Şimdi Ara

Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
5
Favori
10.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bende de evga gtx 780 classified var. Voltajı nerden nasıl veriyorsunuz ? Ln 2 switchi açıkken mi yapıyorsunuz ? Ya buradan cevap ya da pm atabilirseniz sevinirim ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alican Uver

Hocam bende de evga gtx 780 classified var. Voltajı nerden nasıl veriyorsunuz ? Ln 2 switchi açıkken mi yapıyorsunuz ? Ya buradan cevap ya da pm atabilirseniz sevinirim ..

Buradan yazsın da biz de öğrenelim Allah için. Herkes overclock marifetlerini sergiliyor. Tam olarak nasıl hangi programla voltaj vereni göremiyoruz...
  • gtx classified controller isimli evga ya ait özel bir program var.bu programı internetten indirebilirsiniz..karta voltaj verme işlemi bu programla yapılıyor.. size tavsiyem oc işleminden önce evga precision x programı ile fan profili atayın kart için

@karahan_1900 @Alican Uver
  • Karahan Classified için durum farklı Evga tarafından hazırlanan ama anonimmiş gibi gösterilen (Nvidia ile yüz göz olmamak için :) ) Classified Controller ile 1.35v seviyesine kadar voltaj vermek mümkün oluyor.

Senin diğer sorun olan Lightning'de oc yapmak daha basit. Msi geri adım attığı için AB güncel serilerinde voltaja limit geldi. AB 2.2.3 ile bu engele takılmamak mümkün kolayca, güncel sürümlerdeyse birkaç tweak yapmak gerekiyor. Detayları pm ile gönderdim oradan hallederiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

gtx classified controller isimli evga ya ait özel bir program var.bu programı internetten indirebilirsiniz..karta voltaj verme işlemi bu programla yapılıyor.. size tavsiyem oc işleminden önce evga precision x programı ile fan profili atayın kart için

@karahan_1900 @Alican Uver

Evga Precision yeterli olmuyor mu bu işler için?

• hayır yeterli olmuyor..custom biosla dahi precisionx le maximum 1.212 voltaj verebiliyorsunuz karta.. bu yüzden o özel programı kullanmak gerekiyor

@programmer_onur
  • quote:

hayır yeterli olmuyor..custom biosla dahi precisionx le maximum 1.212 voltaj verebiliyorsunuz karta.. bu yüzden o özel programı kullanmak gerekiyor

@programmer_onur

Birazdan lightning icin bazi seyleri deneyip sorularimi size yoneltecegim.

• gtx classified controller programı msi ligtning ile uyumlu olmayabilir denemek gerekir.. ligningt overclock işi, evga classifiede göre biraz daha farklı

@karahan_1900

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 23 Eylül 2013; 14:41:45 >
  • valla hacı senin incelemelerini her zaman keyifle okumuşumdur, özellikle 7970 lightning'te :) hayırlı olsun, güle güle kullan ;)
  • PM atıp söylemiştim tekrar ifade edeyim Classified için hazırlanan özel voltaja programıyla kartınıza voltaj veremezsiniz. AB eski sürüm 2.2.3 ile ve custom biosu kullanarak deneyin sorun kalmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahan_1900

quote:

hayır yeterli olmuyor..custom biosla dahi precisionx le maximum 1.212 voltaj verebiliyorsunuz karta.. bu yüzden o özel programı kullanmak gerekiyor

@programmer_onur

680 lightning 'te limit sorunu yaşamaman gerekiyor, tabii ilk seridense???...

Sendeki sorun nedir kardeş?
  • 2.2.3 AB önerisini sen niye 780 için uyguladın ki şimdi ? Yukarıda zaten arkadaşa yardımcı oldum yaşadığı sıkıntı konusunda. Oradaki yorumların hepsi 680 Lightning hakkında; daha önce kullandığım bir kart olduğu için lafı geçmiş hepsi bu.

1.5 yıl önce çıkan ve TR'ye çok geç gelmiş olan bir kartın tabii ki ilk serisini kullanamayacağı için custom bios atıp 2.2.3 AB kullanması gerekti sadece. Aman bu tarz şeyleri dikkatli oku farklı bir öneriyi alıp uygulama kartına
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIREWALL

quote:

Orijinalden alıntı: karahan_1900

quote:

@programmer_onur

680 lightning 'te limit sorunu yaşamaman gerekiyor, tabii ilk seridense???...

Sendeki sorun nedir kardeş?

Ustad konuyu karistirmis olduk sanirim. Pardon. Ama benim tum istedigim 680 icin overclock tavsiyesi. Onu da aldim sagolsun. Ama sendeki 780 zaten ucuyor. Anlayacagin arkadasin da dedigi gibi bana oneriyi verdi 680 icin. Ben de uyguladim. Sen baska ayarlar kullanmalisin sanirim. Kafan karismasin.

• quote:

Orijinalden alıntı: FIREWALL

780 Lightning'te böyle birşey geçerli değil, Custom Bios yüklü (skynet'in), dediğin gibi 2.2.3 ü kurdum, voltaj kilidini bile programdan açmıyor değil engele takılmak. Beta15 te +100mv verebiliyorsun maksimum. Nvidia Inspector yazılımında ise karta +275mv yani 1.212 voltaj verebiliyorsun. Ek voltaj ekleme olayı yani softmod birtürlü yediremedim. (AB Beta 14 ve Beta 15)için yapılan mod'larda.. Karta dün 1.2 voltajda 1270mhz 'de 3D Mark 2013 Fire Strike bench'i aldım fakat valley'de daha ilk açılır açılmaz çakılmasada ayarları default'a çeviriyor ve sonra valley çalışmaya devam ediyor. Nasıl 1.35 vericez bakalım...

kartta voltaj giriş uçları yokmu minik küçük kablolar ordan çok rahat yaparsın...

güç girişinin hemen altında yeri olan kutuda çıkması lazım minik kablolardan...
     Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi

evga sc 780 acx çok rahat 1300mhz görüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

1346 mhz'de yaptigin 3dmark11 p skoru bundan dusuk cikmis.hadi islemci farki var ama bu kart 1126 mhz.

Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?286629-Galaxy-780-HOF-For-The-White-PCB-Lovers

hadi işlemci fark var dediğin sadece 2500tlcik bir extrem 6core 12izleç 15cache bir cpu ve 5ghzda ettirdiği fark 3000 puan buda bu tarz yüksek kartlarda bench kasanlarda çok ciddi bir farkdir
    nessarin yarı fiyatından bile ucuz 3930kda iyi iş çıkarmış

• quote:

hadi işlemci fark var dediğin sadece 2500tlcik bir extrem 6core 12izleç 15cache bir cpu ve 5ghzda ettirdiği fark 3000 puan buda bu tarz yüksek kartlarda bench kasanlarda çok ciddi bir farkdir
    nessarin yarı fiyatından bile ucuz 3930kda iyi iş çıkarmış

ben orada puandan ziyade galaxy'nin 1126 mhz olmasina takilmistim ama Nessarien'in dedigi mantikli gpu-z duzgun gostermemis ust resimlerin birinde 1346 mhz gorunuyor.
  • 1126 MHZ BOOST olmazdan önceki hızı.Boost hızını göstermemiş HOF ta.Ne kadar yukarı çıktığını bilemeyiz göstermezse.

Ayrıca genel puan değilde GPU puanına bakarsak Classified ~16500 puan ile zaten geçmiş HOF u.Tabi ASİC quallty değerine göre yine ~ olarak gpu boost hızları 2 sinide 1126 ayarlasanızda farklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceBeWithYou -- 25 Eylül 2013; 13:02:13 >
  • Yukarıda belirtmiştim zaten, P bench muhtemelen sıcaklığa bağlı olarak ya da farklı bir sebepten ötürü combined testte bir sıkıntı çıkardığı için genel skorda sorun olmuş yoksa aynı seviyede genel bir skor alınacaktı. Geç farkettiğim için de düzeltmedim, benchi tekrardan alınca update edeceğim.

3dmark13 testlerini de ekledim geriye kalan oyun testlerini tamamlayıp bloklar gelmeden işin hava soğutma kısmı tamamlanmış olacak.

Kart gayet coşkulu oc konusunda tek sıkıntısı sıcaklık olduğu için sıvı soğutma altında epey coşacak zira hava soğutmada sıcaklık engeline pek çare yok özellikle de sıcak bir şehirde yaşayınca. EK blok çıkartacak yakında, muhtemelen de aktif VRM soğutması ile gelir düşüncesiyle onu bekliyorum olmazsa Evga blok alacağım.

http://www.ekwb.com/news/385/19/Two-new-custom-PCB-GeForce-GTX-780-water-blocks-in-the-works

1 haftaya blok çıkmış olacak umarım hayal kırıklığına uğratmaz bizi EK

• Hocam 780 lightning i nereden aldiniz?.
    Ben norvecteyim. Pc yi topladim bu ekran kartini alicaktim fakat surekli tarih erteliyorlar.
    Firma uretim icin hazir degil falan diye yazmislar sordugum soruya.

• @karahan_1900 ilerde bende yapmayı düşünüyorum, bir önerin varmı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.