Arkadaşlar solonda duvardaki Adsl girişine modemi takınca 47 Mbps alıyorum odamdaki girişe takınca 25 Mbps ye kadar düşüyor aynı modem sadece kabloyu o odadan çıkarıp diğer odaya takıyorum modemi. Sorun şu ki evin ortasından kablo geçiyor bu yüzden internette araştırdım fakat sorunla ilgili hiçbir bilgi bulamadım bu sorunu neden yaşıyor olabilirim? |
Evdeki 2 Adsl Port farklı hızlar veriyor
-
-
Kablonun nereden gelip nereye gittiğini bi incelemeniz gerekiyor hocam ankastreden salona
Salondan da odanıza gidiyor olabilir ek yerinde yada kabloda bir sıkıntı varsa hızı baya düşürür. -
Merhaba,
düşük kalitede kullanınan bir kablo yüzünden bakır oranı düşük olduğu için iletkenliği düşük oluyor kabloyu değiştir ve modemi bridge modeme al daha sonra mikrotik router ekleyip yapılandır internetini kesintisiz alacaksın.
-
Modemi bağladığınız yer port değil, rj11 telefon prizidir. Evin içindeki tesisatta birçok ek yapılarak odalara dağıtılır. Günümüzde, özellikle eski evlerde telefon tesisatları çok özensiz ve vasat yapılmıştır.
Size tavsiyem, ankastreden eve gelen kablonun ilk bağlandığı prizi veya buatı tespit edip oraya bağlayın modemi. Ve splitter kullanın. Hatta telefon kullanmıyorsanız diğer priz bağlantılarının hepsini iptal edin.
-
Evlerde telefon kablosu odalara paralel gönderilir. Senin o kablonun ilk geldiği prizi bulup, odana giden uca bakırları çift çift bağlayıp öyle göndermen ve bağlantı hızı testi yapman gerekiyor. Muhtemelen senin odana gelene kadar diğer odalardaki prizi tek tek dolaştığı için bağlantı hızını modemin düşük alması çok normal. Genelde müteahhitler bakır oranı düşük, ucuz kablolar çekerler. Sen bir de bunun üzerine arada atlamalar yaptırırsan normal :) Ben genelde ya çift gönderilmesini tavsiye ederim veya modemi kablonun ilk geldiği noktaya takmayı.
-
Genelde eve gelen telefon hattı bı tane olur ve diğer odalara paralel çekerler ana kabloyu genelde salona koyarlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X