Şimdi Ara

Evde çıplak gezmek günah mıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vücuduma aşığım ve mümkün olan her fırsatta çıplak takılıyorum bu günah mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Çıplak Gezmek Günah mı?

Giriş

Evde çıplak gezmek, bazı kültürlerde ve inanç sistemlerinde tartışmalı bir konu olsa da, dinî ve ahlaki açıdan günah olup olmadığı konusunda net bir fikir birliği yoktur. Bu metin, evde çıplak gezmenin günah olup olmadığı konusunu dinî ve ahlaki açılardan inceleyecektir.

Dinî Açıklamalar

Bazı dinî metinlerde, evde çıplak gezmenin müstehcen ve ahlaka aykırı olduğu belirtilmektedir. Örneğin, Tevrat'ta "Çıplaklığını babanın oğlu veya annenin kızı önünde açmayacaksın" (Levililer 18:6) şeklinde bir ayet bulunmaktadır. Benzer şekilde, İslam dininde de evde çıplak gezmenin edepsizlik olarak kabul edildiği ifade edilmektedir.

Ahlaki Açıklamalar

Ahlaki açıdan bakıldığında, evde çıplak gezmek bazı kişiler için rahatsız edici veya saygısızlık olarak görülebilir. Özellikle, çocukların veya misafirlerin bulunduğu ortamlarda evde çıplak gezmek, aile içi ilişkileri ve sosyal normları zedeleyebilir.

Sonuç

Evde çıplak gezmenin günah olup olmadığı sorusunun tek ve kesin bir cevabı yoktur. Bu konu, kişisel inançlara, kültürel değerlere ve ahlaki normlara göre değişir. Dinî açıklamalar evde çıplak gezmeyi hoş karşılamasa da, ahlaki açıdan bazı durumlarda uygunsuz kabul edilebilir. Sonuç olarak, evde çıplak gezmenin günah olup olmadığı konusundaki karar, bireylerin kendi değerlendirmelerine bırakılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evde kimse yok iken de, çıplak durmak günahtır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Yalnızken de, avret yerinizi açmayın! Zira yanınızda hiç ayrılmayanlar [hafaza melekleri] vardır. Onlardan utanın ve onlara saygılı olun.) [Eşiat-ül-lemeat]

(Avret yerlerinizi örtün! Yalnız iken de Allahü teâlâdan haya edin!) [Tirmizi]

(Allahü teâlâ hayayı ve örtünmeyi sever. Öyle ise yıkanırken avret yerinizi örtün.) [Ebu Davud]

Kaynak: dinimizislam.com

• Yav kardeşim çat kapı tanıdık gelir bilmem ne olur acil bişey olur yangın çıkar deprem olur merkep misin ya.
  • Yazık

• arkadaşım habis olan yaratılmışlarla başınız derde girebilir, söylediğimi dikkate almanızı tavsiye ederim..

• Yapa yalnızım ve evin içinde istediğim şekilde dolaşırım…
  • Bende vücudumu ve anadan üryan kalmayı çok seviyorum

• Paganizm kullanıcısına yanıt

Hiç milli olmadınız mı ?

• Yotundaşi kullanıcısına yanıt

Özellikle de gerçek cinsellik dışında hiçbir suni/yapay cinsel tatminler yapmadığım için gerçek bir partnerle sex yapmak bana çok kışkırtıcı be büyüleyici geliyor

• Hayır.

İyi forumlar.

• dekareme kullanıcısına yanıt
    Dus alirken kapida mi bekliyorlar ))
  • fedonda böyle geziyordu

• Valla deprem bölgesindeyiz donla çıkmak var komple çıkmak var, hadi çıkamadın hop bedenini cıbil cibil ana haberlerde enkazdan kurtarırken…
    Gunahini geçtim yani bir de üşütürsün be abi
  • dekareme kullanıcısına yanıt

İslamiyette famtaziye yer yok diyorsun yani ?

• VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

Arkadaşıma niye şimdi durduk yere eşşek dediniz ?

• Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt

Yazık olan nedir ?

• madd_maxx82 kullanıcısına yanıt

3 harflilerden mi bahsediyorsunuz ?

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Kardeş benle aynı kafadansın, çünkü ben de eve girdiğimde ev boşsa ilk işim anadan üryan kalmaktır

• Paganizm kullanıcısına yanıt

Siz milli formayı gidiniz mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.