Şimdi Ara

Evdeki kablosuz ağ bağlantısını güçlendirmek için ne yapabilirim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evimde kullanmakta oldugum laptop ımla kablosuz olarak internete giriyorum fakat wireless modemim arka odada oldugu icin diger odalarda baglantı seviyesi baya düsüyor.bunu arttırmak icin ne yapabilirim.ornegin daha güclü bir modem alaraka mı(300 mbps'lis) ya da bir access point le mi,ya da usb wireless gibi bisey gordum laptop a takılıyor ve baglantıyı arttırıyormus sanırım bunun gibi birsey mi?hangisini onerirsiniz acaba?gereksiz birsey almak istemiyorum cunku..simdiden teşekkürler...

• ev yapımı Süzgeç yoöntemi Kutu kola yöntemi vs Yöntemler var.
  • ne alaka :S
  • modemin anteni değiştirilebiliyorsa daha iyi bir antel alarak çözebilirsin
    http://www.hepsiburada.com/edimax-eaio7d-7dbi-indoor-omni-anten/ProductDetails.aspx?productId=bd999441&categoryId=2699

gibi bir ürün işini görebilir eger modeminki çıkmıyorsa yeni güçlü bir modem al access pointler modem parası
  • peki repeater diye birsey varmıs..sanırım prize takılıyor ve modemle baglantı kurarak baglantı onun ustunden saglanıyormus..bunun hakkında bilgisi olan var mı?nasıl biseydir ve isimi gorur mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazici

ne alaka :S

Ne alaka diyeceğinize araştırsanız, çok alaka olduğunu göreceksiniz.
  • quote:

peki repeater diye birsey varmıs..sanırım prize takılıyor ve modemle baglantı kurarak baglantı onun ustunden saglanıyormus..bunun hakkında bilgisi olan var mı?nasıl biseydir ve isimi gorur mu acaba?

repeater özelliği olan access pointi tekrarlayıcı modda kullanırsanız modemden aldığı kablosuz sinyali daha güclü şekilde yayar wi-fi ağınız genişlemiş olur

300mbps den bahsedersek bu wireless 802.11n oluyor bunun için tüm cihazlarınız bu protokolü desteklemeli (alıcısı, vericisi ve tekrarlayıcı) bu diğer sistemlere göre pahalıya patlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİL01

repeater özelliği olan access pointi tekrarlayıcı modda kullanırsanız modemden aldığı kablosuz sinyali daha güclü şekilde yayar wi-fi ağınız genişlemiş olur

300mbps den bahsedersek bu wireless 802.11n oluyor bunun için tüm cihazlarınız bu protokolü desteklemeli (alıcısı, vericisi ve tekrarlayıcı) bu diğer sistemlere göre pahalıya patlar

kullanmıs oldugum modem 54mbps.buna 300 mbps'lık bir acces point yada repeater fln bağlayamazmıyım??
  • hatırladıgım kadarıyla var olan baglantını guclendırmek ya cok zor yada olmuyor,bence fazla kasma bır acc pont al (aiRties AP-301 gıbı ucuz bı urun ısını gorur) yada bahsedılen ev işi yontemlerı kullan derım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desscenk

hatırladıgım kadarıyla var olan baglantını guclendırmek ya cok zor yada olmuyor,bence fazla kasma bır acc pont al (aiRties AP-301 gıbı ucuz bı urun ısını gorur) yada bahsedılen ev işi yontemlerı kullan derım.

AynenAp-30 tek geçerim
  • derdim şu ki alacagım ap'nin gücü yetmezsse yine ekstra bir ürün daha (modemi yenilemek gibi) almak istemiyorum.ayrıcahttp://www.exa.com.tr/kategori/kablosuz_urunler-385/ burdaki gibi bir wireless usb adaptör isimi gormezmi acaba?kullanan var mı bunu yada bir fikri olan bu ürünler hakkında??
  • Piyasa da satılan antenler de işini görebilir. Bildiğim kadarı ile Airties 'ın 7dbi lik bir anteni var.
  • adaptor ısını tam olarak gorur mu bılmem ama adaptor sadece senın kullanabılmen ıcın bır cozum olur eger dıyorsan kı baskalarıda yararlansın bulundugum odada ozaman acc poıntı dusun derım adaptorden bıraz daha tuzlu olabılır ama kesın cozum olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ASİL01

kullanmıs oldugum modem 54mbps.buna 300 mbps'lık bir acces point yada repeater fln bağlayamazmıyım??

bağlarsın fakat 300mbps kullanamazsın. sanırım dosya aktarım için istiyosun doğrumu?
  • Benim düşüncem ;
    Öncelikle modemi odadan çıkartıp imkanın varsa evin hertarafını gören bir yerin varsa o bölgede modemi tutman ve modem anteni üzerine takacağın bir alüminyum folyo kaplı mukavva kartonu (Windsurfer seçeneği) ne tarafa çevirirsen sinyal o bölgeye doğru güçlenecektir. Sana maliyetide 1 TL yi geçmiyecektir. Öncelikle bunu denemelisin , çünkü antenler sinyali dairesel olarak yayar ve her noktaya yaklaşık olarak eşit gitmiş olur. Anlatmış olduğum sistemle sinyalin en azından 3/2 sini sen kendine çevirmiş olursun. Bu senin işini görmezse o zaman ilave bir ürün almayı denersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rkadas

Benim düşüncem ;
    Öncelikle modemi odadan çıkartıp imkanın varsa evin hertarafını gören bir yerin varsa o bölgede modemi tutman ve modem anteni üzerine takacağın bir alüminyum folyo kaplı mukavva kartonu (Windsurfer seçeneği) ne tarafa çevirirsen sinyal o bölgeye doğru güçlenecektir. Sana maliyetide 1 TL yi geçmiyecektir. Öncelikle bunu denemelisin , çünkü antenler sinyali dairesel olarak yayar ve her noktaya yaklaşık olarak eşit gitmiş olur. Anlatmış olduğum sistemle sinyalin en azından 3/2 sini sen kendine çevirmiş olursun. Bu senin işini görmezse o zaman ilave bir ürün almayı denersin.

modemin yerini değiştiremiyorum cunku modeme birde desktop bağlı ve ortalıkta kabloların dolanmasını istemediğim için boyle bir cozum arıyorum..ayrıca 54 mbps modeme 300 mbps access point almak gereksiz bu durumda degil mi yani ona da 54 mbps access point yeterli olur madem tam verimli kullanamayacaksam...

• mesajım bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.