Şimdi Ara

Evde kedi beslemek istiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    valla benimki 2 ayda yaklaşık 5 kg kadar yiyor hocam. Purina'nın mamalarını alıyorum kilosu 30 liraya. Toplu alamıyorum yerim olmadığı için. Ay içerisinde birkaç tane de yaş mama alıyorum. Onlar da bi 20-30 lira tutuyor en basitinden.
  • British shorthair aldık. Cins kedidir asildir dedik yaptık bir hata. Hayvan sevdirtmiyor kendini, günün 23 saati uyuyor, 1 saat belki takılıyor bizle. Biz de dost olsun yanına diye bir tane daha sahiplenicez. Bu da resmi. Evde kedi beslemek istiyorum Evde kedi beslemek istiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yüm mesajları okuyamadım ama ben de birkaç şey söyleyeyim.

Öncelikle yukarda gözüme çarptı. 10 lt kumu ayda 1 değiştiren arkadaş var. Biz 5 er kiloluk 4 adet kum aldık. 4 aydan fazla süredir kullanıyoruz. Muhtemelen gelecek ay bitecek. Topaklanan kaliteli bir kum olduğundan koku minimum düzeyde oluyor. Şu an öğrenci evindeyiz ve bizim kedinin sağlık sorunları çıktı. Bağlı olduğumuz dernekler sayesinde herhangi bir ücret ödemedik fakat ödeyecek olsak 1000 liranın üstünde bi meblağ çıktı. O yüzden kedi sahiplenecek insanın bunların bilincinde olması gerekiyor bence.

Mama olayında da hills, proplan ve royal cannin kullanıyoruz. Açık mamalar neredeyse her petshopta var. Gidip kapalı kutu almanıza gerek yok. Kapalı olanın yarı fiyatından daha düşüğe geliyor. Aylık 30-40 lira mama masrafı oluyor. Aşılar yaptırdığınız yere göre fiyatta farklılık gösterebilir. Şu an izmirde 40 liraya da yapan var, 120 liraya da yapan var. Aşı aynı aşı sadece dükkan kirası vs daha yüksek olduğu için 3 katı fiyata yapıyolar. İyi araştırmak lazım onu.

Bakım olarak çok kolay bir canlı. Yemek ve suyu koy tamamdır. Kedinin kişiliğine göre sıkılabilir. Ama bir köpek gibi illa insan olsun da demez. Muhtemelen evde tek iken uyur.

Yaşını almış ya da sokak yaşamına adapte olmuş kediler evde çok dost canlısı olmayabilir. Şu an 2 kedimiz var. İlkini 2 aylıkken aldık. Şu an 11 aylık, kucağımızdan inmiyo.
    Ötekini 4 aylıkken sokakta gelişemediği için ölmek üzereyken aldık. 1 aydan fazla süredir bize alışamadı. Hala insanı tehdit olarak görüyor. Sadece yemek ve su veriyoruz. Asla kendini sevdirmiyor ya da dokundurtmuyor. Yani kişiliği ve yaşı çok önemli.

En önemlisi almaya karar verirken elinin altındakinin bir can olduğunu unutma. Yarın sokağa bırakcam dersen ev kedisi sokakta yaşayamaz. Kaçma refleksleri körelir bi yerden sonra. Dümdüz yolda koşar, ya bi arabanın altında kalır ya köpekler hırpalar can çekişerek ölür. O yüzden iyi düşün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Ya kediyi sokağa atmak niye böyle kötüleniyor anlamadım olm bu hayvanların asıl yeri sokak zaten ? sanki sokakta kedi yamyamları var anasını satayım apartmanın dışında bir sürü kedi besleyen var yemek artıklarını felan veriyorlar hayvana , hayvan da sokakta Gül gibi yaşayıp gidiyor bu hayvanların yeri ev değil dışarısı asıl doğası orda hayvanların
    Mesajımın sonunda belirttim senin gibi düşünenler için yeniden söyleyeyim.

Eve alışan kedinin ani olaylara, tehditlere karşı olan refleksleri körelir. Körelir derken elbette sıfırlanmaz. İçgüdüsel bişey bu. Ama büyük oranda azalır. Şu an sokaktaki bi kedinin yanında elektrik süpürgesi çalıştırsan anında kaçacak delik arar. Ev kedisinin yanında böyle sesler sorun olmaz. Uyumaya devam eder.

Bunun yanında kaçma ve saklanma refleksleri sokak kedisi kadar gelişmez. Sokak kedisi araba görünce sağa sola gitmeyi, durmayı bilirken ev kedisi bunları bilmez. Dümdüz koşar. Bu olay tekerleğin altında kalmasıyla sonuçlanır genelde.

Eğer sokak hayvanlarına sahip çıkılan bir şehirde değilse yemek bulmayı bilmez. Evde hep kabındadır çünkü yemeği. Yediği mama özel mama olduğu için çöpte bulacağı yemeğin ağır gelme ya da böbrek rahatsızlığına sebep olma ihtimali yüksektir. Kedilerin böbrekleri insanlarınkinden kat kat daha hassas.

Yani toparlayacak olursam kedilerin yeri sokaktır gibi sığ bir düşünceden yola çıkarak ev kedisinin sokağa atılmasında bir sorun görmüyorsan önce bir sor araştır. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.