Şimdi Ara

EVE ONLINE rehber,paylaşım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
850
Cevap
6
Favori
93.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya o eskidendi caldari achura character açmak. Onuda şu sebepten dolayı açıyorduk oyunda en iyi attribute ları bu sayede ulasabılıyorduk ama yeni sistemde böyle değil. Bütün charlar aynı base attribute ile başlıyor ve 1.6m sp olana kadarda 100% bonus training speed kazanıyor. O yüzden ırk sadaece karakterin tipini oluşturuyor. Bunun dışında aslında pvp de caldaride çok kötü değil bir amarr kadar olamasada aslında benm yaşayıp gördüğüm belli avantaj ve dezavantajlar var. Şimdi buyuk fleetlerde yer alcak olursan caldari cok iş görür. Küçük fleetlerde ise sadece bazı gemileri iş yapabilir.
    Birde Amarr kasarken şunuda düşün yeni olduğun için karakter 6 ay sonra oturmaya başlıcak ve CCP bu oyunda daha Amarr gemilerine nerf yapmadı :D herkes deli gibi amarr gemileri ne zaman nerflencek onu merak ediyor :P Amarr cidden cok guzel ama mukemmel değil onlarında kotu oldugu durumlar var. En basitinden şöyle söyliyim tanklama skillerin, capacitor ve genel shield skillerin etkin olmadığı ve gunnery de yan skiller fullenmediyse Amarr larla her an patlamaya hazır bir modda beklersin. Daha doğrusu bu amarr için değil bütün armor tanklar için böyle. Öteki yandan shield tank gemileri kullanmak bunlara ziyade daha basit ve daha az SP isteyen birşey. Ya aslında hiçbir zaman en iyisi yok bu oyunda her zaman makas kağıt tas muhabbeti var. O yuzden hiçbirşey canınızı sıkmasın aynı gemılerin farklı fitleri bile birbirlerine cok farklı ustunlukler saglıyabılır.

Bu arada artık PvP ninde sınıflandırılması lazım. Ne tarz PvP istiyorsun? Önceden gate camp mı pvp mi derdik o zamanlar farkı gate camp oldguunda saatlerce beklenirdi pvp oluncada dolasılırdı diğer adıyla ROAMING FLEET oluşturulurdu. Şimdi Eve online da aktif oyuncu ve pilot sayısı arttıgı gibi bu terimlerde değişti. Gate camp a gate assaulter tarzında farklı kombinasyonlar turemeye basladı. Bunlar nicin onemli hemen soyliyim. Mesela cephane sıkıntısı cekmıyen ve oyundaki gunnery ihtiyacı olan ve en iyi 2nci menzile sahip olan (gun kullanan BS lerde en iyi range Caldari Rokh'ta ve sonra sırayı Amarr,Gallente,Minmatar takip ediyor)gemileri kullanabilen gibi ustun ırk kabul edilen amarr hızlı hareket edilmesi gereken operasyonlarda ne yazıkki kıçını çevirebilen veya bir gatecampten kaçmaya çalışırken gate e yaklaşan son gemi gibi yavas ve hantal olmak gibi de bir ünvanı vardır :D

Minmatarlar oyundaki en hızlı cevik gemilere falan sahiptir. Ewt gerçekten gemileri güzel ama tip olarak oyundaki en guzel gemiler bence hala Amarrın.

Eğer dronelarını etkili bir şekilde kullanma imkanın varsada bu sefer gallentenin ağırlığı ortaya çıkar çünkü hiç bir ırk gallente kadar drone larını etkili kullanamaz.

Yanı yazdığımı hemen tekrarlıyım bu oyunda en iyi diye bir şey söz konusu olamaz kagıt makas tas tan dolayı ama her zaman yapıldığı gibi farklı durumlardakı mevcut gemiler ve kullandıkları item tartışılır ama bir yere varamazsın.

Mesela en basit örneği (eğer hala kafanızda olayı canlandıramadıysam) oyundaki en yüksek damage (doomsday hariç - titanların kullanabildiği 2 silahtan 1 tanesi) dreadnought dediğimiz(sahaya ağır dps gerektiğinde ortaya yollanan baya buyuk gemiler, özellikle düşman poslarını patlatmakta 10 numaradır) bir gemi sınıfından gerçekleşmektedir ve bunda karşı tarafın resistanceları göz önünde bulunduruldugunda (bir arena düşünün her tur pos(player owned structure) a sırayla saldırıyorlar). Ortalamalar alındığında Phoenix caldarinin dreadnought u overall da her turlu range ten en yuksek dps yapmış olurken aslında sahadaki populer olmaması mermi doldurması bide insanların hala ustunden atamadığı armor tank > shield tank dusuncesinden dolayı cok nadiren sahalarda görebiliriz. Birde buna caldarinin bs segmentinin kıyasla çok zahmetli olduğunu ve pvp iin rokh hariç luzumsuz oldugunuda dusunursek hic tadına bakılası olmaz.

Neyse konuyu cok dağıtıorm ama en azından umarım bunlar size oyundan kafanızda ufak ufak belli başlı karelerin oluşmasını veya en kotusu youtube ta bir video izlerken bu gemiler ne bunlar napıo nereye saldırıyo tarzında sorulara cevap bulabilmenizi saglıyordur :)

Hemen konuyu özetliyim:
    *En iyi ırk diye birşey yok (zaten artık sadece resim özelliği kaldı)
    *Her zaman her geminin +'sı ve -'sı vardır (ne yazıkki mukemmel gemi yok)
    *Learning skiller üstün bir karakterin çıkış ve başlangıç noktasıdır :)))
    *Remap yapmadan önce evemon ve tecrubeli kişilere fikir danışın

• ftorun şimdi orda ırklarla ilgili bazı hatalar var onları hemen düzeltiyim:

Caldari: Caldari ırkı sadece missile cı değildir. Caldari missile ve hybrid gunnery ile başlar(dı). Gemilerinde zaten bu yuzden genelde 1 missile 1 hybrid şeklinde farklı varyantları vardır. Oyundaki en uzun range a sahip gemileri vardır. ECM vardı eskiden cok etkili olan ozellikle falcon pilotları için yaklask 200 km den kitlenme sistemlerini çökertirdi şimdi bu yalan oldu gemi guzel nerf yedi.

Gallente:Gallente gemileri armor tank olduğu için cok fazla LOW slot u vardır. Medium slotta fazla yerleri yoktur. Zaten medium slot shield tank yapan gemilerde cok fazladır!!! Caldari minmatarda mediumda 6-8 tane slot olurken gallentede 4 slot falan var mesela. Gallente hybrid silah kullanır ve hybrid silahta damage turune gore mermi seceneği yoktur!!! hatta hiçbir gunnery ile alakalı turret larda bu seceneginiz YOKTUR. Range e göre mermi secersiniz ve range ine gore damage tip oranları ve miktarı değişir. Hybrid ler sadece 2 tur damage vururken (thermal ve kinetic) projectile ve laser (minmatar ve amarr ın silah tipi sırayla) farklı kombinasyonlarda 3 farklı damage vurabiliyor falan. Ama bu ırkların hiçbiri GUNNERY DE DAMAGE TIPINI DEGISTIREMEZSINIZ. Bu degerler sabittir.

İstediğiniz damage tipinde vurma sadece MISSILE'a ait bir özelliktir. Bu yuzden oyunda duz dps ler diğer silahlarda olmasına rağmen aslında en zayıf res e gore vurabildiğinden missile in effektifliği cok fazladır ama uzun menzil savaslarda merminin ulaşması falan cok ciddi problem olduğundan tutulmaz missile gemileri.

Irklar ile ilgili tanımlamaların biraz güncel dışı kalmış.

Önceden speed tank dediğimiz nano fitli gemiler vardı. Bunlar minmatardı ve cok hızlı giderlerdi ama gelen nerflerden dolayı bu yontem artk eskısı gıbı etkili değil.

• Yani kısacası al baştan.
    Oyunda her karakter eşit. Missile gemiler tutulmuyor. Lazer kullananlarda cok uzun zamanda adam oluyor. Gemi ırk bahane Learning skillerine yüklen.
    Npc avlama görev yap. Corp a katıl yada sadece hava almak için oyna. 6 aydan önce exin görmen zor.Vs vs diyosunuz anladığım kadarıyla.

Peki benim gibi yeni başlayanlar hangi gemi ne kullanır hangi skil ne işe yarar map nasıl okunur pvp de ne yapılır vs vs gibi konuları nereden öğrene bilir?
    Şimdi 1 lvl görevi vardı 1650 ünite topla getir gibi bişiydi ama benim gemi 1000 ünite topluyordu azami ; haliyle toplayamadım (cargo sıkıştırma zımbırtısımıvar burada bişi varr anaaa cok pahalıı zaten olmasada becerip yapamazdım:) ) görevde eridi gittii Mantıken ya gemiyi değişecektim yada cargoyu.Cargo değişilemez cünki gerekli skil daha acılmamıştı. Bende bari npc bul yok et görevlerine başlayayım dedim başladımda :) 1 tanesi kolay anaa 2 cisi 5 npc kafamda daha dmg veremeden kalkan iptal kaçç coo kaçç ohh kurtulduk. Eeee ne yapacam 2 lazer alayım slotlara takayım öyle savaşayım cok dmg veririm kaca kaca keserim. Hadi bismillah alaalaaaaaaa upss ee kitlendik lazer neden atmıyorr enerji var zaten mermi harcamıyordu bunlar ne istiyor bu aletler ahaa patladım tuhh al baştan birdaha olmadı bir daha gene olmadı gemi alayım bari belki işe yarar iide hangi gemiyi alacam dur burada yazıyordu hımm tamam buymuşş upsss bune nekadar pahalı olsun alacam bundan doruu maden cıkarmaya tızzzzz tızzzzz tızzzzz doldu hayde satalım yürü cooo evett sattık budane bu kadarmı ulenn 2 saat uğraştım bumu para yakıt parasına değmez buu neyapalım skillerini geliştirelim öyle yazıyordu nerde bunlar yokk hımm buradaymış ooo bunu geliştirmekiçin 2 skildaha geliştirmemimi istiyorr o skilleri geliştirmek için 3 skil geliştirecekmişim :) ozamana kadar ben yaşlanırım.nasıl alacam ben gemi abooo budane gemi için skil kasmak gerekmişş iide bu skilleri kasmak ta baya zaman alıyor iide 1 lvl görevlerini bu gemisiz yapamamki hımm demek görev yapmakta 3 ay sonra başlıyor :) ii gezelim barii fıışşşşş pooo astroit fıışşşşşş poo merkez üst ooooooooooooooofff kapa 1 haftamın özeti.

Ama hala cabalıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joujoi -- 29 Temmuz 2009; 12:00:25 >

• Son postu okudum eyvah eyvah, fleeti bırakıp geldim sana birz yönlendirme yapayım diye.

Sayın arkadaşım yapmak istediğini yada oyun içerisinde tam olarak nasıl bir rol üstlenmek istediğini forum sayfasına yazarsan ben sana kısadan bir ilerleme yolu çizivereyim.

Bunun yanı sıra olduki sen mission runing yapmak isiyorsun. Açmak gerekirse LVL1 görevlerden başlayıp LVL5 görevlere kadar gitmek ve oyunun aksiyon kısmına eğilmek istiyorsun. O vakit yapacağın şeyler şunlardır.

1- Öncelikle bir adet lvl1 görevlerini yapmak için frigate'e binmen gerekiyor. Frigate nedir oyun içerisinde market de ships kısmını aç ve ordan frigate sekmesinin altında hangi ırkı oynuyorsan o gemilere bak. Örneğin : Caldari ırkı için kestrel, ammar için punisher, minmatar için rifter....

2-Irkına göre seçtiğin frigate class gemiyi düzgünce fitle. Bunu nasıl yapacaksın: Geminin infosunu aç. Orada gemi ile ilgili bilgileri okuyacaksın, özellikleri neler ve kaç high,medium ve low slotları var orda yazar. Buna göre gemine silahları ve defans modullerini takacaksın. Gemi fitleri ile ilgili örnek fittingler ve uygulamalarını battleclinic.com adlı adresden edinebilirsin.Bu sitenin forum sayfalarında rockie pilot help ya da geminin ismini yazıp, örneğin: kestrel fitting for lvl1 mission gibi arattığında gerekli bilgilere ulaşırsın.

3- Görev infolarını dikkatle okuman ve fittingindeki resistleri bu görevde karşına çıkacak npc türüne göre belirlemen gerekmekte, aynı zamanda kullanman gereken mermi yada missle türünüde bu vereceğim linke göre belirleyeceksin.

Misson runer olacaklar için okunması şart linkler

http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=110049 Agent türleri ve ne tarz görev verdikleri hakkında açıklamalar...
    http://wiki.eveonline.com/wiki/Damage_types Npclere efektif damage vermek amacıyla okunması gereken makale...

Her geminin infosunda fitting sekmesine girdiğinizde karşınıza high, medium, ve low olarak 3 çeşit module takılan yerler göreceksiniz. High slot geminin silahlarının takıldığı, medium ve low slot ise geminin defans ve atağını artıran modulelerin takıldığı yerlerdir. Oyun içerisinde öncelikle fittingi nasıl yapmanız gerektiğini öğrenmeniz şart. Oyunun tutorialinde geminin nasıl fitlendiğinden tutun da, marketten nasıl item alınır, nasıl item aratılır gibi tüm basic hareketler ve bilgiler veriliyor ve tutorial içerisinde verilen görevlerle bunlar oyuncuya uygulatılıyor. Eve online offical istesinde knowledgebase ve forum sayfalarında rockie pilotlar için açılmış forum sayfalarını dikkatlice okumanızı rica ediyorum.

Fly safe...

• Teşekkür ederim. Bu kadar oku okuu ne olacak halimiz :)
  • 1- Bu oyunda ne yapmak istersen iste, çok belirgin belli başlı uğraşlar (a, b) haricinde tüm yollar PVPye çıkar. Hiç kendini kasma, en kısa yoldan PVP öğren.
    2- PVP öyle mission yapmayla, başkalarından tavsiye almayla öğrenilmez. Patlamadan patlatmayı öğrenemezsin!
    3- Oyunun dinamikleri hakkında yardım almak ile "bunu nasıl öldürürüm"ün yardımını almak farklıdır. İlki çok yararlı, ikincisi ise köleliğe açılan kapıdır.
    4- "Oyunda babana bile güvenme" saptaması doğru bence de. En iyi PVPci kendi kendine yetebilendir.
    5- İlk girdiğin corp/alliance hiçbir zaman en iyisi değildir. Kendini kandırma.
    6- Türk bağımsızdır. Pet olan Türkten medet umma!
    7- Oyuna iyi bir başlangıç yapmak istiyorsan git Caldari ol. (İlk günler para lazım olacak. En kolay parayı maden kazarak kazanabilirsin. Bunu da en verimli şekilde Caldari yapar.) Caldari oldun diye Caldari gemilerini çalışmana gerek yok. Her yol PVP'ye çıkar bu yüzden git Amarr veya Minmatar çalış. En kısa sürede Rifter veya Punisher aç. (T1 fit kullan) TEK BAŞINA bir 0.0 sisteme in savaş-patla-patlat-savaş. Low security'de savaşırsan security statusun düşer. Para kazanmak için tekrar empire sistemlere giremezsin! O yüzden 0.0'a in. (NPC 0.0 sistemleri)
    8- PVP'ci olmak sigarayı bırakmak gibidir. Azar azar başlanmaz. Patlamadan öğrenilmez.
    9- Turkish Coffee, Scalar Academy, Hede, Hödö kanallarına "bu nedir?" diye sormak için gir. Nasıl kullanıldığını öğrendikten sonra KENDİN UYGULA.
    10- Oyunda hiçbir şekilde "kolay para" olmadığını unutma. Ne kadar ekmek o kadar köfte!
    11- Oyunun ilk 6 ayında herhangi bir Türk (veya Türk topluluğu) ile uçarsan, sonraki ay/yıllarda senden hiçbir cacık olmaz.
    12- Tanıştığın insanların oyunda sanal karakterler olduklarını unutma. Oyun oyundur, hayat değil!

a. Üretim: Eğer gerçekten her şeyi üretmek istiyorsan o zaman bu mesleğe yöneleceksin. Bunu yapmak için de sadece üretim ile ilgili skill çalışman gerekir. Savaşamazsın ama ne üretsen kâr edersin.
    b. Madencilik: Madencilik kapsamına madeni en verimli şekilde eritmek olayını da soktuğun anda, madencilik başlı başına bir "skill yığını" haline geliyor. Oyunun her daim en zengini madencilerdir.

• Armarr karakterinde karar kıldıktan sonra ve son yazılan yazıları okuduktan sonra daha iyi oyun oynar oldum. Yanlız bir sorunum var armarr karakteri yapılandırırken ne yapmalıyım savaşcıyım maden işine ilerde gireceğim haliyle ozamanda araştırma işine atılacağım.Şimdiki durumumda ne yapmamı önerirsiniz.

Birde gemilerde (frigate) silah slotlarının solunda slotlar oluyor oraya ne takıyoruz. Son olarak lazerlerin üzerine beyaz inci gibi bişi takıyoruz sadece tek slota koyuluyor bu gereklimi silah yapılandırmanın mantığı ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joujoi -- 31 Temmuz 2009; 12:43:09 >
  • Onlar Rig slotları şimdilik onlara para yetiştiremezsin, çok pahalılar.
  • "Amarr karakterinde karar kıldıktan sonra " : İyi bir seçim.

"..maden işine ilerde gireceğim haliyle ozamanda araştırma işine atılacağım..": Araştırma işine atılmak neden? Para kazanmak için iki seçeneğin var: 1- Maden kaz, işle veya ham olarak sat. 2- 0.0'da gücünün yettiklerini patlat. Topladığın lootları sat. Ransom iste vs. (Dikkat etmen gereken nokta şu: Low security sistemlerde birisini patlatırsan "kill right" alırsın. Yani epey uzun bir süre, öldürdüğün adamın seni high security sistemderde bile öldürme hakkı olur. Concorde vs. karışmaz. Bu nedenden dolayı high security sistemlerde kafan rahat maden kazamazsın bir süre sonra -Killright verdiğin pilot sayısı arttıkça-.)

Fitting ekranında o boş slotlara rig takılır. Rigler tiplerine göre, gemine ekstra bonus verir. Örneğin 1 tane Auxillary Thrusters Rigi takarsan gemine, gemin %7,25 daha hızlı gider. MWD açıkken de kapalıyken de. Ama rigler pahalıdır. Oyunun ilk günlerinde kullanmanı önermem çünkü çok patlayacaksın. BC ve üzeri gemilerde kullanmanı tavsiye ederim.

Rigler hakkında bir şey daha: Rigler, normal modüller gibi değildir. İstediğin zaman çıkaramazsın. Bir kez takılır ve orada kalır. Çıkarırsan kaybolur. Gemin patlarsa lootundan kimi modülleri bulabilirsin ama rigler direkt kaybolur. Rigli bir gemiyi repack edemezsin, rigler yine kaybolur. Dikkatli ve gerektiği şekilde kullanıldığında sana çok büyük üstünlük sağlar.

Lazerlerin üzerine taktığın "beyaz inci" gibi şeye kristal denir. Kristaller silahının menzilini ve DPS'ini belirler. Bütün modüllerde olduğu gibi, kristallerin de özellikleri (+ ve -'leri) infolarında yazar. Market penceresinde Ammunition&Charges -> Frequency Crystals -> Standard Crystals altında şu an kullanabileceğin kristalleri bulabilir, bilgilerini inceleyebilirsin.

Silah yapılandırmasındaki mantık ise basit olarak şu: Hızlı bir gemin varsa düşmanın dibine girip bir anda yüksek DPS verip uzaklaşman mümkün. Bu durumda menzili düşük ancak DPS'i yüksek kristal seçersin. Altında ağır bir gemi varsa ve uzaktan bir şeyler yapmak istiyorsan da menzili yüksek kristallere yönelirsin ancak DPS'in düşer. Bu menzil ve DPS ters orantılı tüm kristallerde.

Silah seçimi ise direkt kullandığın gemi ile ilgilidir. Geminin infosunda neye bonusu olduğu yazar. O bonusa göre silahını ve mermisini seçersin. Örneğin, bir Zealot'ta missile kullanmak olmaz. Drake'e de pulse laser takamazsın gibi. (Sadece örnek bu. Kimi gemiler zaten istese de belli tip silahları kullanamaz.)

3- Oyunun dinamikleri hakkında yardım almak ile "bunu nasıl öldürürüm"ün yardımını almak farklıdır. İlki çok yararlı, ikincisi ise köleliğe açılan kapıdır.
    9- Turkish Coffee, Scalar Academy, Hede, Hödö kanallarına "bu nedir?" diye sormak için gir. Nasıl kullanıldığını öğrendikten sonra KENDİN UYGULA.

• WarpDrive buraya yazıp yardım istememin asıl amacı benim gibi acemi kişilerin oyun kanallarında help diye yardım istemektense burayı okumalarını sağlamak kanallarda yazılanlar unutulur silinir ama burada yazılanlar daha uzun ömürlü olur.

Ayrıca ben bu forumun bu postunda öğrendim öğrendiğimi. ben burada öğrenebiliyorsam başkalarıda öğrenebilir. ben öğrenirken öğretmekiçin soruyorum sorularımı. Sizlerde saolsun cevap verip oyunun karanlık atmosferini aydınlatıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joujoi -- 31 Temmuz 2009; 18:57:40 >
  • Beyler oyunu satın aldım 60 gün kullanma kağıdı felan çıktı yardımcı olabilirmisiniz
  • Oyunun cd sini tak acılan browser seni yönlendirecek oyun yüklenmeye başlamadan 60 günlük seriali isteyecek yazıp onayla oyun yüklenecek. Yanlız en son yükleme bitince tekrar güncelleme yapacak acele etme biraz yavaş geçiş yapabilir sayfalar arası geçişlerde.
  • Bu görevde yardıma ihtiyacım var ne yapmam gerektiğini anlayamadım.

http://img7.imageshack.us/i/adszdoy.jpg/
  • ohh ne guzel bayagı takıpcı olmus burda sevındım valla guzel yerelere gıdıcez ınsallah :)
  • up
  • Selam arkadaslar 1 yazı daha hazırladım ama baska forumda dırekt lınk atıcam burayada yazmıcam cunku burda alt konu olmakdan bıkdım

http://forum.paticik.com/read.php?53,4264536
  • Çok gerilere düşmüşüz.
    UP
  • Dominion geliyor ...

• YESS
    Dominion geliyor...
    1-Sov olayları kokden degıscek buda kucuk corpların işine yarıcak.Buyuk corpların cok sov tutmak ıstıyecegını sanmıyorum cunku tutdukları sovların gatelerının calısması ıcın aylık ccp ye para oduceklermıs ve hatda statıonlar ıcınde bayagı yuklu bır para odemelerı gerekcekmıs bundan anladıgım statıonların bır cogunun sahıpsız kalabılcegı veya npc gecse dıye dusunuyorum cok ıyı olurdu.
    2-Super capıtals olayı:Artık Tıtan MS fılan patlatmak bayagı zor olcak cunku gercekden gemılerı guclendırmısler test server kapanmadan once gordum.DD in 2 mil dps i ham olarak yanı skıll artırımları olmaksızın verdıgını gordum.capıtal turretlere %200 bonus verıyo yanı turretler bıle dreadler ıcın yeterlı olabılır.MS lerde fıghter bomber cıkarmıslar ama bu fıghterların ne kadar dps yapıcaklarını veya ne oldugunu goremedım ve anlayamadım ama kullanmak fıghter 5 ıstıyo soylenenlere gore onlarda dread patlatmaya yetıcekmıs
    3-T2 olayında super ucuzlama beklıyorum cunku R64 moon ların kullanımları bayagı dusucek buda t2 gemı kullananları cok sevındırecek 1 haber...
    2-3 kucuk yenılık daha var ama benım bıldıgım buyuk yenılıkler bunlar varsa baska ekleyın arkadaslar...

• Teşekkürler güzel Konu.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.