Şimdi Ara

Evde pitbull bakıyorum soruları alayım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
13.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mehmud : Köpeğiniz çok güzelmiş hocam duruşları yeterli zaten.

zankos : Onu çoğu köpek yapıyor hocam. Önünden yemeği almaya kalktığınız zaman hırlıyor, havlıyor vs...

AnkAdA : Hocam aylık 15 kilo mama yiyor. Bazen 1 ayda 15 kilo maması bitmiyor bile.

umix353 : Pitbull bakmak zor değil hocam sadece eğitim gerekli. Tecrübeyle sabit zaten bu. Ve dediğiniz gibi çocukları bende görüyorum zaptedemiyor ve milleti korkutacak sözde köpek bi koşsa zaten kendısı suruklenıyor. Başka bir köpeğe saldırıyorsa sosyal değildir normal olarak.

reckoner : Hocam ağızlık takarak gezdiriyorum sadece su içeceği zaman ağızlığı çıkartıyorum. Birine saldırsa bile bişey yapamaz ki saldırmadı şimdiye kadar hiç kendini sevdiriyor.
  • DubSteq : Hocam cidden hiç öyle hava atma niyetim yok. Barınakta yavruyken buldum ve kötü durumdaydı amacım alıp iyileştirip çok büyümeden sahiplendirmekti ki baktım ve eğitiliyor birşey yapacak gibi de görünmüyor aldım ve hala bakıyorum. Hava atmak için köpek mi alınır

xdexterx : Hocam o köpek evet dediğiniz gibi. Dövüş için yetiştirilmiş olabilir. Bende çoğu ülkede ağızlık olmadan gezdirmek yasak diye biliyorum. Bende köpeğime ağızlık takıyorum insanlara veya köpeklere saldıracağından değil önlem olması için sadece tek sorunumuz kedilerdi. O da çözülüyor yavaş yavaş artık umursamamaya başladı.

PCMORS : İmaj, hava atmak için hayvan besleyenlere de şaşıyorum. Köpekle, kediyle mi hava atacaklar neyin derdindeler anlamıyorum ki.

Daniel Bryan : Hocam en ufak bişey yapsa zaten evde veya dışarda herhangi birine yani dışarda gezdirirken ağızlık takıyorum o varken bile saldırmaya kalkarsa birine ısıramaz zaten o varken de. En ufak saldırmaya kalksa direk barınağa veririm geri. Yapacağını düşünmüyorum fakat olmayacak şeyler de değil saldırgan yetişen her köpek yapabilir bunu.

MaxPayne? : Hocam aynen öyle. Hayvanın sosyalleşmesi gerek yavruyken onu köpeklerle biraraya getirip oynatması ve sevmesi gerek. 2 aylık olduktan sonra ise yavaş yavaş eğitim vermek gerekir ki böyle şeyler yapmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sleepingforest

Sokak serserilerin alıp bir yere bağlayıp sadece hava olsun diye yürüttükleri pitbull'larla, ilk günden beri iyi eğitim verilmiş, düzgün sosyalleşmiş pitbull'ları kıyaslayacak kadar cahil olmayın.

Benim de beslemek istediğim bir köpek türü değil pitbull ama bunun tek sebebi çok emek istemesi. Düzgün yetiştirmek için bir golden'a harcayacağınız emeğin 4-5 katını istiyor. Bunun bilincinde olmadan pitbull alanlar yüzünden de hayvanların gördüğü önyargıya bak.

Pitbull larin sorunu zihinsel engelli insan gibi düşünün vücudu 20 yasında ama beyni 6 yasında kalıyor ya. Pitbull larin beyni gelişmediği için er yada geç saldiracaklardir hatta 3 yaşından sonra sanırım.bu risk oldukça buyuyir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DaRKFoRCeS : Hocam dedikleriniz doğru. Öyle insanlar var, çok var. Eğitim vermesi gerek ki normal yetişsin, sosyalleşsin sağa sola saldırmasın. Köpekler sahiplerini yansıtır. Ve özellikle vahşi türleri artık bakamayacaklarsa sokağa değil barınağa göndermelerinde fayda var.

bberatt : Hocam onlar cidden canice. Evet kangal yenebilir hiç bir lafım yok. Fakat şunu söylemek istiyorum. Ha biz kavga etmişiz, ha o köpekler dövüşmüşler. Bizim de canımız var onların da, bizim de canımız acır onların da, bizde zarar görürüz bi yerimiz kanar eder onların da öyle. Neden köpekleri dövüştürme ihtiyacı duyarlar, nasıl bir zevk alıyorlar anlamıyorum. Ve gidip de durduk yere saldırmaz. Zaten pitbull a ölene kadar bakılmaz öncelikle şunu da söylemeliyim en fazla 3.5 yaşına geldiğinde ya barınağa verilmeli yada uyutulmalı. O yaştan sonra sorun oluyor çünkü onlarda unutkanlık, sürekli sinir, kafasına göre hareket etme vs. Ama 3.5 yaşına kadar eğitimli bir pitbull özellikle söylüyorum eğitimli diye. O yaşa kadar hiçbirşey yapmaz

• Az önceki bberatt a yazdığım yazı da bunu da vurguladım hocam. Pitbull ölene kadar değil en fazla 3.5 yaşına kadar bakılmalı ondan sonra unutkanlık, sürekli sinir hali ve kafasına göre hareket etme durumları başlıyor. 3.5 yaşından sonra ya uyutulmalı yada barınağa verilmelidir. Fakat şunu da söyliyim tekrar EĞİTİMLİ bir pitbull 3.5 yaşına kadar birşey yapmaz belki 4 yaşına kadar yapmaz. Ama o yaştan sonra yavaş yavaş saldırganlık başlıyor. Ya uyutulmalı yada barınağa verilmelidir o yaşta.
  • Hocam bence en güzeli rottweiler cinsi köpekler.Hem güçlüler hem pitbull gibi psikopat değiller.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rotları bende seviyorum hocam güzel köpekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gollatr

DubSteq : Hocam cidden hiç öyle hava atma niyetim yok. Barınakta yavruyken buldum ve kötü durumdaydı amacım alıp iyileştirip çok büyümeden sahiplendirmekti ki baktım ve eğitiliyor birşey yapacak gibi de görünmüyor aldım ve hala bakıyorum. Hava atmak için köpek mi alınır

xdexterx : Hocam o köpek evet dediğiniz gibi. Dövüş için yetiştirilmiş olabilir. Bende çoğu ülkede ağızlık olmadan gezdirmek yasak diye biliyorum. Bende köpeğime ağızlık takıyorum insanlara veya köpeklere saldıracağından değil önlem olması için sadece tek sorunumuz kedilerdi. O da çözülüyor yavaş yavaş artık umursamamaya başladı.

PCMORS : İmaj, hava atmak için hayvan besleyenlere de şaşıyorum. Köpekle, kediyle mi hava atacaklar neyin derdindeler anlamıyorum ki.

Daniel Bryan : Hocam en ufak bişey yapsa zaten evde veya dışarda herhangi birine yani dışarda gezdirirken ağızlık takıyorum o varken bile saldırmaya kalkarsa birine ısıramaz zaten o varken de. En ufak saldırmaya kalksa direk barınağa veririm geri. Yapacağını düşünmüyorum fakat olmayacak şeyler de değil saldırgan yetişen her köpek yapabilir bunu.

MaxPayne? : Hocam aynen öyle. Hayvanın sosyalleşmesi gerek yavruyken onu köpeklerle biraraya getirip oynatması ve sevmesi gerek. 2 aylık olduktan sonra ise yavaş yavaş eğitim vermek gerekir ki böyle şeyler yapmasın.

Hocam pitbullların saldırma riski çok yüksek.İlerde pişman olursunuz.Bence böyle bir risk almayın.Onun yerine bir sürü sevimli,zararsız köpek bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Bryan -- 6 Temmuz 2015; 3:16:03 >

• 3 - 3.5 yaşına gelince o zaman barınağa geri verme ihtimalim var hocam. O yaşından sonra gereğinden fazla hırçınlaşıyor.
  • quote:

DaRKFoRCeS : Hocam dedikleriniz doğru. Öyle insanlar var, çok var. Eğitim vermesi gerek ki normal yetişsin, sosyalleşsin sağa sola saldırmasın. Köpekler sahiplerini yansıtır. Ve özellikle vahşi türleri artık bakamayacaklarsa sokağa değil barınağa göndermelerinde fayda var.

bberatt : Hocam onlar cidden canice. Evet kangal yenebilir hiç bir lafım yok. Fakat şunu söylemek istiyorum. Ha biz kavga etmişiz, ha o köpekler dövüşmüşler. Bizim de canımız var onların da, bizim de canımız acır onların da, bizde zarar görürüz bi yerimiz kanar eder onların da öyle. Neden köpekleri dövüştürme ihtiyacı duyarlar, nasıl bir zevk alıyorlar anlamıyorum. Ve gidip de durduk yere saldırmaz. Zaten pitbull a ölene kadar bakılmaz öncelikle şunu da söylemeliyim en fazla 3.5 yaşına geldiğinde ya barınağa verilmeli yada uyutulmalı. O yaştan sonra sorun oluyor çünkü onlarda unutkanlık, sürekli sinir, kafasına göre hareket etme vs. Ama 3.5 yaşına kadar eğitimli bir pitbull özellikle söylüyorum eğitimli diye. O yaşa kadar hiçbirşey yapmaz

Bu bilgiyi biliyorsan sıkıntı yok o zaman.
    Bu köpek türü çünkü kafayı yiyor 5li yaşlarında. Her zaman derim eger korunmak yada bir seyi korumak istiyorsan kangal, alman coban köpeği (alman kurdu)
    Cok sevimli kendini sevdiren köpek arıyorsan da golden.
    Bizim kangal vardi dana gibiydi ayni, hep etle beslenirdi cok iyi egitim almisti dogduktan belli zamana kadar babam onu karanlikta beslediydi hic isik gormedi sadece babami gorurdu yiyecek verirken babama acayip alisti sonra evdeki en değerli seydi babam hep kuzu falan keserdi sirf kopek icin. Ben ozaman kucuktum cocuktum. Ama aksam kapkaranlikta komsulara giderdik köyde tek güvencemiz kopegimizdi babam da olmazdi tarlada bilmem nede falan olurdu. Koyde nerde oyle rastgele disari cikacan kurdu var sokak köpeği var. Bir kopek saldirdiydi bana bacagimdan tuttu hemen bizim karabaş bir geldi ama köpeği boynuna dislerini gecirdi kopek acidan beni birakti kurtulmaya calisiyordu ama nafile gebertti koydu. Ne kopekti ama gozlerim doldu bak özledim. Tarlaya giderken biz traktörün remorkuna binerdik o da traktorun arkasindan kosardi bi bakardim kaybolmus korkardım tarlaya bi varirdik bakardik orda bekliyor bizi. Yollari iyi bilirdi.
    Babam öldüğünde kopek oturup aglamisti gozyaslari geliyordu. Ondan sonra zaten kafayı yedi kimseye yuz vermiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 6 Temmuz 2015; 3:33:43 >

• quote:

bcnrugur : Sayfanın biraz yukarısına çıkarsan kendin "İnşallah" yazdığını görürsün. Neden kendine hakaret ettin ki? "kardeşim" :)

the_kingson : Hocam evet birşeyi ısırdığı zaman yani topuyla oynarken bile almaya çalışıyorum bırakmıyor evet çenesi çok güçlü ve bırakmıyor. Ama zaten şunu demek istiyorum dışarıda da hiçbir insana saldırmıyor ben zaten tedbir olsun diye yine kedilere saldırmaya kalkar diye ağızlıkla gezdiriyorum sadece dışarıda su içeceği zaman çıkartıyorum ağızlığı sonra geri takıyorum.

root_echo : Dışarı çıkartırken kedilere saldırmaya kalkmasın diye ağızlık takıyorum hocam. Jaguara da ağızlık takıp gezdirebilirsiniz güzel fikir bir ara bende aslan alacağım...

stuff2 : Hocam açıkcası birşey yapacağını düşünmüyorum ki artık komşular vs herkes alıştı zaten bayadır hepsi gelip oynuyor ediyor. Dışarıdayken birine bişey yapabilme ihtimali sıfır çünkü ağızlığı var. Ha yaparsa evdeyken bana yapar ki ben böyle bişey olacağını düşünmüyorum

iyi bari bilinçli olarak ağızlığıyla gezdiriyorsun ama ben seni belli bir süre sonra gazetenin 3. sayfasında görüceğime inanıyorum inşallah ben yanılırım

• Her köpeğin düzgün yetiştirldiğinde vahşi olmadığına inanırım ama kediyi parçalaması bile gayet açıklıyor

• Pibnull inkar edemem diyer köpeklere göre daha tehlikeli ve korkutucu fakat ağaç yaşken eğilir küçüklükten eğitilmeye başlayınca bebek çocuk vs bişey yapmıyor daha oynamak istiyor en yakın arkadaşımın köpeklerinden biri buna örnek hırsız girse hırlamıcak bir pitbull ve sadece haberlerde vs gördüklerinize ne bakıyorsunuz anlamıyorum olay görüntüleri gösteriyorlar çoluk çocuk ısırırmış sen küçüklükten kırbaç kemer sopa ile vurursan saldırganlaştırmak için ödül gibi gösterip ağacı ısırtırsan bunu sallamak için söylemiyorum bizzat pitbull ağacı yaklaşık 4 dk boyunca çenesi ile tutunarak durduğunu gördüm işin özü eğitimle alakalı hep kötü tarafını görmemek daha iyi ama bizim ülkemizde ne yazıkkı bu çok az .

bir kaç tane gördüm koyayım dedim video bitiminde tavşan ile de bu köpeğin videosu var cinsi olarak bekçi köpeği diye biliyorum fakat bu köpekler doğasında bu kadar vahşilik yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuqwert7878 -- 6 Temmuz 2015; 5:05:33 >

• hocam bende chow chow alacam nasipse yeni ev ayarlamaya çalışıyorum :D
  •  Evde pitbull bakıyorum soruları alayım

olum şunun tatlılığına bak ya, şurda öldür vs. diyen mahluklarıda allah bildiği gibi yapsın
  • Bir köpek 3, 3.5 yaşına kadar değil ömrünün sonuna kadar bakılmalıdır. 2 yaşında beyni sığmıyo kafası patlıyor diyeni de gördük. Şehir efsanelerine inanıp köpeğin hayatını rezil etmeyin lütfen.
    Bu ilk köpeğiniz ise zaten durumun bahsettiğiniz gibi olmadığını göreceksinizdir, o zaman düşüncenizden vazgeçersiniz diye umuyorum. Onlar eşya değil sıkılınca atıp satamazsınız, size muhtaçlar.
  • mehmud : Yok hocam pitbulların cidden öyle bir sıkıntısı var. İlk köpeğim değil bu bundan önce Golden, Pinscher, Kangal bakmıştım. Pitbull un cidden öyle bir sıkıntısı var yani belli bir yaştan sonra baya hırçınlaşıyor zaten o zaman saldırmaya kalkıyor.

gokberkoz : Evet hocam gayet düzgün yetiştirdim. Zaten tek sorunumuz da kedilerdi 4 - 5 ay öncesine kadar. Artık saldırmıyor kedilere odaklanıyor kalıyor öyle. Zaten benim de özellikle gidip de kediyi tutturmuyorum. O kötü bir anda denk geldi. Bunu bağlamıştım ağaca, karşıdaki bakkal a su almaya gittim geldim bi baktım bunun ağzında kedi. Ondan sonra zar zor kediyi aldım bunun ağzından. Yoksa ben gidip de kediyi tutması için birşey yapmadım.

batuqwert7878 : Hocam videodakinden hiç farkı yok. Hep kendini sevdirmeye ve oyun oynamayı çok seviyor. Kimseye hırlamıyor. Sadece önyargı yüzünden pitbulları sevmiyorlar.
  • Sırf hava atmak için aldığın it yeteri havayı veremedi burda mi şansını deniyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda biri de benim gibi açıklama yaptı. Teşekkür ederim hocam. Pitbull saldırgan bir ırk olabilir ama. Konuyu açtığım andan itibaren söylüyorum. Yavruyken eğitimine başladım ve 1 kişiye bile hırlamadı diye. Eğer düzgün eğitilirse ve sosyalleşirse bırakın saldırmayı, hiç tanımadığı insanın üzerine atlayıp oyun oynamaya başlıyor. Sahibi nasıl yetiştirirse öyle olur. Köpeği neden dövüştüreyim ki? Oda canlı. Pitbull diyince önyargıdan dolayı herkes birşeyler diyor hocam. Sadece görmeleri gerek eğitimli olan birşey yapmıyor.
  • rivayete göre pitbull 7 yaşına geldikten sonra beyni sulanıp sahiplerini öldürüyorlarmış doğru mu?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.