira Export öneririm.


    @kangroo Size de yukarıdaki kitleri öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 21 Kasım 2023; 13:24:42 >
  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    Butikbira export herhalde kast ettiğin abi


    zaten elimde düz pilsner mevcut 2 kit birde amber var.


    o iki kit yerine export denenebilir o zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peşine yetişilmiyor ki . 2-3 yıllık depo yaparım dersen mantıklı yoksa illa bi yerde çarpıyorlar.

  • Stok yaparken kediköy ve vinomarketin 1 yıl, biraburadanın kitlere 6 ay raf ömrü verdiğini unutmayın.

  • sleipnir006 kullanıcısına yanıt

    buzdolabında saklansa dahi mi ?

  • sleipnir006 kullanıcısına yanıt

    butikbira dan gelen kitte skt 2025 yazıyordu.


    bu arada benim mayalanma coşmuş. Hava kilidinden köpük fışkırmış kovanın üzerine. kovanın üzerindeki derece 20 civarında.

  • Tazeliğini koruması için buzdolabında saklanılmasını tavsiye ediliyor. İmkan varsa buzdolabı iyi. Ama benim kilerim yaz kış 19-22 derece arası ve 9 ay bekletip kurduğum kitlerde bir sorun olmadı. Raf ömürleri firmaların canlı destek bölümünden verilmiş olan cevaplardır. Diğer firmalar nasıldır bilmiyorum, aşağı yukarı aynıdır.


    Alıntı

    metni:
    bu arada benim mayalanma coşmuş. Hava kilidinden köpük fışkırmış kovanın üzerine. kovanın üzerindeki derece 20 civarında.


    Daha önce hiç karşılaşmadım. Genelde buğday kitlerinde bu sorun oluyor. Enfekte bir durum yoksa, kötü koku vs. bir şey olmaz diye düşünüyorum.

  • sleipnir006 kullanıcısına yanıt

    Star sanla çok iyi şekilde temizlediğimi düşünüyorum. Öncesinde detarjanla yıkadım kovayı ilk defa kullanacağım için, sonra iyice durulayıp starsan durulamalıyla temizledim, iyice durulayıp durulamasız star san ile mikroptan arındırdım. Artık daha da enfekte olduysa bir şey diyemem. Klavuzda yüksek sıcaklıkta mayalanırsa olabilir yazmışlar ancak 20 derece civarında kova. Anlayamadım. Kilidi boşaltıp temizledim starsanla arındırıp tekrar kaynayıp soğumuş su doldurup taktım kovaya. ilk 10 saatte hiç kabarcık çıkmıyordu. 35 saatte kilitten köpük taştı.

  • kangroo kullanıcısına yanıt

    Tipik butikbira öyküsü. Butikbiranın mayalarında aşırı çalışma gibi bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sorun çıkarmaz ama.

  • kadobjk kullanıcısına yanıt

    acaba mayalar çok mu taze veya genç. Evde kefir mayalıyorum ne kadar gençse o kadar hızlı mayalanıyor hatta suyu süt özütünden bile ayırıyor.

  • Dün akşam eve gidince baktım yine köpük gelmiş kilitten. Ben de 5 litrelik bir bidonu yarıya kadar suyla doldurup hortum daldırmak suretiyle hava kilidi yaptım mecburen. En azından köpük gelirse bidonda kalır.

  • Kediköy Münich kurmuştum. 25 gün oldu. Hala dakikada 4-5 adet gaz çıkışı devam ediyor. Sıcaklık 20-21 derece civarında hep. Daha önceki kitlerde en fazla 3 haftada gaz çıkışı bitiyordu. Bu kiti kuran arkadaşlar cevaplayabilir mi? 2 gün daha bekleyip şişelemeyi düşünüyorum. Umarım şişeleri patlatmaz.

  • ardasu A kullanıcısına yanıt

    hidrometre ile ölçüm yaptınız mı en kesin sonucu o veriyor

  • ardasu A kullanıcısına yanıt

    Hiç beklemeyin şişeleme yapın. Benim her kitim bu şekilde oluyor. Şişeleme şekerini de yarım litreye 4 gramdan az olmak üzere ayarlayın. Bi adet küp şeker yetiyor.

  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.