Şimdi Ara

EVDE VÜCUT GELİŞTİRMEK İSTEYENLERİN SORULARINI CEVAPLIYORUM-9 YILLIK TECRÜBE (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
15
Favori
10.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Push up(şınav) incline,decline,geniş ve dar olmak üzere 4 varyasyonu toplamda 4 set,her sette yorulana kadar yapın.
    -Plank 4 set her sette 30 sn boyunca stabil durmaya çalışın.
    -Squat, 4 set her seferinde maksimum tekrar,diz ve kalça arası yere paralel oluncaya kadar eğilin.
    -Barfiks,4 set farklı tutuş aralıkları ve varyasyonlarıyla yapabildiğiniz maksimum tekrarı yapın.Gücünüz yetmiyorsa sandalye vs. den destek alın.
    -Dips, 4 set,ayaklarınız yere değecek şekilde biryerden destek alarak her sette maksmum olmak üzere yapın.Muhtemelen gücünüz yetmeyecek bu yüzden destek almalısınız.

Bunların haricinde mini interval dediğimiz aneorobik kapasitenizi artırmaya yönelik antrenmanları da çalışmanızın başına ekleyebillirsiniz.Yağ yakımını arttırmak ve büyüme hormonunu tetiklemek için, 5 set mini interval yapılmalı, 20sn %70, 30sn jog temposu, antrenman bitiminde hemen yapılmalı.Yani antrenmanınız bittiğinde maksimum koşu hızınızın %70 ile 20 sn koşun,20.sn bitiminde hızınızı jogging temposuna düşürün ve 30 sn böyle devam edin ardından bir daha.Bu şekilde 5 set yapacaksınız.Bu yağ yakımını oldukça hızlandıracaktır.

• Sa ben şınav cekemiyorum bazi abilerim duvar şınavı ceke ceke normal şınava gecersin diyolar dogrumudur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeslekLiselinickbulamadı M kullanıcısına yanıt
    duvar şınavından ziyade kız şınavı diye tabir edilen şınav türü sizin için daha faydalı olur.duvar şınavı çok basit kalır.bu şınavı çekerken de ellerinizin aralığını her sette artırıp azaltarak daha fazla kas lifini çalıştırabilirsiniz.bu sizin pektoral bölgede zayıf kalan noktalarınızın da güçlenmesini sağlar.
  • sercinato88 kullanıcısına yanıt
    Hocam önerin için teşekkür ederim
    Bayramdan sonra Fitnesse gitmeyi planlıyorum
    Şuan 90-95 arası kilom var ve az da olsa göbek var
    Bu yıl vucut geliştirme ile ugrasmak istiyorum
    Kaç ayda birşeyler çıkar ortaya 1.78 boy 90-95 arası Kilo var yaglı vücuda sahibim açıkcası pek bi göbek yok

• Sorunuzun ucu çok açık bu yüzden bir şey söyleyemiyorum.bu birçok faktöre bağlı.bunu ancak deneyerek görebilirsiniz.
  • Hocam selam
    boyum 1.69 kilom şu anda 83 yaşım 43 :( .. göbek var ve vucudum seklw girsin istiyorum .nasıl bir Program önerirsinin .. ben önceden 10 dakika koşu 40 dakika ağırlık 45 dakika koşu ve dengeli beslenerek 76kg düşmüştüm .. sizin fikrini nedir salona aboneyim tavsiye alet edavat Protein tozu falan kullanabilirim ..

Çok teşekkür ederim

• Bir soru da ben sorayım hocam... 2 ay önce spor yapmaya başladım ve ilk ayın sonunda yağ oranım yüzde 4 azalmıştı, Yüzde 15.3'ten yuzde 11.1'e düştü, kas oranımda da güzel bir artış olmuştu fakat ikinci ayın sonunda bu oran yüzde 0.6'ya düştü, yani yüzde 10.5 şu anda ve bacaklarımdaki kas oranında düşüş gözüküyor, ilk ay uyguladığım programa ağırlık arttırarak devam ettim, çalışmalarımı direkt ağırlık ile değil de makinelerde yapıyorum, ben mi bir yerde yanlış yaptım yoksa böyle bir dönem normal mi? Bununla ilgili verebileceğiniz bir tavsiye var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitdulger -- 11 Temmuz 2015; 9:16:23 >
  • bari B kullanıcısına yanıt
    yaşınıza uygun şekilde salonda interval antrenman programı düzenlenebilir.İnterval antrenman son zamanların en etkili kardiyo sistemi olarak biliniyor fakat bunu size yapan kişinin öncesinde sizi ölçümlemesi/izlemesi lazım.Çünkü her insanın aneorobik kapasitesi,vücudunun kardiovasküler durumu farklıdır.Bu programı hocanızla birlikte test ederek oluşturmalısınız.Benim buradan size vereceğim program ya fazla ya da az gelecektir çünkü.Yaşınıza göre çok kilolu sayılmazsınız.İyi bir çalışma ve basit bir diyetle 4-5 ayda forma girersiniz.
    Antrenman ile zayıflama sürecini hızlandırmak için sıvı L-Carnitine kullanabilirsiniz.Bulunduğunuz salondaki hocanız size tavsiye verecektir L-Carnitine konusunda.Protein tozu kas yapma amacı olanlar içindir.Hem kas yapıp hem zayıflamak istiyorum diyorsanız bu bambaşka bir meseledir.Salona gitmiyor olsaydınız farklı tavsiyeler verebilirdim fakat salona gittiğinizden size şu anda en iyi yardımcı olacak kişi hocanızdır.Çünkü sizi o biliyor,görüyor,tanıyor.
    SAYGILARIMLA...

• merhaba dostum şimdi eve spor aletleri alcam ve düzenli spor ypacam dha önce spor geçmişimvar kickboks olsun body felan biliyorum hareketleri de kendime programda hazırladam ama baya oldu ve çok zayıfladm sigara felan çok fazla içiyorum spor yapmıyorum kendmi çok güçsüz hisediyorm 150 tl yakn bütcem var spor salonuna gidemiyorm bazı sebeplerim var ztn bu spor evde de yapılcanı düşünenlerdenim herneyse aklımda 2 ürün var sizce hangisini alayım vinlyn plka olan bu
    GittiGidiyor
    Delta 47,5 Kg. Vinyl Plaka & Bar Set STR 718 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/delta-47-5-kg-vinyl-plaka-bar-set-str-718-169802349
    halet felan da verioyor öbürü ise demir döküm ama kilo farkı var bide halter felan vermior 140 tl çantalı 20 kg bana yardmcı olrsan sevinirm hangisini alayım.

• umitdulger U kullanıcısına yanıt
    1 ay içerisinde ilk yağ kaybını bayağı fazla.oNU O İVMEYLE SÜRDÜRMENİZ ZATEN İMKANSIZ.Şu aşamadan itibaren verdiğiniz kilo muhtemelen kastan da gidecektir.Kilonuzu sabitleyecek bir biçimde beslenme programı yapıp günlük proteininizi de tam alarak 2 ay boyunca devam edin.Bu şekilde kas kaybetmeyeceksinz hatta artış bile olacak.yAğ oranına çok takılmayın.İşin başında hem definasyon yapıp hem kas kazanayım derseniz başarısız olursunuz.Vücudunuza ve kaslarınıza zaman tanıyın.
  • ben sorumun cevabını tam olarak almadım bn vinly plaka olanmı alayım yoksa demir döküm olanını mı alayım ama arada kg farkı çok onu soruyorum bnm kilom ztn ideal hep 64 sadce 3 4 sene önce 68 di bnge günde şına mekik çekiyorm sğor yapıyorm 150 şınav 100 mekik sizce hangisini alayım diyom :D
  • karamsa K kullanıcısına yanıt
    sizinkini hemen cevaplamadım çünkü piyasa araştırması yapmam gerekiyordu biraz.bana linkini yolladığınız vinly dumbell ve halter setini tavsiye etmem.Çünkü o setteki 5 kg lik plakalar çok büyük.bu plakaları dumbell barına takıp çalışmanız imkansız gibi birşey boyutları devasa çünkü.Bunun yerine aşağıda size bir link verdim o linkteki dökme demir 20 kg lik seti almanızı tavsiye ederim.ayrıca bir de indirim kodu paylaştım. bu kodu da linki tıklayarak satın alırken gerekli yere yapıştırıp kullanabilirsiniz.bu yolla gittigidiyordaki 140 tl lik seti 85 tl ye alabilirsiniz.Link şudur:
    www.korayspor.com/dumbell-seti indirim kupon kodu: B6ZNCLPWYF

ileride isterseniz yine dökme ağırlıklarla kiloları artırabilirsinz.Bunun haricinde z barda alabilirsiniz onun fiyatı da şu a35 tl civarı.

Eğer 150 şınav çekebiliyorsanız bunu 4 sette ancak 40 tane yapabilecek şekilde bir sırt çantasının içine ağırlık koyup ve bunu sırtınıza sabitleyerek yapın.bu şekilde daha iyi sonuç alırsınız.mekik yerine plank varyasyonlarını deneyebilirsiniz.

• yardımcı oldunuz için çok teşkkür ederm sadce bu kupon olayını çözemedm sadece bu site için geçirli dimi bu kupon olayı bide bn bayrdam sonra alcam ozmnadakadr geçerlimi ?
  • karamsa K kullanıcısına yanıt
    Evet sadece bu site için geçerli.yukarıda paylaştığım linkin gittiği üründe geçerli bu kupon.başka kategorilerde geçerli olmayabilir bu yüzden alırken bunu tıklayıp oradan gidiğ kontrol edebilirsiniz.geçerlilik süresini bilmiyorum fakat 1 aydır kullanılabiliyor.
  • sercinato88 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim .. Allah gönlünüze göre versin zahmet edip cevap yazdığınız için .. sagolun tekrardan

• çok saolun teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercinato88

yaşınıza uygun şekilde salonda interval antrenman programı düzenlenebilir.İnterval antrenman son zamanların en etkili kardiyo sistemi olarak biliniyor fakat bunu size yapan kişinin öncesinde sizi ölçümlemesi/izlemesi lazım.Çünkü her insanın aneorobik kapasitesi,vücudunun kardiovasküler durumu farklıdır.Bu programı hocanızla birlikte test ederek oluşturmalısınız.Benim buradan size vereceğim program ya fazla ya da az gelecektir çünkü.Yaşınıza göre çok kilolu sayılmazsınız.İyi bir çalışma ve basit bir diyetle 4-5 ayda forma girersiniz.
    Antrenman ile zayıflama sürecini hızlandırmak için sıvı L-Carnitine kullanabilirsiniz.Bulunduğunuz salondaki hocanız size tavsiye verecektir L-Carnitine konusunda.Protein tozu kas yapma amacı olanlar içindir.Hem kas yapıp hem zayıflamak istiyorum diyorsanız bu bambaşka bir meseledir.Salona gitmiyor olsaydınız farklı tavsiyeler verebilirdim fakat salona gittiğinizden size şu anda en iyi yardımcı olacak kişi hocanızdır.Çünkü sizi o biliyor,görüyor,tanıyor.
    SAYGILARIMLA...

Hocam salona aboneyim ama pek fazla gidemiyorum isimden dolayı ev için olan tavsiye verirseniz zahmet olmazsa çok makbule geçer .. iyi geceler .. sagolun

• bari B kullanıcısına yanıt
    evde çalışabileceğiniz ekipmanınız var mı?yoksa sadece vücut ağırlığınızı kullanarak mı çalışmayı düşünüyorsunuz?
  • Hocam iyi günler ben doğru düzgün spor yapmış biri Değilim.size şınav çekerken veya el ile yaptığım sporlarda bileklerim ağrıyor bu normal mi birde Göğüs ve karın kası için hangi programı izlemeliyim boyum 1.91 kilom 90 Göbek de var :) cevaplarsanız çok teşekkür ederim :)

• Hocam benim sorum 16 yaşındayım 167cm boyundayim 50 kiloyum eve barfiks borusu ve dambıl almayı düsünüyorum sağlıklı beslenmeyle ve sporla boyumu ve kilomu yukseltebilirmiyim. ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.