Şimdi Ara

Evde cat6 kablo var ama fibernet yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 seneden fazla oldu eve cat6 mavi kablo çekileli ama adsl 8 mbit'e kadar kullanıyoruz. Aradım, sordum ama vdsl2 yani hipernet kullanabilirsiniz diyorlar. Ben zaten fiber 100 mbit istemiyorum, fibernet 20 mbit yeter. Bu hıza hipernet paketleriyle de ulaşabilirim ama düşük ping değerleri için fiber istiyorum.

Şimdi sorum eve giren kablo'ya rj-45 taksak ve fiber router'a (fiber modem dedikleri) bağlasak düşük ping değerlerine ulaşmamız mümkün mü? Bu arada binada t11 denilen küçük dolaplardan yok ama binanın dışında beyaz büyük dolap var, çok yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mshysteria -- 17 Temmuz 2013; 1:48:19 >

• Xdsl bağlantılarda modülasyon yapan bir cihaza, yani modeme ihtiyacınız var tahmin ediyorum. Ancak gerçek fiber olursa modem olmaksızın, router ile bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Yanlış biliyorsam zaten düzeltir arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mshysteria

Merhabalar;

1 seneden fazla oldu eve cat6 mavi kablo çekileli ama adsl 8 mbit'e kadar kullanıyoruz. Aradım, sordum ama vdsl2 yani hipernet kullanabilirsiniz diyorlar. Ben zaten fiber 100 mbit istemiyorum, fibernet 20 mbit yeter. Bu hıza hipernet paketleriyle de ulaşabilirim ama düşük ping değerleri için fiber istiyorum.

Şimdi sorum eve giren kablo'ya rj-45 taksak ve fiber router'a (fiber modem dedikleri) bağlasak düşük ping değerlerine ulaşmamız mümkün mü? Bu arada binada t11 denilen küçük dolaplardan yok ama binanın dışında beyaz büyük dolap var, çok yakın.

Vdsl ile zaten adsl e göre pingler daha düşük olmakta,fiberde ise en düşük seviyede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

quote:

Merhabalar;

Vdsl ile zaten adsl e göre pingler daha düşük olmakta,fiberde ise en düşük seviyede

Öyle diyorsunuz da forumlarda vdsl'e geçen çoğu kişi ping konusunda pişman. Ping'in adsl'e göre arttığı konuşuluyor hep.

Ben sadece apartmanda t11 fiber kutu olmadan evde fiber kullanmanın mümkün olup olmadığını merak ediyorum.Telekom yetkililerine göre mümkün değil, bulunduğum ilde sadece birkaç yerde gerçek fiber mevcut ama ben çoğu apartman girişinde görüyorum t11 kutulardan. Bizde dünyanın parasını ödüyoruz niye adsl kullanalım değil mi? Önümüzdeki günlerde yerleşim merkezimde ulaşabileceğim tüm telekom yetkililerine ulaşmayı planlıyorum :)

• Haklısınız t11 olmadan fiber satılamaz banada müdürlerim bu şekilde söylüyo,ancak iyi araştırın son yıllarda ki çalışmalardan sonra vdsl pingi düşürüp kopmaları azaltmaktadır.TTnetin verdiği modem iyi olmayabilir ona bişey diyemem ama airties 5650 ,huawei hg 655d ürünleri sorunsuzdur ve kopma yasatmaz,ping neden bukadar değerli sizin için?

• Ben 3 ay kadar vdsl2 kullandım pinglerim adsl2 ye göre daha yüksekti, ping tamamiyle sizin santralinizle ilgili bir durum.

Cat6 kablo demişsiniz, cat6 kablo olayı çok farklı cat6 kablo geldiyse zaten onu switche takıp kullanırsınız internet cat6 kabloyla geliyordur, sizin durum karışık.
  • Bugun gittim telekoma hipernet icin 28 lira fazla odeme yapmaniz lazim dediler. Ayrica modem ucreti de varmis aylik 12 lira. Taahhutun bitmesine az kaldi mevcut uyeligi iptal eder yeniden baskasi adina uyelik actiririm heralde.

Sitede 69 tl yaziyor ama bana soyledikleri 62,5+28+12 tl. Fibere de onlar istediginde geciriyorlarmis. Yarin daha yetkili birilerini bulacagim gorusmek icin.

• quote:

Bugun gittim telekoma hipernet icin 28 lira fazla odeme yapmaniz lazim dediler. Ayrica modem ucreti de varmis aylik 12 lira. Taahhutun bitmesine az kaldi mevcut uyeligi iptal eder yeniden baskasi adina uyelik actiririm heralde.

Sitede 69 tl yaziyor ama bana soyledikleri 62,5+28+12 tl. Fibere de onlar istediginde geciriyorlarmis. Yarin daha yetkili birilerini bulacagim gorusmek icin.

Açıkçası benim sattığım vdsl2 32mbit full limitsiz pakettir.Siz gene adil kotalı istiyorsunuz umarım en yakın zamanda t11 e kavuşursunuz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.