|
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (60. sayfa)
-
-
Sen olmasan biz ne yapacağız bilmiyorum valla abi. Bende sizden cevap beklerken tereddütlü tereddütlü birini kurdum. Muhtemelen akşam yada yarın diğerinide kurarım artık. İçimş rahatlattın teşekkür ediyorum
-
Ben birada yüksek alkol sevmiyorum. Benim alkole karşı dayanıklılığım yok. Ben de Belgian Blonde kurmuştum, çok sert geldi. Bir şişe beni sallıyor. Ancak bir yemek yanında falan içebiliyorum. Fakat lezzetini sevdim. Farklı şekilde tekrar kurmayı düşünüyorum. Tazemayşe kurulumu yaparken firmanın destek hattı alkol oranını arttırmamak ve aynı zamanda gövdeli bir bira elde etmek için şeker eklemeden 21 litre olarak kurmamı önermişti. Sonuç mükemmel oldu. Aynı şeyi Belgian Blonde için düşünüyorum. Şeker eklemeden veya yarım kilo şekerle 21 litre kurmak. Sizlerin bu konuda yorumunuz ne olur merak ediyorum.
-
Şişeleme öncesinde berraklık için jelatin kullanan var mı? -
Pis bulaşasım var ama bir yandan da tırsıyorum.
Sonuçta çok ama çok temiz çalışmak gerek, çiğ tüketiliyor, diğerleri haldır haldır kaynıyor.
Becerebilir miyim, bilmiyorum.
Offf, 60 sayfa... Oku oku bitmez
-
Çok sıkıntılı bir işlem yok. Ben yaklaşık 6 aydır yapıyorum kardeşim yıllardır yapıyormuş, sonradan öğrendim. Bana çok da titiz olmana gerek yok demişti.
Tadı kesinlikle marketten aldığın biradan daha iyi.
Tüm sayfaları okumanı tavsiye ederim, hatta gerekiyorsa not almaya çalış.
Arkadaşlarımdan okumadan veya video seyretmeden bu işe başlayanlar oldu ama sonuçları konusunda çok iyimser değilim. Örnek olarak bunun gibi
Özetle hijyene dikkat edersin ama abartmaya da gerek yok ayrıca konuyu öğrenip sonrasında yaparsan daha iyi sonuç elde edersin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bonnie
Çok sıkıntılı bir işlem yok. Ben yaklaşık 6 aydır yapıyorum kardeşim yıllardır yapıyormuş, sonradan öğrendim. Bana çok da titiz olmana gerek yok demişti.
Tadı kesinlikle marketten aldığın biradan daha iyi.
Tüm sayfaları okumanı tavsiye ederim, hatta gerekiyorsa not almaya çalış.
Arkadaşlarımdan okumadan veya video seyretmeden bu işe başlayanlar oldu ama sonuçları konusunda çok iyimser değilim. Örnek olarak bunun gibi
Özetle hijyene dikkat edersin ama abartmaya da gerek yok ayrıca konuyu öğrenip sonrasında yaparsan daha iyi sonuç elde edersin.Yok, zati bi şeyi öğrenmeden o topa girmem pek. Okurum da;
Burayı da okuyalım bakalım
-
Orada bira yok
Herhangi bir bira satan online siteden kit kurulumunu okuyun, yeterli.
Veya
- Kova, karıştırıcı vs temizleyin
- Sıcak su + şeker + Kit'i kovaya boşaltın.
- 23 lt ye tamamlayacak kadar hazır su ekleyin.
- 15-18 gün bekleyin.
- Temiz şişelere 1 küp şeker atın, dolumu yapın.
- En az 1 ay bekleyin.
Arada da buraya yazın. Eksik gediği birlikte tamamlarız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 26 Ağustos 2024; 14:5:8 > -
Kit bana gelmez.
Hububata erişimim var.
Ufak eklemelerle malt maişesi hazırlayacak takım taklavatım var.
Sadece yılda 30-40 şişe için neden uğraşayım diye düşünüyorum bir yandan.
Hani şarap marap olsa 120'lik 3 bidonum var, tümünü doldururum
Ya da şerbetçiotu ile muamele görmüş ve 6-7 ABV alkollendirilmiş suyu şuna koysam, olur mu olur...
Bu zımbırtının da CO2 kartuşları pahalı yaf
Neyse, bakacaz. Efektif olursa neden olmasın.
-
kit bana gelmez diyorsanız uğraşmaya değmez . üzüm fiyatları uçunca kit biraya geçtim. bu da böyle bir macera memun gibiyim.
-
Üzüm bana beleş
Merlot, gabarnet, papaz karası ve vesair ıvır kıvır çeşit.
Ha bir de misket
-
Şarap konusunda bize açık çek verdiniz. Bu fırsatı kaçırmayız. Siz şarap yapın biz bira. Paylaşalım.
-
Bir sitenin hediye sade malt ını kurdum. 1 kg şeker, ve bendeki bira mayası ile fermantasyon başladı. Bu arada bu sade malt da şerbetçi otu yokmuş. o nedenle 70 gr kadar da otu kova içine attım.(bir torba içinde) Diğer biralar gibi 3 hafta kovada 3 hafta da şişede bekledi. Bugün test ettim, hafif bir ekşilik var. Diğer kitler gibi değil, fakat içilebiliyor. Şöyle bir düşünce aklıma geldi. Şerbetçi otunu koyarken torba içine ağırlık koymamıştım, torba hep kovanın en üstünde yüzdü. Bundan dolayı şerbetçi otunun acılığı, aroması tam geçmemiş olabilir mi? Bu konuda düşünceniz nedir? İçerken herhangi bir şey katarak ekşiliği almak mümkün müdür? Cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
-
Torbanın yüzeyde veya derinde olması önemli değil. Ekişilik deyince aklıma hemen sıcaklık kontrolü geldi. 23-24 derecenin üzerinde fermante olduysa ekşilik katmış olabilir.
-
Şişe zorunlu mu? fıçıyla yapılsa fıçıda 1-2 ayda yayıla yayıla içilse oluyor mu arkadaşlar? Rakıcılar damacanayla yapıyor:) -
Gazlanma olayını çözebilirseniz olur.
-
Hele bi bağ bozumu gelsin.
-
Fıçıyla oluyor. Biraz maliyetli . Ben de böyle bir sistem kurmayı planlıyorum. Bunun için gerekli malzeme
1 adet derin dondurucu, yanına karbondioksit kartusu olacak. Dondurucuyu modifiye edip musluk konuyor. oradan bira servis ediliyor. Biraburada sitesinde anlatımı var. Benim gibi düzenli hergün 1 adet bira içen birileri için olmazsa olmaz. Çünkü şişe olayı biraz zahmetli. Hatta benim düşüncem direkt fıçıda fermantasyonu başlatıp, hemen yanında buluna fıçiya aktarma yapıp, hiç gazlanmayı beklemeden karbondioksit kartuşu ile musluktan birayı almak. Hayali bile güzel:)) Bu konuda bana teknik olarak yardımcı olacak arkadaş var ise , yapmayı çok isterim.
-
Havaların sıcaklığından dolayı (odanın stabil ısısı 28-29 civarı) kit yanındaki mayayı kullanmak yerine Butik biradan BB-22 Kveik mayası siparişi verdim. Bazı forumlarda bu mayanın çokta iyi sonuç vermediği hatta çalışmadığını okudum. İlgili maya ile tecrübesi olan var mı? veya bu mayanın iyi çalışması için önerisi olan var mı?
(Bu arada ilkkez kurulum yapacağım ve tecrübem yok)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FOX-BytkN -- 8 Eylül 2024; 15:10:18 > -
Biramarket'in Voss Kveik kitini kurdum. Oda sıcaklığı 25-26 derece. İlk iki gün aşırı çalıştı. Fermantasyon süresi için 3-6 gün yazsa da yine de 14 güne tamamladım. Şişelemesem hala kabarcık çıkmaya devam ediyordu.
Lezzet nasıl olacak bilemiyorum.
Butik biranın mayası da aşağı yukarı böyledir diye tahmin ediyorum. Normal kurulumun ardından 1 hafta sonra ölçüm yaparak şişeleyebilirsiniz. (Ya da benim gibi biraz da üşengeçlikten 14-18 günlere kadar dayanabilirsiniz)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X