Şimdi Ara

EVDEKİ AYDINLATMAYI SOLAR SİSTEME BAĞLAMA (ACİL!!)(ACİL!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evimde 30 watt 12 volt panel var 18 ah kuru aküm var solar charger var ve 150w inverter var yani sistem tam evdeki sigorta kutusundan aydınlatma hattını invertere bağlıyım diyorum evde toplam 7 tane tasarruflu ampul var 140 watt max. oluyor zaten inverterde yüksek akım koruması var sorun yok normalde 2 ampul akşam sürekli çalışıyor bağlasam elimdeki sistem çalıştırırmı cevaplarınızı bekliyorum...

panel max 2 amper veriyor 7 saatte 14 amp. günde oluyor kışın 10 amper doldursa yeterli mi acaba ??

YETMEZSE SİSTEMİ 2 KATINA ÇIKARTACAĞIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet-ayvalik -- 9 Eylül 2013; 13:49:00 >

• YANİ ASIL SORUM MESELA İNVERTERİN ÇIKIŞINDAN 50 WATT 220 VOLT KULLANILSA 6 SAAT BOYUNCA 12 VOLTLUK AKÜDEN TOPLAMDA KAÇ AMPER AKIM ÇEKİLİR??
  • kabaca hesaplarsak
    50/12=4.16A (%100 verimle inverter çalışırsa ama çalışmaz.) 5A diyelim.
    6 saatte 6*5=30A. çekersin.

Ayrıca Watt=Volt x Amper
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

kabaca hesaplarsak
    50/12=4.16A (%100 verimle inverter çalışırsa ama çalışmaz.) 5A diyelim.
    6 saatte 6*5=30A. çekersin.

Ayrıca Watt=Volt x Amper

220 volt 50 watt kullanılacak. 12 voltu 220 volta çıkartırken amper düşemez mi ??
  • güç sabittir değişmez.Güç=akım x gerilim bağintısından 50w 220voltta 0.22ampere, 12 voltta 4.16ampere denk gelir. Yani güç sabit kalmak koşuluyla gerilim arttıkça akım azalır, gerilim düştükçe akım artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

güç sabittir değişmez.Güç=akım x gerilim bağintısından 50w 220voltta 0.22ampere, 12 voltta 4.16ampere denk gelir. Yani güç sabit kalmak koşuluyla gerilim arttıkça akım azalır, gerilim düştükçe akım artar.

cevabınız için teşekkürler 220/12=18,3 oluyor yani amper düşme oranı.cevabımı aldım çok teşekkürler.
  • Çalışmanız için kolay gelsin. peki; 220v ortalama 20w tasarrruflu aydınlatma yerine. Panel ve akünüze uyum sağlıyacak şekilde, 12v 3w yada 5w power led aydınlatma türü yapılsa, sizi inverter kayıplarından ve inverter ara parçasından kurtarmazmı. 12v 3w power led performansı nasıl olur bilmiyorumda, 12v u, 220 ye çıkarıp kullanmaktan iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Çalışmanız için kolay gelsin. peki; 220v ortalama 20w tasarrruflu aydınlatma yerine. Panel ve akünüze uyum sağlıyacak şekilde, 12v 3w yada 5w power led aydınlatma türü yapılsa, sizi inverter kayıplarından ve inverter ara parçasından kurtarmazmı. 12v 3w power led performansı nasıl olur bilmiyorumda, 12v u, 220 ye çıkarıp kullanmaktan iyidir.

teşekkürler pm'nizede ayrı cevap yazdım
    power ledlerin aydınlatması az diye biliyorum.şerit led daha mantıklı oluyor ucuz ve daha kaliteli aydınlatma sağlıyor.inverter kullanmak zorunda kalmıştım evdeki aydınlatma hattını komple invertere bağlıyım diyodum ama sigorta hattı karışık çıktı.yani şeritled yapacağım örnek bir uygulama linki:http://www.kendinyapsitesi.com/kendin-yap/gunes_enerjisi_ile_aydinlatma_sistemi_yapimi-3143.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.