Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.226
Cevap
68
Favori
46.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

İpa maltı denedim. Hatta 2 kere denedim.

1.de çok hoşuma gitmişti luna tadı ve kokusuna yakındı. Ancak 2 3 tane içince bana dokunuyor yanma yapıyordu diye hatırlıyorum.

2.kit teki kurulumda sanırım hatalı bir şeyler yaptım. Dry hop fazla tutmuş olabilirim yada şekeri fazla koymuştum sanırım.Aynı zevki vermemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qLhF -- 5 Aralık 2023; 9:14:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qLhF Q kullanıcısına yanıt

2. kit yorumlarında ot kokusu var demiş birisi şansımızı deneyelim bakalım inşallah 2.kediköy vakası olmaz.

• Buram buram şot kokmazsa o bira zaten IPA değildir :). Hep vinonun wolf ipasını kurdum, başarılıydı. Yerli ot gönderiyorlar. Biraburada ipa kurdum şuan kovada yanında citra şot göndermişler tadım için bilgilendiririm. Birde ıpa kurulduysa şişede 2 aydan fazla bekletmemek gerekiyor, aroması kayboluyor. Şişede stok yapılacak bir bira değil. IPA favori biram.

• sleipnir006 kullanıcısına yanıt

yeni şeyler denemeyi seviyorum . aromatik tatlar da hoşuma gider . bi şans vereyim o zaman. smoked den sipariş vereceğim bunu da ekleyeyim . ben hızlı tüketiyorum 1 er kit kuruyorum o yüzden 2 ay kalmaz,gider :)

• sleipnir006 kullanıcısına yanıt

Benimde çok hoşuma gidiyor hatta şuan white ipa da alıcam ege malttan. Ana yanma işi malesef moralimi bozuyor

• Benim kurduğum kit pazar günü itibariyle 2 haftayı doldurdu. Ortalama 17 18 derecelerdeydi sıcaklık. Bir ara 16 lara kadar düştü bazen 21 lere kadar yükseldi ama ani yükseliş değildi bunlar. Hala ortalama dakikada 1 defa fıkırdıyor. Pazar günü 3. haftasında şişelemeyi düşünüyorum ne dersiniz.

• kangroo kullanıcısına yanıt

hidrometre ile ölçüm yapın en doğru sonucu o verir. 3 gün ara ile 2 ölçüm yapın değer sabitse şişeleyin.

hidrometrem yok ki :D var mı tavsiyeniz?

• kangroo kullanıcısına yanıt

Olgu abinin standartıdır 18.gün yapıştır 😂 ama benimde genelde hidrometre ölçümlerimde 18.gün sıkıntı olmadı hiç. Hep şişeledim.

• Fiyat performans

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • qLhF Q kullanıcısına yanıt

pazar gününü mecburen bekleyeceğim gibi. cumartesi malum vize sınavları var. ölçmek tabiki en doğrusu ama elimde techizat yok Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

• 17 derece civarında fermante olduysa 14 günde tamamlanmayabilir. Bence en az 5-6 gününüz daha var.

Normal şartlar altında 14 günden sonra (hidrometre yoksa) tadına bakın, şekerli değilse şişeleyin.

Abartmış olmayayım ama ben artık kokusundan bile anlıyorum sanırım. Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 5 Aralık 2023; 15:24:41 >

IPA denedim, sevemedim. Ancak stoklarda mutlaka bulunmalı. Piyasa birası içen herhangi birini etkileme olasılığı %100.

Italian denemedim. Listeye ekleyeceğim.

• kadobjk kullanıcısına yanıt

ipa da üretici ... narenciyemsi, çiçeksi aromalar dediği için tercih ettim bakalım nasıl olacak. birde smoked aldım önce onu kuracağım bakalım nasıl bişeymiş.

• İki gün arayla Biramarket Premium Lager ve Vinomarket Grape Ale şişeledim. Kurulmamış kitim kalmadı.

Biraburadadan sepet yaptım. Smoked, Kölsch ve Amerikan. Ben de bunları alacağım.

Vinomarketten Winter Saga'yı da merak ediyorum. Belki bir sonraki partide vinodan sepet yaparım.

Kışa hazırlık.Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 5 Aralık 2023; 22:46:28 >
  • Yılbaşı geliyor,

Zamlar kapıda ::::::::::::: Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

Toplam 12-14 Kit sipariş edeceğim 3-4 gün içinde ( 2024 senesi için Anca yeter )

İlk siparişi geçtim : Kediköy

Kargo Bedava getirmek lazım yoksa kargo ücretleri Kabus.... 70-80 Tl arası

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler

• 2. Siparişi geçtim, ButikBira

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler

Ben bu şişelerden Kabus ötesi stok yaptım, neredeyse 20 kiti dolduracak şişe var ( abartmıyorum ) açılmamış soda Akmina ise 150 şişe falan ( Extra ) Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

• Kesinlikle, izmir için biraz daha soğuması lazım. Hâla 15-18 derece seviyesinde seyrediyor. Ben kitleri sipariş geçiyorum ama kuruluma geçme şansım çok zor çünkü 6 kova aynı anda kuracağım. Buz için soğutma çantam sadece 2 tane var o yüzden millet yağmur duası yapar ben soğuk duasındayım. Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

• OlguErhan kullanıcısına yanıt

cam şişe daha iyi değil mi?

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.