Şimdi Ara

Evde kedi beslemek istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PesimistOrkestra

Ben de şubat ayında almıştım kedimi. Aylık masrafı diğer arkadaşların da dediği gibi 100-150 lira civarı tutuyor orta kalite mamalarla. Benimki biraz yaramaz ama ısırmayı falan çok seviyor. Seninki de belki öyle olabilir bilmiyorum ama durup dururken bi anda kendisini hazırlayıp eline atlayıp ısırmaya başlayabilir. Hazırlıklı ol bu tarz durumlara :) Normal şartlarda kumundan başka bi yere asla yapmazlar. Bildiğim kadarıyla sahiplerini cezalandırmak için dışarıya yapabiliyorlar. Onun da olması için bayağı zorlaman gerek ama yani :D Başka bi sorun varsa sorabilirsin.
    Hocam 100-150 lira neye veriyorsunuz sorması ayip?

10 kg kedi kumu kullansanız aylık 20 lira

2 kg mama yese 60 lira.(Kaliteli mamanın 10 kg boyutundan alınca kilosu 30 liraya geliyor)

Her kedi de 2 kg mama yiyemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende gecici bakiyorum bi tanidigin kedisine cok muthis bir huzur gittim en kaliteli lavanta tasi seklinde kedi kumu aldim en kaliteli pahali mamayi aldim 3-12 ay arasi icin kedi 3 aylik hala kucuk, muthis oynuyor.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Fotosu varmi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evde kedi beslemek istiyorumEvde kedi beslemek istiyorum

• inonu88 kullanıcısına yanıt
    Cok cirkin abi ya .d

• 2 ay önce sokaktan bulduğum kediyle yaşıyorum. İlk başta masraflıydı ama şimdi çok masraflı değil. Proplan mama aldım, 1.5 kilosu 70 lira. Oyuncaklarıyla oynamayı seviyor. Arada ısırma ve tırmalama huyu var ama yavruyken normal. Eğer fotoğraftaki kedi gerçekten sokağa atılacaksa onu alman tabi ki harika olur. Ama niyet birine vermekse, onu almak yerine Instagram'dan Kedi_Sahiplendirme sayfasından ilk bakışta aşık olacağın başka bir kediyi sahiplenebilirsin.
  • Ya kediyi sokağa atmak niye böyle kötüleniyor anlamadım olm bu hayvanların asıl yeri sokak zaten ? sanki sokakta kedi yamyamları var anasını satayım apartmanın dışında bir sürü kedi besleyen var yemek artıklarını felan veriyorlar hayvana , hayvan da sokakta Gül gibi yaşayıp gidiyor bu hayvanların yeri ev değil dışarısı asıl doğası orda hayvanların

• Kedi alma kardeşim sahiplen hatta 2 tane sahiplenirsen daha cok rahat edersin evde yalniz birakirken falan için gitmez cunku birlikte cok takiliyorlar

Evde kedi beslemek istiyorum

Evde kedi beslemek istiyorum

• proplan marka mama kullanıyoruz kedimize, kum olarak bentonit topaklanan kum alırsanız ve tüy bakımı için BioPetActive Dermacat Kedi Tüy bakımı tableti alırsanız daha iyi olur. Bunların dışında parazit aşıları haricinde masrafı yok. Arasıra yediğiniz yemeklerden de verebilirsiniz çok az olmak koşulu ile. Kısaca aylık masrafı yıla göre hesap edilirse 70-80 tl dir. Bulunduğunuz şehirdeki veteriner ücretlerini göz önüne alarak hesabınızı yapın.
  • Rasyonelizm kullanıcısına yanıt
    Sadece kuru mama ile belki masraf daha düşük olur ama ıslak mama ve bisküvileri ile masraflar biraz daha artıyor. Islak mamanın paketi markasına göre 7-10 TL. Bisküvi olarak da Beaphar Dental Bits, Vit Bits, Malt Bits kullanıyorum. Islak mama ve bisküviler beslenmelerine çeşitlilik katıyor.
  • Alsancak kullanıcısına yanıt
    Sizin aylık masraflar oldukça düşük olmuş sanki. Sadece aşıları o kadar tutar yıllık olarak. Bizde 2 kedi var. Tek kedi için düşünecek olursam kabaca;

2-3 ayda bir iç ve dış parazit 150TL. Yılda 600-900TL. Yıllık aşılar (kuduz, lösemi, karma ve mantar) 400-450TL. Yıllık aşı masrafı 1100TL diyelim.
    Aylık kum (Quik Silica) 40-45TL'den yıllık 500TL diyeyim yaklaşık.
    Kuru mama (La Vital Steril) pek ölçmedim ama günde 100gr kuru mama yese ayda 3kg yapar. Yılda 36kg mama desem 600TL diyeyim yaklaşık.
    Islak mama (Royal Canin/Science Hill/Schesir) 2 günde 1 veya yarım paket olarak ayda 8-12 paketten karışık olarak 75TL diyelim. Yıllık 750TL yapar.
    Bisküvi (Beaphar Dental/Malt/Vit Bits) paketi 12-15TL'den ayda 3 paket gitse aylık 40-45TL diyeyim. Yıllık 500TL yapar.

Bir kedinin yıllık masrafı benim için yaklaşık olarak 3450TL yapıyor. Benim evdeki 1 kedi içim aylık masrafım 290-300TL gördüğüm kadarıyla.
    Hadi masraflarını biraz fazla yazmış olayım. Yıllık 3000TL aylık 250TL altına düşmez benim harcamalar ortalamada. Soranlara 2 kedi için 500TL diyorum zaten.

Daha sokak kedilerini saymadım. Onlara ayrı mama alıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 30 Ekim 2019; 17:1:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Ya kediyi sokağa atmak niye böyle kötüleniyor anlamadım olm bu hayvanların asıl yeri sokak zaten ? sanki sokakta kedi yamyamları var anasını satayım apartmanın dışında bir sürü kedi besleyen var yemek artıklarını felan veriyorlar hayvana , hayvan da sokakta Gül gibi yaşayıp gidiyor bu hayvanların yeri ev değil dışarısı asıl doğası orda hayvanların
    Eve alışan kedi sokağa kolay kolay alışamaz. Hiç ev görmemiş sokak kedilerinin de ömrü çok uzun olmuyor. Ayrıca kedilerin doğasının sokak olduğunu düşünmüyorum ben. Ya da günümüz sokakları olduğunu düşünmüyorum. Bir araba ezmesiyle kaç yavru kedi annesiz kalıyor ve yaşayamıyor, kör kalıyor. Bunların hangisi iyi ki kötülenmesin ?
  • Kediden kediye değişiyordur muhtemelen ama bizimkisi mesela evdeki çiçeklere çok musallat oluyor o biraz problem, kediler için de sağlıklı değil. Her ne kadar kedi çimi alsam da evdeki özellikle 1 bitkinin peşini bir türlü bırakmadı bende bitkiyi balkona alarak çözebildim sorunu. Balkon, pencere açamıyorum çünkü düşme tehlikesi var bu, yazın biraz problem oluyor. Balkon kapılarına sineklik takıp, diğer tarafını telle kapattım ancak öyle için rahat etti çünkü balkon pervazından pencere pervazına atlıyor, oradan da komşunun balkona filan gidebiliyor ya da balkondan direk aşağı atlayan veya düşen kediler çok var etrafta.

Yani öyle sadece mama alayım, veterinere götüreyim ve seveyim ile bitmiyor. Kedi alırsanız yaşam tarzınızı komple değiştirmeniz gerekebilir. Benim şuan baktığım kedi mesela, bir arkadaşın 2-3 haftalıkken sokaktan alıp, 1 hafta bakıp sonra ben tatile gidiyorum 1 hafta bakar mısın dediği bir kedi. Geri geldiğinde istemiyorum verirsen sokağa salarım dedi bende aşağı yukarı 5,5 yıldır bakıyorum. Eğer sorumluluklarını alabilirseniz çok güzel bir duygu.

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Sadece kuru mama ile belki masraf daha düşük olur ama ıslak mama ve bisküvileri ile masraflar biraz daha artıyor. Islak mamanın paketi markasına göre 7-10 TL. Bisküvi olarak da Beaphar Dental Bits, Vit Bits, Malt Bits kullanıyorum. Islak mama ve bisküviler beslenmelerine çeşitlilik katıyor.
    Yaş mamalar haftada 1den fazla verilmemeli. Yaş olduğu için kediler daha iştahla yer ancak besleyicilik açısından kuru mamadan zayıftır. Ayni zamanda dişlerde plak, ağız kokusu ve sindirim rahatsızlikları yaratir. Hiç verilmesede olur.

Yaş mama yerine haftada bir gün kuru mama yerine haşlanmış tavuk+yoğurt+haşlanmış yumurta+muz verebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Sizin aylık masraflar oldukça düşük olmuş sanki. Sadece aşıları o kadar tutar yıllık olarak. Bizde 2 kedi var. Tek kedi için düşünecek olursam kabaca;

2-3 ayda bir iç ve dış parazit 150TL. Yılda 600-900TL. Yıllık aşılar (kuduz, lösemi, karma ve mantar) 400-450TL. Yıllık aşı masrafı 1100TL diyelim.
    Aylık kum (Quik Silica) 40-45TL'den yıllık 500TL diyeyim yaklaşık.
    Kuru mama (La Vital Steril) pek ölçmedim ama günde 100gr kuru mama yese ayda 3kg yapar. Yılda 36kg mama desem 600TL diyeyim yaklaşık.
    Islak mama (Royal Canin/Science Hill/Schesir) 2 günde 1 veya yarım paket olarak ayda 8-12 paketten karışık olarak 75TL diyelim. Yıllık 750TL yapar.
    Bisküvi (Beaphar Dental/Malt/Vit Bits) paketi 12-15TL'den ayda 3 paket gitse aylık 40-45TL diyeyim. Yıllık 500TL yapar.

Bir kedinin yıllık masrafı benim için yaklaşık olarak 3450TL yapıyor. Benim evdeki 1 kedi içim aylık masrafım 290-300TL gördüğüm kadarıyla.
    Hadi masraflarını biraz fazla yazmış olayım. Yıllık 3000TL aylık 250TL altına düşmez benim harcamalar ortalamada. Soranlara 2 kedi için 500TL diyorum zaten.

Daha sokak kedilerini saymadım. Onlara ayrı mama alıyorum :)
    Hocam hangi veterinere gidiyorsunuz bilmiyorum ama size çok fahiş fiyatlar çekmişler. Ankarada iç+dış parazit 80 TL. Ayrıca kedi evden çıkmiyorsa bu aşı senelik yapılması yeterli. Kuduz, lösemi ve mantar bu 3 aşı çok ekstrem aşılar ve evde yasayan büyüyen bir kedi için şart değil. Ayrıca bu bahsettiğiniz tüm aşıları ben yaptırdim toplam masraf 350 lira. Hadi senin dedigin gibi 3 ayda bir iç dış parazit yapilsa 80x5 400 lira yapar.

Aylık kum masrafı 25 TL mırmır 10 lt 1 ay yeter. 25x12=300 TL yıllık

Söylediğin mama ortalama bir mama.
    Ben N&D kullanıyorum 10 kg 350 lira. Ayda 3 kg yesin 105 TLx12=1260 TL yıllık
    Bir kedinin ömrünü sağlığını ve daha birçok şeyi kuru maması belirler. Ucuza kacmamak gerek.

Yaş mama 2 günde 1 yediriyormuşsun. Çok yanlış. Yaş mama yedirmek şart değil ayda 1 yese yeterlidir. Besleyicilik açisından kuru mamadan zayıftır. Yaş mama sadece kedinin keyfi yerine gelsin çeşit olsun diye verilir. Ana beslenme ögesi değildir.

Ayda 1 paket 5 TL. 5x12= 60 TL yıllik

Biskuvi dediğin sey de aynı şekilde haftada bir, 2 haftada bir veya ayda bir verilmesi gerekir. Bu biskuviler, krakerler kedilerin aburcuburları gibidir. Kediler bayılır yemeye ama en nihayetinde sağlıksızdir. Hadi senede 5 paket olsun 50 lira

Benim senelik masrafım 2070 TL

Bence siz kedinizin ihtiyaclarinı temin ederken nelere öncelik vermeniz gerektiğini bir daha gözden geçirin hocam

• Merhaba, yaklaşık iki buçuk yıldır kedim var ve gerçekten çok güzel varlıklar. Ben bulduğumda hastaydı sahiplenmeseydim ölecekti muhtemelen. Ama sorun şu ki kediye alerjim varmış ve her gün alerji hapı ve sprey kullanıyorum. Önceden bir alerji testine girmeni öneririm.

• Rasyonelizm kullanıcısına yanıt
    Hocam 6 sene Ankara'da yaşadım. Yıldız ve Bahçeli'de 2 farklı veteriner kullandım. Açıkçası 2019 yılında veterinere 80TL'ye iç ve dış parazit aşısı yaptırabilmenize sevindim. Ne kadar ucuz olursa o kadar daha çok kişi faydalanabilir. Zira bu rakam Veteriner odalarının taban fiyatlarından bile düşük. Belediye veya Veterinerlik fakülteleri fiyatları bile ancak bu rakam civarında. İç ve dış parazit için 100-110TL özel klinikler için normal rakamlar artık. Diğer aşılar da 80-100TL tek başına piyasada. Şu an Gölcük'teyim. Son yaptırdığım iç parazit aşısı ve dış parazit damlası 100TL idi. 3 aylık pencere şeklinde takip ediyorum parazit aşılarını. Diğer aşıları ise yıllık olarak yaptırıyorum.

Aşı sıklığı (yılda tek parazit aşısı), diğer aşıların hiç yapılmaması ve ıslak mama konularda size katılmıyorum. Ailem, ben, akrabalarımız, arkadaşlarımız ile uzun yıllardır evcil hayvan sahibiyiz. Ama pratik ve tecrübeye dayalı bilgilerin yanı sıra bu işi okuyan ve yapanlara da güvenmeyi tercih ederim. Örneğin 2. kedimiz şu an 1 yaşını geçen ve tahminen 6-7 aylık iken sokaktan aldığım bir kedi. Araba tarafından ezilmiş idi. Uzunca bir tedavi serüveni oldu. Evdeki kedimin tüm periyodik aşıları muntazam olmasaydı ufaklığı eve alma konusunda soru işaretlerim çok daha büyük olurdu.

Eşimin işinden dolayı Ankara Veterinerlik fakültesi hocaları, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu resmi veterinerleri ve kendim sokak hayvanı tedavi ettirdiğim için Bursa Veterinerlik Fakültesi hocaları gibi bu alandaki bir çok kişiye erişimim var. Aşı takvimleri, beslenmeleri ve sağlık hususları konusunda onlardan da ihtiyaç duyduğum zaman bilgi alabiliyor veya uyguladığım yöntemleri teyit edebiliyorum.

Özellikle beslenme işi kedi türü ve kedinin kendisine göre özelleşebilen bir durum. O açıdan yorum yapmak istemem. Her kedi her mamayı dahi yemiyor.

Kuru kedi maması olarak Arcana, Orijen, N&D gibi daha bilindik mamalar da kullanabilirdim. Aslında büyük kedim başlangıçta La Vital markasını deneme üzerine kullanmıştım. Niyetim daha üst düzey mamalara geçmekti. Ancak gelişimi, genel sağlık durumu, yaşam kalitesi açısında veteriner kontrollerinde de çok şükür herhangi bir olumsuz durum gözükmediğinden devam ettim.

Ama başka hayvan severlerin uyguladığı beslenme yöntemleri veya diğer faydalı olabilecek bilgilere de her zaman açığımdır. O yüzden fikirleriniz için de teşekkür ederim.

• oup59 kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum şehirde karma aşılar 50 tl den yapılıyor. İç dış parazit 100 tl falandır (daha yaptırmadım yavru iken aldığımda yapılmıştı) Veterinlerin hiç biri kuru mama dışında mama önermiyor bu rağmen yinede ben 2-3 haftada bir yaş mama veriyorum. Mama ölçüsü olarak paketin arkasında ki oranlarda veriyorum o da migrosta satılanlardan alıp veriyorum. Ödül mamasını da fazla vermiyorum. Yani biraz bütçenizle alakalı bir orantı ile masraf yapılabilir yinede.
  • Merhaba hocam, kediyle oyun oynayacağınız zaman kesinlikle elinizle oynatmayın, elinize alıştıktan sonra ileride her yeriniz tırmık içinde kalır. Oynaması için veya oynatmak için oyuncaklar alın. Eğer kedi elinizle oynamaya alışmış ise ellerinize kolonya sürün, elinizi ısırdığı zaman geri çekilecektir ancak böyle düzeltebilirsiniz bu durumu.
    Mama olarak N&D ve Hills önerebilirim, Profine mama kullandım fiyat olarak da uygundur. Hills için bahsetmek istersem; araştırma sonuçlarına göre Hills ve diğer marka mama ile beslenen hayvanların, bebeklikten ergenliğe kadar olan döneminde diğer mamaya göre daha iri ve sağlıklı olduğu kanıtlanmış. Ergenliğe girince daha düşük düzeyde mama kullanabilirsiniz Royal Canin’i de öneririm, fakat kedilere tadı çok güzel geldiği için ileride ki dönemde o mamayı bıraktırması zor olur.
    Kısırlaştırmaya gelirsek, eğer kediniz erkek ise kafasının ve patilerinin iyice irileşmesini bekleyin. Çünkü kısırlaştırmadan sonra testesteron hormonu salgılanmadığı için kafa da ve patiler de büyüme olmayacaktır.

• Mesajları okumaya zamanım yok kusura bakmayın, sahiplendiyseniz bilemeyeceğim fakat en azından bundan sonra sahiplenmek isteyenler tavsiyemi dikkate alabilirler. Büyük kedi almak ve bakmak cidden zor ve ondan istediğiniz beklentiyi alamayabilirsiniz, çok başına buyruk olup size hiç yakınlık göstermeyebilirler. Eğer ki yavru kedi alırsanız 1/2 aylık çok rahat kendiniz büyütürsünüz ve size ebeveyn gözüyle bakar ve aranızda derin bir ilişki oluşur. Misal vereyim bende bir kaç sene önce balkondan sesini duyduğum bir yavru kediyi sokak çocuklarının elinden almıştım, daha yürümeyi bile beceremiyordu, 1 aylık falandı. İnternetten gerekli araştırmayı yaptım, bir karton kutu hazırladım, en alta sıcak su torbası, üzerine yumuşak giysiler koydum ve kediyi orada muhafaza ettim. Süt tozu ve biberon alıp onunla 3 saatte bir besledim. Her beslemeden sonra kediyi kuma götürüp bez/ıslak mendil vb. bir şey ile cinsel bölgesini okşayarak çiş yapmasını ve buna alışmasını sağladım. Sonra temizleyip tekrar kutusuna koydum. Bu şekilde 2-3 hafta geçti ve kedi epey büyüdü. Kutudan çıkmaması gerek bu süreçte unutmayın. Sadece siz çıkartacaksınız ve kutuya hava alması için yeterli delikler açmayı unutmayın. Böyle geçen maksimum bir aylık sürenin ardından zaten evde yaşamaya elverişli duruma gelmiş olacaktır, ona ev içinde yatacak bir yer, yemek ve suyu için mama kapları ve tuvaletini yapması için mümkünse kapalı olan bir tuvalet kapı alın. Ben yavru kedim için mama ve kum alışverişini temizmama sitesinden yapıyordum. Zaten yavru kedi için tek tür mamaları var, kum olarakta ince taneli olanı seçiyordum. Şimdi hikayenin eğlenceli kısmına geçelim.

Kuru mama yemeye başlasa bile elinizdeki süt tozu çabuk bitmeyeceği için o bitene kadar devam edin. O kadar seviyorlar ki biberon ile içmeyi, ben biberon içine süt tozunu koyup ılık suyu ekleyip çalkalamaya başlayınca o sesi duyduğu gibi evin diğer ucunda bile olsa ses'e tepki verip koşa koşa gelirdi. Aramızda ki ilişki epey tatlıydı, sanırım kedimizde uyumluydu bizimle, geceleri onu tek başına bırakıp yatak odamıza geçtiğimizde bile ses çıkartmazdı. Biz uyurken uyansa bile kendi kendine oynar pek ses çıkartmazdı. En tatlı anlardan biriyse gece mutfağa su içmeye falan kalktığımda uyuduğu yerden çıkıp gerine gerine yanıma gelirdi afacan. Tabi bende onu biraz sevip varsa biberonunda kalan sütü ile besler sonra yatmaya geçerdim, hiç arkamdan ağlamazdı. Maalesef ki bizim evde olmadığımız bir an ütü masası üzerine düşmüş ve vefat etmişti. Sonra büyük kediler ile şansımızı denedik ama hiç birisi yavruyu alıp büyütmenin verdiği hazzı asla vermiyor ve büyük kediler başta dediğim gibi çok bağımsızlar, kendilerini pek sevdirmezler. Tabi insana alışkın, kucak seven büyük kediler de var ama siz kötü senaryoya daha hazırlıklı olun ki sonra hevesiniz kursağınızda kalmasın. Elinizde huysuz bir kedi ile kalabilirsiniz, seçiminizi dikkatli yapın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.