< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonnie -- 9 Eylül 2024; 12:25:38 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (61. sayfa)
-
-
Benim karışım sıcaklığım 30-31 dereceydi sanırım birde ortam sıcaklığı yine 29-30 dereceydi, belkide o yüzden 1.5 saat içinde çalışmaya başladı. Kurulumdan 1.5 saat sonra fermantasyon başladıktan itibaren ilk günde çok fazla hava çıkışı vardı şimdi 2. gün içersindeyim ve eskiye nazaran birazda sakinleşmiş ama hala 5-10 sn de bir hava çıkış var.
Benim genel olarak ilk deneyimim olduğundan ve daha önce pek ev yapımı bira içmediğimden dolayı tadım konusunda endüstriyel biralar ile karşılaştırabilirim sadece. Umarım içilebilir birşey ortaya çıkar.
Birde okuduğum ve izlediğim bazı kaynaklarda şişeleme öncesi 2-3 gün buzdolabında bekletilince şişelemede daha berrak ve daha az maya tortulu bira elde edilebildiğini söylüyorlar. Bu işlemin yan etkileri olabilir mi? Deneyimleriniz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FOX-BytkN -- 9 Eylül 2024; 18:32:46 > -
bir şey olmaz . ilk zamanlar meyvemsi,çiçek gibi portakal kabuğu gibi bi tat alırsınız. açıkçası ben onu seviyorum. sonra zamanla bira dinlendikçe o aromalar kayboluyor, normale dönüyor . ben havalar soğuyup kombiler yanınca 4 kit yapmaya başlıyorum o 1 yıl yetiyor bana . soğuk zamanda kışın yapınca çok bi ısı sorunu da yaşamıyorsun. şişe öncesi kışın balkona da bırakabilirsin. jelatin de koyabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 9 Eylül 2024; 22:7:6 > -
Jelatin olayını 3 hafta öncesinde sormuştum kesin deneyen var ama hiç cevap gelmedi
Bende son kurulumda jelatin ekleyerek denemeyi yaptım ve 3 gün öncesinde şişelemeyi yaptım. İlk izlenim olarak berraklaşma 2-3 günde oldu öncekiler 1 haftada oluyordu. Sanki tortu da daha az gibi. Tadını kontrol ettikten sonra jelatini esas kveik mayada kullanmayı düşünüyorum. Daha önceki kveik mayanın şişelemesinde berraklık oldukça geç olmuştu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4 günde gaz çıkışı bitti. Akşam ölçüm yaparım 3 gün sonra aynı rakamı bulursam jelatin koyup 5 gün daha bekler şişeleme yaparım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bendede 4 günde gaz çıkışı bitmiş ve hava kıilidindeki su dengelenmişti ( öncesinde 1 gün soğuk geçmiş ve sıcaklık 26 derecelere düşmüştü). Sonra bende ortamın ısısını yükselttiğimde de bir etki yoktu. Ölçüm alırken kovayı yerinden kaldırıp almıştım ve burda kova biraz çalkalandı ama öncesinde hava kilidini çıkarıp bant yapıştırmıştım.
2 saat sonra falan hava kilidindeki denge değişmiş yeniden fermanre başlamıştı. Üstünden 2 gün geçti hala fermante devam ediyor. Ne olacak bakalım bekleyeceğiz.
Ölçüm yaptığımda sıcaklık 30 ken 1008 çıktı sonra sıcaklığı düşürüp ölçüm yaptım bu seferde 1010 çıktı. (kullanılan maya Kveik ve sade malt özü+300gr şeker.)
-
Bence bugün şişelemelisiniz. Gaz çıkışını önemsemeyin.
-
23 derecede ölçüm yaptım 1010 çıktı sanırım biraz daha yolu var benim biranın.
-
Bugün, yarın. Eli kulağında. 2 ölçüm daha yaparsanız ve aynı veya daha düşük değeri görürseniz şişeleyin.
-
şişelemek için daha düşük değere gelmesini beklemem gerekmez mi? 1.2 malt özü +300 gr seker kullanmıştım.
-
1010 gayet yeterli. Beklemeye gerek yok.
-
14 gün sonra hidrometre değeri neydi?
-
Stok yapan çekildi sanırım. Forum ahalisi olarak bir durgunluk dönemine girdik.
Bu aralar en sevdiğim kit (biramarket) Kveik oldu. Hafif ekşi bir tadı var. "Buz gibi birayı lıkır lıkır içmek" tabirinin karşılığı.
Öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 18 Aralık 2024; 10:38:20 > -
forumda tam tahılcılar? herkes kitçi mi?
-
Kış döneminde tüketim azaldı. O nedenle üetim şu an yok. Sanırım bu olay satıcılarada yansıdı satışlardaki promosyonlar nedeni ile Stok yaptım.
Kveik sadece hava sıcaklığı yüksek ise uyguladığım yöntem ama tat olarak diğer mayaları tercih ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ardasuFıçıyla oluyor. Biraz maliyetli . Ben de böyle bir sistem kurmayı planlıyorum. Bunun için gerekli malzeme
1 adet derin dondurucu, yanına karbondioksit kartusu olacak. Dondurucuyu modifiye edip musluk konuyor. oradan bira servis ediliyor. Biraburada sitesinde anlatımı var. Benim gibi düzenli hergün 1 adet bira içen birileri için olmazsa olmaz. Çünkü şişe olayı biraz zahmetli. Hatta benim düşüncem direkt fıçıda fermantasyonu başlatıp, hemen yanında buluna fıçiya aktarma yapıp, hiç gazlanmayı beklemeden karbondioksit kartuşu ile musluktan birayı almak. Hayali bile güzel:)) Bu konuda bana teknik olarak yardımcı olacak arkadaş var ise , yapmayı çok isterim.
bende 3 fıçılı/musluklu kegeratör sistemi var. elimden geldiğince yardımcı olurum bu konuda.
-
Aslında Kveik'ten kastım maya değil de kitti. Sanırım güzel ifade edemedim.
evde butik bira yapımı bira kiti başlangıç seti ve malzeme tedarikçisiViking Voss Kveikhttps://www.biramarket.com/viking-voss-kveik -
Ben yanlış anlamışım. Fiyatlar artmış
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kveik mayanın performanslı çalışması için 32 derece fermantasyon sıcaklığı lazım bu mevsimde bu ısıda tutmak zor yazın bile akşamları sabit tutmak çok meşakatli pek önermiyorum bu mayayı. şu an 21-22 derece sabit giden odanız var ise ale mayalar ile çok güzel biralar ortaya çıkarabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X