Şimdi Ara

Evde kedi beslemek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu kediyi sahiplenmek istiyorum 4 5 aylik. Ilk defa besleyecegim bakimi nasildir ve bir mama ne kadar gider. Tuvalet egitimi var asilari tam. Kedi severler yardim edebilir mi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 1,5 kg mama ortalama 30-40 gün gider. Orta seviye mama önerisi olarak Brit Care, Matisse, Profine, N&D Düşük Tahıllı, Sanabelle gibi markaların yavru kediler için olan mamaları var. 1 yaşına kadar yavru kedi maması kullanın. Mamayı 10kg falan alırsanız daha ucuza gelir.

Bütçenize bağlı ama daha alt seviye mamaları önermem çünkü içeriği kötü, doyurucu olmadığı için hem daha fazla yiyorlar hem de ileride sağlık sorunları olabilir.

10lt bentonit kedi kumu 20-25TL ayda bir değiştirirsiniz.

Yavru istemiyorsanız 1 yaşından sonra kısırlaştırmanız gerekir aksini söyleyenlere inanmayın bu sağlığı için önemli.

Yılda bir kez, iki adet karma ve üç ayda bir parazit aşısı var.

Mamasını, suyunu koyup sevip oynadıktan sonra başka bir şey istemezler, ara sıra tararsınız bakım olarak pek zorluğu yok ama kişiden kişiye değişir bazıları bir hevesle alıp bakamayınca sokağa bırakıyor sonuçta bir canlı besliyorsunuz ani bir hastalığı olur mama kum aşı gibi masrafları, belki eşyaları tırmalaması, biraz tüy dökmesi gibi şeyler hazır olunmalı yani :)
    Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Kedi Beslemenin Bilinmesi Gerekenler

Evde bir kediyle yaşamak, hem ödüllendirici hem de sorumluluk gerektiren bir deneyimdir. Bir kediyi sahiplenmeden önce ihtiyaçlarını ve bakımını dikkatle değerlendirmek çok önemlidir.

Barınma ve Gereksinimler

Kediler, rahat bir ortamda yaşamaya ihtiyaç duyarlar. Yeterli büyüklükte bir kedi kumu kabı, tırmalama direği ve uyku alanı sağlamalısın. Kedi kumu kabını düzenli olarak temizlemeli ve 10 litrelik kedi kumu yaklaşık 3-4 hafta sürer.

Beslenme

Kediler etoburdur ve kaliteli kedi mamasıyla beslenmelidirler. Yaş ve sağlık durumlarına göre doğru miktarlarda mama verdiğinden emin ol.

Sağlık Bakımı

Kedilerin düzenli veteriner kontrollerine ihtiyacı vardır. Aşıları, parazit tedavisi ve diş temizliği, sağlıklı bir yaşam için esastır. Kedilerin sağlıklı kalması için beslenmelerine, egzersize ve çevresel zenginleştirmeye dikkat etmelisin.

Bakım

Kedilerin tüylerini düzenli olarak fırçalamak, tüy yumağı oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca tırnaklarını kesmeli ve kulaklarını temizlemelisin.

Sosyalleşme ve Egzersiz

Kediler sosyal hayvanlardır ve sizinle etkileşime girmeye ve oynamaya ihtiyaçları vardır. Onlara bolca ilgi göstermeli ve etkileşim sağlayacak oyuncaklar vermelisin. Kediler ayrıca egzersize ihtiyaç duyarlar, bu yüzden onlara oynamak ve tırmanmak için fırsatlar sağlamalısın.

Bir kedi sahiplenmek, ömür boyu bir bağlılıktır. Onların ihtiyaçlarını karşılamaya, sağlıklarına ve mutluluklarına özen göstermeye hazırsan, bir kedi evine hoş geldin demek muhteşem bir deneyim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kuru mama sorun olmaz da yaş mama dayanmıyor çok alıştırma sonra önünü alamazsın, sahiplen gitsin çok güzeller Evde kedi beslemek istiyorum

• 1,5 kg mama ortalama 30-40 gün gider. Orta seviye mama önerisi olarak Brit Care, Matisse, Profine, N&D Düşük Tahıllı, Sanabelle gibi markaların yavru kediler için olan mamaları var. 1 yaşına kadar yavru kedi maması kullanın. Mamayı 10kg falan alırsanız daha ucuza gelir.

Bütçenize bağlı ama daha alt seviye mamaları önermem çünkü içeriği kötü, doyurucu olmadığı için hem daha fazla yiyorlar hem de ileride sağlık sorunları olabilir.

10lt bentonit kedi kumu 20-25TL ayda bir değiştirirsiniz.

Yavru istemiyorsanız 1 yaşından sonra kısırlaştırmanız gerekir aksini söyleyenlere inanmayın bu sağlığı için önemli.

Yılda bir kez, iki adet karma ve üç ayda bir parazit aşısı var.

Mamasını, suyunu koyup sevip oynadıktan sonra başka bir şey istemezler, ara sıra tararsınız bakım olarak pek zorluğu yok ama kişiden kişiye değişir bazıları bir hevesle alıp bakamayınca sokağa bırakıyor sonuçta bir canlı besliyorsunuz ani bir hastalığı olur mama kum aşı gibi masrafları, belki eşyaları tırmalaması, biraz tüy dökmesi gibi şeyler hazır olunmalı yani :)

• Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Zaten kedi sahibi de sahiplendiricek birini bulamazsa sokaga aticagini soyledi

• Peki evde tek basina kaldiginda ne yaparlar bu sorun olur mu

• Uyandığında kafanın üstünde mırlaması harika bir şey

• Canı sıkılabilir sadece, genelde uyurlar. :) Eve gelince ilgilenirseniz gün içinde tek kalması sorun olmaz. Ben bir hafta kadar evde bırakmak zorunda kalmıştım bir kere ara sıra kontrol edecek bir tanıdık da vardı ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda kedi beslenir mi?
    10 yıl önce açıldı
    Balkonda köpek bakmak!!!
    16 yıl önce açıldı
    Evde at beslemek?!
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam imkanın varsa 2 tane sahiplen yoksa tek başına çok canı sıkılır hayvanın. Bende 100 gün önce 2 kardeş sahiplendim, az önce oyun oynuyorlardı yorulup uyumuşlar koltuğa. İnsana inanılmaz bir keyif veriyor. En basitinden kafan bir şeye bozuldu, koridorda yürürken gelip bacağına sarılıyor/sürtünüyor, unutuyorsun kafandakileri oyuna başlıyorsun. Senin ki ile benimkiler hemen hemen aynı yaştalar, ayda yaklaşık 10 litre kedi kumu alıyorum ben. (25 TL)
    2-3 kilo kedi maması alıyorum (25 TL). Evde yoksa kedi tuvaleti 30 TL, kedi kabı 10 TL. Kediler fazla eğitim gerektiren hayvanlar değiller. Köpek gibi pasaklı da değiller. Kumu bir kere göster hep oraya yaparlar istisnai durumlar hariç. Yıkama da gerekmez zira kendilerini temizliyorlar. Yaklaşık 6-7 aylık olana kadar biraz stresli geçiyor, evde üstüne basma korkusu ve yaramazlıkları sebebiyle ama sonra ağırbaşlı oluyorlar rayına oturuyor her şey.
    Eğer tek kedi alacaksanız yazdığım mama/kum fiyatını yarıya bölebilirsin.

• Ortaligi kirletme gibi bir huylari yoktur degil mi :)

• snowtger kullanıcısına yanıt
    Bu yorumunuz cok isine yaradi cok tesekkurler :)

• ayılık ortalama 100-150 arası mama ve kumuna gidiyor.. mesele bile değil..

ama hayvan beslemek sorumluluk ister.. her gün kumunda kedinin bokunu temizleyeceksin.. günlük 15-30 dk onunla oynaman gerekiyor.. ısırmasına , sağını solunu çizmesine alışacaksın
    ayrıca ne kadar kaliteli mama kullanırsan kullan bir miktar tüy illa döküyor...

3-5 ay sonra sokağa atmayacak al besle, güzel oluyor.. eve alışan kedi dışarıda zor yaşar bilgin olsun.. beceremeyeceksen hiç bulaşma !

ha bir de kediler biraz başına buyruk oluyorlar bilgin olsun
  • Alıştır klozete sıçsın. Sonra uğraşma.
  • Hocam durumunuz iyi değilse kediyi tavsiye etmiyorum.
    Çok masrafı var.Kumu,yemi,ilacı,bakımı başından kalkılmaz.
    Kuş besleyin.
    Ben kuş beslediğim halde aylık masrafı 50-100 buluyor.

• Evde kedi beslemek istiyorum

Hocam tek kedi çok sorun olmuyor yetişkin bir kedi günde maks 100 gram kadar mama yiyor, kum da aşırı gitmiyor tek kediye. Soldaki kediyi sokakta bulduk kolu kırıktı, iyileştikten sonra da bırakamadık alıştık. Ama iki kedinin masrafı biraz kendini hissettiriyor. Tek kedinin ömürlük aşıları hariç aylık masrafı çok kaliteli mama yerse 80 lira falan.

• Ben de şubat ayında almıştım kedimi. Aylık masrafı diğer arkadaşların da dediği gibi 100-150 lira civarı tutuyor orta kalite mamalarla. Benimki biraz yaramaz ama ısırmayı falan çok seviyor. Seninki de belki öyle olabilir bilmiyorum ama durup dururken bi anda kendisini hazırlayıp eline atlayıp ısırmaya başlayabilir. Hazırlıklı ol bu tarz durumlara :) Normal şartlarda kumundan başka bi yere asla yapmazlar. Bildiğim kadarıyla sahiplerini cezalandırmak için dışarıya yapabiliyorlar. Onun da olması için bayağı zorlaman gerek ama yani :D Başka bi sorun varsa sorabilirsin.
  • Evde kedi beslemek istiyorum

Kedi bakımı en kolay hayvandır.

Yapacağınız tek şey mama kabını doldurmak ve suyunu vermek. Ha birde kumundaki dışkıları atmak. İlk zamanlar biraz masrafı(aşılar, malzemeler ve yavru kedi maması)olabilir ama sonrasında düşüyor masraflar. İlk 1 sene yavru kedi mamasıyla beslersiniz(yetişkin mamasına göre çok daha besleyicidir.) Sonrasında yetişkin mamaya geçersiniz.

6 aydan sonra bir kedininin aylık masrafı mama+kum=50-60 TL

Kaliteli kum ve Mama kullanırsanız kesinlikle evde koku vs. Olmaz. Kaliteli mama kullanımı tüy dökmeyi de azaltacaktır.

Ha eğer olurda kedi almaya karar verirseniz kesinlikle kalite mama alın. Kedinin gelişimi ve sağlığı açısından çok önemli. Kaliteli mama alarak harcadığınız fazladan her kuruş kedinizin ömrünü uzatır ve hastaliklara karşı daha dirençli kılar. Eğer kedi yeni bir mamayı çok iştahla yiyor ise o mamadan uzak durun. Çünkü kedilerin ilgisini çekmesi için aromalar ve çeşitli katkılar eklenmiştir bu tarz mamalar besleyici olmaktan uzaktır. Kediler kaliteli bir mamayı ilk defa yerken çok isteksiz olurlar ve asla çok yemezler çünkü kaliteli mamalar yalnızca kedinin ihtiyacı olan maddeleri içerir ve çok besleyici olduğundan fazla tüketme ihtiyacı hissetmezler.

Örneğin: Kalitesiz mama olan A mamasından kedi her gün 100 gr yer.(daha da fazlasıni ister hatta) Bu kalitesiz mamalar aynı zamanda yüksek oranda tahıl içerdiklerinden kedinin yağlanmasına ve obez olmasına neden olur.

Kaliteli B mamasının 50 gr'ı yeterlidir kedi için. Kedi doyar ve fazla yemesine gerek kalmaz.

Eğerki ucuz mama alıp tasarruf etme planlarına girerseniz ilerde çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşıp kedinizin sağlığı için ciddi ödemeler yapmanız olasılık dahilindedir.

Ucuz ve kalitesiz dediğim mamalar kilogram fiyatı 5-20 TL aralığında olan mamalardır.

Kaliteli bir mamayı büyük paket alıp tasarruf etmeniz mümkündür. Mesela kaliteli dediğim markanın 1 kg paket fiyatı 50-60 TL civarindayken. 10 kg lik büyük paketi aldığınızda kilosu 30 TL ye gelmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonelizm -- 30 Ekim 2019; 14:48:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PesimistOrkestra P kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir kedi alıcağımı karar veremedim :)
  • Kedi giren eve seytan girmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.