Bugün elektrik kesintisinden dolayı talihsiz bir olay yaşadım, 700 yakın yavru balığımı kaybettim. Artık böyle bir manzarayla karşılaşmamak için evdeki akvaryumları 4-6 saat idareedebilecek bir sistem kurmayı düşünüyorum .Elektrik konsunda bir bilgim olmadığından forumdaki bilgili arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum... Isıda bir problem olacağını zannetmediğim için ısıtıcı göz önünde bulundurmuyorum maksimum bana lazım olan 100w bir enerji.Bunun için jeneratör kullanmak mı mantıklı yoksa ups mi ? Ve nasıl bir sistem kurmalıyım.
İlginiz için teşekkürler.
Ben ups de modifiye felan nasıl yapacağımı pek bilmiyorum bunu yerine 500w yerine 1000w bir ups alsam nasıl olur. Aşağıdaki linkteki nasıl bir ups dir?.Jeneratör biraz teferruat bir iş gibi e viçin ben daha temzi olsun diye ups karar verdim. Dediğim konulardada yardımcı olursanız sevinirim.
online, gerçek sinüs bir ups. kaliteli bir ürün fakat aynı offline olanı var. o da işinizi görür.
(online: enerji kesildiğinde, hiç bekleme yapmadan aküden beslemeye devam eder. offline: enerji kesildiğinde birkaç milisaniye sonra aküden beslemeye devam eder. )
fark sizin için kritik değilse offline daha ucuzdur.
nowanda ilginiz için teşekkürler. Bu sizin öneriniz benim için daha iyi olur fiyat bakımından.Sonuçta her iki makinada aynı performans veriyo fakak biri elektrik gittiğinde hemen devreye giriyo, bir diğeri ise elektrik kesintisinden bir kaç sn snra devreye giriyo doğrumu anlamışım?
quote:
Orijinalden alıntı: pejaaq
nowanda ilginiz için teşekkürler. Bu sizin öneriniz benim için daha iyi olur fiyat bakımından.Sonuçta her iki makinada aynı performans veriyo fakak biri elektrik gittiğinde hemen devreye giriyo, bir diğeri ise elektrik kesintisinden bir kaç sn snra devreye giriyo doğrumu anlamışım?
online upsler tertemiz 220 V çıkış sağlarlar. line interactive(offline) upsler se kademeli regülasyon yaparlar.online upste olduğu gibi net 220V çıkış sağlamazlar.
ay_erdi ilgin için teşekkürler fakat tam olarak anlayamadım.Yani offline da elektrik kesildiğinde tam randıman alamayabilirim doğrumu anladım!.
Ben ev ortamında sadece akvaryumum elektrik kesildiğinde 4-6 saat idare edebildin.Akvaryum 3 tane var. sadece dış filtrelerim ve hava motorum çalışmasını istiyorum. bunlarda toplam hemen hemen 100 W yapıyo. Bunlar için kullanacağım sessiz ,bütcemi fazla zorlamayacak ve elektrik kesildiğinde beni yarıyolda bırakmayacak bir sistem istiyorum.
Bunun için en doğru karar hangi ups olur.
quote:
Orijinalden alıntı: kenakord08
Üstad... bu UPS lerin sana en fazla 30 dakika yetebileceğini unutma. eğer harici akü ilave etmezssen sükütü hayale uğrarsın ... bilmem anlatabildimmi...
Anladım. Bunun için hangi ups kullanmalıyım ve hangi malzemeler almalıyım.Modifikasyonunu ben kendim yapamam diye düşünüyorum aldıktan sonra anlayan bir elektrikçiye bağlatırım herhalde.
Eğer modifiye edemeyecekseniz, sizin için en uygunu KOMBİ UPS dir.
Bu isimle internette aratırsanız, bütçenize uygun bir tane bulursunuz.
Benim size tavsiyem UPS alsanız dahi, eviniz müsaitse (Az miktarda gürültüden dolayı.) ufak bir tane de jenaratör almanız olacaktır.
Marketlerde satılan 130-200 TL. civarı 750-900 wattlık jenaratörler sizin işinizi hayli hayli görür.
Yok akü bitti, yok şarj olmadı gibi, sorunlarla uğraşmazsınız.
Bütçeniz yeterliyse UPS+Jenaratör en ideal seçenektir. Benim kullandığım sistem, bu şekildedir.
İlginiz için teşekkürler. İlk fırsatta 1000W ups alacam ve onunla bir deneme yapacam eğer istenilen sonucu alamazsam ek akü bağlayarak deniyecem. Jeneratör evde biraz ses olur diye kullanmak istemiyorum. Aldığımda denediğim zamanda sonucu sizlerle paylaşırım.
hocam bu benim konum burda paylaşmıştım basiit bir ups modifiye örneği incelersenizz sevinirim...
ama sorun şu motorlu cihazların kare dalga içeren ups lerle çalışacağından emin değilim deneyerek yazayım buraya...
apc marka ups lerin 600-800va modellerinin modifikasyonu ile çok başarılı bi sistem ortaya çıkarılabilir bence...
bulunduğun yere göre farklı seçeneklerinde var. eğer bütçen yeterliyse ve bulunduğun yer uygunsa rüzgar türbini kullanabilirsin. profesyonel olarak satılanları biraz pahalı, ama bu sitede amatör olarak uğraşanlar var. tam güçle beslemese bile ups'le beraber kullanıldığında daha uzun dayanmasını sağlar. eğer kesinti sorunun gündüz yaşanıyorsa, 180 watt'lık güneş panelleri bulunuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: akur
quote:
sadece 100 wattlık bir harcama için 500 Watt UPS kullanabilirsiniz ancak bu UPS nizin akü veya akü gurubu 90 AH olmalıdırki bunun süresi en az 3-4 saat olmalıdır... tabiiki bu akünüzüde harici beslemeyle veya UPS de yapılacak modifiye ile sağlıyacaksınız... Ancak bazen ısıtıcıda kullanacağım ve bunun için ne yapayım derseniz 500 wattlık çok sessiz ve mini - portatif jeneratorler var. oldukça az yakıt harcarlar ve aralıksız 5 saat kullanabiliyorsunuz ... hemde fiyatları 100-150 tl arası..
hocam bildiğim kadarıyla akvaryumların havalandırma motoru var. ups'de böyle motorların bağlanması tehlikeli diye söylemişti ustalarım sorun olmasın?
Evet birçok ups karedalga çıkış veriyor.
Bilgileriniz ve ilginiz için teşekkürler. Ben istanbulda yaşıyorum öyle sık elektrik kesilmiyo fakat son yaşadığım olay beni baya bir üzdü o yüzden tedbir amaçlı bir sistem kurmaya karar verdim.
Aşağıdaki linkteki ürünü alıp deneyeceğim eğer beni fazla idare etmez ise daha yüksek bir akü alarak bu ups modifikasyon yaparak öyle deniyeceğim. Umarım beni elektrik kesintisinde birazda olsa idare edecek bir düzenek sağlarım .
Yukarıdaki linkteki ups nasıldır? farklı bir önerisi olan varmıdır marka yada medol olarak.
quote:
en fazla 1 saat süreyle kullanırsınız 100 watt çekim durumunda birde sistem modifiye sinüs olduğu için motorunuzu çalıştıracağını umuyorum....
Alacağım ürün kendiliğinden mi modifiye sinüslü ben gerçekten anlamadığım için soruyorum kusura bakmayın elektrik konusunda hiç bir bilgim yok. Bide siz bana ups alın onlara akü alırsınız ups deki akü ile alacağım aküyü değiştirirsiniz demiştiniz.Alacağım bu ups de de aynısını yapabilirmiyim daha sonrasında.
2200 VA lık powercom marka ups ile yaklaşık 50 wattlık pompa+filtreyi 6-8 saat kadar çalıştırıyordum akvaryumda. ek bağlayacağın akü grubunu ups şarj edemez etmeye kalksa dahi kısa sürede komple boşalmış bir akü grubuna akımı yetmeyeceğinden imha olur. Nereden mi biliyorum. Kendi 2200 VA powercomuma 4 adet 12volt 7ah orijinal akü yerine 4 adet 12 volt 40 Ah akü bağladım bir hafta sonra ups öldü.
Jeneratörü vesaireyi unut. 2000 VA civarında minimum powercom ayarında ups al ve kullan. 6-8 saat yeter. Çok çok filtreyi çıkartır sadece hava pompası bağlarsın saatlerce çalıştırırsın. Elimde şu an800 VA lık başka dandik bir ups var. Çıkış dalga şekli nedeniyle maalesef harici filtreyi çalıştırmıyor bile. Flüoresan lambalar bile sorun çıkartıyor çünkü sinüs benzetimi için basamaklı karedalga kullanılıyor bu da yüksek harmonik nedeniyle özellikle bobinli (motor trafo gibi) sistemlerde problemli oluyor ama aynı dandik ups kısa süreli de olsa 50" sony projeksiyon tv yi sorun olmadan besliyor.
Kendim tasarlayıp satışını yaptıgım ev ve sanayi tipi kesintisiz güç kaynaklarım var. 2 yıl garantili olup ihtiyacını karşılayacak güçtedir. en ufağı 750W gücünde olup demeraj değeri 1500 Watttır. UPS'in aksine motor gibi değişken yükleri çalıştırabilmek için tasarladım. zira akvaryumdaki hava filtre motoru odamdaki bilgisayar tv uydu tavandaki lamba ve birde telsiz telefon kesintisiz 2 saat çalışabiliyor. senin istediğin yüklerle bu süre 3-4 saate kadar çıkar. sistemde 100 Ampere kadar akü şarj edebilirsin. otomatik şarj redresörü ile ilave akü eklediğinde şarj sorunu yaşamıyorsun 100 amperi geçmediği sürece. kendi içinde 12V 12 AH Akü var. ilave olarak dışardan akü ekleyebiliyorsun. Akü eklemek çok kolay. Pano tarzı oldugu için kapagı açıp aküyü yerleştiriyorsun o kadar. Kısa devre koruması otomatik sogutma sistemi asırı ısınma koruması düşük şarj uyarısı gibi fonksiyonlarıda mevcut. detaylı bilgi ve resimler için pm atabilirsin...
Merhaba; Konu biraz soğumuş ama bana biraz bilgi lazım oldu. Sorum şöyle: 2 katlı bir evimiz var üst katta anne-babam, alt katta ben oturuyorum. Üst katta ECA 30Kv Kombi 1 Lcd Tv ve 1 odayı aydınlatmak istiyorum, alt katta da ECA 24Kv Kombi 1 Lcd Tv ve 1 odayı aydınlatmak istiyorum. Kombiler 115W ile çalışıyor ilk çalışmada 2 kat çektiğini düşünsek 460W yapar. 2 kombi LCD ler 220W çekiyor ilk açılışta onlar 440W yapsa. 200W lambalar çekse toplam 1100W yapar hadi abartalım 2000W yapsın yaklaşık 2KW lık güce ihtiyacım var ve beni 3-4 saat idare etmesi lazım. Şimdi bu yukarıda saydıklarımı dikkate alırsak KGK mı alsam Jeneratör mü alsam? Her ikisi içinde müsait yerim var. Siz ne dersiniz arkadaşlar yaklaşık 700-800TL bütçe ayırdım bu işe hangisini alsam daha iyi olur
2 kw için 3-4 saat çalışacak akü gurubu oldukça pahalıya malolur. Siz700-800 tl ye 3kw lık benzinli bir jeneratör alın. Tabi prizlerin hangisini besleyeceğini ayarlatmanız gerekir. Ana sigorta kutusundan verirseniz ki hem yeni binalarda 3 faza paylaştırılma söz konusu olduğundan prizlerin bir kısmı a fazında bir kısmı b hatta c fazında olabilir. Öte yandan tüm prizleri beslerseniz kesilme anında belki de prizlerin birinde 2000 e watt çeken çamaşır ve bulaşık makineleri çalışıyor olabilir (su ısıtma anında) Bu da sistemi çökertir., Bu dediklerim ups için de aynen geçerlidir.
Sozuak arkadaş öncelikle ilgin için teşekkür ediyorum. Bende jeneratör almaktan yanaydım ancak bir arkadaş KGK düşün deyince aklım karıştı. KGK lı sistemde dediğin gibi elektrik kesintisinde online cihaz direkt devreye gireceğinden ısıtma işlemi yapan cihaz çok fazla enerji çekecek. Jeneratörlü sistemde elektrik kesildiğinde tüm cihazlar duracağından o esnada çamaşır-bulaşık makinesi ve buzdolabının fişlerini çekip hatta TV ninde fişini çekip ondan sonra jeneratör ü çalıştırmak daha mantıklı olacak. Ancak şöylede bir sorun var malum elektriğin ne zaman kesileceği belli değil jeneratör ün içinde kalan yakıtı işimiz bitince boşaltmak gerekir mi bujilerin nem yapma gibi bir durumu var sanırım. Son olarak 700-800TL Aksa ve Genpower markalarında cihazlar var Honda iyi diyorlar ama 2.000TL çok pahalı bana fazla gelir. Bu markaların haricinde sorun çıkarmayacak, yakıt tankı büyük, bakımı kolay başka markalar da var mıdır acaba?...
Marka model tecrübem yok ama haftada bir sistemi 5-10 dakika çalıştırırsanız sıkıntı olmadan her seferinde marş alır diye düşünüyorum. Ayda bir de uzun çalıştırırsınız. Real, praktiker gibi firmaların broşürlerinde görmüştüm sanırım 3 fazlı idiler, 800 TL civarında. Bir de ana sigorta kutusuna kontaktör grubu koymanız gerekli ki elektrik kesildiğinde jeneratörü bağlayıp şebekeyi ayırsın. Şebeke gelince de tersini yapsın. Bunun için kumanda panelleri var. Gecikmeyle devreye alıp çıkartıyor. Siz önce evinizin 3 fazdan mı yoksa tek fazdan mı beslendiğine bakın. Bunun en kolay yolu ana sigortanın tekli mi üçlü mü olduğunu tespit etmektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme