Şimdi Ara

EVDE VÜCUT GELİŞTİRMEK İSTEYENLERİN SORULARINI CEVAPLIYORUM-9 YILLIK TECRÜBE (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
15
Favori
10.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açık konuşmak gerekirse artırılabilir dumbell ve barfiks barınız olmadan evde vücut geliştirebilmeniz imkansız.Yapacağınız egzersizler sadece size kültür-fizik mahiyetinde bir fayda sağlar.Şınav dips gibi egzersilerle bir nebze de olsa gelişir vücudunuz fakat izole egzersizleri yapamadıktan sonra şekilli bir vücuda kavuşmanız imkansızdır.Buna barfiks gibi bir egzersizin eksikliği de eklenince çabanız ve zamanınız büyük ölçüde boşa gider diyebilirim.Emeğinizin ve hayallerinizin boşa gitmesini istemem.
  • sercinato88 kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim. Sabırsızlıkla bekleyeceğim. İyi akşamlar dilerim.
  • Hocam merhaba 22 yaşında 1.79 boy 68 kiloyum. Hem kilom boyuma gore az hem de orantılı dağılmış değil. Bacaklarım orta karar kalınlıkta memnunum ama kollarım incecik ne yersem yiyim kollarım dışında her yerden kilo alabiliyorum. Bu yuzden spora başlamak istiyorum ancak beslenme nasıl olur hiç bilmiyorum. Yumurta tavuk yemeliyim ama onun dışında neler onerirsiniz. Genel bir beslenme programı var mıdır bu konuda çok zayıf arkadaşlar için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Kilo almak ve vücudumu şekillendirmek adına bu spora başlamak istiyorum. Salona gidecek zamanım olmadığı için evde yapmak durumundayım. Ayarlanabilir dumbell setim var. Bana program verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mugla_emre kullanıcısına yanıt
    Kilonuzu, boyunuzu, yaşınızı ve hedefinizi ve mümkünse karşıdan üst beden fotonuzu pm olarak yollayınız yardımcı olayım size.
  • Bltklc B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,eşinizin durumunu fizyoterapist ve doktor arkadaşlarımla görüştüm verdikleri ortak karar eşiniz için en yararlı egzersizi verecek olan kişinin fizyoterapistler olduğu yönünde.İlk olarak germe egzersizleri sonrasında kas kuvvetlendirme çalışmalarıyla devam edilmesi gerekmekteymiş.Fakat eşinizin kas kuvvetini ancak bir fizyoterapist yakın muayene ile ölçümleyebileceğinden dolayı benim buradan bir şey söylemem son derece sağlıksız olur.
    Koşubandı olayının herhangi bir zararı yoktur.Yalnız eşinizin adım atma ritmini ve şeklini(önce topuk sonra parmak) bozmadan yürümesi gerekir.Bunun haricinde kıkırdak vs. ye zararı ile ilgili herhangi bir durum yoktur.
    Son olarak da eşiniz için en yararlı olan egzersizin yüzme olabilceğini belirttiler.Yüzme genelde fizik tedavi hastalarında da özellikle yurt dışında yaygın olarak kullanılan tedavi biçimlerindenmiş.Bunlara ek olarak eşinizin sürekli bir fizik tedavi hastanesine gitmesine gerek olmayıp evde ona öğretilen egzersizlerle çalışıp iyi sonuçlar alabileceğinden bahsettiler.Yani durumunu bilmeden yapıldı bu yorumlar fakat fizik tedavinin azim isteyen ve bazı durumlarda uzun süren bir tedavi biçimi olduğunu ve en iyi tedavinin kişinin kendisinde olduğunu biliyorsunuzdur.Tez zamanda şifa diliyorum.Yine sormak istediğiniz olursa kendilerine iletirim.
    Sizin içinse yine evde yapabileceğiniz bir program önerdim.Detayları pm olarak ilettim size.Sağlıklı günler.

• karış kullanıcısına yanıt
    Beslenme ile ilgili örnek bir program konu içinde paylaşmıştım. Bu programı kendinize göre kostümize edebilirsiniz.pm olarak size birtakım bilgiler yolladım bakabilirsiniz.
  • Merhaba,bu sayfanın en üst kısmında örnek bir beslenme programı paylaştım.Bu programı kullanarak ve verdiğim linkteki besin tablosuna bakarak günlük 3500 kcal alacak şekilde bir beslenme sistemi oluşturabilirsiniz.Haftada 3 gün antrenman yapmanız başlangıç için yeterlidir.
  • Yas 16 boy 180 kilo 66 4 aydir evde calisiyorum dumbellerim ve barfiks cugubugum var protein tozu kullaniyorum beslenmem kotu olmasina ragmen hic kilo alamayan tiplerdenim nasil bir beslenme programi onerirsiniz birde calisma programim nasil olmali. Ara sira sporu kesmeme ragmen yine 3-4 ay icin fena gelismedim. Simdilik boyle takiliyorum okullar acilinca salona yazilmayi dusunuyorum. Tesekkurler...

• sercinato88 kullanıcısına yanıt
    Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim hocam barfiks bari ve arttirilabilir dumbell almaya calisacagim.

• Remind2 R kullanıcısına yanıt
    Bu ekipmanları edindiğinizde söyleyin ona göre önerilerde bulunayım.İyi çalışmalar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercinato88

Arkadaşlar gördüm ki forumda bayağı bir arkadaş var spor salonuna gidemeyen(çeşitli sebeplerden dolayı).Bu konuyla ilgili evde vücut geliştirme ile ilgili her türlü soruyu cevaplıyorum.Allah razı olsun demeniz yeterli.Bazı soruları pm ile cevaplayacağım bazılarının altına cevap yazacağım.Program,alet seçimi,supplement kullanımı,beslenme programı,uyku düzeni, motivasyon hakkında her türlü soru sorabilirsiniz.Ama sadece ve sadece evde çalışanlara destek veriyorum çünkü diğer arkadaşlar spor salonundaki hocalarına sorabilirler böylelikle vakit kaybı yaşanmaz.Evde çalışarak da gayet güzel bir vücuda kavuşulabilir.Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Soruları bekliyorum.

Ön kol kası yapmak istiyorum hangi ağırlıkta dambıl almalıyım bir kaç kişi şöyle demişti 5kg dambıl ile kollarını kalınlaştır 3 kg dambıl ile de içini kas ile doldurursun diye birşey görmüştüm forumda doğrumu okullar açılıncıya kadar belirgin bir kol kasına sahib olabilirmiyim

• Bu tarz bir yaklaşım ve çalışma stili doğru değil.Kasların gelişmesi,kası her zaman direnç ve ağırlık anlamında bir üst seviye zorlamaya maruz bırakma ile mümkündür.Ön kol kası geliştirmek için 2 veya 3 egzersizden oluşan bir antrenman programı oluşturulmalı.Başlangıç için 3*12 tekrar yapabileceğiniz bir dambıl seçiniz ilerleyen zamanlarda 12-10-8-8 gibi piramit sistem çalışmalarına geçtiğinizde gücünüzle orantılı olarak kullandığınız ağırlıklar da artacaktır.Amacınız her zaman egzersizi doğru yapmak kaydıyla son tekrarı zor çıkaracak şekilde seçtiğiniz bir ağırlıkla egzersizlerinizi yapmak olsun.Bu prensible her zaman en hızlı gelişimi kaydedersiniz.
  • Merhabalar 15 yaşında 175 cm, 73 kiloyum.
    Benim kilomda, benden birkaç cm kısa olmasına rağmen benden çok daha zayıf görünen tanıdıklarım var.2,5 ayda göbek ve göğüs çevremdeki yağları eritip biraz kilo versem çok güzel olur. Yaklaşık 15 gün sonrada salona yazılacağım ama o zamana kadar evde uygulayabileceğim bir program söyler misiniz ? Salondaki hocalar söyler ama mutlaka orada da yapman gereken hareketler var dediğiniz hareketler varsa bilgilendirirsen çok sevinirim.
  • ukeleman kullanıcısına yanıt
    15 gün sonra salona yazılacaksanız o zamana kadar vücudunuzun hamlığını alacak,sizi bir nevi salon temposuna hazırlayacak birkaç basit egzersiz önerebilirim.

-Push up(şınav) inçline,decline,geniş ve dar olmak üzere 4 varyasyonu toplamda 4 set,her sette yorulana kadar yapın.
    -Plank 4 set her sette 30 sn boyunca stabil durmaya çalışın.
    -Squat, 4 set her seferinde maksimum tekrar,diz ve kalça arası yere paralel oluncaya kadar eğilin.
    -Barfiks,4 set farklı tutuş aralıkları ve varyasyonlarıyla yapabildiğiniz maksimum tekrarı yapın.Gücünüz yetmiyorsa sandalye vs. den destek alın.
    -Dips, 4 set,ayaklarınız yere değecek şekilde biryerden destek alarak her sette maksmum olmak üzere yapın.Muhtemelen gücünüz yetmeyecek bu yüzden destek almalısınız.
  • Hocam ilgileniz için çok teşekkür ederim , programınızı ugulayacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bltklc B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.
  • varmı programın elimde rewoflex extreme ve dambıl vs var..

ayrıca ramazan sonrası belkı salona giderim belli değil ama 8-10 kg fazlam var gibi ne önerirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lincoln Burrows. -- 3 Temmuz 2015; 5:14:27 >
  • Ramazandan sonra salona gidecekseniz vücudunuzun hamlığını almaya yönelik bir program önerebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercinato88

Ramazandan sonra salona gidecekseniz vücudunuzun hamlığını almaya yönelik bir program önerebilirim.

sevinirim

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.