Şimdi Ara

EVDE VÜCUT GELİŞTİRMEK İSTEYENLERİN SORULARINI CEVAPLIYORUM-9 YILLIK TECRÜBE (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
15
Favori
10.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eğer elinizde dumbell vs. yoksa vücut ağırlığınızı kullanarak kollarınızı güçlendirebilirsiniz.Şınav çekmek için arka kol,ön omuz ve göğüs kaslarınızın kuvvetli olması gerekir.
    Kız şınavı diye tabir edilen şınav çeşidini deneyerek başlayabilirsiniz.zAmanla sayı artacak ve tam bir şınav çekecek hale geleceksiniz.Sonrası da güçlendikçe gelecek artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercinato88

eğer elinizde dumbell vs. yoksa vücut ağırlığınızı kullanarak kollarınızı güçlendirebilirsiniz.Şınav çekmek için arka kol,ön omuz ve göğüs kaslarınızın kuvvetli olması gerekir.
    Kız şınavı diye tabir edilen şınav çeşidini deneyerek başlayabilirsiniz.zAmanla sayı artacak ve tam bir şınav çekecek hale geleceksiniz.Sonrası da güçlendikçe gelecek artık.

Hocam kız şınavı da çok kolay geliyor 5 tane tam şınavla başlayıp her gün bir arttırmak sizce iyi olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limonlu Maden Suyu kullanıcısına yanıt
    Ben hiç tam şınav çekemiyorsunuz sanmıştım.Tabi o daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercinato88

Ben hiç tam şınav çekemiyorsunuz sanmıştım.Tabi o daha iyi olur.

Teşekkürler .

• Merhabalar hocam spor salonuna gitmek yerine evde yapacağım spor ile kendimi zinde ve fit hissetmek istiyorum inşallah bana yardımcı olabilirsiniz.Vücut olarak yaklaşık 1.88-1.90 boyum var ve kilo olarak da 70 kiloyum diyebilirim.Evde spor için ; spor halım ve barfiks aletim var Dambıl ise şu anda yok öğrenciyim malum ama yakın zamanda almayı planlıyorum Şınav,mekik ve barfiks konusunda fena sayılmam biraz kondisyonum var diyebilirim şu anda elimde bulunan aletler ile neler yapabilirim acaba yardımlarınızı bekliyorum

Not:Vücudumun şekle girmesinden çok bel ve boyun ağrılarından kurtulup fit bir hale gelmek istiyorum.

• Darkweither kullanıcısına yanıt
    Bel ve boyun ağrılarınızın neden kaynaklandığı önemli bir durum.Zira doktora görünmeden yapılan egzersizler kişiyi sağlıklı olayım derken daha kötü bir duruma sokabiliyor.Öncesinde bu konuyu aydınlatmanız daha doğru olacaktır.
  • Bel ve boyun ağrılarımın sebebi uzun süre masa başında oturmaktan kaynaklanıyor birde uzun boyun dezavantajları diyebilirim
    Önereceğiniz programı bekliyorum @sercinato88
  • Darkweither kullanıcısına yanıt
    evde çalışabilmek için dumbella da ihtiyacınız var.Bir çift 20 kg lik artırılabilir dumbell alırsanız ona göre bir program önerebilirim.
  • 1-Yağlanmadan kaçınmak için ne tüketmeli ne tüketmemeli ? Günlük alınması gereken yağ miktarı maksimum nedir ?

2-Kaç gram karbonhidrat tüketmeli ? Hangi besinlerdeki karbonhidratlardan uzak durmalı ?

3-Kas yapımında rol oynayan, yüksek proteinli sebzeler nelerdir ? Sebzeleri severim, hayvansal besinlerin çoğu yüksek besinsel değere sahip zaten.

4-Merak ettiğim bir şey.Zeytinyağının yağ yakımında etkili olduğu söyleniyor.Tereyağı da böyle mi ? Tüketmek gerekir mi ? Bir diğeri bulgur pilavı.Diyette yeri önemli mi ? Tüketmenin zararı olur mu ? Çok severim çünkü.

5-Antrenmandan ne kadar önce ne kadar sonra, ne tüketmeli ve ne tüketmemeli ?

6-Son olarak, karın kaslarını çalıştıracak bir program önerebilir misiniz ? Yağ yakımını maksimum seviyeye çıkarmak için hangi hareketleri önerirsiniz ? Kolay-orta-üst diye sınıflandırırsak, orta düzey isteyeceğim sizden.

Sizden daha önce bir program istemiştim ama tam net bir cevap alamadım hocam

Konu açmıştım cevap gelmedi size sorayım

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-32D849E1C -- 28 Temmuz 2015; 1:27:09 >

• 1-) Yağlanmadan kaçınmak için aşırı protein tüketmeyin(ihtiyaç fazlası yağa dönüşür çünkü),abur cuburdan uzak durun,karbonhidrat oranı yüksek yağ oranı düşük besinler tercih edin(makarna,pilav vs.) günlük alınması gereken yağ miktarı: kilonuz*0,5gr dır yani 70 kilo birinin 70*0,5=35 gr olmalı.
    2-)Kas kütlesi kazanma dönemlerinde harcanan kaloriden fazla alınması mantığı ile kilo başına 4-6 gram arası karbonhidrat tüketilmesi tavsiye olunur.Definisyon dönemlerinde özellikle düşük karbonhidratlı diyetlerde günlük kilo başına 1-2 gr.a kadar indirilebilir.karbonhidratları daha çok patates(haşlanmış veya pür),pirinç ve makarna dan almaya çalışın.abur cubur tarzı kızartma tarzı şeylerden uzak durun.
    3-)Baklagiller protein miktarı fazla olan besinlerdir.soya fasülyesi vs....
    4-)tereyağı konusu şu an çok tartışmalı bir konu ama zeytinyağı bir vücut geliştirmecinin asla vazgeçmemesi gereken bir besin.özellikleri ve faydaları saymakla bitmez.fakat zeytinyağını yemek pişirmek için asla kullanmayın hemen trans yağa dönüşür zararı dokunur.aha çok salata vs. üzerine gezdirerek tüketin.pirinç pilavı bodycilerin,bulgur pilavı ise diyetçilerin tercih ettiği bir ürün.çok ciddi amaçlarınız yoksa bulgur pilavını tavsiye ederim daha sağlıklıdır.
    5-)Antremandan 1,5-2 saat kadar önce uzun süre enerji verebilecek kompleks karbonhidrat içeren gıdalar mutlaka öğüne dahil edilmelidir.öte yandan günlük ihtiyacımız olan protein,vitamin,mineral,yağdan bu öğüne düşen miktarda yer verilebilir.
    Antrenman sırasında mideniz boş yada boşa yakın olmalıdır. Çalışmanız için kaslarınızın kana ihtiyacı vardır. Bu nedenle sindirim sırasında, herhangi bir aktivite yapılmaması sağlık açısından gereklidir. Hem sindirim hem de kasların kan ihtiyacı için, kalbinizi kan pompalamaya zorlamamanız iyi bir çalışma ve kalp fonksiyonları bakımından dikkat edilmesi gereken bir husustur. Yemekten sonra çalışmaya başlamak için geçmesi gereken sürenin en az 90 dakika olması şarttır. Ancak, çok uzun süreli açlık da, anî şeker düşmesi, yorgunluk, baş dönmesi vs. gibi sıkıntılara yol açabilir
    6)şu programı uygulayabilirsiniz:
    -decline weighted sit ups 4*10
    -hanging leg raises 10*3
    -jack knife sit ups 10*3
    -dumbell side bends 3*10 iyi çalışmalar.

• merhabalar hocam adım can .
    yaş 18 . öss döneminden dolayı çok yağlandım . kilom vardı ama üstüne daha fazla kilo aldım .
    ben spor salonunada yazılabilirim yada evde p90x , insanity tarzı programlarda yapabilirim . ne tavsiye edersiniz.
    93 kiloyum . boy 173 .
    amacım öncelik olarak kilo vermek . seneye haziran'a kadar plaj vücuduna sahip olmak .
    eğer salon çalışmasını önerirseniz . bunun için program önerirseniz çok sevinirim
    teşekkürler.
  • hocam bende 22 kg 3.5-6-8.5-11 kg şeklinde ayarlanabilir bir çift dambılım var.
    1-)17 yaşındayım 54 kg 1.78 boyum var 8.5 kg ile biceps ve göğüs çalışıyorum ama bicepste bazen 10-8-8-6 yaparken bazen yapamıyorum gelişimde bir sakınca olur mu yoksa 6 kg ile mi çalışayım ve nasıl çalışayım.Ayrıca tamamlayamadığım zaman moralim bozuluyor bırakıyorum ne yapmak lazım.
    2-)Tüm vücut çalışıyorum haftada üç gün omuz-biceps-triceps-göğüs sırt içinde barfiks çekiyorum.Kaçar hareket yapmalıyım yaptıktan sonra biceps hariç hepsinde ağrı oluyor bir sonraki gün bi yardım edin çözüm yolu bulamadım.Bicepslerimde 7-8 ayda yaklaşık 6-7 cm gelişim oldu ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercinato88 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam.evde dumbell ile çalışmaya başlayacağım.başlangıç için önereceğiniz program var mı? ayrıca birax göbeğim var bunu eritmek için ağırlık çalışmasının yanında kardiyo yapavağım.bu ikisini nasıl entegre edebilirim? bir gün kardiyo bir gün ağırlık şeklinde olur mu?
  • genelde çoğu kişi 1-2 yada 3 gün aralıklarla spor yapıyor. ben hergün 20-30dk hızlıca çalışıyorum ama 1 gün bile durmadan. bu kötü bir şey mi sizce? şuanlık 2 aydır ara vermeden yapıyorum ve en az 2 yıl yapmayı düşünüyorum. vücudum düşündüğüm şekilde de gelişiyor sadece bilene sormak istedim.
  • why so serious kardeşim bende evde düzenli çalışıyorum set üzerinden yavaşça 7-8 ayda gelişim oldu ama pek farkedilmiyor vücudun nasıl verim alıyorsa öyle çalış gerisini boşver her kafadan bir ses çıkıyor fit bir vücut istiyorsan her türlü çalışabilirsin etkisi oluyor zaten :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar. Daha önce 1 yıl kadar spor yaptım. 1.80 boy 75 kiloydum sporu bırakmadan önce. 6 aydır spor yapmıyorum. 68 kiloya kadar düştüm. Evde toplam 20kg dumbell setim var. Önerebileceğiniz bir program var mı? Bütün vücut mu yoksa parça parça mı çalışmalıyım? Antremanlar 1 saat civarı sürüyordu spora giderken. Setler arası 45sn-1dk dinleniyordum. Evde çalışırken de aynı şekilde devam etmeli miyim? Son olarak mesela dumbell concentration hareketinde 14kg ile 10 tekrar 3 set yapabilicek hale geldiğim zaman, 16kg dumbell alıyordum ve 10 tekrar 3 set yapabilecek kadar olana kadar ağırlık artırmıyordum. İlerleme yine bu şekilde olacak değil mi? Birde(son olarak demiştim ama aklıma geldi son anda) uyku saatleri önemli mi? Yoksa uyku saatlerinden ziyade ne kadar uyuduğum mu önemli? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Edit: Yaş 20 boy 1.80 kilo 68. Seneye Şubat'ta tekrar salona yazılacağım ama o süreye kadar en azından kaybettiğimi geri istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duellist -- 4 Ağustos 2015; 14:25:56 >

• hacim kazanmak için bu program nasıldır

http://agirsaglam.com/programlar/antrenman/kas-gelistirme?showall=&start=3

kol antremanları yetersiz geldi bana
    sizce hacim kazanmak için uygun bi program mı ?

bu arada elimde sadece 40 kglık dumbell seti var,barfiks demiri ve sehpa vs. şart mı ?

• hocam hacimlenmek için neler yapmalıyız daha doğrusu programımız nasıl olmalı internetten araştırdım ama pek bişey bulamadım elinizde program varsa paslar mısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azaleyn;; -- 5 Ağustos 2015; 17:51:09 >
  • Sa hocam 15 yasindayim ve dambilim yok ve evde calisiyorum hangi programi onerirsiniz

• Göğüs yayı ile yapılan egzersizleri pek tavsiye etmiyorum .Sırt çalışacaksanız bunu dumbell ve barfiks barı ile yapmanız daha doğru olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.