Herkese merhabalar, bulabildiğim en uygun başlık olduğu için buraya yazıyorum. Düğünden gelen biraz altın var ve önümdeki yıl muhtemelen yurtdışında yaşamaya başlayacağım (Hollanda olması muhtemel ama kesin değil). Ben bu altının bir kısmını euroya çevireceğim ama geriye kalan kısmı doğrudan euro olarak yatırmak istemiyorum çünkü altının dolar ve euro karşısında da değerlenmesi durumunda pişman olmak istemiyorum. Bu altın olarak tuttuğum kısmı hangi bankaya yatırmalıyım ki sonra yurtdışına gideceğim zaman euroya çevirirken ve yurtdışına transfer ederken en az zarar edeyim?
1-) Unicredit ağı Hollanda'da yok. Teb'in mevcut olduğu ağ için de durum bu.
2-) Ziraat Bankası gibi bankaların yurtdışındaki bankamatiklerinden Euro hesabından Euro çekmek istediğim zaman dahi parayı önce TL'ye çevirip sonra Euro olarak verdiği ve kur farkından dolayı ciddi zarar ettirdiğini okudum.
3-) Yine aynı şekilde altını euro'ya çevirmek istediğimde veya yurtdışına transfer etmek istediğimde çoğu bankanın tekrar tekrar vergi çekerek ve kur farkı hesaplayarak baya zarar ettirdiğini duydum. Bu şartlarda parayı doğrudan yastık altı yapsam daha mı iyi?