Şimdi Ara

EVE ONLINE rehber,paylaşım (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
850
Cevap
6
Favori
93.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sky_'ın bahsettiği eğitim Corp'larının kanallarında çok istisnai durumlar dışında kimsenin sorusu cevapsız kalmaz. Sırf sen ve senin gibi oyuna yeni başlayanlara yardım edelim, Sorulara cevap verelim diye biz eski oyuncularda bu kanallarda oluyoruz. Tek yapman gereken oyuna başlayınca ilk olarak Scalar Academy ve Turkish Coffee kanallarına üye olman. Bu kanallar yeni başlayanlar için olan bahsettiğim kanallar. full türk. sonrası gelecek zaten.

Merak ettiğin öğrenmek istediğin herşeyi sor.
  • MY WORLD

Uzun zamandır foruma yazmıyodum bunun sebebı cok yogun ıs temposu ve yorgunluk ama kendımı 2-3 ay tatıle aldım ve cok sevdıgım eve ye gerı donus yapdım bu aralar oyundayım bılgınıze

USTURA KEMAL
  • Arkadaşlar bende bu oyuna başlamak istiyorum aslında birazda oynadım ama hep bi yerlerde takılıyorum.Eğer bana yardımcı olursanız bu oyunu devamlı olarak oynamak istiyorum,çok kaliteli ve öğrenildiğinde baya zevkli bir oyuna benziyor.Hangi ırkı seçmemi öneriyorsunuz?Aslında ırklar arasındaki farklarıda çok iyi bilmiyorum.
  • Şimdiden aramıza hoşgeldin diyorum.

Öncelikle belirlemen gereken bir hedefin olmalı. Karakterin ne yapacak?

Çoğunlukla Caldari tercih edilir başlangıçta zorlanmamak için ama bence yanlış tercihtir (Özellikle Attribitues Remap çıktıktan sonra). Oyunun ustaları hep Minmatar yada Amarr taraftarı.

DİPNOT: Oyunun esnekliği doğrultusunda Hangi IRK olursan ol diğer IRKların gemi ve silah larını kullanabilirsin. Tek gereken zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iNGiLiZKEMAL

MY WORLD

Uzun zamandır foruma yazmıyodum bunun sebebı cok yogun ıs temposu ve yorgunluk ama kendımı 2-3 ay tatıle aldım ve cok sevdıgım eve ye gerı donus yapdım bu aralar oyundayım bılgınıze

USTURA KEMAL

ah ah bende ise basladıgım icin artık buralardan konusucaz sanırım :)

Caillech Bathory
  • inşallah bu gece aranızdayım :) oyun cd si nihayet elime gecti.
  • Kubric back :)

Öncelikle tüm EVE Online takipçisi arkadaşlara burdan fly safe! :)

Eve hakkında bir kaç haber ve bilgi vermek istedim burdan...

"Dünyanın en popüler Devasa Çoklu Oyuncu Online Rol yapma oyunlarından (MMORPG) Eve Online , varoluşunun, 6 Mayıs itibari ile, 6. Yılını kutluyor.

İzlanda kökenli CCP oyun firmasının başarılı Uzay/Bilim-Kurgu konulu Devasa Online oyunu Eve, 2003'ten bu yana oyun sunucusunu hayata geçirdiğinden beri çok büyük yollar katetti. Neredeyse her 3 haftada bir hataların yamandığı, performans sorunlarının giderildiği ve içeriğin zenginleştirildiği oyun, son ücretsiz genişleme paketi "Apocrypha" ile kusursuzluğa bir adım daha yaklaşmış durumda.

300.000 aktif üyesi bulunan oyun, Ramsan 500 SSD(katı durum diskleri) 'ler ile desteklenen dünyanın en kalabalık ve en güçlü oyun sunucusu ünvanına sahip "Tranquility" üzerinde aynı anda günde 45.000'den fazla online oyuncuya lag problemlerinden bağımsız hizmet veriyor. Detaylı grafik/ses performans ayarlarına imkan verilmesi, oyunun düşük konfigürasyonlu bilgisayarlar üzerinde bile akıcı bir şekilde oynanabilmesini sağlıyor.
    Aynı anda on binlerin online olduğu oyundaki Ekonomik sistem çok güçlü ve gerçeğe yakın. Oyun içindeki para birimi İzlanda'nın resmi para birimi olan ISK. Market üzerinde satılan her ürün, tek bir kurşundan, lazer silahlarına kadar, mesleğini üretici olarak belirlemiş oyun karakterlerinin bir ürünü. Daha çok PVP (oyunculara karşı) sevdalılarının ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılayan oyun mekaniği, sınırsız sayıda kombinasyon üreterek farklı stratejik silah, modül vb. ayarlamaları ile hazırladığınız uzay geminiz ile tadına varılmaz mücadeleler yaşamanızı sağlıyor."
    bildirgec.org'dan alıntıdır.

Yeni başlayan ve başlama kararı alan arkadaşların sorularına burdan da cevaplar verilmesi çok sevindirici. Bir ara bende boş vaktim olduğu zamanlar foruma takılıp insanların sorularını cevaplıyordum. Elimden geldiğince gene soruları cevaplamaya çalışacağım.

Oyuna yeni başlıyacak arkadaşlara kısa bir hatırlatma yapayım bunu önceden de bu forum sayfasında yapmıştık. Arkadaşlar bahsi geçen EVE online ara yüzü olarak oldukça karışık, oynanış şekli ve karakterin gelişimi diğer oyunlara oranla bir hayli farklı bir sisteme sahiptir. Oyuna ilk başladığınız bir ay sabır göstermeniz ve anlamaya çalışmanız gerekmektedir. Sonrasında bizler gönüllü olarak açtığımız yardım kanallarında (bu kanallar forumun ilk sayfasında yazmaktadır) sizlere elimizden geldiğince yardım etmeye çalışmaktayız. Oyunun fazla yayılmamasını istediğimiz kadar belli eğitim ve kültür seviyesinde insanları aramızda görmekten de mutluluk duyacağımızı önemle belirtiyorum. Oyuna her gün katılan Türk oyuncular olmakta fakat bunların bazısı sanırım internette oyunu farklı bir şekilde görüp gelmişler ve hala akıllarında belli malum oyunların kültürü bulunmakta. Bu sebepten bizde oyuna yeni başlayan arkadaşlara yardım etmeden önce şu şartı ön koşul olarak sunuyoruz. "Oyun içerisinde ki Tutorial'i bitirebilirsen gel biz sana diğer konularda yardım edeceğiz." Bir diğer opsiyonel bakılan şartda (ki şahsi olarak ben bunu uygularım) 14 gün trial account kullanan arkadaşlara fazla yardım etmiyoruz. Sebebi ise açık oyun içerisinde bizde haliyle oyun oynama ve keyif alma amaçlı bulunuyoruz. Trial accountu bitirip oyunu beğendikten sonra yeni başlayan arkadaşlara daha fazla yardımcı olmaya çalışıyoruz ki bu bizim için daha sağlıklı bir yöntem. Forumu okuyup oyun oynamaya karar verdiğinizde lütfen bu mesajı dikkate alarak hareket edelim. Hiç bir yerde göremeyeceğiniz olgunluğa, terbiyeye ve güvenilirliğe sahip EVE online Türk oyuncu grubumuzu mümkün olduğu kadar düzgün ve seviyeli insanlarla genişletme çabasındayız.

Herkese fly safe! :) Kubric Scalar Alliance Diplomat, Hunlar The Almighty Corp Directoru.

• Oyuna başladım ama sandığımdan daha karmaşık. başlamadan o kadar şey okumama rahmen şu an afallamış durumdayım ilerde ne olur bilmem amabaşlayacaklara tavsiyem ing. orta düzey ve ilerisi için oynanılabilecek bir oyun. 60 gün deneme sürem bitince muhtemelen devam etmeyecem ama genelde sağlam oyuna benziyor madencilik sıkıyor npc avı güzel ama hala npc kesince ne elde ediyorum anlamış değilim :) kargo cıkıyormu cıkıyorsa alınıyormu bunları hala cözemedim. Aslında oyunda temel şeyleri kapınca kontrol atack depo boşaltma felan oyunu anlamak cok daha rahat oluyor.
  • Oyuna başlayalı 2 aydan fazla oldu ve gerçekten çok karmaşık, her oyuna girdiğinizde farklı birşeyler keşfedebiliyorsunuz, ama oyundan zevk alabilmek için herşeyi bilmenize gerek yok yavaş yavaş öğreniliyor zaten.

#joujoi NPC leri patlatarak bir çok şey elde edebilirsin:
    1. Bounty: çoğu NPC düşmanınnın bir bounty tutarı vardır (üzerine show info yapınca görebilirsin) ve patlattığın zaman o parayısana verirler.
    2. Loot: patlayınca bir wreck oluşur ve şartlara bağlı olarak (sec. status, görevlerin zorluğu ...) içinde itemler çıkabilyor (veya çıkmayadabilir) bunları alıp kendin kullanılır veya istasyonda satabilirsin.
    3.Salvage: Salvager denilen bir alet var bunu geminin high power slotuna takarak (tabi gerekli skilleri yapmalısın) geride kalan, işe yaramaz gibi gözüken wreck lere kilitleyerek içinden çeşitli salvage metarial leri çıkartabilirsin. Bu birazda şansa ve salvager skilline göre değişir. ama görevlerde sürekli salvage kullanırsanız görev ödülünün kat kat üstünde para kazanabilirsiniz.
    4. Görev icabı veya astroid kuşaklarında patlattığınız NPC ler ayrıca sizin Security seviyenizi de arttırır.
    Görev yapmanız ise, görevi adığınız ajanın, onun bağlı olduğu şirketin size karşı olan standing ini arttırır böylece daha kaliteli ajanlar açılır.

cümleten fly safe :)

• Yardımcı olduğun için saol bu tür ufak tefek şeyleri erken ögrenmek işimi hızlandırıyor. Bu learing skillerimi ne varmış ben skil agacında birtürlü göremedim onu. şimdi skilleri cözmeye calışıyorum ama seinde dediğin gibi her saniye bir şey keşfediliyor buda güzelbir özellik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joujoi

Yardımcı olduğun için saol bu tür ufak tefek şeyleri erken ögrenmek işimi hızlandırıyor. Bu learing skillerimi ne varmış ben skil agacında birtürlü göremedim onu. şimdi skilleri cözmeye calışıyorum ama seinde dediğin gibi her saniye bir şey keşfediliyor buda güzelbir özellik.

Sahip olmadığın skiller listede gözükmez, üst kısımda ayarlardan tüm skilleri göster seçeneğini işaretlersen görebilirsin.
    Learning Skilleri attribute ları arttırır, attribute ların artması da çalıştığın skillerin daha hızlı bitmesini sağlar. Skillerin özelliğine girdiğinde hangi attriibut lardan etkilendiğini görebilirsin.

Learning skilleri çok önemlidir, önce bunları arttırmak lazım. Konunun ilk sayfalarında detaylı bilgi var.

• Selam arkadaşlar, bende yaklaşık 1bucuk senedir falan eve oynuorm en son charımla ve daha önceki charımıda dusunursek bu sure yaklaşk bi 3 senelik geçmiş getiriyor. Hiç bir şekilde demogoloji yapmadan hemen ufak tavsiyelerde buluncam.
    1- Oyunda gerçek hayat bağlantısı çok fazladır. Oyuncuların tavırları gerçek hayat ilişkileri gibidir. Yükselmek için her an arkadan bıçaklanabilirsiniz o yüzden ilk kuralımız neymiş Oyunda Babana Bile Güvenme :)) Zaten baya bir zaman geçince güvenebilceğin arkadaşların elelebet olur :))
    2- Orta düzey ingilizcen yoksa oyuna başlama (veya her zaman yanında ingilzice bilcek bir arkadaşın varsa ayrı) neden diceksiniz oyunun Türkçe dil seçeneği yok (zaten pek yaygın birşey değil daha :)) Oyundaki bütün resmi yazışmalar ve local da dahil buna ingilizce olmak zorunda hatta ingilizce dışında local de yazışmadan şikayet edilirsen ceza alabilirsin ;) Oyunda çok okumak lazım yada çok okuyup çenesi susmuyan arkadaşınız olcak :D basit veya 0 ingilizceyle olcak iş değil o yüzden siz kendiniz sıkılırsınız. Ama eğer ben çok hırslıyım diyorsanız oyun burda sizi bekliyor.
    3- Standart her Türk hayali bütün Türkler birleşsin vs. planlardır. Ne yazıkki bizim genel yapımızdan dolayı bu olay imkansız. Birçok sefer birleşmeye çalıştık ama başarısız oldu sebebide aslında çok basit oyun politikalarını falan bir kenara atın (inanın oyundaki politikalar dünya politikasını sollar!!!) ne yazıkki biz Türklerin her zaman daha çok bencilliğimiz ağır basıyor takım oyunundan ziyade ve bu yüzden ayrımlar başlıyor...Standart Türk işi.
    4- Ya arkadaşlar bir kaç arkadaşın ciddi türkçe guide ları mevcut. Wal Slave isimli mesela Deniz diye arkadaşımızın belli başlı gemiler üstüne bile guide ları vardı ki ingilizce versiyonu yabancılar arasında çok populerdi mesela (falcon guide ı gibi) ama problem şu bu tarz guide lar hep stratejik guidelar olduğu için internette basit bir google search ile bulamassınız veya en azından bulduklarınız o kadar detaylı değil ne yazıkki ama yinede genel bir bilgi verirler. Genelde güzel guide lar ciddi alliance/corp ların gizli forumlarında mevcut olur. O yüzden NPC Corpta vakit harcamayın ve ilk başta yardımcı olcak bir corp bulun. Inanın bana dünya kadar recruiter corp var bunlardan coğu da pvp ye vakit ayıramıyan artık cocugu evlenme zamanına gelmiş veya daha yeni cocugu olmuş ama pvp den falan kopmamak eski havaları almak namına arada sırada takılıp oyuna daha yeni başlıyanalr birşeyler kazandırmaya (veya hafiften ego tatminliği :P) çalışanlar var. Bu tarz corplar hep 0.0 veya low sec (0.1 - 0.4) sistemlerde olmuyor. Hatta çoğu empire da olup missionlarda fleet özellikleri ve komutları kullanılarak ufak bir hazırlık ve eski günler havası yaratırlar :D İngilizcenizin en az orta seviyede olmasını söylememin ana sebebide bu!!! Bu corpların çoğunda ingilzice konuşmak en kotusu yazısmak zorunda kalırsınız.
    Türk corplar ve alliance ı ne yazıkki çok amatörce kalır hep yabancılara kıyasla.
    Çünk bizde ahbablık muhabeti vardır!
    Yabancıda yoktur. En kötüsü yabancı bir corpta bir mine (kazı) operasyonu yaptıgında adam mining buddy veya benzeri seyleri kullanır ve sana kuruşu kuruşuna isk nı öderken, Türk corp/alliance bu biraz gözardı edilir :)) Yani öyleki alliance ta capital çıkartıp pos vuran deilde alliance kurucusunun yakın arkadaşının corpunun en değerli ayların verildiğini veya buna benzer ahbablıkları bile gördüm. Bu yüzden profosyonelce oyun uöğrenmek için en kötüsü oyun temellerini öğrendikten sonra biraz profosyonelleşmek maksadıyla ciddi bir yabancı corp a girin :)) Daha sonra Türkler le uççam derseniz başvurabilceğiniz baya bir corp var aslında.
    5- Oyunu en güzel yabancı ex pvp cilerden öğrenirsiniz. Size tecrubelerini ve tavsiyelerini paylaşırlar. O yüzden tekrar söylüyorum mümkün olduğu kadar ilk gelişme evresinde yabancı bir corpta olun. Oyunu çözünce illa bir Türk grubla oynamak isterseniz belli kanallardan başvuruda bulunursunuz.
    6-Ben bi ara scalardaydım sonrada aramızdaki ufak bir tatsızlık sonrası Pandemic Legion a giremedik ve ufak bir corp kurup Etherial Dawn allianceına katıldık. Bizim bazı arkadaslarda Razor da en önemli pvp corplarında yer alıyor. Onlarla bazen yaptıgımız savasları kıyasladıgımda size ufak bir tavsiyem ciddi savas istiyorsanız orta duzey bir alliance a girin daha çok ortada kalan alliancelardan. Bu sayede fleet teki oyuncu sayısı az olduğundan cok farklı taktiklerle 3 e karşı 1 nasıl savunma yapabilceğinizi, ingilzi usulu butun adamların meydanda buluşup birbirine sıkmasından ziyade gerilla taktiklerini, en zor durumlardan nasıl kaçabilceğinizi ve en ii saldırma zamanının ne zaman olduğunu öğrenebilirsiniz. Ama bu tür yerlerde gemi kaybı çok önemli olduğundan kimse arkada bırakılmaz. Öte yandan razor da olan bizim elemanların anlattıkları ve bir kaç kez gördüğüm (can sıkıntısı çay, sigara arkadaşla geyik ve onu izleme faslı :D) belli koalisyonlarda veya alliancelarda toplu fleet sayısı yuksek oldugundan 2 komut verilio savas alanına gidince podlanırsanız ayrılmayın bizimle kalın, ateş serbest. Primary bile adam akıllı söylenemio lag ve adam fazlalıgından dolayı etc. Biraz kim kime gum guma bir durum yaşanır. Ama bu tür yerlerinde şöle bir güzelliği vardır :D gemi kaybınızı komple karşılarlar. Ama gerçeği sölemek gerekirse bu tür savaşta ciddi olarak pekte bir tecrube kazanamazsınız :)) çok lag oldugundan neler dondugunu bile anlıyamaz hatta friendly fire ile bile karşılaşabilirsiniz. Hatta belki bunlardan ziyade ufak bir korsan şirketinde gate camplar ve ufak çaplı saldırılarla bile deli gibi daha fazla tecrube edinebilirsiniz.

7- Turkish Coffee gibi kanallarda yardımcı olmaya çalışan arkadaşların emeğine lütfen hiç bir şekilde haksızlık etmeyin!!! Arkadaşlar ben ilk girdiğimde o kanalda deli gibi yardımcı olmaya çalışan oyuncular vardı etc... Hatta daha sonra bende yardımcı olmaya çalıştım ama açık ve dürüstçe (yukarda yazdıklarım gibi) şunu söyliyim belli bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Çünkü karşınızda bir çok oyunun deneme süresi bedava die yükleyip para ödemicek oyun hakkında hiç bir şey okumamış daha tutorial ına başlamamış kişilerle karşılaşıyorsunuz hatta bi ara bi cocuk vardı oyundan zevk almak 14 gunde bir account acıodu falan :D
    Şimdi gelelim o kanalda meşgul olmaya. Şimdi öle veya böle bir şirkettesiniz en kötüsü Level 4 mission yaparsınız ki belli bir seviyeden sonra artık patlamanız zor bile olsa bazı görevlerde scrambler ve jammerlardan dolayı cebelleşirsiniz (yani oyunla mesgulsunuzdur), alliancetaysanızda ya bir fleet'te (bir cok online oyunda party , group falan die geçer) her an patlama riski altında görev yaparken yukarda bahsettiğim oyunculara gözünüzde değerli olan zamanı ayırmak istemezsiniz. Buda bazen kurunun yanında yaşında yanmasına sebep oluyor. Kimse darılmasın ama bazen aynı basit soruyu günde 10 kere cevaplamak adamı sıkıyor :))

Turkish Coffee, Scalar Turkce ve Scalardaki oyuncuların çoğu bu 3 kanalda yer almaktadır zaten. Yukarda bahsedilen Turk Squad da biraz daha farklı Türk oyuncular görürsünüz geri kalan Türklerde kendi halindedir (benm gibi) Aslında bu kanallar başlangıç için iyidir ama ne olursa olsun her zaman kendinizi geliştirmeye bakın bu paso skill basın demek değil oyuna başladığınızda onu zaten yapcaksınız :D ama siz başkasının ne dediğine bakmadan mümkün olduğu kadar bütün kaynaklardan bilgi alın. Inanın bana bu oyunda okuyarak konuları bile bitiremezsiniz :D O yüzden her zaman ilk önce sizi ilgilendiren sonra merak ettiğiniz konuları okuyun. Oyunun resmi formunda zaten baya konu vardır. Oyunu oynuyanların 27+ olduğunu dusunursek (en son istatistiğe baktıgımda 27 ydi ama yalan olmasın 20+ diim) herkes akşam oyununu oynar iştede fırsat buldukça formları takip eder :D ilginç bir hastalık olur cıkar bu oyun :D

Ufak bir dip not daha. Oyunda asıl en kanlı savaşlar Kış döneminde gerçekleşir. Sebebide çok basittir. Yaz aylarında herkesin tatile gitmesi veya evde fazla kalmak istememesi bütün allianceların aktif savaş pilot sayısını etkiler bu yüzden yaz aylarındaki savaslar kısın gibi haşim ve sert geçmez. Gerçi bu sene kışın politik karmaşadan dolayı bu biraz geçikti ama kışın sonlarına doğru kanlı savaşlar yine başladı (BOB'a karşı op mesela) ve onun yerine şu anda ufak çaplı stratejik yerleşmelere yer bıraktı. Yazın sadece işi gücü olmuyan okuyan arkadaşlar için güzel olur ve çok savaş olur gibi hissederler (çünkü bütün gğn oyunun başındadırlar :D) ama halbuki bu pekte doğru deildir. Bob u hatta güçlü yapanda oydu :D çünkü şöyle bir geyik döner BOB yaz tatiline çıkmayan NERD (ineklerden) oluşur tarzında :P ama dediğim gibi tamamiyle geyik yuzyuze 1 tanesini görmüş deilim.

oyuna yeni başladıysanız veya başlamayı düşünüyorsanız bu aralar başlıcak olan Alliancelar arası PVP turnuvasını izlemeye bakın. Sizleri baya bir gaza getirebilir. Oyunun hem savas mekanizması hakkındada bilgi sahibi olmuş olursunuz.

Bu cevapta açık ve net bir şekilde ve objektif ama dürüst cevap yazmaya çalıştım. Yazdıklarımdan rahatsız veya memnun olmıyan varsa bana burdan veya oyundan ulaşıp hatalı yazdığım birşey varsa düzeltebilirim. Bu mesajım sadece bir genel havayı vermek maksadındaydı sıradaki mailimdede oyuna ilk başlanıldığında ne yapılacağını anlatmak olcak.

Bu aralar oyunda Pakiculo nickinden bana ulaşabilirsiniz.

• Şimdi bu konuyu ilk okuyan arkadaş muhtemelen en son sayfaya bakçağından hemen şu hatırlatmayı yapıorm
    EVE Online ≠Oyun
    EVE Online < Gerçek Hayat
    Eş,Nişanlı > EVE Online > Kız Arkadaş
    Ve formu 1nci sayfadan okumaya başlayın!!! Bu oyun için hep okuyor olcaksınız o yuzden şimdiden okumaya başlayıp alışmaya bakın :D

Oyuna ilk başladığında ilk önce kendinize şunu sorun:
    *Yahu ben bu oyuna en kötü ihtimal ayda 25 tl odiyip oynucakmıyım?
    *Oynucaksam ne kadar süre oynarım? Heves almalık bir kaç ay mı yoksa yok ya ben bunu baya uzun oynarım?

Bu sorular niçin önemli
    aylık ödeme yapamıcak durumdaysanız eğer zaten 14 gunluk veya 21 gunluk trial dan fazla birşey anlamıcaksınız. Çünkü teknik olarak baktıgınızda oyun cidden 6nci ayından falan sonra cok zevk vermeye baslıyor cunku ufaktan ufaktan birşeyler yapıor olacaksınız biraz kaba olcak ama işleviniz olcak :D O yüzden bunu yapamıcaksınız lay lay lom yapıp en tehlikeli bolgelere 14 gun boyunca dalıp eglenebilirsiniz ;)

Oynamayı planladıgınız sure oyundan maksimum keyif almak için bascagınız skilleri cok etkiler. Oyunda Attributelarınız etkileyen skiller var (ki formu 1nci sayfadan beri okudysan bu konuyu anlatan ve değinen bir çok arkadaş mevcuttur) ki oyunu oynama surenıze gore kasmanız gereken mıktarları farkeder neden mi hemen basitce acıklıyım. Bütün learning skilleri 5 milyon sp den fazla tutar (5.3m sp civarında) şimdi eğer sen 1 seneden az bu oyunu oynucaksan bu sp nerdeyse senin ilk senende kascagın sp nin yarısı veya 1/3 civarında olur. O yuzden kısa surelı oynucaksan bu skillerin basitlerini belkide 3 ledikten sonra gemi ve silahlara yonelmek isticeksin.

Eğer oyunu cok uzun sure oynamayı planlıyorsan (benim gibi) learning skillerin ve cybernetic skillini fullemeye bak. uzun donem de bu sana baya kazandırıyor. Hemen kendi charımı arkadasın charı ile kıyaslıyorum. Benim charım gecen sene acıldı 3 ay deactive kaldı sonrada askerliğim boyunca toplamda 1 aylık eğitim suresi kaybı oldu ama ona rağmen şu anda yaklask benım charımdan 3 ay sonra acılan arkadasımın pvp charı ile kıyasladıgımda su anda 2.5m 3m sp lik bir fark var :)) bu rakam remap ten sonra senede 4m sp gelişim farkına ulaşacak. bu oyunda bu cidden cok ciddi bir rakam. Hemen sole genel bir yuvarlama yapalım ikimizde gunnery (normal silah tipi bide fuze tipi var) kassak aynı tipin diğer spec sp si bana beleşten gelmiş gibi olur (her gunnery tipinin 1 yakın 1 uzak için silah tipi vardır. Mesela hybrid turretlarda yakın mesafe için blaster, orta uzak mesafe için railgun vardır.) Bu bahsettiğimde ikimizde aynı anda hybrid kasarsak o railgunı bitirdiğinde bende nerdeyse blasterda bitmiş olcak mesela. O yuzden uzun sure oynucaksanız Learningleri fulleyin. Daha önceleri attributeleri remap leme seceneğimiz yoktu o yuzden charisma skillerini 4 te bırakırdık ama remap sayesinde artık learningleri hatta cybernetic ide level 5 lemek characteriniz daha cabuk ogrenmesini saglıcak. Belki diğer arkadaşınız bazı gemileri sizden önce açmış olcak ama en kotusu 1 sene sonra siz onu yakalıyıp geçmeye başlıcaksınız :))

Şimdi tekrardan genel bir bilgi. Bu oyunda oyunu severek oynuyanların birden fazla accountu vardır. Bu sayede aynı anda bir kac tane karakteri online edebilirler. Şimdi bu tarz oyuncular karakterlerini sadece 1 konuya yonlendirir. Hatta öyleki butun karakterleri pvp ci dahi olsa capital (cidden km lerce uzunluktaki buyuk gemiler bunlar) pilotu ile normal pvp pilotunu ayrı kasar falan filan. Şimdi bu yuzden karakterinizi 2 turlu kasabilirsiniz!!!
    1- Sadece 1 konuya yönelik character
    2- All around dediğimiz her seyden ufak çaplı characterler

1nsinde hedefinize kısa surede ulasırsınız ama ulasana kadar veya ulastıktan sonra sıkılabilirsiniz aynı şeyleri yapmaktan etc.
    2ncisinde all around char lar cidden cok emek isterler ve bu tarz characterler için aslında oyun ilk seneden sonra başlamaktadır :D toparlanmaları 2-3 seneyi bulabilir. Ama ne olur bu tarz karakterlerle sıkılmazsınız cunku pvp den sıkılınca uretım uretım için kazı araştırma hatta bi cılgınlık yapıp ticaret peşinde koşup deli gibi isk bile yapabilirsiniz. Ama dediğim gibi bu tarz karakterler cidden cok emek ister ve zaman ister tam bir göz bebeğidirler :D

Size tavsiyem
    1nci seçenek (her ne kadar ben 2nci seçeneği uyguluyor olsam dahi ) :))
    Sebebine gelince uzun sureli oyunu dusundugunuzde ve ilk başta ben illa kendi actıgımı kasca diorsanız 1 sene zaten gözden çıkıyor. o 1 seneden sonra artık bu nokta çevre ve oyunu sevme durumuna bağlı 2nci karakteri satın almaya yonelirsiniz. bu genelde şu tarz oluyor. PVP ci ya capital yada endustriyel bir char alır. endustri karakteride pvp veya bi tane daha guzel tasıyabılen bır endustri char alır :D Duz mantelitede baktıgınızda genelde karakter fiyatlarını şu tarz dusunun 25 tl * (kaç aylık karakterse) bununla alınabilcek plex ten gelcek gelir kadardır genelde. Bu gayet mantıklıdır eğer paran varsa bu oyunda zaman herseyden önemlidir ve herkes seninle birlikte gelişmeye devam eder. Diğerlerine fark atmak istiyorsan bu şekilde önden başlıyabilirsin ;) Ama şunu unutmayın bu oyunda cidden cok guzel karakterler gerçk para bazında size bin tl civarında mal olur :)) Bu gayet makul olan ve güzel sayılabilcek yaklask 50m 60m sp lik tek focus bir chardır :D

Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan bu oyuna başlayın ve buna oyun olarak bakmayın. Bu oyunun 3 ayda bir yayınlanan ekonomik raporu bile vardır (oyundaki itemların 99% u oyuncular tarafından yapılır 1%de cok özel isimli item veya npc nin sağladığı bir kaç temel item dır) Ben ilk characterimde zamanında PL ye çalışan bir uretim şirketindeydm ve benm ordaki arkadaşlarımdan 1 tanesi hava kuvvetlerinde pilottu korfezde uçak gemisindeydi, ceo muz satın alma muduruydu 2 3 gunde bir farklı bir ulkeden baglanıyordu hatta su anda oyunda emekli olan veya baba ogul oynayan cok arkadaşım var. O yüzden bu kadar ciddiyeti göz önüne alın.

Ben arada sırada wow da oynarm
    WOW hastasıysanız bu oyundan buyuk ihtimalle sıkılırsınız. :) neyse
    hade oyuna baslayında alem Türk görsün ;)

• Herkese tekrar selam...

Gördüğüm o ki forumu takip eden arkadaşlar mevcut bu güzel bir şey... Oyuna yeni başlayacak arkadaşların soruları ve sorularına cevapların verilmesi, oyundaki Türklere ait dış bağlantıların kuvvetlenmesi ve daha fazla Türk oyuncu kazanmamıza sebep olacak. Aslında hiç tartışmayada mahal vermek istemiyorum ama Curse arkadaşın oluşturduğumuz Türk birliğine neden tepkili olduğunu az çok biliyorum fakat bunu oyuna yeni başlayacak arkadaşlara aktarmanın ve "babana bile güvenmeyeceksin" sözüyle bunu işaret etmenin ne anlamı var? Ha bu cümlelerimden kimse hak verdiğimi falan da çıkarmasın...

Forum sayfasında bundan sonra lütfen oyun hakkında ki bilgilerimizle postlar yazalım, oyuna yeni başlayacak arkadaşlara oyunu öğrenmeleri üzerine yardımcı olalım.

Fly safe...
    Kubric.
  • Katılıyorum 2-3 gündür karakter acıp siliyorum deneme yanılma yoluyla bir şeyler yapmaya calışıyorum burada yazılan her şey oyunu anlamamda cok yardımcı oluyor. Bu tür yazıların devamını diliyorum saolun.
  • Arkadaşlar npc avı hakkında neyapıyoruz astroitleri turlayıp bulmayı ummak dışında varmı bunun daha kolay bir yolu?

2. sorum astroit bölgesinde dolanırken bari maden cıkarayım diyorum etrafa birbakıyorum ne taş var ne toz :) nasıl astroitbölsesi anlamadım bu taşları milletmi bitiriyor yoksa oyunda belli zamanlardamı cıkıyor.? Tnx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joujoi -- 28 Temmuz 2009; 10:20:42 >
  • quote:

Arkadaşlar npc avı hakkında neyapıyoruz astroitleri turlayıp bulmayı ummak dışında varmı bunun daha kolay bir yolu?

2. sorum astroit bölgesinde dolanırken bari maden cıkarayım diyorum etrafa birbakıyorum ne taş var ne toz :) nasıl astroitbölsesi anlamadım bu taşları milletmi bitiriyor yoksa oyunda belli zamanlardamı cıkıyor.? Tnx

NPC avlamak istiyorsan görev yap bence astroid alanlarında sadce 0.8 ve altında NPC çıkar oda biraz şansa.
    Sec. statüsü aşağı doğru indikçe çıkan NPC ler ve alacağın bounty de artar.

2. astroid bölgelerinin hepsinde maden olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seljukj

Herkese tekrar selam...

Gördüğüm o ki forumu takip eden arkadaşlar mevcut bu güzel bir şey... Oyuna yeni başlayacak arkadaşların soruları ve sorularına cevapların verilmesi, oyundaki Türklere ait dış bağlantıların kuvvetlenmesi ve daha fazla Türk oyuncu kazanmamıza sebep olacak. Aslında hiç tartışmayada mahal vermek istemiyorum ama Curse arkadaşın oluşturduğumuz Türk birliğine neden tepkili olduğunu az çok biliyorum fakat bunu oyuna yeni başlayacak arkadaşlara aktarmanın ve "babana bile güvenmeyeceksin" sözüyle bunu işaret etmenin ne anlamı var? Ha bu cümlelerimden kimse hak verdiğimi falan da çıkarmasın...

Forum sayfasında bundan sonra lütfen oyun hakkında ki bilgilerimizle postlar yazalım, oyuna yeni başlayacak arkadaşlara oyunu öğrenmeleri üzerine yardımcı olalım.

Fly safe...
    Kubric.

Burda yazdiklarim kesinlikle yanlis anlasilmasin. Bu oyunda babana bile givenmiceksin diyorum cunku bu oyundaki butun buyuk savaslarda dahi iceri sizan spy larin yaptigi buyuk darbeler konusulmustur hep.En basitinden benm sirf gordugum bob un bir kac titaninin patladigi (sozde scan range disinda clock lu olmalarina ragmen :D ) veya IRC nin bir gecede nasil 200 milyar ISK zarar ettigi gibi cok buyuk olaylar olmustur. Yazarken konuyu belkide yeni basliyacak arkadaslar icin tam acmadan yazdigim ve verdigim ornek kisa oz oldugu icin yanlis anlasilma yaratmasin. Arkadaslar bu oyunda her zaman ilk oncelioginiz kendinize yeter olmak olmalidir. Bu sebepten dolayi ben sunu taniyorum arkamda bu corp var bu alliance var veya sen iyi birine benziyorsun diyerek aldanmayin veya uzulmeyin daha sonra. Temkinli yaklasin herseye. Zaten daha oncede dedigim gibi zaman gectikten sonra cok samimi her seyi paylastiginiz arkadas grubunuz olusur ama onda bile bu seferde o grup disindakilere bu sekilde yanasin ve guvenli cemberinizi buna dayanarak genisletin. Ne olcagi belli olmaz. Ve ne olursa olsun gecmiste yasanan bu oyunda gecmiste kalir. Yeri gelir senelerce savastiginiz (oyunun kaba taslak bi 5 senelik gecmisni goze alip eski alliancelarinda bu kadar oldugunu varsayarsaniz ki hatta 6- 7 bile diyebilirz) dusman alliancelar dostunuz olabilir.

Her neyse joujoi sanirim NPC ler ile ilgili bi nevi bilgi almissin ben hemen kisaca ozet geciyim npc avlamak istiyorsan ve oyunda 0.0 veya low sec te bulunabilmeni sagliyacak bir corp ta deilsen (tek basina takilman buralarda mayin tarlasinda yurumeye benzer) yapabilcegin en mantikli sey mission (gorevler)dir. Missionlarda belli ana konulara ayrilir ve bu konualra gore cikcak mission ne tur oldugu bilinir.

Butun ilgili konulara kabataslak degincem arkadaslar ekleme yaparlarsa sevinirim. Ana mantelite missionlar tasima, bul yoket (bazen su itemida getir diede belirtir), kaz, uret arastir tarzinda gider. sen npc patlatmak istiyorsan bul yoket tarzi gorevler yapmalisin. Agent type tan mesela security olanlar yuksek oranla bu tarz gorevler verirler. Bu agentlarda genelde mesela Caldari missionlari yapabiliyorsan ve caldariysen Caldari Navy Police tarzinda ismi olan istasyonlarda mevcut olur. Bi NPC sirketi icin gorev yapmaya baslarsin. Level 1 ve 2 missionlarda cok zorlanmazsin ama level 3 ve 4 missionlarda goreve gore geminin fittingini degistirmek zorunda kalirsin. Gorevlerden sana gelcek isk yi maximize etmek icinde social skillerini incelemeni tavsiye ederim ve kesinlikle ve kesinlikle salvage skillini kasmani. Missionlardan asil para yaptigin salvage tan gelir. zaten sorularindan da anlicagim uzere daha uretime gecmedigin icin salvage tan topladiklarini satman sana guzel para getircektir. Bu sayede daha ii itemlar ve gemiler alabilirsin.

Belt belt dolasip npc pesinden gitmeyi low sec (0.1-0.4) ve 0.0 bolgelerde yaparsin buldugunu patlatirsin ve buna oyunda RAT denir. Ozellikle 0.0 da bazi bolgelerde rahatlikla 2 milyon ISK ve ustu bounty (patlattiginda oyunun verdigi odul) leri olan rat ler bulabilirsin. Ayni sekilde bu ratlerden bazen ozel isimli itemlar duserki bunlarin en kotusu 100 milyondan falan baslayip milyarlara kadar cikabilir. Ama dedigim gibi ciddi bir corpun olmadigi surece bu bolgelerde bunu yapamazsin. Hmmm birde bounty sinden o gemininde ne kadar guclu oldugunu tahmin edebilirsin :).

Ote yandan bu isi empire da yapmani tavsiye etmem. Bir getirisi olmaz zamanina yazik derim.

Ve diger soruna gelince ewt asteroid beltlerde maden taslari kayalari vardir. Genel madenler her DT den sonra resetlenir. Bazi minerallerin tekrar ciktigi belli gunler vardir ve buz gibi (her madencinin kazmak icin hayal kurduklarindan biri) hic bitmiyen taslarda vardir. Empire da sistemdeki belt bos ise bilki normal oyuncular o belti temizlemistir.

Madenlerle ilgili bir dokuman okumadiysan ve simdi niye kazarlar diye merak edersen bu oyunun genel mekanizmasi gibi en iyi beltler 0.0 da olup sec statusu arttigi gibi beltlerin degeride dusmeye baslar. Empire da agirlikli olarak veldspar, scordite, pyro ve plagio tarzinda mineraller cikarken 0.0 da falan bu minerallerin miktarlari cok az olup cok degerli madenlerin adetleri daha fazla olur. Ama yinede neden kaziolrlar die iice merak edersende bu empire da cikan madenlerdn cikan Tritanium oyunda uretimde gereken en fazla mineraldir. Her ne kadar birim fiyati cok dusuk olsada diger minerallere kiyasla en basit bir battleship uretiminde bu mineralden ihtiyaciniz milyonlarca olurken diger degerli madenlerden ihtiyaci sadece bir kac bin olur.

Hmmm bunlar iyiymis o zaman bende kaziyim veya uretiyim dersende yine guide okumani tavsiye ederm. Ama ne olursa olsun sunu aklinda tut urettigine degmesini istiorsan production efficiency skillini min level 4 yap. Bunun altinda skille yapcagin uretim senin zararina olur.

Hemen bir tip daha olurda market ticaretiyle bu isi goturcem diorsanda kalabalik yerlerden al (rekabetten dolay ifiyatlar genelde maliyetine olur) az ama oz olan yerlerdede satisa sun. Mesela jitadan al irjunende satisa koy gibi

Neyse siz sorularinizi eksik etmeyin bende elimden geldigince yardimci olmaya calisirim

• Teşekkürler bilgilendirdiğin için burada yazanlar ve diğer forumlarda okuduğuma göre bana en uygun ırk caldari / Achura olduğunu farkettim. gel görki oyunda bu ırkın bazı dez avantazlarını gördüm (görmedim okudum :) ) mesela sürekli cephane bulundurmak pvp de roket sisteminin lazerden kat kat yavaş olması falan filan. Ben şavaşcı bir karakter yaratmak istiyorum bu beni caldari/Achura ve armarr / Amarrians a yönlerdirdi fakat hala bir şecm yapamadım sizce hangisi etkilidir. Benim tahmiinim Caldari defansip değerleri ile önde Armarr larsa saldırı yönleriyle önde eve onlinede hangi özellik daha cok işime yarar?

Not :) Minmatar ırkınında gemileri cok hoşuma gidiyor.
  • quote:

Teşekkürler bilgilendirdiğin için burada yazanlar ve diğer forumlarda okuduğuma göre bana en uygun ırk caldari / Achura olduğunu farkettim. gel görki oyunda bu ırkın bazı dez avantazlarını gördüm (görmedim okudum :) ) mesela sürekli cephane bulundurmak pvp de roket sisteminin lazerden kat kat yavaş olması falan filan. Ben şavaşcı bir karakter yaratmak istiyorum bu beni caldari/Achura ve armarr / Amarrians a yönlerdirdi fakat hala bir şecm yapamadım sizce hangisi etkilidir. Benim tahmiinim Caldari defansip değerleri ile önde Armarr larsa saldırı yönleriyle önde eve onlinede hangi özellik daha cok işime yarar?

Not :) Minmatar ırkınında gemileri cok hoşuma gidiyor.

Gallente veya Amarr tavsiye ediyorlar genelde. Tabi uzman değilim, daha 2-3 aylık oyuncuyum ama bunları duydum hep.

CALDARI

Gemileri shield tank yaparve misil kullanır. Shield tank orta slotlar kullanılarak yapılır ancak orta slotlar PVP de çeşitli PVP donanımı için gerekli olduğundan bu gemieler PVP fitinde biraz dengesiz ve yetersiz tanklı olur. Ayrıca ECCM(JAMMING) konusunda da en iyi gemilere sahiptir. Uzun menzilli füzelerinin verdiği avantajdan dolayı Mission Runner/Ratter olarak da en iyi ırktır.
    Avantajları : Uzun menzil, missile launcherların capacitor kullanmaması, istediği hasar tipini seçebilme şansı, sağlam pasif tank, yüksek voley damage, optimal range ile uğraşmak zorunda kalmamak.

DezAvantajları : Kısa menzillerde kullandığı missile launchera göre sorun yaşayabilmesi, shield modulleri medium slot kullanması ( PvP için gereken çoğu modul de medium slot kullandığı için bu modulleri kullanamaması ), Solo PvP yapamaması

GALLENTE

Gallante gemileri genelde kısa menzil blaster silahları ve drone üzerine uzmanlaşmaktadır. Ancak yeni patchlerden sonra sniper olarakta iş görebilmektedirler. Armor tank yapan bir ırktır. Yakın menzilli savaşta iyi oldukları söylenebilir ancak silahları capacitor kullanır. Gemilerinde diğer ırklara göre kullanabileceği daha çok medium slot olduğu için Solo PvP yapmaya müsaittir.

Avantajları : Kısa menzilde en iyi tracking ve DPS yapan blaster silahlarına sahiptir. Gemilerinde yüksek sayıda medium slot ve drone bay bulunur. Jam yeseniz bile dronelarınız damage vermeye devam eder. Mermi değiştirerek istediği hasar tipinde vurabilir.

DezAvantajları : 10km üstünde blaster gemilerinin DPS'i oldukça düşer. Damage'ınızın önemli bir miktarını dronelar yaptığı için herhangi bir şekilde dronelarınızı kaybederseniz DPS'iniz önemli ölçüde azalacaktır.

MINMATAR

Minmatar gemileri hem turret hem missile kullanabilen gemilere sahiptir. Hem shield hem armor tank yapabilir. Gemileri diğer ırklara göre oldukça hızlıdır ve bunu savaşta lehine kullanabilir.

Avantajları : Silahları capacitor kullanmaz. Missile ve Projectile weapon kullanabildiği için yerine göre ikisinin de avantajlarından yararlanabilir. Gemileri oldukça hızlıdır ve bu sayede aldığı damage'ı düşürebilir. Genel olarak en iyi küçük gemilere sahiptir. Mermi değiştirerek istediği hasar tipinde vurabilir.

DezAvantajları : Gemilerini iyi kullanabilmek için diğer ırklara göre daha çok skill point ister. Battleship gemileri diğer ırklara göre biraz daha zayıftır.

AMARR

Amarr gemileri pulse laser olarak orta menzil ve armor tank yapan bir ırktır. Genelde en iyi armor tank yapan gemilere sahiptir.

Avantajları : Yüksek armor tanklı gemileri daha kolay ayakta kalmasını sağlar. Web range'e girmeden de iyi DPS yapabilir. Laserlerin reload'u olmadığı için mermi değiştirmek zorunda kalmazsınız ve bu sırada damage vermeye devam edebilirsiniz.

DezAvantajları : Laserler fazla capacitor kullanır bu yüzden bazı durumlarda energy sıkıntısı çekebilirsiniz. Gemilerinde az sayıda medium slot bulunur. Mermi kullanmadığı için istediğiniz damage türünü seçemezsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.