Evet arkadaşlar evde wing chun öğrenilir mi ? birde uygun fiyata wooden dummy nerde bulabilirmi ? en fazla 400 tl verebilirim şu anlık şimdiden sağolun.
hiçbir dövüş sporu evde öğrenilmez
detaylı bilgi için : @general_skyx
quote:
Orijinalden alıntı: darkvot12
Evet arkadaşlar evde wing chun öğrenilir mi ? birde uygun fiyata wooden dummy nerde bulabilirmi ? en fazla 400 tl verebilirim şu anlık şimdiden sağolun.
sen galiba dövüş sporunu iki yumruk bir tekme atmaktan ibaret olduğunu zannediyorsun. sadece dövüş sporu değil, hangi branşta olursan ol. isterse takım sporları olsun. bir futbol sadece şut çekip pas vermekten, bir basketbol turnikeye girmekten, top çevirmekten, beyzbol sopayla topa vurmaktan ibaret değildir. sen evde hiçbir bilgin olmadan bir spor öğrenmeye çalışıyorsun. hele ki dövüş sporu. eğitim cd'lerinden, videolardan veya filmlerden teknik öğrenilmez. hadi tekniği geçtim kafana göre ısınma ve esneme hareketleri de yapılmaz. spor kulüplerindeki o antrenörler yoldan geçen herhangi bir insan değil. bu işin sadece teknik kısmından ziyade eğitim ve sporcu psikolojisi, kas grupları, anatomi, sporcu beslenmesi vs konularda yoğun ve sıkı bir eğitimden geçerek antrenör unvanı alıyorlar. yani iş sadece tekme yumruk öğrenmekle bitmiyor. en ufak bir yanlış hareket sonucu ömürboyu sakat kalabilirsin. teknikleri yapmaya çalışırken bileğini, parmaklarını, omzunu vs sakatlayabilirsin. evde çalışılmaz mı ? tabiki çalışılır. ancak belli bir bilgi birikimi sonrasında evde çalışılır (3-5 ay yapıp bırakmaktan, kesik kesik spor kulübüne gelmekten, geldiğin sürelerde antremanda kaytarmaktan bahsetmiyorum). evde çalışmanın bir yöntemi daha vardır ; bu işlerle uzun zaman uğraşmış, gerçekten bu işin tüm noktalarını tam anlamıyla kapmış ve spor bilincini kazanmış bir yakının varsa onun gözetiminde onunla çalışabilirsin ancak. dediğim gibi bu işler evde tek başına yapılacak şeyler değil. ama gel de bunu Türkiye'de anlat.
Tahta adamı eve alırsan öğrenebilirsin...
quote:
Orijinalden alıntı: suleyman35can
Tahta adamı eve alırsan öğrenebilirsin...
hocam saçmalamayın yaa
darkvot12D
kullanıcısına yanıt
Evde Wing Chun öğrenilmez.Üstelik wing chunu tamamiyle öğrenmen en az 5 yılını alacaktır ki bu da Türkiye de mümkün olan bir şey değildir.Çok daha uzun yıllar gerektirir.Wooden dummy 3-4 yıl sonra öğreneceğin bir formdur.Şimdieden almayı düşünmen hata olacaktır.Eğer kısa sürede(1-2 yıl) bir savaş sanatı öğreneyim dersen muay thai'yi tavsiye ederim.Brazilia njiu jitsu veya escrimada muay thai yanında düşünebileceğin güzel seçeneklerdir.Wooden Dummye vereceğin 400 TL ile 4-5 ay spor salonuna devam edebilirsin.Wing chunla uğraşmış olduğum için bunları hayet rahatlıkla söyleyebiliyorum.Wing Chun çok detaylı, öğrenmesi uzun zaman alan, uygulaması da o kadar kolay olmayan bir kung fu çeşitidir.Amacın kendini sokakta koruyabilmekse kickboks, muay thai. boks senin için diğer savaş sanatlarına nazaran daha kısa sürede kendini koruyabilmeni öğretir ve de gerçekten etkilidir.
Evde birkaç hareketi kavrayabilir sonuçta bunlarda bir öğrenme kavramı... Ama ileri düzeyde wingchun yapamazsın bir uzmandan yardım alman gerekir... Evde 5-6 temel hareketi öğrenebilirsin... wingchunda yüzlerce hareket var...
quote:
Orijinalden alıntı: cashbacter
Evde Wing Chun öğrenilmez.Üstelik wing chunu tamamiyle öğrenmen en az 5 yılını alacaktır ki bu da Türkiye de mümkün olan bir şey değildir.Çok daha uzun yıllar gerektirir.Wooden dummy 3-4 yıl sonra öğreneceğin bir formdur.Şimdieden almayı düşünmen hata olacaktır.Eğer kısa sürede(1-2 yıl) bir savaş sanatı öğreneyim dersen muay thai'yi tavsiye ederim.Brazilia njiu jitsu veya escrimada muay thai yanında düşünebileceğin güzel seçeneklerdir.Wooden Dummye vereceğin 400 TL ile 4-5 ay spor salonuna devam edebilirsin.Wing chunla uğraşmış olduğum için bunları hayet rahatlıkla söyleyebiliyorum.Wing Chun çok detaylı, öğrenmesi uzun zaman alan, uygulaması da o kadar kolay olmayan bir kung fu çeşitidir.Amacın kendini sokakta koruyabilmekse kickboks, muay thai. boks senin için diğer savaş sanatlarına nazaran daha kısa sürede kendini koruyabilmeni öğretir ve de gerçekten etkilidir.
özür dilerim bende birşeyler eklemek istiyorum ; çünkü boks ve türevleri (boks, kick boks, muay thai, wushu sanda vs) dövüş sırasında insanın istemsizce yaptığı blok, vuruş vs hareketlerin derlemelesi gibidir. içerisinde insanın refleksine ters hiçbirşey yoktur. sende bulunan şeyi düzene soktuğu için öğrenmesi diğer savaş sanatlarına göre kolaydır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme