Şimdi Ara

EVGA GTX 10XX SERİSİ KARTLARDAKİ CİDDİ SORUN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
3
Favori
3.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10XX modellerinde deniyor ama ? 1060da da problem var yazanlar olmus.

Su konuyu netlestirebilir misiniz ?

Evga 1060 6 gb sc gaming aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linkte vrm 112 dereceye çıkmış, sizin modelin aynısı sanırım.

http://www.tomshardware.de/nvidia-geforce-gtx-1060-pascal-gp106-grafikkarten-roundup,testberichte-242152-2.html#3

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugway

linkte vrm 112 dereceye çıkmış, sizin modelin aynısı sanırım.

http://www.tomshardware.de/nvidia-geforce-gtx-1060-pascal-gp106-grafikkarten-roundup,testberichte-242152-2.html#3
    msi gerçekten kartlarına değer veriyor iyiki msi almışım.
  • Tebrik Ediyorum EVGA'YI Hatasını Kabul Etmiş. Msı Veya Asus Olsaydı Kartları Çok Zorlamadan Kullanın Tarzı Şeylerle Karşımıza Çıkardı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    msi dan çok memnunum ben de. birsürü msi kart kullandım. hiçbiri yarı yolda bırakmadı. msi ın kalitesi zaten afterburner yazılımından belli. anakart değiştireceğim zaman da mutlaka msi alacağım ileride.

evga gibi bir firma böyle bir hatayı nasıl yapar anlamış değilim. hata bile değil belki. bilinçli yaptılarsa durum daha vahim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canskru

msi dan çok memnunum ben de. birsürü msi kart kullandım. hiçbiri yarı yolda bırakmadı. msi ın kalitesi zaten afterburner yazılımından belli. anakart değiştireceğim zaman da mutlaka msi alacağım ileride.

evga gibi bir firma böyle bir hatayı nasıl yapar anlamış değilim. hata bile değil belki. bilinçli yaptılarsa durum daha vahim.
    Gtx 1060 Ftw+ kullanıyorum boşta 36/37 derece, 1-2 saat Rise Of The Tomb Raider oynuyorum 57/58 derece
  • Benim gtx 1060 sc yi seri numarası ve faturasiyla kaydetmistim evga.com a şimdi baktım termal pad gereken ürün yoktur mesajı çıkıyor hoş termal pad yollasalardi da takmazdim muhtemelen performans kararma vb sorun yasamadikca.. cok da uzerinde durmayi dusunmuyorum konuyu inceledim yabancı sitelerde gördüğüm kadarıyla olaganin cok uzerinde yük bindirmisler yapilan testlerde.
    tabi kartı fiziki limitlerinde hız aşırtan son kullanicilar için sorun teşkil edebilir.
    tabi Vram sıcaklığını bilemem ancak 65 in üzerini pek görmedim yongada şimdiye kadar

• O degilde turk teknoloji sitelerinin haberi yokmu yoksa onemli bisey degilmi acaba kimse haber yapmamis inceleme vs yok ilginc

• ugway kullanıcısına yanıt
    1060 evga 6 gb ac gaming icin sorun var mı peki

• quote:

Orijinalden alıntı: extremespecific

1060 evga 6 gb ac gaming icin sorun var mı peki
    nki başka bi markada daha vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_17

nki başka bi markada daha vardı

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sorun sadece 1070 ve 1080 FTW'de var, 1060'larda filan yok. Sorunun kaynağıda kısaca; kısa PCB, çok fazla vrm bileşeni ev acx 3.0'ın vrm teması olmaması bu 3 etken olayı ortaya çıkarıyor. Şimdi 1070/1080 FTW modelinin STRIX, AMP Ex, giga extreme gaming gibi kartlardan daha kısa pcb olduğu ve bu nedenle çok az bir dar alanda çok fazla vrm bileşeni olduğu için aynı zamanda bellek modulleride çok yakın birbirlerine çok fazla ısı veriyorlar. Ayrıca acx 3.0 gpu heatsinkinin ne vrm ne memory teması olmaması nedeniyle o bölgelde aktif bir soğutma yok. Sadece kartın ön yüzüne ince bir plaka koymuşlar geçmişler. Madem acx 3.0'ın vrmlere direkt teması yok, VRM'lerin üstünde TF6 veya ampda ki gibi yapraklı bir heatsink koymak gerekirdiki ACX 3.0'dan gelen hava orayıda etkilesin.

EVGA GTX 10XX SERİSİ KARTLARDAKİ CİDDİ SORUN

EVGA soğutma konusnda aynı tas aynı hamam devam ediyor maxvell'lerde daha bu rezilliği unutmadık;

EVGA GTX 10XX SERİSİ KARTLARDAKİ CİDDİ SORUN

Aryıca 1070/1080 FTW modeli auto fan profilinde(yani default olarak) g1 gaming, strix, amp extreme, gaming x, hof arasında GPU'su en fazla ısınan kart tam yükde ortalama 75 derece çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 29 Ekim 2016; 20:6:41 >

• Bu linkte sadece 1070/1080 değil hepsine yayılmış bir problem var deniyor. Duruma bakılırsa EVGA'ların çoğunda bir ısınma sorunu var.

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/59i24w/its_not_just_the_evga_10701080ftws_having_vrm/

Bir kaç arkadaş sadece belirli testlerde çıkıyor demiş, mesele kartların hatalı üretildiği gerçeği. bugün yanmadı diye yarın yanmayacağı anlamına gelmiyor. Bir hata var ve bu kartta ciddi zararlara yol açabilecek bir sorun. Bende ekran kartı araştırıyorum, EVGA'yı listemde en sona çektim. Sizde satın almayın, alan varsa da termal pad sipariş edip uygulasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ugway kullanıcısına yanıt
    1060 larda yok sorun deniyor ama? Rx470 alıp iptal etmistim 1060 icin şimdi de bu sorun çıktı

• Bence risk var, ben kendi açımdan EVGA'yı eledim, MSI veya ASUS daha iyi bir seçenek şimdilik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlaşılmasın evga yı savunuyor değilim kuşkusuz bunu temizlemesi gerekir ancak paylaşılan linklerin tamamını okudum buradaki yazılanlardan öte birsey yok teori ve tasarım üzerine konuşulmuş bir de ısınmanın kart ömrünü kısaltacağı yorumu yapılmış (yalnızca 1060 için konusuyorum).. şu ana kadar stress testi dışında oyun kullanımında kartı ıskartaya çıkan tek kişi var tüm forumlarda, ki global forumlardan bahsediyorum, onda da samsung telefonlardakine benzer alev alma durumu yok kisa devreye benzer bir durum var vram bolgesinde, diğer donanim zarar gormemis o karti da degistirecegini aciklmis evga, evga.com da
    tabi bunun buyuk bir rezalet olduğunu soyleyebiliriz ancak su an icin son kullanıcıları samsung telefonlardakine benzer risklerin beklediğini soyleyemeyiz
    evga.com daki forumu da inceledim konuşulanlar hep tomshardware.de testi üzerine
    Şahsen termal pad falan düşünmüyorum hatta uzun vadede sorun yaşayacağımı da dusunmuyorum, amazon.com daki yorumlara bakilirsa simdiye kadar kart kullnicilarinin neredeyse tamami hallerinden memnun, iskartaya da çıkarsa paşa paşa değiştirecek evga
    bir daha evga alırmıyım tabiki hayır, ama buna rağmen gtx 1060 sc ile sorun yaşayacağımı dusunmuyorum

• ilinsor14 İ kullanıcısına yanıt
    Bende evga 1060 6 gb sc aldım yorumlarına bakarak ve övüldünü görünce bi cok kisi tarafından.. simdi canımı sıktı bu durum. Rx470 alıp iptal ettim bu daha iyi olacaktır diye fakat böyle bir durum yasandıgını okuyunca ikilemde kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: extremespecific

Bende evga 1060 6 gb sc aldım yorumlarına bakarak ve övüldünü görünce bi cok kisi tarafından.. simdi canımı sıktı bu durum. Rx470 alıp iptal ettim bu daha iyi olacaktır diye fakat böyle bir durum yasandıgını okuyunca ikilemde kaldım.
    Biraz düşünün Türk sitelerinde niye haber yapılmadığını.Haber yapılsa satan adamların işlerine gelir mi?Bir sürü adamla uğraşıp kart iade alacaklar v.s
  • Zaten bu tip konularda haber sitelerine hiçbir zaman guvenmedim aslolan bu tip serbest forumlar ve amazon.com (hepsiburadaya benzemez yorum olumsuz olsada yayınlanır ornekleri mevcut) daki kullanıcı yorumları benim için ki buralarda henuz elle tutulur birsey yok. Ama urununuz kargoya verilmediyse msi ile degistirin bence yok kargodaysa yine dunyanin sonu degil stres testine sokmadikca vramleri sorunsuz kullanacağınızı dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ilinsor14

Zaten bu tip konularda haber sitelerine hiçbir zaman guvenmedim aslolan bu tip serbest forumlar ve amazon.com (hepsiburadaya benzemez yorum olumsuz olsada yayınlanır ornekleri mevcut) daki kullanıcı yorumları benim için ki buralarda henuz elle tutulur birsey yok. Ama urununuz kargoya verilmediyse msi ile degistirin bence yok kargodaysa yine dunyanin sonu degil stres testine sokmadikca vramleri sorunsuz kullanacağınızı dusunuyorum
    evga'nın hybrid soğutmalı kartlarında var mı bu sorun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pandemicc

evga'nın hybrid soğutmalı kartlarında var mı bu sorun?

Ftw ler de ki kadar onlarda sıkıntı yok, onların vrm üstünde ayrı bir soğutucu var. Ayrıca remler içinde gpu bloğundan çıkan bir plate mevcut.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.