Şimdi Ara

Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
5
Favori
11.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O 1410mhzlik inceleme ve evga classified voltage controller tanıtıtmı amacıyla kart çıkmadan hemen önce reklam için yapılan bir hamleydi. Kartın performansını ve oc kapasitesini göstermek şart bu tarz durumlarda ki Evga bunu Kingpin aracılığıyla yapıyor daima.

İlk çıktığında Evbot, Evga Anakart kullanmak şarttı lakin daha sonra gelen güncellemeler ile beraber bu kaldırıldı. Şimdi Evga anakart olmaksızın da gpu flash yapmak mümkün Evbot ile. Tek yapılması gereken yeni sürüm Evbot Gpu Flasher kullanmak. Sonrasında Evga izlenecek adımları belirtiyor uygulama rehberinde.

Evbot konusunda, yeri gelirse ve daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulursa detaylı şekilde üzerinden geçeriz tekrardan ancak Türkiye'de zaten birkaç kişide olan bir kart için daha kapsamlı bilgi vermeye gerek yok sanırım.

• Bu da EK'nın Classified için çıkardığı blok. Bekledim neredeyse 1 aya yakın full cover çıkmayınca resmen hayal kırıklığına uğradım, bu EK adamı kanser eder

Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi

Swiftech blockda VRM'lerin aktif mi pasif mi soğutulduğu dedikodusu mevcutken EK Classified blok hazırlığına girişince herkesin beklentileri yükselmişti. Lakin EK bir iyi iş yapıp vrm soğutmasını daha geniş tutarken full cover yapmayarak da berbat bir iş yapıp bloğun bütün albenisini aldı götürdü.

Customer Service ile Hydrocopper VRM bölgesi üzerine konuşurken kart daha önce register edilmiş olmasına rağmen Batman kodu gönderebileceğini söyledi yetkili ben de hayır demedim tabii ki :)) İki adet steam Batman Arkham Origins keyimiz oldu böylece. Evga ftw !

Ne yapıyorsun Poyri Evga 780TI alacak mısın bakalım ? Olmadı sat senin emektarı Classified 780 al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 21 Ekim 2013; 19:33:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Bu da EK'nın Classified için çıkardığı blok. Bekledim neredeyse 1 aya yakın full cover çıkmayınca resmen hayal kırıklığına uğradım, bu EK adamı kanser eder

Swiftech blockda VRM'lerin aktif mi pasif mi soğutulduğu dedikodusu mevcutken EK Classified blok hazırlığına girişince herkesin beklentileri yükselmişti. Lakin EK bir iyi iş yapıp vrm soğutmasını daha geniş tutarken full cover yapmayarak da berbat bir iş yapıp bloğun bütün albenisini aldı götürdü.

Customer Service ile Hydrocopper VRM bölgesi üzerine konuşurken kart daha önce register edilmiş olmasına rağmen Batman kodu gönderebileceğini söyledi yetkili ben de hayır demedim tabii ki :)) İki adet steam Batman Arkham Origins keyimiz oldu böylece. Evga ftw !

Ne yapıyorsun Poyri Evga 780TI alacak mısın bakalım ? Olmadı sat senin emektarı Classified 780 al

Ek deli eder adami ama bloklari fena olmuyor. Benim japon baligi gorunumlu blogimda full cover degil eger abakart reverse degilse belli olmuyor ama tam fulu cikartiklarinda sinir olmadim degil. Bence ek al direk tipi iyi olmus ama evganin kendi blogunun yaninda evga yazmasi da guzel:)

Valla evga classified hala istedigim bir kart r9 290x gelsin alacagindan degil ama gormek istiyorum. Bunu gordukten sonra gecebilirim belki. Cift kart kullanmayi sevmiyorum ondan classy alip guzel bir overclockla sivi sogutma ile kullanilabilir(duz 780 ne yapmaya gerek yok bunu ama bu kart ha ediyor:)) 780 ti ye hic bakmam buyuk olasilikla 780 ve titan arasi da diyorlar zaten 780 ne cok az oc yapinca titan oluyor bu kart bunlarin arasina girecekse zaten ayni olacak demektir yada titani gecse bile ben 3udu full overclocklarinda performanslarinin ayni olacagini dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

O 1410mhzlik inceleme ve evga classified voltage controller tanıtıtmı amacıyla kart çıkmadan hemen önce reklam için yapılan bir hamleydi. Kartın performansını ve oc kapasitesini göstermek şart bu tarz durumlarda ki Evga bunu Kingpin aracılığıyla yapıyor daima.

İlk çıktığında Evbot, Evga Anakart kullanmak şarttı lakin daha sonra gelen güncellemeler ile beraber bu kaldırıldı. Şimdi Evga anakart olmaksızın da gpu flash yapmak mümkün Evbot ile. Tek yapılması gereken yeni sürüm Evbot Gpu Flasher kullanmak. Sonrasında Evga izlenecek adımları belirtiyor uygulama rehberinde.

Evbot konusunda, yeri gelirse ve daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulursa detaylı şekilde üzerinden geçeriz tekrardan ancak Türkiye'de zaten birkaç kişide olan bir kart için daha kapsamlı bilgi vermeye gerek yok sanırım.

Türkiye 'de GTX780 Class 'ın birkaç kişide olduğu kesin ama bu kişilerin kaçında EVBot var orası soru işareti (bence kimsede yok ) yani EVGA GTX780 Class + EVBot + Hyro Copper ya da EK blok 3 'lüsünün gerçekte neler yapabileceğini görmek lazım diye düşünüyorum ve dünyada bunu deneyen bir kullanıcı da ben açıkçası daha göremedim araştırdığım kadarıyla yanılıyor da olabilirim tabii ama benim amacım bu donanımlarla standart bir ev kullanıcısının LN2 kullanmadan ve mevcut sıvı soğutma düzeneği ile bu kartı evinde rahat rahat 1410Mhz. 'in üstünde bir çekirdek hızına ulaştırıp ulaştıramayacağını görmek.

• Boyle giderse ben deneyecegim onu en azindan 1350yi.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanimuzmani

quote:

O 1410mhzlik inceleme ve evga classified voltage controller tanıtıtmı amacıyla kart çıkmadan hemen önce reklam için yapılan bir hamleydi. Kartın performansını ve oc kapasitesini göstermek şart bu tarz durumlarda ki Evga bunu Kingpin aracılığıyla yapıyor daima.

Türkiye 'de GTX780 Class 'ın birkaç kişide olduğu kesin ama bu kişilerin kaçında EVBot var orası soru işareti (bence kimsede yok ) yani EVGA GTX780 Class + EVBot + Hyro Copper ya da EK blok 3 'lüsünün gerçekte neler yapabileceğini görmek lazım diye düşünüyorum ve dünyada bunu deneyen bir kullanıcı da ben açıkçası daha göremedim araştırdığım kadarıyla yanılıyor da olabilirim tabii ama benim amacım bu donanımlarla standart bir ev kullanıcısının LN2 kullanmadan ve mevcut sıvı soğutma düzeneği ile bu kartı evinde rahat rahat 1410Mhz. 'in üstünde bir çekirdek hızına ulaştırıp ulaştıramayacağını görmek.

Hoş görünüyor

• GTX780 Class 3'lü SLI görmek lazım EVBotlu olarak bu resim epey eski.

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Boyle giderse ben deneyecegim onu en azindan 1350yi.

Türkiye 'de en yüksek GTX780 skoru 1346Mhz. mi şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 21 Ekim 2013; 22:05:22 >
  • Bir fikrim yok ben hala titanla devam ettiğimden 780leri pek araştırmadım ama geçersem 780ne o zaman kurcalarım tüm skorları
  • Bendeki ZOTAC GTX780 'e elimdeki daha hiç kullanmadığım sıfır heatkiller gtx780 / gtx titan bloğunu takıp denesem bakalım kart nerelere kadar gidebiliyor görürüm gerçi ama vakitsizlikten hala üstüne düşemedim kartın ama yakında mutlaka deneyeceğim.

Bu arada konu dışı bir soru belki saçma gelebilir amahttp://www.3dmark.com/hall-of-fame-2/3dmark+11+3dmark+score+extreme+preset/version+1.0.5/1+gpu bu linkteki kullanıcı adlarını sistem nasıl görüyor yani futuremarka kayıt olup orjinal lisans key mi satın alıyorsunuz?

• Orijinal alıp üye oluyorsun 15 dolar falan zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanimuzmani

Olmaz olur mu onlarca kullanıcı var. Avrupa stoklarında olmadığı için ben almadım henüz, İsveç'e gidince alacağım bloklarla beraber, sepete ekli şekilde duruyor haftalardır.

Misal  Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi

Neler yapabileceğine gelince.

Voltaj 1.8V'ye kadar çıkabiliyor Classified Evbot sayesinde ama VRM soğutması çok etkin olmadığı için 1.5-1.6vden sonra risk faktörü yükseliyor.

Hava soğutmada 1410 mhz görebilmek için düşük voltajla bu değeri görebilen bir karta sahip olmak gerekiyor. Benim 1346 üzerinde sıkıntı yaşamamın sebebi kartı riske atmamaktı zira sıcaklıkların çok yükselmiş olması sebebiyle çok fazla zorlamamak gerekiyor. Ben bunu izmirde sıcak havada yaptığım için daha düşük ortam sıcaklığına sahip olduğumuz şu günlerde bir miktar daha ileri taşıyabilmem mümkündür. 1400 olur mu bilmiyorum, denemek lazım.

Kingpin'in ne yaptığına gelince manyak olduğu için ortam sıcaklığını dibe çekip hava soğutma yapıyorum adı altında klimayı kasanın önüne bile çekmiş olabilir. O yüzden onu baz alarak her kart 1410 mhz yapar mı acaba diye düşünmemek lazım. Doğru soğutmaya sahip olduktan sonra 1400 üzerini görmek mümkün tabii ki.

• quote:

Aslında ben Türkiye 'de olan kullanıcıları kastetmiştim. Evet ben de baktım ama Avrupa stoklarında olan bir yer maalesef bulamadım. Kanada 'da bir yer var ama o da Türkiye 'ye göndermiyor sanıyorum. Bu arada hazır siz gitmişken bana da bir tane EVBot getirebilir misiniz kendinize alacakmışsınız madem size zahmet olmazsa?

Zaten Class 'ın Hydro Copper soğutucusunu kullanmaya gerek var mı sırf görünüşü için açıkçası bilmiyorum yani o kadar para verileceğine ve vramler yeterli soğutulamadıktan sonra EK marka olan bloğu alıp kullanmak bana göre daha mantıklı gibi geliyor yanılıyor muyum?

Hava soğutma konusunda bende o adamın sistemini yanında oturup açık açık ne yaptığını görmeden açıkçası o Mhz 'e nasıl çıkabildiğine kesin bir kanaat getiremiyorum yani dediğiniz gibi sırf bu iş için ve belki de EVGA 'ya şirin görünmek için bir mobil klima alıp direkt ekran kartına klimanın ağzını bir hortum kullanarak dayamış bile olabilir kim bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 22 Ekim 2013; 0:09:59 >

• Yardımcı olmaya çalışırım PM atarsın.

Avrupa'da var tonlarca sitede ama TR'ye gönderen yer yok. Amerikada bir iki tane var onlar da üründen daha fazla kargo parası alıyor ziyan resmen :)) İki seçenek var bu yüzden. Ya satış yapılan mağazaların birinden almak ya da Evga shop Eu stoklarına gelmesini beklemek.

Swiftech bloğunda öyle bir durum söz konusu değil işte. Sadece bir dedikodudan ibaret kimse de doğru mu yanlış mı diye 150 dolar verip risk almak istemediği için bir süre bilinmezlik yaşandı bu konuda, giderildi bu bilgi kirliliği geçtiğimiz günlerde.

Evga customer service ile konuştum bugün telefonda teyit etmek amacıyla onlar da onayladı. Hangi bloğun daha iyi olduğu konusuna gelince OCN'den bir arkadaş 2 bloğu da aldı sistemi kurup bugün yarın sonuçları söyleyecek ondan sonra hangisi daha iyi görmüş olacağız.

Evga/Swiftech bloğun performansı aşağıdaki şekilde.

• Tamam yarın PM atarım ben size bu arada sıcaklık değerleri için kaçlış rad kullanılmış o da önemli sadece push mu yoksa push&pull mu bunlar önemli faktörler tabii ama tahminen 240mm 'lik bir rad diye düşünüyorum. Bu arada sizin alacağınız rad marka ve model nedir ona göre de bir ortak düşünce geliştirebiliriz diye düşünüyorum.
  • Bu sıcaklık değerleri tek 360lık radyatör ile alındı, push-pull söz konusu değil. İşlemci de loopa dahil burada. Buna rağmen değerler gayet iyi. 3930k kullandığım için tek radyatör şansım yok, 2 radyatör şart bu durumda. Ben 350D aldığım ve sistemi ona kuracağım için 2 adet 240lık radyatör tek seçeneğim. Sen kullandığın kasaya göre farklılıklar yaratabilirsin elbette.
  • quote:

Bu sıcaklık değerleri tek 360lık radyatör ile alındı, push-pull söz konusu değil. İşlemci de loopa dahil burada. Buna rağmen değerler gayet iyi. 3930k kullandığım için tek radyatör şansım yok, 2 radyatör şart bu durumda. Ben 350D aldığım ve sistemi ona kuracağım için 2 adet 240lık radyatör tek seçeneğim. Sen kullandığın kasaya göre farklılıklar yaratabilirsin elbette.

Sende zaten H100i yok muydu? Bende de H100i var ve işlemci için bence gayet yeterli fazlası bence abartı. Bu arada Class için tek push&pull bağlı bir Alphacool NexXxos XT45 240mm 'lik bir radyatör düşünüyorum kasam ise Corsair C70 Black.

• Estetik olarak berbat görüneceği için custom sistem kurunca h100i'nin kasada işi ne
  • quote:

Estetik olarak berbat görüneceği için custom sistem kurunca h100i'nin kasada işi ne

Estetiğe bakma sen işlevine odaklan bence. Bu arada bendeki Ref boardlu Zotac GTX780 'e bir ara bios mod ile 1.35v verip ifadesini alacağım yakında bakalım senin X6000 barajına ne kadar yaklaşabilecek tabii elimde aylardır paketinde kullanılmayı bekleyen sıfır durumdaki GTX TITAN / GTX780 sıvı soğutma bloğunu karta takınca. Önceden de yine bendeki Ref board XFX marka HD7970 'e 1360Mhz gibi deli bir O.C yapmıştık Cenk ile ve X4000 barajını herhalde forumda geçen tek kart bendekiydi sanırım ama kartın da chipi gerçekten çok iyi çıkmıştı bakalım bu kartın tepkisi ne yönde olacak çok merak ediyorum.

• Kartımı bedava oyun kampanyasından birkaç ay önce almış olmama rağmen İsveç'e gitmeden önce telefonda bloklar hakkında Evga (US) Support ile detaylıca bir görüşme yaptıktan sonra oyun kodlarını hediye etmişlerdi, tatil dönüşü fırsat bulur bulmaz steam üzerinden ekleyip bench alayım dedim.

Stock hızlarda Batman: Arkham Origins PhsyX açık ve kapalı şekilde max ayarlar TXAA high şeklinde bench sonuçları aşağıdaki şekilde neticelendi.

İlk bölümünü oynadım, gayet keyifli bir oyun olmuş. Lakin hikayesi beni bayacağı için bitirene kadar oynayabileceğimi pek sanmıyorum Tipik Batman oyunu diyelim.

: Batman: Arkham Origins :

Stock | Ultra Pre-set TXAA High - PhysX High | Maximum Sıcaklık : 61

Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi  Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi  Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi  Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi

Stock | Ultra Pre-set TXAA High - PhysX Disabled | Maximum Sıcaklık : 66

Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi  Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi  Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi  Evga Gtx 780 Classified - Kullanıcı İncelemesi

• Benimde hayalimde böyle tasarımlı bir kart var.
    İnşallah Allah nasip eder.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.