Şimdi Ara

EVDE FIRINSIZ PİZZA YAPIMI<BOL RESİMLİ> YENİ RESİMLER GELDİ--ENFES--! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
71
Favori
20.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    yanına birde patates kızartın :) birde kola

    kapaklı tavada yapıldığında üstü kızarmaz ama ?
    tavanın sapını söküp fırına atsak olur mu :)

    Kapak oldugu icin ustu kızarıyor. Reslmlere bakarsanız daha iyi anlarsınız:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezerve
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabuska


    quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    yanına birde patates kızartın :) birde kola

    kapaklı tavada yapıldığında üstü kızarmaz ama ?
    tavanın sapını söküp fırına atsak olur mu :)

    Kapak oldugu icin ustu kızarıyor. Reslmlere bakarsanız daha iyi anlarsınız:)

    evet
    metal bi tepsi ile kapatılsa belki daha fazla kızarabilir.
  • Örnek tava: (Daha büyüğüyle yaparsanız ince olur, ince sevenler için)
     EVDE FIRINSIZ PİZZA YAPIMI<BOL RESİMLİ> YENİ RESİMLER GELDİ--ENFES--!

    Örnek yağlama: (Kenarlara hamuru koyunca kendiliğinden yayılır)
     EVDE FIRINSIZ PİZZA YAPIMI<BOL RESİMLİ> YENİ RESİMLER GELDİ--ENFES--!




  • Beyler, tavada gayet güzel oluyor. Zaten annem de yapıyordu bana tavada pizza, ama tamamen aynısı değildi. Fakat tarifte beğenmediğim bir şey var. Hamur çok kalın oluyor.
    Ya daha az hamur hazırlamak gerek, fakat bu sefer tavaya yaymak zor olacak. Ya da kabartma tozunu daha az kullanmak gerek.

    Pizza çok güzel oldu fakat hamur çok kalın olduğu için tadını bozdu pizzanın.

    Malzeme olarak da şunları kullandım. Hamurun üzerine kaşar serptim biraz. Maksat malzemeler ve sos arasınnda tampon olsun diye. Daha sonra bir tur jambon koydum. Üstüne sosis. Üstüne mantar, yeşil ve siyah zeytin. Son olarak da kaşarla doldurdum üstünü. Yaklaşık 25 dakikada pişti tam olarak.

    Orta boy ocakta kısık ateşte yaptım. Üstünü de metal bir tepsi ile kapattım.

     EVDE FIRINSIZ PİZZA YAPIMI<BOL RESİMLİ> YENİ RESİMLER GELDİ--ENFES--!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 31 Ocak 2012; 21:40:11 >




  • Bende yaptım ateşi çok açmışım az kalsın altı yanıyordu
    En küçük ocağın bir büyüğünde çok az açarak pişirirseniz mükemmel oluyor 2 tane yaptım tecrübe konuşuyo
  • Güzel olmuş mesajım bulunsun
  • Ben de yaptım bugün. Evde pek malzeme yoktu, sucuk, kaşar ve zeytin kullandım. Neyse efendim 1.si tavaya yaymak biraz sıkıntı oluyo hamurun kıvamı katı oluyo yani, neyse efendim 2.si de kabartma tozundan dolayı hamur kalın oluyo... Fakat yine de topu topu pişmesiyle beraber yarım saat aldığı için pratik bir çözüm. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Birkaç resim koyayım

    http://desmond.imageshack.us/Himg189/scaled.php?server=189&filename=dsc0161lw.jpg&res=medium
    http://desmond.imageshack.us/Himg189/scaled.php?server=189&filename=dsc0162kld.jpg&res=medium



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumhuriyet. -- 31 Ocak 2012; 23:15:04 >




  • Pizzanın içine hamur koyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İstiyorsanGitSev

    quote:

    Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

    quote:

    Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

    kim uğraşacak yaa, al keskinoğlu hazır tavuk döner, tavada yiyeceğin kadar kısmını ısıt, yarım ekmeği tost makinasında ısıt, arasına biraz salça sür birazda soğan koy, tavadaki tavuk etini dök ekmeğin arasına, yanında dost ayran veya le cola, ohh miss,,, en fazla 5 dakikada hazır

     EVDE FIRINSIZ PİZZA YAPIMI<BOL RESİMLİ> YENİ RESİMLER GELDİ--ENFES--!

     EVDE FIRINSIZ PİZZA YAPIMI<BOL RESİMLİ> YENİ RESİMLER GELDİ--ENFES--!


    Canım istedi

    oyşşşşş

    gece gece yapılır mı

    gidip kuru ekmek yiyeyim bari




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

    Ben de yaptım bugün. Evde pek malzeme yoktu, sucuk, kaşar ve zeytin kullandım. Neyse efendim 1.si tavaya yaymak biraz sıkıntı oluyo hamurun kıvamı katı oluyo yani, neyse efendim 2.si de kabartma tozundan dolayı hamur kalın oluyo... Fakat yine de topu topu pişmesiyle beraber yarım saat aldığı için pratik bir çözüm. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Birkaç resim koyayım

    http://desmond.imageshack.us/Himg189/scaled.php?server=189&filename=dsc0161lw.jpg&res=medium
    http://desmond.imageshack.us/Himg189/scaled.php?server=189&filename=dsc0162kld.jpg&res=medium

    Hocam kabartma tozunu daha az koyabilirsiniz, ben kalın olmasını istedigim icin oyle yapıyorum:) Sucukları dograsaydınız iyiymis aslında

    Rica ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToffieBoi

    Beyler, tavada gayet güzel oluyor. Zaten annem de yapıyordu bana tavada pizza, ama tamamen aynısı değildi. Fakat tarifte beğenmediğim bir şey var. Hamur çok kalın oluyor.
    Ya daha az hamur hazırlamak gerek, fakat bu sefer tavaya yaymak zor olacak. Ya da kabartma tozunu daha az kullanmak gerek.

    Pizza çok güzel oldu fakat hamur çok kalın olduğu için tadını bozdu pizzanın.

    Malzeme olarak da şunları kullandım. Hamurun üzerine kaşar serptim biraz. Maksat malzemeler ve sos arasınnda tampon olsun diye. Daha sonra bir tur jambon koydum. Üstüne sosis. Üstüne mantar, yeşil ve siyah zeytin. Son olarak da kaşarla doldurdum üstünü. Yaklaşık 25 dakikada pişti tam olarak.

    Orta boy ocakta kısık ateşte yaptım. Üstünü de metal bir tepsi ile kapattım.

     EVDE FIRINSIZ PİZZA YAPIMI<BOL RESİMLİ> YENİ RESİMLER GELDİ--ENFES--!


    oyyyyyyyyyyyy




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 6 Eylül 2015; 16:35:33 >
  • Cuma gunu yapicam ama acil sorularima cevap almam lazim.

    1-tavaya akar veya yapisirsa kolay temizlenirmi?
    2-diyelimki pizza biraz yandi karardi kendini yedirtiyomu tadi aci oluyomu???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlueTR

    Cuma gunu yapicam ama acil sorularima cevap almam lazim.

    1-tavaya akar veya yapisirsa kolay temizlenirmi?
    2-diyelimki pizza biraz yandi karardi kendini yedirtiyomu tadi aci oluyomu???

    hadi beyler bi cevap verin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlueTR

    Cuma gunu yapicam ama acil sorularima cevap almam lazim.

    1-tavaya akar veya yapisirsa kolay temizlenirmi?
    2-diyelimki pizza biraz yandi karardi kendini yedirtiyomu tadi aci oluyomu???

    1) Yağ koyduğun sürece sorun yok, yapışırsa da kolay temizlenir.
    2) Hiç yakmadım.
  • ben tavaya margarin sürüyorum
    2 kere yaptım öğrendikten sonra, yapışmayı geç tavayı havaya atar gibi yapıp atmıyosunuz ya öyle bi hareket yapınca tavadan kalkıyo pizza

    ve margarin yüzünden hamurun dibi kurabiye gibi kokuyo
  • Kabartma tozunu ne kadar koycaz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emirhan Terzi

    Kabartma tozunu ne kadar koycaz?
    bende birazdan yapıcam ama fırında forumda konularını görmüştüm o konunun linkini verirmisiniz
  • Biz geçen hafta yaptık koca bir tepsi , pizzacıların 25-30 liraya sattığı büyük boy pizza gibi oldu. Üzerine istediğimiz malzemeyi koyduk , bi zeytin koymayı unuttuk ve çok lezzetli olmuştu. Senin bu tarifte güzelmiş , bazen insan öğlen evde iken ne yiyeceğini şaşırıyor o yüzden senin bu tarif hemen hızlıca olabilecek birşey olduğu için süper. Üstelik illa salam , sucuk koymayada gerek yok evde uygun olan hangi malzeme varsa koyabilirsin hepsini.

    Mantar,domates, zeytin,kaşar peyniri koyabilirsin piştikten sonrada maydonoz falan koydunmu süper olur.

    Yada evde salam,sucuk olmayıp donmuş kıyma varsa onlarıda dışarıda biraz beklettikten sonra diktörtgen şeklinde kesip pizzanın üzerine serip öylede pişirebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.