Şimdi Ara

Evde Yada Balkonda Köpek Beslenmez Diyenler . Bi Okuyun Bakalım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
20.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4priss -- 19 Mart 2014; 20:49:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde veya Balkonda Köpek Beslenmez Diyenler Dikkat!

Evde veya balkonda köpek beslenmeyeceği yönündeki yaygın inanış, bazı durumlarda geçerli olsa da her zaman doğru değildir. Uygun koşullar sağlandığında, bazı köpek ırkları ev veya balkon ortamında mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilirler.

Özellikle Sibirya kurdu gibi soğuk iklimlere uyum sağlamış ırklar, uygun bakım ve egzersizle evde beslenebilirler. Ancak, bu ırkların bol alana ihtiyaç duyduğunu ve düzenli fiziksel aktiviteye gereksinimleri olduğunu unutmamak önemlidir.

Evde veya balkonda köpek beslemek için şu koşulların sağlanması gerekir:

• Yeterli Alan: Köpeklerin rahatça hareket edebilecekleri, oynayabilecekleri ve uyuyabilecekleri yeterli alana sahip bir ev veya balkon olmalıdır.
    • Düzenli Egzersiz: Her köpek ırkının farklı egzersiz ihtiyaçları vardır. Sibirya kurtları gibi aktif ırklar, evden dışarı çıkıp günde en az bir saat egzersiz yapmalıdırlar.
    • Bakım ve Eğitim: Tüm köpekler, düzenli bakım (tüy bakımı, tırnak kesimi) ve eğitim gerektirir. Evde veya balkonda beslendiğinde, bu bakım ihtiyaçlarını karşılayabileceğinden emin olman gerekir.
    • Sosyalleşme: Köpekler sosyal hayvanlardır ve diğer köpeklerle ve insanlarla etkileşime ihtiyaç duyarlar. Evde veya balkonda beslenirken de sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılamak için fırsatlar yaratmalısın.

Evde veya balkonda köpek beslemek bazı zorluklar getirebilir, ancak uygun planlama ve hazırlıkla evcil hayvanın mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşayabilir. Köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız, ırkın ihtiyaçlarını ve kendi yaşam tarzınızı dikkatlice değerlendirmek önemlidir. Sibirya kurdu gibi aktif ve alan gerektiren ırklar, evde veya balkonda beslenmeye uygun olmayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • siz öyle diyenlere bakmayın hocam ben sibirya kurdu besliyorum apartman dairesnde balkonda..arada içeriye de alıyorum ilk başlarda bu köpek burda olmaz şikayetçi olurlar dedi kapıcımız ama kimse de bi şe yapmadı ve çokk tatlı herkes te çok sevdi..ben mersindeyim hava sıcak ama önlem aldıktan sonra çok rahat besleniyo pet mersin gibi bir yerde..
  • Huskylerin Türkiyeye sokulması mantıksız ya neyse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RespecT

Huskylerin Türkiyeye sokulması mantıksız ya neyse...

ne alaka şimdi niye mantıksızmış ? buna mantıklı bi açıklaman var mı ?
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 25 Temmuz 2010; 19:59:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cool

quote:

Mersin'in iklimi ile kutup iklimini karşılaştırırsan mantıklı nedenini sende bulabilirsin...
  • çok rahat yaşayabiliyor yeter ki sen yöntemini bil sıcakt çıkarmadışarıya sık sk yıka ilgilen vs.
  • quote:

çok rahat yaşayabiliyor yeter ki sen yöntemini bil sıcakt çıkarmadışarıya sık sk yıka ilgilen vs.

Yaşayabiliyor ama nasıl senin bile yazın bir tarafların terlerken doğal ortamı Sibirya olan köpek çok rahat yaşıyordur eminim. Dışarısı +40 derece iken evin içi 0 ile -10 derece arasında falan oluyor sanırım?
  • Tezemin evinin karşısında bi apartmanda balkonda köpek besliyorlardı hayvan 7/24 balkonda kalıyordu 4-5 mkarelik yer hayvan her ihtiyacını oraya yapıyor kışın soğuk yazın güneş. Kendini düşün "F" tipi ceza evindesin kışın soğuk yazın sıcak günde yarım saat bilemedin 1 saat geziyorsun. Balkonda gerçekten beslenmez. Bizde köpek bakıyoruz bizde şehirdeyiz ve bahçemiz yok ama teras var günün yarısı yukarıda yarısı aşşağıda geçiriyor geceleri içeride kalıyor. Gerçekten adam gibi besleyeceksen apartmanda olabilir ama heveslenip iki ay sonra bıkarsan bende o zaman küfür ederim.
    Ayrıca köpeğimiz oldukça kıllı bi yapısı var ve bu havalar onun için gerçekten zor sibirya kurdunu siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 27 Temmuz 2010; 20:43:12 >
  • quote:

çok rahat yaşayabiliyor yeter ki sen yöntemini bil sıcakt çıkarmadışarıya sık sk yıka ilgilen vs.

Arkadaşım köpekler hakkında hiçbir bilgin olmadığı yazılarından anlaşılıyor. Öncelikle köpekler sık sık yıkanmaz. En sık yıkanma periyodu 1 Aydır, bilemedin 3 Hafta. Ayrıca evet balkonda beslenebilir fakat balkonuna göre değişir. Faktörleri göz önünde tutmak lazım. Güneş vuruyor mu? Balkon büyük mü? Komşular uyuz mu? Balkon kaçıncı katta?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brscngznc

quote:

Arkadaşım köpekler hakkında hiçbir bilgin olmadığı yazılarından anlaşılıyor. Öncelikle köpekler sık sık yıkanmaz. En sık yıkanma periyodu 1 Aydır, bilemedin 3 Hafta. Ayrıca evet balkonda beslenebilir fakat balkonuna göre değişir. Faktörleri göz önünde tutmak lazım. Güneş vuruyor mu? Balkon büyük mü? Komşular uyuz mu? Balkon kaçıncı katta?

dostum sen rahat ol 1.5 yaşında sibirya kurdum var bize geldiğinde 2 aylıktı.haftada bir ya da duruma göre 2 haftada bir yıkayabilirsin balkonumuz 5. katta apartmanda herkes seviyor bi şikayet yok ve hiç havlamıyor havladığında içeri alıyoruz braz ierde biraz balkonda bakıyoruz işte o da memnun hainden biz onu hapseder gibi hep balkonda tutmuyoruz hatta bizmle geçirdiği zaman balkonda geçirdiği zamandan daha fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cool -- 28 Temmuz 2010; 15:50:14 >

• quote:

quote:

Yaşayabiliyor ama nasıl senin bile yazın bir tarafların terlerken doğal ortamı Sibirya olan köpek çok rahat yaşıyordur eminim. Dışarısı +40 derece iken evin içi 0 ile -10 derece arasında falan oluyor sanırım?

O köpekler artık adaptasyon sağlamış ırklardır .. ARtık sıcak iklimede adaptasyon sağlayabiliyorlar...Eğer adaptasyon sorunu oılsa türkiyede yaşayamazdı .. .mantıklı konuşun lütfen .... Köpek almak isteyip alamayan kişiler alanlara bari engel olmasın lütfen ! .

• quote:

Orijinalden alıntı: bugsbunny05

quote:

quote:

O köpekler artık adaptasyon sağlamış ırklardır .. ARtık sıcak iklimede adaptasyon sağlayabiliyorlar...Eğer adaptasyon sorunu oılsa türkiyede yaşayamazdı .. .mantıklı konuşun lütfen .... Köpek almak isteyip alamayan kişiler alanlara bari engel olmasın lütfen ! .

Tanımadan konuşmamanı tavsiye ederim. Şu zamana kadar bir çok köpekle ilgilendim gerek kendi köpeğim gerek başkasının köpeği yani hiç bir zaman köpekler ile ilgili sorun yaşamadım. Adaptasyon sağlamış köpekler diyorsun adamın bahsettiği yer Erzurum, Van değil Manisa, ayrıca Husky besledim beslemedim değil Bursa/Uludağ gibi bir yerde bile yaz aylarında kulübesinden çıkmayan bir hayvanın 40 derecede ne yapacağını az çok tahmin edebiliyorum. Sorun her hangi bir canlının yaşaması değil nasıl yaşadığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugsbunny05

quote:

quote:

Sırf egonuzu tatmin etme isteğiyle gidip güzelim köpekleri alıyorsunuz, o sıcakta kavruluyorlar ve hala Adaptasyon'dan bahsediyorsunuz.

@the_cool

Köpeğin çok mutlu olduğundan eminim. Büyük ırk bir köpeği balkonda beslemek sözüm meclisten dışarı hayvana eziyettir.

• benim kuzenimde balkonda beslemek için köpek almayı düşünüyor babası izin vermiyor evde yada balkonda köpek beslenmez heryere tuvaletini yapar hadi eğittin diyelim komşuda yok diyelim hayvan büyüdüğü zaman demirliklere çıkar aşağıya atlar ölür evde beslediğindede evin heryeri kıl olur bahçede köpek beslenir başka yerlerde değil kedi evde beslenir oda küçük olduğundan ama muhabbet kuşu en iyisi

• Siz kendinizi o hayvanların yerine koyun ! Bu sıcakta bakkala gitmeye üşenen insanların köpek beslemek neyine? Onun için sabah kalkıp uykunuzdan fedakarlık yapıp gezdirecekseniz , hiç canınız istemediği halde o size top getiriyorsa onunla oynayabilecekseniz , cebinizde hiç para yokken bile onun sağlığına dikkat edip veteriner kontrollerini zamanında yaptıracaksanız , gece korktuğu zaman gerekirse yatağınızda yatırabilecekseniz hiç düşünmeden alın ama aksi takdirde bırakın o hayvanların günahına siz girmeyin ... Saygılar...
  • 140m2'lik evin 5m2'sinde mi besleyeceksin köpeği? Kuş mu bu hayvan? Sen sadece balkonda yaşamayı dene bakalım o evde yaşayabilecek misin? Sibirya kurdu sıcağa dayanıksızdır heleki sıcak bir ildeysen köpeğe eziyet hem sana hem onu oraya götürene günah balık karada yaşar mı ya da timsah sadece karada? Biraz mantıklı düşünün balkonda beslenir mi diye soracağınza biraz düşünseniz bunun mantıklı olamayacağına karar verebilirsiniz. Evde besleyeceksen besle, evde köpek beslenmez diyenlere bende kıl oluyorum ama balkonda harbiden beslenmez heleki sibirya orta ırk köpek balkon kapalı değilse meraktan aşağı bile atlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behlül Kaçar

140m2'lik evin 5m2'sinde mi besleyeceksin köpeği? Kuş mu bu hayvan? Sen sadece balkonda yaşamayı dene bakalım o evde yaşayabilecek misin? Sibirya kurdu sıcağa dayanıksızdır heleki sıcak bir ildeysen köpeğe eziyet hem sana hem onu oraya götürene günah balık karada yaşar mı ya da timsah sadece karada? Biraz mantıklı düşünün balkonda beslenir mi diye soracağınza biraz düşünseniz bunun mantıklı olamayacağına karar verebilirsiniz. Evde besleyeceksen besle, evde köpek beslenmez diyenlere bende kıl oluyorum ama balkonda harbiden beslenmez heleki sibirya orta ırk köpek balkon kapalı değilse meraktan aşağı bile atlar

evde besledin mi eve tuvaletini yapar ve köpek ve kedi kıllı hayvanlar olduklarından evin heryeri kıl olur benim arkadaşım evde köpek besliyordu her taraf kıl olduğundan yemek yerkene boğazına kıl kaçtı ameliyat oldu evde kedi ya da köpek beslemek eziyettir köpek bahçede beslenir kedi evde beslenilebilir ama oda kutusunda durarak başka türlü ev kıl olur bende senin gibi evde hayvanlara eziyet edenlere kıl oluyorum

• quote:

quote:

quote:

Mersin'in iklimi ile kutup iklimini karşılaştırırsan mantıklı nedenini sende bulabilirsin...

Sibirya'nın dağlarında husky sürüleri geziyor zaten.
  • Size tek tavsiyem gidipte petshop'dan hayvan satın almayın.Hayvan sevgisi besliyorsanız , husky'i barınaklarda da bulabilirsiniz.Anadolu yakasında ataşehir barınağını gidip bir görün beğenmezseniz , bursa orhangazi'deki çok daha iyi bakılan hayvanlar ile dolu.hayvan besliyor olacaksınız, model seçmenize gerek yok.Gittiğinizde değerini anlayacaksınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.